GGD IJsselland geeft boostercampagne een extra boost

GGD IJsselland geeft boostercampagne een extra boost

ZWOLLE – GGD IJsselland zet alles op alles om de boostercampagne nog verder te versnellen. “We breiden de priklocaties uit, verruimen openingstijden, richten processen nog efficiënter in en er zijn honderden extra medewerkers aan de slag. We staan klaar om meer dan 80.000 prikken per week te zetten” zegt Rianne van den Berg, directeur GGD IJsselland.

Meer dan 80.000 boosters per week
“Deze prestatie maken we mogelijk met behulp van de inzet van onze ziekenhuizen, huisartsen, studenten en het Rode Kruis”, aldus Van den Berg.

Samenwerking huisartsen en zorginstellingen
In samenwerking met huisartsen en zorginstellingen was al eerder een versnelling ingezet om voor het eind van het jaar bewoners van instellingen ‘geboosterd’ te hebben. Zo zijn bewoners van 62 zorginstellingen in IJsselland al voor de kerstdagen gevaccineerd. Daarnaast helpen huisartsen om niet mobiele thuiswonenden ook zo snel mogelijk een booster aan huis te geven.

Voldoende medewerkers
De afgelopen weken is flink ingezet op het werven van medewerkers. Inmiddels zijn er honderden mensen aangenomen en daarmee is GGD IJsselland zo goed als op sterkte om iedereen versneld een booster te kunnen geven. Oud-medewerkers zijn gevraagd weer te helpen en ook ziekenhuizen, scholen (medische opleidingen), Rode Kruis en organisaties op gebied van veiligheid en logistiek dragen hun steentje bij.

Online afspraak en sneller uitnodigen
Om alles goed en snel te laten verlopen wordt de boostervaccinatie alleen op afspraak gegeven. Het dringende advies is om deze online, via coronavaccinatie-afspraak.nl te maken. Er wordt geprikt op geboortejaar (van oud naar jong). Mensen kunnen via kanalen als (social) media, website en sms zien of ze aan de beurt zijn om een afspraak te maken. Uiteraard ontvangt iedereen een uitnodigingsbrief, maar door gebruik te maken van deze snelle kanalen kunnen meer mensen sneller hun boosterprik halen.

Booster
De booster is bedoeld als oppepper van het immuunsysteem en wordt versneld gezet, omdat dit de beste bescherming biedt tegen de zeer snel oprukkende omikron-variant van het coronavirus. De booster wordt gegeven minimaal 3 maanden na de laatste vaccinatie of 3 maanden na een coronabesmetting.

Meer informatie over:

Artikel delen: