Nachtelijke vuilstorting

DALFSEN – Vanmorgen lag er bij de paasbult aan de stokte dit…. Iemand vond het nodig om in de nacht van vrijdag op zaterdag dit te dumpen voor aan de weg. Wie ken iemand die dit nog in de schuur had liggen en er voor weinig vanaf wilde.

Lees verder »

Presenatie omgevingsborden

HOONHORST – Zondag  is er een presentatie van de Lentheborden in Hoonhorst. Dat zal gebeuren buiten, vóór het pand van Duurzaam Hoonhorst op het plein. U kan daar bij zijn, zorg dan dat u daar om 14.00 uur aanwezig bent. Zie eerder geplaatse berichten hier over.

 

College Dalfsen schaft dienstauto aan

 

Hybride Lexus CT200H

DALFSEN – Het college van de gemeente Dalfsen gaat een eigen auto aanschaffen. De energiezuinige auto moet de werkdruk voor de leden van het Dalfser college verminderen. Nu wethouder Goldsteen een dag minder gaat werken, blijft er weinig ruimte over voor het lezen van vergaderstukken. De dienstauto met chauffeur geeft de mogelijkheid om in de auto stukken voor te bereiden en telefoontjes te plegen.

 

Lees verder »

Gratis caravan controle VVN Dalfsen

VVN.afd.Dalfsen organiseert ook dit jaar weer een gratis caravancontrôle.

 Deze technische contrôle vindt plaats op zaterdag 21 april.a.s.,in samenwerking met garage Wienen,Rabobank en de pl.brandweer. Er is nog een aantal plaatsen beschikbaar. Opgave tot 9 april a.s. via tel.(0529)43 13 83 of email;janentinyrosink@kpnplanet.nl onder vermelding van naam,adres en telefoonnr.

Caravancontrole veilig verkeer Nederland

DALFSEN – VVN. afd. Dalfsen organiseert ook dit jaar weer een gratis caravancontrôle. Deze technische contrôle vindt plaats op zaterdag 21 april.a.s.,in samenwerking met garage Wienen, Rabobank en de pl.brandweer. Er is nog een aantal plaatsen beschikbaar. Opgave tot 9 april a.s. via tel.(0529)43 13 83 of email; janentinyrosink@kpnplanet.nl onder vermelding van naam, adres en telefoonnr. VB (geen idee wat VB betekend)

U bent welkom op de Lentefair

DALFSEN – Vandaag schijnt er een lentefair te zijn in Dalfsen. We dachten eerst dat het een geheime lentefair was. Want persberichten hier over kennen ze niet, vermoedelijk volgend jaar wel. Zelfs bij navraag van aan van de leden van de handelsvereniging klopt dat er een fair zou zijn. Ook heeft hij beloofd informatie te mailen naar Dalfsennet.

Lees verder »

Regio Politie Persberichten van zaterdag 31 maart 2012

 

 

Beschonken automobilist rijdt tegen boom

Genemuiden – Aan de Kamperzeedijk is vrijdagavond 31 maart een 27-jarige automobilist uit Kampen aangehouden. De man had een eenzijdig ongeval gehad, waarbij hij tegen een boom was gereden. Daarna was hij ervandoor gegaan door in te stappen in een andere auto. De politie trof de auto zonder bestuurder aan. Vervolgens is men richting Genemuiden gereden, waarbij de bestuurder hen tegemoet kwam lopen. De man bleek te hebben gedronken. Hij blies 535 ug/l. Er is proces-verbaal opgemaakt.

Lees verder »

Weer problemen bij alarmnummer 112

(Novum) – Het alarmnummer 112 kampt zaterdagochtend met problemen. Rond 07.15 uur ontstond een storing. Volgens KPN waren die ruim een uur later grotendeels verholpen, maar rond 10.30 uur lijkt het alarmnummer nog steeds niet in alle gevallen bereikbaar te zijn. Eerder deze week was het nummer ook al enige tijd onbereikbaar.

Lees verder »

Veel reactie en informatie de Vecht.

DALFSEN – De oproep op Dalfsennet voor informatie over kamp “de Vecht” in het konijnen bosje aan de Rechterensedijk heeft voor de persoon die bezig is met het schrijven van een boek, onvoorstelbare informatie opgeleverd. Er is zelfs contact met iemand die in het kamp gezeten heeft en veel foto’s en informatie bezit wat in archieven niet te vinden is.

Lees verder »

Morgen Palmzondag dus: Palmpasen (stokken versieren)

 OUDLEUSEN – Morgen  zondag 1 april ’s ochtends om 10.00 uur mogen de kinderen van de basischool rechtstreeks naar de Wiekelaar in Oudleusen  komen. We gaan dan palmpasen stokken versieren met allerlei lekker snoepgoed. Daarna gaan we in optocht door de kerk met de versiering. Dus we hopen de kinderen van de basisschool morgen te zien. Groeten leiding Kindernevendienst in Oudleusen

Nu toch wel warme dagen op komst?

