De dag van de Vecht - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

De dag van de Vecht

REGIO – Gisteren was de feestelijke ondertekening in de Agnietenberg in Zwolle van de samenwerkingsovereenkomst “Ruimte voor de Vecht” . Ook burgers waren welkom.

De overeenkomst werd gesloten tussen tussen de Gemeente Hardenberg, Ommen, Zwolle, Marketing oost, Projectnieuws, Vechtdalmarketing, Waterschappen Drents overijssel delta en Vechtstromen, Staatsbosbeheer, Provincie Overijssel, Natuur en Milieu Overijssel, LTO-Noord, VNO-NCW en Federatie particulier Grondbezit.

Mensen die dit mee wilde maken konden zich hier voor inschrijven en werden beloond met een broodje en een gratis excursie. Volgens de organisatie waren er 220 mensen. Waarschijnlijk was hiervan de meerderheid in functie. Dalfsen was in ieder geval vertegenwoordigt door wethouder Betsy Ramerman en wethouder Ruud van Leeuwen en een aantal ambtenaren. Na een toespraak in een overvolle zaal waren er een aantal excursies met betrekking tot de Vecht. Een daarvan was het thema: De Klimaatwinkelstraat. Zoals we al eerder gelezen hebben gaat het om de Prinsenstraat en het Kerkplein, waar schaduw en veel groen moet komen . Tegelijkertijd een locatie waar regenwater verantwoord, niet te langzaam, niet te snel, opgevangen en afgevoerd wordt. De groep van 25 mensen werd buiten het gemeente huis door Joke Vulkers en Han van der Haar van de gemeente Dalfsen ontvangen en kregen een korte uitleg. Daarna gingen we aan boord van de Vechtzomp om een klein rondje op de Vecht te maken om daarna weer terug met de bus naar Zwolle te gaan en een drankje ter afsluiting te krijgen.

Foto's 3
De dag van de Vecht - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
De dag van de Vecht - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Artikel delen: