Sharon Hendriks wint Willem Poelstra Trofee

Sharon Hendriks uit Lemele, marathonschaatsster en lid van de Stokvisdennen, is door De Alternatieve Elfstedentocht Weissensee uitgeroepen tot winnares van de Willem Poelstra Trofee 2013. De 20-jarige geneeskundestudente, tegenwoordig in Groningen wonend en rijdend voor het Renault Ladiesteam, scoorde in het damesveld de meeste punten in het klassement over alle verreden natuurijswedstrijden van de afgelopen winter.

 

 

Lees verder »

Criminelen opgepast in Dalfsen

 

DALFSEN – Vanaf de eerste dag van april gaat er in Dalfsen een nieuwe proef starten. Vanaf een satelliet zal het hele gebied, gerekend van af het centrum van Dalfsen, in een straal van 25 kilometer continu worden gefilmd vanaf een satelliet. Deze beelden worden opgeslagen bij een(erkend)  particulier bedrijf en kunnen worden opgevraagd als de postcode en huisnummer wordt doorgegeven en het tijdstip en datum.

Lees verder »

Ongeval Welsummerweg

DALFSEN – Zaterdag vond er een ongeluk op de Welsummerweg plaats. Het echtpaar (van rond de 70 jaar) dat hierbij betrokken was kwam uit Tubbergen. Bijzonderheden of gewonden daar heeft de inzender niets over gemeld.

USV delft onderspit tegen Diepenveen

Nieuwleusen.  Door het 0-4 verlies tegen Diepenveen worden de zorgen voor USV met de week groter. Theoretisch is er nog steeds een mogelijkheid om te ontkomen aan degradatie maar dan zal er de komende wedstrijden uit een heel ander vaatje getapt moeten worden.

Lees verder »

Paasvuur Oudleusen

Ingezonden: volgens “Piet Attent”gaat morgen het paasvuur in Oudleusen als enige in de regio wel door.
Alleen jammer dat brandweer Dalfsen dat nog niet weet !
Toch een1 April grap? ? ?

Sing-in Eerste Paasdag

Zondagavond 31 maart, 1e Paasdag, wordt er in de kerk in Oudleusen een Sing-in gehouden. Er zullen uiteraard veel Paasliederen gezongen worden. Kinderen mogen met de kinderliederen op het podium meezingen. Ook is er een moment waarop keuzeliederen kunnen worden opgegeven uit de Evangelische Liedbundel. Deze bundels zijn in de kerk aanwezig. Simone Kleen en Margo van den Brink presenteren de Sing-in. Willem Krabbe, Ferdi Lutke en Jan Kramer begeleiden de samenzang met piano, basgitaar en gitaar

Politie onderzoekt brand in chalet

IJHORST  – In de nacht van zaterdag op zondag 31 maart is er brand ontstaan in een chalet op een recreatiepark aan de Veldhuisweg in IJhorst. De politie onderzoekt of er sprake is van brandstichting. De brand is rond middernacht bij de hulpdiensten gemeld. Eén chalet is volledig uitgebrand en een tweede raakte beschadigd. Rond 01.50 uur gaf de brandweer het sein brandmeester. De politie stelt een onderzoek in en roept getuigen op zich te melden via 0900-8844.

ASC’62 doet uitstekende zaken.

DALFSEN – In Deventer tegen de plaatselijke CJV’ers deed ASC’62 uitstekende zaken door de gastheren met maar liefst 1-5 te verslaan. Op een niet al te best speelveld was het begin rommelig van beide kanten. Op het ook al niet florissante sportpark was er voor de meegereisde Dalfsenaren in de beginfase niet veel te beleven.

 

Lees verder »

Paasvuur: Kijk hoe een buurgemeente hier mee omgaat:

DALFSEN – Gemeente Raalte ( dus ook Heino) staat enkele paasvuren toe. In de gemeente Raalte mogen dit paasweekend zes paasvuren toch ontstoken worden. In iedere kern is voor één groot paasvuur toch een uitzondering gemaakt. Eerder deze week werd code oranje afgekondigd, als gevolg van de aanhoudende droogte. Dit was voor de gemeente Raalte aanleiding om alle verleende stookontheffingen in te trekken. Voor zes grote paasvuren maakt de gemeente nu een uitzondering. Burgemeester Piet Zoon: “We hebben in iedere kern binnen de gemeente gekeken of we voor één groot paasvuur een uitzondering konden maken. Niks geen ambtelijk gedoe, maar realistisch.
Lees hier verder.

Brand IJhorst

IJHORST- Afgelopen nacht (zaterdag op zondag) was er een woningbrand in IJhorst aan de Veldhuisweg. Bijzonderheden zijn nog niet bekend. Het is een vrij grote brand, waarbij ook de brandweer van Balkbrug mocht komen helpen met het blussen. Later blijkt dat het om het SM huisje gaat, waar al veel ophef over is geweest.

Vrouw ‘als dank’ beroofd van halsketting

REGIO – Vrijdagmiddag is een 67-jarige vrouw beroofd van haar halsketting. Ze was de ramen van haar woning aan de Valkenlaan aan het wassen toen er een auto stopte. De inzittenden vroegen haar de weg naar het ziekenhuis. Daarna schoven ze haar als dank een ring om een van haar vingers en deden haar een halsketting om. Nadat de auto was weggereden kwam de vrouw er achter dat ze haar eigen halsketting kwijt was.

Lees verder »

Joyrider krijgt ongeluk in Dalfsen

DALFSEN – Vrijdag 29 maart hield de politie een 30-jarige man uit Dedemsvaart aan. De man raakte betrokken bij een ongeval, terwijl hij niet in het bezit was van een rijbewijs. De man had de auto van een bekende van hem zonder toestemming meegenomen. Hij reed over de Welsummerweg en kwam daar in aanrijding met de auto van een 50-jarige man (woonplaats op dit moment onbekend).

Lees verder »

De scharrellegkippen krijgen een rustige week

DALFSEN – De legkippen krijgen vanaf maandag een week vakantie. De komende week hoeven ze geen eieren te leggen. Traditioneel wordt er na de paasdagen haast geen ei meer verkocht. Daar hebben de kippenhouders ook al weer iets op bedacht. Vanaf maandag zit er geen kalk en grit meer door het kippenvoer. Dat kalk en grit zorgt voor de schil (schaal) om het ei.

 

Lees verder »

Onthulling nieuw beeldmerk De Kern

Donderdag 28 maart is het nieuwe beeldmerk van De Kern maatschappelijke dienstverlening onthuld. Wethouders E. Dannenberg (Zwolle) en R. van de Vent (Hardenberg) verrichtten samen met twee medewerkers van De kern de onthulling van het beeldmerk. Het beeldmerk geeft een nieuw gezicht aan de maatschappelijk dienstverlener die actief is in de regio IJsselland.  

Lees verder »

Kraker paasmaandag op sportpark Gerner

DALFSEN –  ASC’62 – AVW’66 ASC’62 staat voor een belangrijk weekend in de strijd om het eremetaal van de 2e klasse H. De koploper treedt op zaterdag 30 maart in Deventer aan tegen de CJV’ers, de nummer 5 op de ranglijst. Op paasmaandag speelt het vlaggenschip thuis tegen AVW’66, de huidige nummer 3 in de stand. ASC’62 en De CJV’ers troffen elkaar al in september in Dalfsen.

Lees verder »

Een boeiende bundel vol inleving

DALFSEN – Vorige week zaterdag heb ik het bundeltje van Dineke Jansen gekocht. Waarom op die zaterdag? We hadden een reünie van een MAVO-groep uit de jaren 1968-1972. Ja, ja , leerlingen(!) met een leeftijd van 57 jaar.
En – grapje – mijn lessen werken nog na jaren na. Het is een mooie bundel. Van harte aanbevolen. In die oertijd – toen ze leerling was –
had ze al oog voor een ander.

Lees verder »

Paardkrachtig helpt gewoon.

NIEUWE TRAININGEN GAAN VAN START
In april gaat bij Paardkrachtig het nieuwe trainingsseizoen van start. Nadat de trainingen op de huidige locaties in Meppel en Nieuwleusen een groot succes bleken, heeft Paardkrachtig ook uitbreiding gezocht in Zwolle.

Lees verder »

Trekker zakt door zijn hoeven.

Ommen: Vanmiddag rond 14.30 uur is bij het viaduct in Varsen de trekker van hoveniers bedrijf Jurrie Baars door zijn hoeven gezakt.

De trekker met een zwaar geladen kieper wou vanaf de paralelweg een bocht naar rechts maken, maar dat pakt helemaal verkeerd uit.
De kieper drukte rechtdoor waar door een achterband van de trekker  van de velg werd gedrukt met als gevolg dat het geheel schaarde.
De trekker bleef gelukkig overeind staan, de schade bleef beperkt tot een wiel, en een hevig geschrokken chauffeur.

