Kontrast Dalfsen wordt overgenomen - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Kontrast Dalfsen wordt overgenomen

DALFSEN – Kontrast Sport & Wellness overgedragen aan Optisport. Per 1 augustus wordt Kontrast Sport & Wellness overgedragen aan Optisport. Deze zal dan onder de naam Optisport Health Club Dalfsen het bedrijf voortzetten. Optisport neemt de hele bedrijfsvoering, inclusief alle werknemers en inventaris over.

Hanny en Jenni Hilgenkamp, zijn er in geslaagd in Optisport een goede opvolger voor hun bedrijf te vinden nu ze hun pensioengerechtigde leeftijd hebben bereikt. Na ruim 31 jaar gaat hun bedrijf, wat ze in 1990 begonnen en wat al decennia lang een toonaangevend sportcentrum in de regio is, nu over naar een grote speler in de zwem- en fitnessmarkt.

Optisport Dalfsen heeft in 2019 de zwemschool van Kontrast al overgenomen en neemt nu dus ook het resterende deel van Kontrast Sport & Wellness over. Optisport wil op dezelfde voet het bedrijf voortzetten, met dezelfde lidmaatschappen die er nu zijn, incl. de huidige tarieven, met dezelfde kwaliteit, kennis en dienstverlening als nu het geval is en voorlopig met dezelfde openingstijden en groepslessenrooster.

Voor Optisport is het aantrekkelijk de fitnessafdeling weer te kunnen combineren met de zwemafdeling. Zo hebben zwemleskinderen en ouders weer meer ruimte voor omkleden, kan er weer in het Sportcafé worden gewacht tot de les afgelopen is en kunnen er voor fitnessleden combinatie-abonnementen worden bedacht voor fitness en zwembad.

Hanny en Jenni Hilgenkamp blijven eigenaar van het pand dat nu geheel is verhuurd. Behalve Optisport blijft Fysio Mobilae er ook met de praktijk met dezelfde faciliteiten als bij Kontrast het geval was. Het resterende deel van het gebouw is in gebruik bij Buitenplaats Gerner en is in het afgelopen jaar verbouwd tot een prachtige groepsaccommodatie voor 25 personen met 10 kamers met eigen badkamer, een verblijfsruimte met bar en een professionele keuken.

Hanny en Jenni zijn al een hele tijd met Optisport in overleg over de aanstaande overdracht. Echter het rare jaar 2020 en 2021 heeft vanwege alle coronamaatregelen een overdracht tot nu toe in de weg gestaan omdat ze Kontrast door deze periode heen wilden loodsen. Nu de versoepelingen, maar vooral ook de besmettingscijfers zodanig zijn dat met vertrouwen gewerkt kan worden aan een terugkeer naar het oude normaal staat niets de overgang nog in de weg.

Hanny: “Wij zijn echt blij dat we op deze manier Kontrast over hebben kunnen dragen; niet alleen voor ons zelf, maar ook voor ons hele team en voor al onze leden. Wij hebben gemerkt hoe ons team de afgelopen maanden geleidelijk steeds meer verantwoordelijkheden op zich nam en vertrouwen de fitness-afdeling volledig aan dit team toe. Haersolteweg 23 blijft een geweldige plek om te sporten, te recreëren, op te knappen en mensen te ontmoeten! We danken alle mensen die door de jaren heen ons hun vertrouwen hebben gegeven om samen aan ieders gezondheid te mogen werken. Wat hebben we een mooi beroep in de fitnessbranche. Het was een voorrecht!”

Artikel delen: