Restaurant Sukerieje verhuist van Witte Villa Dalfsen naar Zwolle

Restaurant Sukerieje verhuist van Witte Villa Dalfsen naar Zwolle

DALFSEN – ZWOLLE – In het voorjaar van 2023 opent restaurant Sukerieje haar deuren in Zwolle. Het restaurant, nu nog gevestigd in de Witte Villa, gaat verhuizen naar het Rodetorenplein in Zwolle.

Yannick Roodhof en Martijn Kuik, beiden reeds werkzaam bij Sukerieje, nemen het huidige concept mee. Gasten kunnen in Sukerieje Zwolle een verfijnde nieuw Nederlandse keuken verwachten met veel aandacht voor ambacht en kwaliteit. Sukerieje is een broertje van het succesvolle restaurant Sukade in Meppel.

Restaurant Sukerieje wordt straks gerund door twee jonge en ambitieuze ondernemers. Bianca Henken-Meppelink, de huidige bedrijfsleider van restaurant Sukade in Meppel en Sukerieje in Dalfsen, droomde er al langer van om met restaurant Sukerieje iets toevoegen aan de horeca in Zwolle. Bianca: “We waren eerder op slag verliefd op de Witte Villa in Dalfsen maar toch bleef Zwolle naar ons lonken!

Wij hebben zoveel vertrouwen in Martijn Kuik en Yannick Roodhof, de huidige chefs van Sukerieje dat we ze gevraagd hebben het bedrijf over te nemen en in Zwolle te starten. Vanzelfsprekend nemen we een stukje DNA van het huidige Sukerieje mee naar Zwolle. We blijven koken met veel liefde voor groente en mooie vis- en vleesproducten, kortom; aandacht voor ambacht en kwaliteit. Ook in Zwolle staat gastvrijheid en service voorop.

Op onze Facebookpagina www.facebook.com/Sukerieje en Instagram www.instagram.com/sukerieje kan men de voorbereidingen volgen en als eerste op de hoogte zijn van de openingsdatum die medio maart 2023 is gepland”.

Terras met laatste zonnestralen van Zwolle

Sukerieje neemt de locatie van het huidige Bokkers te Buiten over per 1 maart 2023. De huidige ondernemers nemen met weemoed afstand van hun levenswerk maar het is voor hen ook tijd voor een nieuwe uitdaging. Nicole Bokkers: “De overname is snel verlopen en we geven met trots het stokje over aan

Martijn en Yannick. We hopen dat ze hier net zo’n toff en tijd beleven als dat wij dat hebben gedaan”. Het pand zit gevestigd aan het Rodetorenplein in het ‘Hopmanshuis’ en het ruime terras biedt perfecte mogelijkheid voor zwoele en culinaire zomeravonden in het centrum van Zwolle.

De naam Sukerieje

De naam Sukerieje verwijst naar de historie van de Witte Villa, toch nemen Kuik en Roodhof de naam graag mee naar Zwolle. Ze hebben een goed gevoel bij de naam die kwaliteit en verfijndheid uitstraalt. Bovendien staat Sukerieje in de huidige Michelingids, Gault&Millau en de Lekker 500. Door de naam mee te nemen kunnen Roodhof en Kuik de reeds opgebouwde naamsbekendheid behouden en uiteraard gaan ze hun uiterste best doen om de huidige vermeldingen te kunnen continueren.

Witte Villa krijgt waardige opvolger

Sukerieje vond in Moes Hartman van het naastgelegen De Fabriek een waardiger opvolger. Moes Hartman: “De nieuwe naam laten we nog even geheim maar gasten kunnen zich dit voorjaar alvast gaan verheugen op hoogwaardige horeca met in de hoofdrol shared dining, bijzondere vleesgerechten en kaasfondue. Straks kom je in de Witte Villa wanneer je echt even uitgebreid en met aandacht wilt dineren. Ik heb enorm veel zin in deze nieuwe uitdaging!”

Foto v.l.n.r. Martijn Kuik en Yannick Roodhof.

 

Artikel delen: