Gemeenteraad met nieuw elan - Foto: Paul Scholten
Foto: Paul Scholten

Gemeenteraad met nieuw elan

DALFSEN – Tijd voor een nieuwe rubriek vlak voordat het nieuwe jaar begint. Een Oprechte Dalfsenaar, waarvan de naam bij de redactie bekend is, gaat op DalfsenNet regelmatig zijn mening geven over actuele, vooral politieke, onderwerpen. Hieronder zijn eerste bijdrage.

Als Oprechte Dalfsenaar kijk ik uit naar de gemeenteraadsverkiezingen op 14, 15 en 16 maart 2022.

Wie, zoals ik, regelmatig naar raadsvergaderingen kijkt ziet raadsleden die zich serieus voorbereiden en hun uiterste best doen om goed voor de dag te komen. Dat begint meestal met het stellen van veel ‘technische’ vragen aan de wethouder tijdens commissievergaderingen. Ze zijn ook nog eens lang van stof en herhalen vaak wat een vorige spreker al heeft gezegd. Hierdoor is het debat vaak tam en niet altijd even interessant voor het publiek. Kortom het mag wel wat pittiger.

Dat heeft de huidige gemeenteraad zelf ook geconcludeerd in het visiedocument ‘Goed Goan’ dat eind november is vastgesteld. In januari komt er nog een werksessie met raadsleden, burgemeester, wethouders, directieleden en griffie. Dit levert een plan van aanpak met voorstellen op hoe de nieuwe raad, die eind maart van start gaat, het anders en beter kan doen.

Allemaal leuk en aardig. Grote vraag is: hebben alle politieke partijen wel mannen en vrouwen op de kandidatenlijst gezet die open staan voor een overlegstructuur met een veel grotere rol voor de inwoners via een politiek forum of politieke markt, zoals in ‘Goed Goan’ staat ?

Ik heb zo mijn twijfels. Bij de meeste partijen staan namelijk veel ‘oude’ raadsleden op verkiesbare plaatsen. 

Oprechte Dalfsenaar

Artikel delen: