Nog 1 nachtje slapen

DALFSEN – Nog 1 nachtje slapen dan gaat de winkel van Monique Snijder aan de Wilhelminastraat open. Haar dochter Milou was vandaag al druk in de weer om buiten de boel flink schoon te maken.
Ze vertelde nog dat ze het leuk vond om op de foto te komen.

 

 

Lees verder »

Even op de koffie bij Lenze

DALFSEN – Ik dacht ik kom er toch langs, even op de koffie bij Lenze. Maar zijn huis is nog niet klaar, zelfs nog niet ingericht, dan zal er ook wel geen koffie apparaat staan. Ach, even een foto maken en maar weer doorfietsen.

Profile Tyrecenter nieuw sponsor DALVO

 
 

 

DALFSEN – Het heren één team van volleybalvereniging DALVO heeft een nieuwe shirtsponsor. Sinds dit seizoen prijkt de naam van Profile Tyrecenter Dalfsen op de geel/zwarte shirts. Het bedrijf dat de specialist is als het gaat om banden, wielen en auto-onderhoud.

 

 

Lees verder »

Heinoérs halen zelfs hart van Nederland

Overijssel
Vrienden begaan dezelfde fout
Twee vrienden hebben heel kort na elkaar precies dezelfde fout begaan en zijn daardoor allebei hun rijbewijs kwijtgeraakt.

Eén van hen, een 21-jarige man, werd door de politie aangehouden in Heino, omdat hij 130 kilometer per uur reed waar hij maar 60 mocht. Dit kostte hem zijn rijbewijs. Hij riep de hulp van een 20-jarige vriend in om thuis te komen.

Lees verder »

Kleerkast vóór de deur??

HOONHORST – In de Koelmanstraat troffen we een kast aan pal voor een woning. Ik dacht al wat raar dat die mensen een kleerkast voor hun raam zetten. Maar het blijkt een kast te zijn van en telefoonbedrijf. Dus hebben deze bewoners duurzaam geen uitzicht?

Lees verder »

Rouw om moeder leidt tot delicten

 
DALFSEN – Nieuwleusen – Een voorwaardelijke celstraf van zes weken, met als bijzondere voorwaarde reclasseringstoezicht. Dat is wat een 25-jarige man uit Nieuwleusen maandag van de politierechter in Zwolle kreeg opgelegd. Hij moest zich onder meer verantwoorden voor een bedreiging met een mes vorig jaar oktober. ‘Ik weet het niet meer’, verklaarde de verdachte over de meeste verwijten.

Lees verder »

Tekst Reeland weer terug.

DALFSEN – Na jaren weg te zijn geweest, is de tekst bij de inrit van de woning van de Fam. v.d. Vechte aan de Bosrandweg weer terug. Die naam hangt daar al jaren aan die plek, al toen de vorige bewoners: Antonie en Riek Pot daar woonden.

Lees verder »

DAG! = Duurzaam van Afval naar Grondstof.

HOONHORST – In het dorp Hoonhorst in de gemeente Dalfsen start op 1 januari 2012 een uniek project met de naam Hoonhorst zegt DAG! Dit staat voor Duurzaam van Afval naar Grondstof. De gemeente Dalfsen, ROVA en lokale organisaties willen met dit project aantonen dat het door de juiste mix van maatregelen mogelijk is om bijna al het afval te scheiden in herbruikbare stromen.

Lees verder »

Experthoorzitting over samenwerking

Dalfsen –Experts schetsen voor- en nadelen van samenwerking en shared service center en gaan daarover in gesprek met de raad van Dalfsen Op maandag 7 november 2011 om 19.30 uur gaan leden van de gemeenteraad Dalfsen in discussie met experts die de voor- en nadelen schetsen van onder meer samenwerking en shared
service center. De bijeenkomst vindt plaats in de raadzaal van het gemeentehuis van Dalfsen.

Lees verder »

SV Dalfsen doneert sportkleding aan Suriname

DALFSEN – Op initiatief van speler Rik Boersma van het 5e team is recentelijk een behoorlijke hoeveelheid SV Dalfsen sportkleding gedoneerd aan Stichting Nacionello Beheer in Suriname. Jaarlijks wordt binnen de vereniging de nodige kleding van het tenueplan vervangen. De vrijkomende kleding is vaak nog in goede conditie en weggooien is zonde.

Lees verder »

Zus(s)enzo exposeert in gemeentehuis Dalfsen

Dalfsen – Mooie tentoonstelling in het gemeentehuis van Dalfsen
Vanaf maandag 24 oktober 2011 tot en met woensdag 4 januari 2012 exposeren de zussen en schoonzus Pieper met schilderijen en beelden in het gemeentehuis van Dalfsen. De titel van de expositie
“HET VOLLE LEVEN” uit zich in schilderijen van Marja en Lidy en de beelden van Annie en Truus en schoonzus Hanneke.

Lees verder »

Rijbewijzen ingevorderd Dalfserweg

 

Heino – Op de Dalfserweg werd op zondagmiddag 30 oktober het rijbewijs van een 21-jarige automobilist uit Heino ingevorderd. De snelheid van de man, een beginnend bestuurder, werd vastgesteld op 130 km per uur terwijl daar maximaal 60 km/u is toegestaan.

Lees verder »

Hockeyclub Dalfsen: feestelijke opening nieuw kunstgrasveld

Het jongste spelende lid  Loïs Volkers (6 jaar, links) komt nauwelijks boven het hek uit terwijl ze het oudste nog spelende lid Sim van den Berg (65 jaar) assisteert bij de feestelijke opening van het nieuwe kunstgrasveld

 

DALFSEN – Onder grote belangstelling vond de officiële opening plaats van het nieuwe kunstgrasveld van hockeyclub Dalfsen. Meer dan honderd leden, familie en belangstellenden waren er getuige van dat het jongste lid van de hockeyclub, Loïs Volkers (6 jaar) samen met het oudste lid Sim van den Berg (65) de het lint met de tros balonnen losknipte.

 

Lees verder »

Gedicht van de maand November

Hallo Dalfsenaren,
 
ik heet Reina en ik lees DalfsenNet.
Jullie gaan me dus aanpakken,
want we zijn lastpakken.
 
Maar bij voorbaat weet dit:
het helpt je geen sikkepit.
 
Neem nou ons verblijf op het kerkhof,
wie vallen we daar lastig?
Eén en al rust – het staat op de stenen –
veilig de kust.
 
Wat ga je doen: valse kooitjes
plaatsen met visolie erin?
 
Die olie is ons naar de zin,
maar die kooitjes, haha,
daar trappen we niet in.
 
Op naar het nieuwe jaar,
dan hebben mijn man en ik,
als fel liefhebbend paar,
al weer bezoek gehad
van de ooievaar!
 
Met goede groet,
houd moed,
’t giet oe goet
bi ‘j al wa ‘j doet!

Reina, de steenmarter

Jaarlijkse slipjacht

 

DALFSEN – Op zaterdag 19 nov. aan het begin van de middag, zal er weer in de omgeving van de Sterrebosweg/ Bosrandweg een slipjacht worden gehouden (niet te verwarren met een slipjesjacht, dat is heel wat anders).

Lees verder »

Cursus Koken voor Mannen verschoven

LEMELERVELD – Landstede Welzijn organiseert deze maand nog een cursus koken voor mannen. Omdat er 2 deelnemers niet op de eerste avond aanwezig kunnen zijn, is de startdatum nu één week opgeschoven. Daardoor krijgen de heren ook nog de kans om zich nog op te geven voor deze fijne kookcursus, die onder leiding staat van Edith Westendorp.

Lees verder »

Orderbos kopje onder tegen USV 0-1

NIEUWLEUSEN – Na de vriendschappelijke wedstrijd van afgelopen dinsdag in en tegen Lemele (2-4 zege) oefende USV zondag tegen vijfde klasser sv Orderbos. Ondanks de 0-1 overwinning kwamen de blauwwitten niet geheel ongeschonden uit de strijd.

Lees verder »

Bert Pekkeriet wint brons en zilver in Thialf

 

DALFSEN – Op zaterdag 29 oktober is in Heerenveen het Schaatstoernooi voor mensen met een verstandelijke handicap verreden. Het onder auspiciën van de Nederlandse Gehandicapten Sport georganiseerde toernooi wordt ieder jaar verreden. Dit jaar was het evenement in Thialf, waar vele vrijwilligers bezig zijn geweest een onvergetelijk schaatstoernooi te begeleiden.

Lees verder »