Inbraak Hagenweg

DALFSEN – Het is nu zo’n beetje het hoogseizoen voor inbrekers. Politieman Theo Habers heeft er weer 1 te melden: Tussen woensdagavond 28 nov.  en donderdagavond 29-nov. is er een  inbraak geweest in een schuur aan de Hagenweg te  Dalfsen. (omgeving Ganzepan) Heeft u iets verdachts gezien, of denkt u Theo Habers verder te kunnen helpen, bel dan 0900-8844 of bel M.

Zonsondergang

DALFSEN – GERNERMARKE HOTEL – Genomen vanaf het puntje van het balkon om kwart voor vijf tegen de avond. Ook de “ondergang” kan mooi zijn, vindt lenze l.
Zullen de kijkers het in de gaten hebben dat we als we morgen die zelfde foto weer gaan gebruiken voor de zonsopgang? Red.

 

Kerst kindernevendienst

OUDLEUSEN – Dit is de tijd voor kerst en wij van de kinderneven-dienst Oudleusen gaan weer oefenen voor de kerstviering, want aanstaande zondag begint de adventstijd. De viering is op ZONDAG 23 DECEMBER IN DE WIEKELAAR OM 19.00 UUR. Elke zondag ochtend nl. 2 dec.- 9 dec.- 16dec. en 23 dec. ’s ochtends gaan we hier voor oefenen. De kinderen mogen met hun ouders eerst naar de kerk, maar je mag ook  RECHTSTREEKS  naar de wiekelaar komen. Dus kinderen uit Oudleusen eo zijn van harte welkom.
Leiding Kindernevendienst Oudleusen

Zomers geen sneeuw, nu is de kans wat groter!

Ik lag afgelopen zomervakantie nog te zonnen op het strand, toen Willy mij een berichtje stuurde. ‘Hee Reinier, krijgen we al sneeuw? Begint de winter nu al eens een keertje?’ Hij moest toen overigens zelf nog op zomervakantie, dat wel.
Zo, het is maar dat jullie het even weten.

Mijn antwoord was, ‘ ik kom er wel op terug als het zover is ’, bij deze dan!

Lees verder »

Feestelijk onthaal Buurtbus in Ankum

ANKUM – Vanaf maandag 10 december gaat de buurtbus ´het Dalfser Lokaaltje´ rijden van Nieuwleusen via Oudleusen en Ankum naar Dalfsen. De buurtbus  rijdt van doordeweeks van 7.00  tot  19.00 uur. Op zaterdag van 9.00 uur tot  17.00 uur, op zondag rijdt de bus niet. De bus wordt bestuurd door vrijwilligers. De opstapplaats in Ankum is aan de kruising Vossersteeg-Leemculeweg.

 

Lees verder »

Nieuwe vrienden voor Hospice ’t huis de pastorie in Dalfsen

 

foto vlnr:  Geert Bistervels (secretaris), Diny Laarman (bestuurslid),
Miranda Brandsema (bestuurslid), Dorothé Brinkman (voorzitter),
Karolien Slurink (notaris) en Aad Kolthof (penningmeester)

DALFSEN – Maandagavond 26 november 2012 zaten ze op het kantoor van Vechtstede Notarissen in Dalfsen. Het bestuur van de nieuwe stichting “St. Vrienden van Hospice ’t Huis De Pastorie”. Hier tekenden Dorothé Brinkman (voorzitter), Geert Bistervels (secretaris), Aad Kolthof (penningmeester), Diny Laarman (bestuurslid) en Miranda Brandsema (bestuurslid) na voorlezing door mr. Karolien Slurink de oprichtingsakte en is de stichting een feit.

Lees verder »

Global Pet Alert: bij vermissing huisdieren

Willy, ik val maar gelijk met de deur in huis.. Bijna twee maanden geleden zijn wij gestart met Global Pet Alert. U kunt het vergelijken met Amber Alert maar dan voor huisdieren. We hebben hiervoor een mobiele applicatie laten ontwikkelen waarmee je met één druk op de knop een Alert kunt sturen in geval van een vermissing van je huisdier. Het werkt heel eenvoudig. Mensen kunnen de applicatie gratis downloaden voor hun Androïd of IOS toestel.

Lees verder »

Dalfser blazers bij de zwevende kei

Nou wij zijn er klaar voor, goed voorbereidt en allemaal (zie foto) hebben ze veel zin om goed van zich te laten horen! Zondag 2 Dec. van 14.00.u. tot 15.00u. begint het bloasseizoen weer bij de zweefkei (station Dalfsen). 6 Jan. 2013 sluiten de bloasers het seizoen weer af, ook bij de zweefkei.

SWOL 55+ op zondag

LEMELERVELD – Voor alleenwonende 55-plussers start op 9 december de eerste zondagmiddaginloop in kulturhus de Mozaïek. Samen in plaats van alleen is de strekking. Uit een tweetal goed bezochte zondagmiddagbijeenkomsten met alleenwonenden in de leeftijdsgroep van 55 tot 75 is de wens uitgesproken om tweemaal per maand op zondagmiddag bijeen te komen. Bijna 20 personen waren op die twee middagen en aanwezig en hebben dit aangegeven.

Lees verder »

Woonservicegebied Lemelerveld

LEMELERVELD – De kern (bebouwde kom) van Lemelerveld is door de gemeente Dalfsen aangewezen als een gebied waar wonen, zorg, welzijn en gezondheid op elkaar afgestemd moet zijn om langer zelfstandig te kunnen blijven wonen. De inbreng van burgers is daarbij van groot belang of de wensen die men heeft ook zo ingevuld worden. Een sociale kaart waarop organisaties te vinden zijn is in de maak en staat voor een gedeelte al op de website www.gemeentedalfsenwsg.nl (wsg staat voor woonservicegebieden) onder Lemelerveld.

Lees verder »

Mikel Maats maakt er helemaal een smulfeest van.

DALFSEN – Gisteren kregen we “hoog bezoek”. Nee, niet Sinterklaas maar niemand minder dan Mikel Maats, altijd gewoond in Dalfsen, maar nu woonachtig in Ommen. Hij runt in Zwolle een Jamin zaak. Hij als hele trouwe kijker van Dalfsennet, (hij wil dit nieuws geen dag missen) vond dat de vrijwilligers van de site ook el eens wat verdiend hebben: Want jullie stoppen er zo vreselijk veel werk, tijd en moeite in dit gebeuren, dat dit eigenlijk wel eens beloond mag worden. Jullie doen heel veel mensen een heel groot plezier waren zijn woorden. Dat vinden wij een vreselijk mooi gebaar.

Lees verder »

Prachtige fototentoonstelling in het (nieuwe) gemeentehuis van Dalfsen

 

DALFSEN – Van 30 november 2012 tot en met 7 januari 2013 exposeert de Fotoclub Dalfsen in het gemeentehuis van Dalfsen. De Fotoclub Dalfsen exposeert weer in het gemeentehuis van Dalfsen! Zij hebben een prachtige serie van ca. 40 foto’s hiervoor gemaakt. Het thema is ‘Kleurenpalet’. Achterliggende gedachte is: ‘Zorg dat je foto’s kleur bekennen!’ De leden van de fotoclub hebben zich laten inspireren door kleuren en vormen. Zo is er een ‘fotoketting’ te zien. Voor die fotoketting heeft ieder lid een foto aangeleverd, die is gebaseerd op de ontvangen foto van een ander clublid.

Lees verder »

Man beroofd van telefoon

ZWOLLE – Een 19-jarige man uit Kraainem (B) is in de nacht van woensdag 28 op donderdag 29 november op de Voorstraat beroofd van zijn telefoon. De man stond voor een horecagelegenheid en wilde met zijn smartphone een foto maken van een groep vrienden. Plotseling werd hij in zijn rug geduwd waardoor hij kwam te vallen en met zijn hoofd een tafel raakte. De dader griste de telefoon uit de handen van het slachtoffer en ging er rennend vandoor. Omdat het slachtoffer na het incident veel last had van hoofdpijn is hij overgebracht naar het ziekenhuis waar hij voor de nacht ter observatie werd opgenomen.

Er is gestrooid

DALFSEN – De wegen zijn vanmorgen weer gestrooid. Ga nu niet met z’n allen zoeken naar pepernoten langs de wegen in Dalfsen om dat het bijna Sinterklaas is. Er is gewoon zout gebruikt.

Hoonhorst rijdt elektrisch evenement

HOONHORST – Kom aanstaande zaterdag naar het Hoonhorst rijdt elektrisch evenement! Aanstaande zaterdag 1 december wordt op het dorpsplein in Hoonhorst het Hoonhorst rijdt elektrisch evenement georganiseerd. Om 11:30 wordt de duurzame dorpsdeelauto door wethouder Agricola officieel in gebruik genomen.  Geinteresseerden kunnen alles te weten komen over het gebruik van dit prachtige vervoermiddel. Hoe werkt het elektrisch rijden, hoe moet ik me aanmelden bij MyWheels, hoe rijdt zo’n auto nu eigenlijk, op al deze vragen kunt u antwoord krijgen aanstaande zaterdag.

Lees verder »

Nieuwe datum Proef Dalfsen bekend

DALFSEN –  zaterdag 14 september 2013 komt deel twee van Proef Dalfsen. Plaats waar historie, cultuur, preuvenement en muziek elkaar ontmoeten! Bovendien is het die dag weer monumentendag, een prachtige combinatie zoals afgelopen jaar is gebleken. Uiteraard moet het programma weer verder worden uitgewerkt, maar dat het weer bijzonder gaat worden is zeker. Noteer de datum al vast in uw agenda. Kom op 14 september naar Dalfsen en Proef Dalfsen. Kom kijken, doen, luisteren, bewonderen, proeven en vooral genieten! Op die dag staat het anders zo gemoedelijke dorpje in het Overijsselse Vechtdal van 10 uur ’s ochtends tot middernacht bol van de activiteiten. 

Lees verder »

Inbraakpoging overdag Dalfsen

DALFSEN   Gistermiddag is een poging  tot inbraak gedaan aan een woning aan de Stegemanserf in Dalfsen. Het feit is gewoon bij daglicht gepleegd tussen 14.00-17.00 uur. Als u denkt iets gezien te hebben wat daar mee te maken zou kunnen hebben, of iets verdachts gezien? Bel 0900-8844 of bel M . Dan krijgt u vermoedelijk hoofdagent van Dalfsen centrum  de heer Theo Habers aan de lijn, die zit te springen om meer informatie.

Met de Hanzelijn nog sneller in het Vechtdal Overijssel

DALFSEN – Vechtdal Marketing sluit met een aantal acties aan op de officiële ingebruikname van de Hanzelijn, tussen Amsterdam en Zwolle. “Met een knipoog stellen we dat je dankzij deze nieuwe treinverbinding vanuit de Randstad nog sneller in het Vechtdal kunt zijn. Om vervolgens hier onder het motto “Alle tijd” relaxed te kunnen genieten”, aldus Natasja Westenbroek van Vechtdal
Marketing. Het Vechtdal profileert zich met een grote, opvallende advertentie in de speciale bijlage over de Hanzelijn van de Telegraaf, die morgen, zaterdag 1 december, in een oplage van meer dan één miljoen exemplaren wordt verspreid.

Lees verder »

Dier in kelder

LEMELERVELD –  De brandweer is vanavond nog te hulp geroepen bij een boerderij aan de Langsweg in Lemelerveld. Daar was een dier in een (mest) kelder terecht gekomen. De brandweer kennende, hebben zij zich daar prima mee weten te redden.

Sing-in

DALFSEN – ‘Vol verwachting klopt ons hart’… December, de maand vol verwachting. Kinderen zien uit naar de komst van Sinterklaas en als hij weer vertrokken is, wordt de aandacht gericht op een ander feest van verwachting:

Lees verder »

Samen de winter tegemoet!

DALFSEN – De Stichting Vrijwillige Thuiszorg Overijssel is een regionale organisatie voor mantelzorgers en vrijwilligerszorg. Voor deze organisatie werken veel vrijwilligers die samen met u activiteiten ondernemen zoals samen wandelen, fietsen of zomaar een kopje koffie of thee drinken. Naast het inzetten van vrijwilligers biedt de Vrijwillige Thuiszorg ook de mogelijkheid om het eigen sociale netwerk uit te breiden. Hiervoor zijn vrijwilligers opgeleid tot netwerkcoaches die graag met u werken aan  een groter netwerk.

Lees verder »

Wijziging buurtbusroute

DALFSEN – In Dalfsen komt een wijziging in de buurtbusroute en er komen extra halteplaatsen. Er extra halteplaatsen komen langs de Leemculeweg en de Vossersteeg. De gemeente Dalfsen heeft wat extra geld voor uit getrokken.

Aanbesteding nieuwe Potstal Hoonhorst van start

Hoonhorst – De gemeentelijk Stuurgroep Kulturhus Hoonhorst heeft, na goed overleg met de Werkgroep Hoonhorst, besloten aan de Stichting De Potstal in Hoonhorst toestemming te geven om de aanbestedingsprocedure van de bouw van de nieuwe Potstal te starten. Hierbij gaat het ook om de aanbesteding van de werktuigbouwkundige en elektrische installaties. Alle betrokkenen zijn bijzonder blij met het behalen van deze mijlpaal die een belangrijke stap is op weg naar het realiseren van het Kulturhusconcept in Hoonhorst.

Lees verder »

De eerste biologische varkens gaan het bos verlaten

Deze gaan binnenkort op vakantie

DALFSEN – De eerste biologische varkens gaan zeer binnenkort het bos verlaten. Deze worden hartelijk bedankt voor al dat werk wat ze hebben verzet voor Natuurmonumenten. Wat hebben ze genoten in de Dalfser bossen. En wat hebben de bezoekers van hen genoten. Deze dieren hebben een prachtig leven gehad, waar menig varken jaloers op kan zijn. Niet alles tegelijk gaat weg, dat zal mondjesmaat gebeuren. Maar vóór de Kerst is de ren leeg.

Lees verder »

Brandweer gaat weer op controle

DALFSEN – De Dalfser brandweer gaat weer de jaarlijkse controle uitvoeren i.v.m. de brandveiligheid en versieringen tijdens de feestdagen. Deze gaan weer hoofdzakelijk plaatsvinden bij scholen, kerken, kinderdagverblijven en uiteraard de horeca. Ze doen dit met eigen mensen die daar voor zijn opgeleid. Op de site www.dalfsen.nl/brandweer kunt u alle informatie vinden omtrent de versieringen

82 jarige vrouw lust ook wel een slokje

Rijbewijs ingevorderd na rijden onder invloed van alcohol

Hellendoorn – Een 82-jarige automobiliste uit Nijverdal raakte woensdag 29 november haar rijbewijs kwijt, omdat zij onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Rijden onder invloed van alcohol
Woensdag 29 november omstreeks 18.45 uur controleerden surveillerende agenten, op de Dorpsstraat in Hellendoorn, een bestuurster van een auto. De vrouw reed opvallend slingerend op straat en raakte enkele keren een stoeprand. Omdat het vermoeden bestond dat de automobiliste, een 82-jarige vrouw uit Nijverdal, alcohol genuttigd had, werd de vrouw voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 0,93 promille uit. De vrouw was enkele dagen geleden ook aangehouden geweest voor het rijden onder invloed van alcohol. Het rijbewijs van de automobiliste werd ingevorderd.

Man aangehouden na poging inbraak – burgernetactie

DALFSEN -Raalte – Op woensdagmiddag 28 november kreeg de politie een melding van een poging inbraak aan Het Woold. Een jongen zou er daarbij vandoor zijn gegaan op een fiets. Een Burgernetactie werd gestart, waarna twee personen doorgaven dat ze de jongen hadden gezien. Op het park Drostenkamp trof de politie een jongen aan op een fiets die aan het doorgegeven signalement voldeed en zich niet kon legitimeren. De jongen, een 15-jarige inwoner uit de gemeente Dalfsen, werd aangehouden en de politie is een onderzoek gestart.

‘Verwachtingen rond Burgernet overtroffen’

 

DALFSEN – “Alle verwachtingen en prognoses rond de uitrol van Burgernet zijn overtroffen, Burgernet werkt!” Dat zei minister Opstelten van Veiligheid en Justitie vandaag bij de in ontvangstname van de eindrapportage Burgernet in Utrecht. Burgernet heeft inmiddels ruim 600.000 deelnemers en is naar verwachting op 31 december operationeel in 280 gemeenten.

Doel van het programma was dat Burgernet eind 2011 in minimaal 50 gemeenten zou zijn ingevoerd en de Burgernet applicatie beschikbaar zou zijn in alle politiemeldkamers. Die doelstelling is ruimschoots gehaald .Burgernet heeft ook in Dalfsen zijn diensten bewezen, maar ook in de buurgemeenten, Heino, Zwolle en zelfs gisteren nog weer in Raalte, waar een 15 jarige Dalfsenaar werd opgepakt na een inbraak.

Lees verder »