NIJVERDAL – Man loopt rond in blote kont. Een 26-jarige man uit Nijverdal is woensdagavond laat opgepakt bij het station in Nijverdal omdat hij met ontbloot onderlijf zou hebben rondgelopen. Een vrouw die de man gezien had deed melding bij de politie.Later bleek dat de man ook gezien was op de Rijssensestraat in Nijverdal. De politie denkt dat er woensdagavond meer mensen zijn die de man half naakt rond hebben zien lopen en wil graag met ze in contact komen Zou het een weers- voorspeller zijn? (bron deels RTV oost)

Erwin Nijhoff samen met metropoleorkest

Foto van Twitter Erwin Nijhoff

DALFSEN – HEETEN – Erwin Nijhoff was vandaag druk aan het  repeteren samen met metropoleorkest voor rolling stones tribute optreden voor as maandag 2 april. Dit  concert wordt live uitgezonden door Radio2
 

 

Erwin Nyhoff opent zomerseizoen in Lommerrijk

LUTTENBERG – Erwin Nyhoff verzorgt op zondagmiddag 6 mei de aftrap van het theaterseizoen in Het Lommerrijk. In het Luttenbergse bostheater speelt Nyhoff een akoestische set.
Erwin Nyhoff, afkomstig uit Dalfsen en tegenwoordig woonachtig in Heeten, maakte furore in het programma The Voice Of Holland.

Lees verder »

Leuk!

DALFSEN – Bij het artikel “Verplaatsbare flitspaal” staat de melding “geplaatst door Willy”. Nou, lekker dan Willy. Zet zo’n paal nou aan het bospad van je sponsor, hebben wij er ook niet zo’n last van.

Lees verder »

Regiocomedy De Groote Markt 30 gaat 2 april van start

De nieuwe ‘regiocomedy’ speelt zich af in een kroeg in een middelgrote Overijsselse stad. Het was ooit een bekende wielrennerskroeg en wordt nu uitgebaat door Geert Grotestroek (Laus Steenbeeke), de kleinzoon van de originele eigenaar. Geert houdt het liefst alles zoals het vroeger was, ook al weet hij dat hij met de tijd mee moet gaan. Er komen nog maar weinig klanten behalve de vaste gasten Wilco (Jan Riesewijk) en Wesley( Jeffrey Spalburg). Onder de bezielende leiding van barmedewerkster Hanna , ja uut Dalfsen (Ilse Warringa) worden er veranderingen doorgevoerd.

Lees verder »

Gemeente Dalfsen niet echt blij met wildgroei borden

DALFSEN – Het beleid in de gemeente Dalfsen is zodanig dat er niet zo maar overal borden geplaatst mogen worden. Het is de gemeente ten gehore gekomen dat er zondag een presentatie is van de Lentheborden in Hoonhorst. Toch wil Dalfsen (hoe mooi dit plan ook is) er wel op wijzen dat zonder de vereiste vergunningen niet zo maar overal borden geplaatst kunnen worden.

 

Jongen aangehouden voor mishandeling

Heino/Wijhe – Een 15-jarige jongen uit Sankt Augustin (D) is in de nacht van donderdag 29 op vrijdag 30 maart aangehouden voor mishandeling. Op een vakantiecentrum aan de Schaarshoekweg was het onrustig en vonden er opstootjes plaats tussen diverse groepen bezoekers. Toen de politie ter plaatse kwam was alles rustig. Meerdere personen gaven aan dat de 15-jarige jongen geslagen had. Hij werd daarop aangehouden.

Lees verder »

Regio Politie Persberichten van vrijdag 30 maart

Drie personen gewond bij kop-staart aanrijding

Nieuwleusen – Bij een kop staart aanrijding op de N758 (kruising Westeinde/Staphorsterweg) zijn op donderdagmiddag drie personen gewond geraakt. Een 44-jarige automobilist uit Dalfsen merkte te laat op dat zijn voorganger stilstond. De drie inzittenden van deze auto (38, 64 en 65 jaar uit Nieuwleusen) werden, nadat ze door de brandweer uit de auto waren geknipt, met nekklachten naar het ziekenhuis vervoerd. Er wordt een nader onderzoek naar het ongeval ingesteld.

Lees verder »

Gaat nu de winter echt beginnen?

zalig paasfeest

 

DALFSEN – We mochten even ruiken aan de lente, ruiken ja. Want de weersvoorspellers hebben nu echt wat anders voor ons in petto. Die praten over nachtvorst en sneeuw en ook over koude lucht.
Lagere temperaturen. Er valt wat lichte regen en er waait een kille noordwestenwind. Het gaat in de nieuwe week meerdere nachten 2 tot soms 5 graden vriezen.

 

Lees verder »

RTV Oost laat luisteraars zoeken naar Gouden Paasei

DALFSEN –  Op tweede paasdag organiseert RTV Oost voor het tweede achtereenvolgende jaar de actie: ‘Zoek het ei!’, waarbij luisteraars in heel Overijssel op zoek gaan naar twintig speciale RTV Oost Paaseieren. Zullen ze dit keer in Dalfsen komen? We hebben wel een poging gedaan: dus hou het in de gaten! En and rs maar gewoon eierkuul’n.

Lees verder »

Kapsalon uit Lemelerveld genomineerd

DALFSEN – LEMELERVELD – Look Hair uit Lemelerveld opnieuw genomineerd voor prestigieuze Coiffure Award. De Lemelerveldse kapsalon Look Hair heeft opnieuw gescoord tijdens de Coiffure Award, de meest prestigieuze haarmode-fotografiewedstrijd voor creatieve kappers in Nederland. Ditmaal wist het team maar liefst vier nominaties in de wacht te slepen in de categorieën Dames, Heren en Avant Garde.

Lees verder »

Vuilnis van de Gamma?

 
DALFSEN – Gisteren kregen wij (ik geloof heel Nederland) een brief/folder in de bus die van de gemeente afkomstig leek( zie bijlage). Bij nader inzien bleek dit een reclamefolder van Gamma. In sommige gemeenten namen burgers contact met de gemeente op. Reden voor bijv. de gemeente Weststellingwerf om haar inwoners via Twitter kenbaar te maken dat het geen brief van de gemeente betreft.

Lees verder »