Henk ‘t Hart – Zijn mysterieuze verleden

DALMSHOLTE – LEMELERVELD – (ingezonden bericht) Beste Lezer: Er is onder mijn aandacht gekomen dat er een nogal tegenovergesteld beeld heerst van Henk ‘t Hart dan het beeld wat ik van hem heb. Ik ben namelijk zijn kleindochter. Een van de vele “verloren” familieleden, zo blijkt.

Ik (onder andere) ben namelijk seksueel misbruikt door Henk, wie ik toentertijd mijn opa noemde, vanaf mijn eerste herinnering tot mijn 8ste levensjaar.

Ik ben momenteel 27 en zit wederom in therapie door een nieuwe herinnering aan het kindermisbruik. Zacht uitgedrukt zou ik zeggen dat ik het als onrecht ervaar dat hij daarentegen in totaal 1,5 jaar heeft vastgezeten en er vervolgens een Ode aan zijn bestaan wordt opgedragen. Het bestaan wat mij heeft geruïneerd.

Als jullie nog steeds niet achter hiaten in de verhalen over zijn glorieuze leven zijn gekomen dan komt dit niet omdat hij op zijn privacy gesteld was, maar omdat zijn vorige verblijfplaats een tbs-kliniek was.

Het zou fijn zijn voor mijn gemoedsrust wanneer er een vinger aan de pols zou worden gehouden bij de zogenaamde kinderen waar hij zo goed voor was. Ik vrees namelijk dat het niet alleen is gebleven bij de interesse in hun fietsjes.

Wellicht een ethisch dilemma, maar ik vermoed dat het voor alle betrokkenen een verantwoorde beslissing zou zijn om de Ode aan kindermisbruik op alle platformen te vernietigen.

Met vriendelijke groet,

Daniëlle

Artikel delen: