ASC Gym en Dance start seizoen 2012-2013 met nieuw lesaanbod

DALFSEN – Vanaf maandag 10 september start ASC Gym en Dance haar lessen weer voor een nieuw gezellig, sportief en actief seizoen. Op www.ascgymendance.nl staat informatie over de lessen, het rooster, zalen, aanmelden bij de ledenadministratie en overige activiteiten.  Dit seizoen biedt het brede aanbod van ASC Gym en Dance weer nieuwe lessen. Op dinsdagmorgen wordt van 9.00 – 10.00 uur in de Trefkoele Varianatics aangeboden. In deze les staat bewegen met of zonder muziek, conditietraining, spieroefeningen en gym met bijvoorbeeld dynabands, gewichten of steps centraal.

Lees verder »

Wendy Schrijver niet bij de laatste vier

LONDEN – Debutante Wendy Schrijver wist zich niet bij de laatste vier te scharen. Zij verloor met 3-0 van de Russin Yulia Ovsjanikova. Ook Tonnie Heijnen wist zich niet te plaatsen voor de volgende ronde. De 46-jarige routinier won weliswaar met 3-2 van de Noor Andreas Auli, maar door zijn verliespartij op donderdag was dat niet genoeg voor een plaats in de kwartfinale.

Lees verder »

De Klapmutse, daar komt het weg:

 

HOONHORST – Vandaag kregen we bericht van een kijker die weet waar de naam klapmutse wegkomt: “De Klapmutse” was vroeger een tapperij (met winkel) van H. Bisschop in de buurt van Bakkerij Fakkert in Hoonhorst.

Van Hijum bij Oranjeloop Nieuwleusen

 

“Eddy van Hijum in actie tijdens de ‘Loop naar de pomp’ in Heino”

NIEUWLEUSEN – Het CDA-kamerlid Eddy van Hijum uit Laag Zuthem doet op 7 september mee aan de eerste Oranjeloop in Nieuwleusen. De start van de 10 kilometer (de Bos Bedden Run) is om 19:15 uur aan de Bosmansweg. Op 17 augustus liep de nummer 6 van de CDA-lijst bij de Pompdagen in Heino de 10 km in een tijd van 47 minuten en 48 seconden.

Lees verder »

Gemeenteljke informatieavond Hoonhorst 4 september??

HOONHORST – Een hele tijd terug heeft er ergens een bericht gestaan dat er op 4 september een gemeentelijke informatieavond is in Hoonhorst, maar nergens kan ik dit terugvinden, ook niet op de site van de gemeente. Ook niet in de krant of in het laatste dorpsblad. We hebben verschillende mensen in Hoonhorst gesproken meer niemand heeft hier iets van gehoord. Blijkt dat Plaatselijk belang het wel weet maar geen informatie naar buiten heeft gebracht.

Lees verder »

Schaakvereniging Het Zwarte paard zoekt nieuwe schakers.

OMMEN – donderdag 6 september start de Schaakvereniging het Zwarte Paard in Ommen met het nieuwe schaakseizoen. Om 19.00 uur start de vereniging met een korte ledenvergadering waarna men direct begint met de wekelijkse competitie. Deze competitie vindt plaats in 3 groepen waarbij voor elke schaker een tegenstander met redelijk gelijkwaardige sterkte achter het bord plaats neemt.

 

Lees verder »

Proef Dalfsen

Stichting Westermolen- Dalfsen

DALFSEN – Op 5 september 2010 startte wethouder Goldsteen de werkzaamheden aan de Westermolen door de eerste dakpannen van het gebouw te verwijderen. Daarmee begon na een (te) lange periode van voorbereiding het werk aan de Westermolen en haar bijgebouwen. De bijgebouwen werden volledig ontmanteld , alleen de muren bleven staan. Beetje bij beetje werden deze gebouwen weer opgebouwd, rekening houdend met de oorspronkelijke staat.

Lees verder »

Wendy Schrijver doet het goed!

Wendy Schrijver en Kelly van Zon winnen tweede poulewedstrijd

 
LONDEN – DALFSEN – Wendy Schrijver en Kelly van Zon hebben vrijdagmiddag hun tweede poulewedstrijd gewonnen. Beide dames doen hiermee goede zaken voor een plaats in de halve finales.

De tegenstander van Wendy in de tweede poulewedstrijd was de Egyptische Faiza Mahmoud, de nummer 7 van de wereld. Het begin van de wedstrijd was wat stroef met een nipte 11-9 overwinning in de eerste game en een 3-11 verlies in de tweede. In de derde game wist Wendy de overwinning iets makkelijker naar zich toe te trekken, 11-6.

Lees verder »

Pink gevonden

hier een foto van haar broer

DALFSEN – STERREBOS – Op de hoek Sterrebosweg met de Bosrandweg, loopt een zwart bonte koe / pink. Haar roepnaam is niet bekend, en daarom wil het niet luisteren, aldus een bewoner daar, die ons dit telefonisch melde. Nu is het beestje een verkeersdeelnemer.

Dalfsennet zoekt contact

DALFSEN – DALMSHOLTE – Dalfsennet is bezig met contact te zoeken met de 3 heren Herbrink ( 3 broers) , geboren in de Sterenbosch, aan de Langsweg, die alle 3 vertrokken zijn naar Luxemburg en daar een wijngaard zijn begonnen. Het verzoek aan de heren om te reageren is zojuist verzonden. Dus gewoon even afwachten wat ze de kijkers vertellen willen. Wordt vervolgd dus.  Heeft u ook familie in een ander land zitten, doe ons een mailadres, dan gaan wij daar gewoon achteraan. Leuk voor de kijkers.

 

Spelen onder de naam SERCODAK

 
DALFSEN – Woensdag j.l. hebben wij tijdens de drukbezochte Open Dag bij Onder Ons in Dalfsen het nieuwe Stichtingsbestuur en de nieuwe Hoofdsponsor aan u gepresenteerd. Vanaf heden gaan wij in Nederland en in Europa spelen onder de naam SERCODAK Dalfsen.

Met vriendelijke groet,
Stichting Tophandbal SERCODAK Dalfsen
LANDSKAMPIOEN 2011 EN 2012, SUPERCUP 2012, BEKERWINNAAR 2012
Maar dat heeft u al eerder kunnen lezen op deze site.

Open Huis Kulturhus De Mozaïek

LEMELERVELD – Op vrijdag 7 september houdt Kulturhus De Mozaïek in Lemelerveld haar jaarlijks Open Huis. De gebruikers willen u weer graag laten zien wat ze komend seizoen allemaal te bieden hebben. Cursussen, workshops, activiteiten, opvang, informatie, clubs, lenen en ontmoeten voor jong en oud. De Bibliotheek, Speel-o-Theek, Stichting Welzijn Ouderen Lemelerveld (SWOL), Landstede Welzijn, Jongerensoos Jump Inn, EHBO, Allio Kinderopvang, Gemeente Dalfsen, Politie IJsselland en de Activiteiten Commissie van het Kulturhus laten u het graag beleven van 15.00 tot 20.00 uur aan het Kroonplein in Lemelerveld.

Lees verder »

Baasje en hond sluiten zwemseizoen af

DALFSEN – Nog een paar dagen en dan zit het zwemseizoen voor openluchtbad Gerner in Dalfsen er op.(Nu al? ik heb het gevoel dat de zomer net begonnen is? Red.) Op zaterdag 8 september kunnen zwemliefhebbers er voor het laatst terecht om recreatief te zwemmen. Traditiegetrouw wordt het seizoen afgesloten met het baas en hond zwemmen. Tussen 15.00 en 16.45 uur zijn de viervoeters en hun baasjes welkom om te genieten van het heerlijke zwemwater.

Lees verder »

Diefstal uit woning

Getuigenoproep

Luttenberg – Woensdag 29 augustus tussen 11:00 en 19:30 uur  is ingebroken in een woning aan de Luttenbergerweg. Uit de woning werden sieraden en een laptop gestolen. Uit buurtonderzoek kwam naar voren dat er in de omgeving een witte bestelwagen is gesignaleerd. Mensen die iets gezien of gehoord hebben dat mogelijk verband houdt met deze diefstal wordt gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Lees verder »

Regio Politie Persberichten van 31 augustus 2012

Aangehouden voor diefstal auto

IJhorst – Op de Koedrift is donderdagmorgen 30 september een 21-jarige man uit Engeland aangehouden voor diefstal van een auto. De auto met een Engels kenteken stond als gestolen gesignaleerd en werd inbeslaggenomen. De man is na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

 

 

Lees verder »

Wendy met lastige tegenstandster

 

DALFSEN – LONDEN – Hier een foto van het begin van de eerste wedstrijd van Wendy tijdens de paralympics!! Ze heeft tegen de Oekraïense Safanova gespeeld, die in dat paarse shirt. Safanova is de nr. 2 op de ranglijst en was direct ook de lastigste tegenstandster uit de poule. Safanova kwam 2-0 voor maar Wendy was supersterk en maakte de 2-1. Daarna een kleine voorsprong voor Wendy in de 4e set maar na een 9-9 werd het toch 11+ voor Safanova.

Lees verder »

Wendy Schrijver heeft er lol in

LONDEN – DALFSEN – Wendy keek terug op een mooie eerste Paralympische wedstrijd: “Ik vond het super om voor zo veel publiek te spelen. Ik dacht dat ik zenuwachtig zou zijn, maar dat viel mee. Ik stond goed te spelen, dit geeft me veel energie. De twee wedstrijden van morgen worden belangrijk. De wedstrijd tegen de Egyptische Mahmoud zou ik in principe moeten kunnen winnen. De wedstrijd tegen de Russische Ovsjanikova is de wedstrijd waar het om gaat. Wij zijn erg aan elkaar gewaagd.” Doe goed je best Wendy, want heel Dalfsen gaat je volgen, ook je familie!!

Alle scenarios nog mogelijk voor Paralympische tafeltennissters

Meedoen is belangrijker dan winnen!

DALFSEN – LONDEN – 30-8-2012 – Kelly van Zon heeft haar eerste partij op de Paralympische Spelen eenvoudig weten te winnen. Wendy Schrijver en Tonnie Heijnen startten het toernooi met een verliespartij.

Wereldkampioene Kelly van Zon kende weinig moeite met de Argentijnse Giselle Munoz: 11-5, 11-8, 6-11, 11-3.

Lees verder »

Hoonhorst klapmutsje

HOONHORST – Plaatselijk belang Hoonhorst heeft een eigen drankje op de markt gebracht. Vanwege het jubileumjaar, dit jaar 75 jaar, krijgen alle betalende leden van deze vereniging een klein flesje van deze min of meer van Hoonhorster makerij aangeboden. (misschien nu een reden om lid te worden?) Het is gemaakt van de bloesem van vlierbessen die in en rond Hoonhorst geplukt zijn. De oogst was niet zo bijzonder groot zodat er maar een beperkt aantal flessen op de markt kon komen. Afgelopen zondag is de naam en het product in Hoonhorst tijdens het pleinfeest geïntroduceerd.

Lees verder »

Nep collecte in Lemelerveld

LEMELERVELD –  De politie doet een mededeling dat er in Lemelerveld een nep collectant actief is geweest. Hij doet zich voor alsof hij van het Rode Kruis is. Hij draagt een rood vest met daarop een button van het Rode Kruis. De politie wijst er op dat er slechts één keer per jaar wordt gecollecteerd door het Rode Kruis, en die ene keer is al geweest. Komt zo iemand bij u aan de deur, vraag een legitimatie en bel vooral de politie.

Sercodak opvolger sponsor MizuWa Ai handbal Dalfsen

DALFSEN – De handbaldames van Dalfsen spelen dit seizoen onder de naam Sercodak Dalfsen. De landskampioen presenteerde woensdag Serco Dakspecialisten als opvolger van Mizu Wa Ai als hoofdsponsor en naamgever van de club. Verder werd bekend dat het eerste en tweede team in een stichting gaan opereren.

Lees verder »

BREEAM-certificaat voor Vechterweerd


 
DALFSEN – UTRECHT – – Drinkwaterbedrijf Vitens heeft voor het voorstel van het nieuwe productiebedrijf Vechterweerd (Dalfsen) de duurzame certificering BREAAM “Very Good” behaald. Vechterweerd is daarmee het eerste drinkwaterproductiebedrijf van Nederland met deze duurzame certificering.
 

Lees verder »

Afsluiting N 37

LICHTMIS – van 10 september 18.00 uur tot en met 29 september 07.00 uur N 377 Lichtmis-Nieuwleusen ’s avonds en ’s nachts afgesloten. De provinciale weg N 377 Lichtmis-Nieuwleusen is van maandag 10 september tot en met zaterdag 29 september ’s avonds en ’s nachts afgesloten voor al het verkeer. De afsluiting geldt van 18.00 uur ’s avonds tot en met 07.00 uur ’s morgens.

Lees verder »

Ongeval bij Zweefvliegveld

DALMSHOLTE – Vanmiddag rond 16.30 uur is er een ongeval geweest ter hoogte van het zweefvliegveld. Daar is een auto op z’n kant gegaan. Er waren geen ernstige verwondingen.
Hier de melding: 30-08-12
16:31: uur PRIO 1 ONGEVAL WEGVERVOER LETSEL : : LANGSWEG : LEMELERVELD 1890 2032 (THV BEKNELLING LICHT)

30-08-12
16:33:uur PRIO 2 ONGEVAL WEGVERVOER LETSEL (THV ZWEEFVLIEGVELD) LANGSWEG LEMELERVELD

 

Zie hier de beelden van onze collega

Expositie in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – We hebben een tweetal foto’s mogen ontvangen, voor de expositie van mevrouw Flapper in ’t Olde Gemientehuus van Nieuwleusen. Deze schilderijen zijn te bezichtigen van 7 sept. tot 5 nov. 2012.

Lees verder »

Rebelse Rollators staan op

Fictieve actiegroep onderdeel van campagne tegen geluidsoverlast jongeren

Dalfsen – Gedurende het jaar 2011 was een stijgende trend waarneembaar in het aantal meldingen van overlast in de uitgaansgebieden in de kern Dalfsen. Deze varieerden van geluidsoverlast en rommel op straat tot vernieling van persoonlijke eigendommen. De gemeente Dalfsen nam naar aanleiding van de resultaten maatregelen om de overlast te verminderen. Een van de maatregelen was een prijsvraag. Aan de jeugd werd deze concrete vraag voorgelegd “Hoe gaan we er samen voor zorgen dat de buurt doorslaapt als jij thuiskomt van het stappen?”

Lees verder »

Bso’ers maken kniepertjes en nemen kijkje bij dierenarts

Kinderen van bso Landstede Kinderopvang in Dalfsen naar restaurant en dierenarts

Dalfsen – Een smakelijke middag werd het voor de kinderen van de bso van Landstede Kinderopvang in Dalfsen. Op dinsdag 28 augustus namen ze namelijk een kijkje achter de schermen bij een café-restaurant in DALFSEN . Uiteraard mochten ze ook zelf aan de slag: onder begeleiding van eigenaar  werden er in de keuken ‘kniepertjes’ gemaakt en opgegeten. Twee dagen later stond nog een uitstapje op het programma: een rondleiding bij Diergeneeskundig Centrum Dalfsen.

Lees verder »