Paasvuur Vilsteren: Niet

VILSTEREN – Het zal wellicht geen verrassing zijn, maar het paasvuur in Vilsteren zal tweede paasdag geen doorgang hebben. We gaan proberen in overleg met de gemeente een alternatieve datum te plannen. Als dit lukt horen jullie daar meer over.

Met vriendelijke groet
Boudewijn Cremers

Landgoedconcerten

DALFSEN – Tienjarig bestaan van de Stichting Landgoedconcerten wordt gevierd met extra Jeugdconcert op Huize Hofwijk.  De Stichting Landgoedconcerten Dalfsen organiseert jaarlijks twee openluchtconcerten op één van de landgoederen in de gemeente Dalfsen. Het komende seizoen vieren wij ons tienjarig bestaan met een extra jeugdconcert, naast de twee vaste concerten.

Lees verder »

Henk Tuten wint als Nieuwleusenaar Dalser dialectprijs 2013!

Tekst en foto’s:  Geert Bistervels

DALFSEN – Gisteravond was er in de huidige buitenzaal van de Trefkoele (voorlopig) de laatste Dalser Dialectavond, die werd georganiseerd door de werkgroep Dalser dialect v.d. historische Kring en de bibliotheek. Jan Sibelt was de spreekstalmeester en Klaske Bakker-de Wilde droeg mooie gedichten in het dialect voor, geschreven door haar moeder. Gerlof Veldhuis verzorgde op de piano de muzikale omlijsting.

Lees verder »

Verdraagzaamheid,

Naar mijn mening is dat nog altijd, dat je iets van elkaar kunt verDRAGEN! Hierin ben ik toch enigszins teleurgesteld in mijn naaste.

Hoe druk kun je je maken over een iets te grote (misschien opzichtige) auto, die een groot deel van het jaar voor de deur van je buren geparkeerd staat, terwijl je er zelf vier of vijf voor de deur hebt staan?

Lees verder »

Caravan keuring

DALFSEN – Met het voorjaar weer in aantocht is het ook weer tijd om er met de caravan op uit te trekken. Wilt u weten of uw caravan veilig genoeg is om mee op vakantie te gaan, kom dan naar de caravankeuring op zaterdag 13 april 2013 in samenwerking met Wienen Autotechniek, Veilig verkeer Nederland, de Brandweer Dalfsen en ACSLaarman Campertechniek.

Lees verder »

Verdachten auto-inbraken slaan op de vlucht

Zwolle – De politie heeft vrijdagavond 29 maart twee mannen uit Utrecht aangehouden na een achtervolging op de A28. Het duo was enkele uren daarvoor samen met een derde verdachte op vrije voeten gesteld. Zij werden verdacht van auto-inbraken. Drie mannen van 18, 20 en 21 jaar uit Utrecht zijn in de nacht van woensdag op donderdag 28 maart in Zwolle aangehouden. Zij werden verdacht van auto-inbraken.

Lees verder »

The Passion te Luttenberg.

Gistermiddag en -avond meegespeeld in de voorstelling The Passion te Luttenberg. Er zijn opnames gemaakt van de generale repetitie door Man bijt hond en van de uitvoering zelf door rtvoost. Foto’s zijn te bekijken op www.parelvansalland.nl

Nu een pony aan de wandel

DALFSEN – Aan komen lopen een shetlander pony van 85 cm hoog. Op maandag 25 maart bij de fam Schuurman aan de Veldweg in Dalfsen. Hij word daar goed verzorgd, maar zonder paspoort kun je en mag je er niets mee doen, het zou heel jammer zijn als dit dier afgemaakt moet worden. Tegen de gemaakte kosten hopen we dat de eigenaar zich meld. Melden bij de pieket dienst van de gemeente dik van Pijkeren 06-24733411.

Historische wandel3daagse op 5, 7 en 7 juni.

DALFSEN – Alhoewel de omstandigheden de laatste tijd nog behoorlijk winters zijn en een aantal mensen nog eerder aan schaatsen denkt, is het toch ook weer tijd om uit te kijken naar de wandel3daagse 2013. Deze zal voor het eerst in de historie plaatsen vinden op woensdag, donderdag en vrijdag en wel op 5, 6 en 7 juni 2013.

Lees verder »