Twee verdachten aangehouden na woninginbraak

IJHORST – Op maandagochtend 29 april vond er een woninginbraak plaats aan de burgemeester van Wijngaardenstraat. Een vrouw uit IJhorst kwam net thuis toen zij een blauwe bestelauto van het erf af zag rijden. Uit de woning werd een brandkast met inhoud waaronder geld weggenomen. De politie zette de achtervolging in. Op de A50 werd een auto met twee inzittenden gezien.

Lees verder »

Schietincident Zwolle blijkt poging overval

ZWOLLE – Het overvallenteam van de politie IJsselland onderzoekt het schietincident waarbij op maandag 29 april aan de Vincent Lubeckstraat een Zwollenaar gewond raakte. Gebleken is dat het om een overval op de bewoner ging. De schutter is er, met twee mannen die buiten stonden, vandoor gegaan. Het 50-jarige slachtoffer ligt nog in het ziekenhuis en heeft een eerste verklaring afgelegd. De man die vanuit huis zaken doet, kreeg maandagavond rond 21.25 uur bezoek van een donkergetinte man.

Lees verder »

Avondprogramma van de Damovo 2013.

Woensdag 8 mei. vanaf 21.30 uur.
30eurolive (coverband)
Geen DJ vanavond maar 30eurolive.
We spelen de tent plat van Limburg tot Frieslanden Zuid-holland tot Overijssel.
Met een onuitputtelijk energie komen de beste songs van heden en verleden voorbij.
Een coverband met ook eigen geschreven nummers.
Geen locatie waar de jongens van 30eurolive geen diepe indruk achterlaat.

Lees verder »

Oranje optocht Dalfsen.

Oranje optocht Dalfsen.

Ook de Oranje optocht was vanmiddag weer top!
Er had zich weer een mooie uiteenlopende stoet van deelnemers verzameld op de Bruineleuwstraat,om van daar een ronde door het dorp te maken.
Natuurlijk lag nu ook weer zorgcentrum Rosengaerde in de route, zo dat ze hier ook konden genieten van de vele karren, fietsen en mooie praalwagens.

Lees verder »

Kinderspelen & Highland games.

Kinderspelen & Highland games.

Dalfsen: vanmiddag om 13.00 uur was het tijd voor de kinderspelen en de Hiawatha Highland games.
Iedereen weer voor de televisie vandaan en kwam weer naar het feestterrein.
Want over belangstelling had de Oranjevereniging zeker niet te klagen,het plein bij het gemeentehuis stond dan ook stamp vol fietsen.

Lees verder »

Zweefvliegtuig in weiland

Zweefvliegtuig in weiland

Vanmiddag is er een zweefvliegtuig in een weiland terecht gekomen vlakbij de Lemelerberg. Het zweefvliegtuig was opgestegen vanaf het vliegveld in Lemelerveld. Door nog onbekende oorzaak is deze terecht gekomen in dit weiland. Een zogenaamde buitenlanding zoals dit benoemd wordt binnen de sport. Er zijn geen gewonden gevallen.

Ongeval Letsel Hasselerweg Ommen.

Ongeval Letsel Hasselerweg Ommen.

Ommen: Iets na 15.00 uur is vanmiddag een personenauto met drie jeugdige inzittenden uit Oudleusen tegen een boom gereden. Na de beruchte ruk aan het stuur, door de beginnende bestuurder, aan de linkerkant van de weg, zijn ze door een droge sloot gegaan en frontaal op een boom belandt. Alle drie inzittenden zijn door de brandweer uit het voertuig gehaald en afgevoerd met lichte verwondingen naar het ziekenhuis vanwaar ze morgen weer naar huis mogen.

Lees verder »

Evacuatie pontje

Evacuatie pontje

Het nieuwe pontje heeft deze week al meerdere malen een storing gehad. Vandaag was het ook weer raak. Fietsers vanuit de richting Hessum waren aan het oversteken naar de pleisterplaats de Stokte rond het middaguur. Vlak voor het dok liep de kabel helemaal vast waardoor het pontje net niet over kwam.

Lees verder »

Gewond bij ongeval

LICHTMIS – ZWOLLE – Een automobilist is vanochtend gewond geraakt bij een eenzijdig ongeluk op de A28 bij Zwolle. De man reed vanuit de richting Lichtmis naar Zwolle. Net voorbij het tankstation kwam hij door onbekende oorzaak in de berm tussen de parallelweg en de A28. Vervolgens sloeg de auto over de kop en belandde op de wielen in een sloot. De man is door de brandweer uit de auto gehaald. Hij is met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd. Hier de melding: van 4:20 uur: PRIO 1 ONGEVAL WEGVERVOER LETSEL A28 L : 99,7  ZWOLLE  (VRACHTWAGEN)

Dorpsontbijt en Aubade in Oudleusen.

Dorpsontbijt en Aubade in Oudleusen.

Oudleusen: Vanmorgen om half negen was in de Wiekelaar weer het traditionele dorpsontbijt.
Over belangstelling had de Oranjevereniging niet te klagen, het zat op dit vroege uur helemaal vol.
En iedereen inclusief Wethouder Klaas Agricola lieten zich het dan ook goed smaken.
Een gezellig samenzijn met heel veel Oudleusenaren.

Lees verder »

Heerlijk buurtontbijt

Heerlijk buurtontbijt

DALFSEN – Aan de Grutterserf zat vanmorgen (al lekker op tijd) de hele buurt aan een gezamenlijk ontbijt. Het lijkt daar heel gezellig. En mooi begin van deze speciale dag.  Foto: Klaas Agricola.

Aubade Koninginnedag 2013 Dalfsen

Aubade Koninginnedag 2013 Dalfsen

DALFSEN – Deze foto’s zijn gemaakt door onze speciale hoffotograaf Geert Bistervels- Bij deze al wat foto’s van de aubade op het plein voor het gemeentehuis. Daarbij burgemeester Noten en zijn vrouw, muziekvereniging Excelsior en de Oranjevereniging, die weer acte de présence gaf.Na de aubade werd oranjebitter geschonken en geproost.

Politie start onderzoek naar schietincident

ZWOLLE- De politie is een onderzoek gestart naar een schietincident in de Vincent Lubeckstraat rond 21.25 uur. Naar aanleiding van een melding van een schietincident in de Vincent Lubeckstraat gingen agenten ter plaatse en troffen daar een gewonde man uit Zwolle aan. Hij bleek in zijn been geschoten. De man werd voor zijn verwonding met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De aanleiding van het incident en wat er zich heeft afgespeeld is nog onduidelijk. Mogelijke verdachten gingen er vandoor in nog onbekende richting.

Lees verder »

Spectaculaire vuurspuwact in Hoonhorst

Spectaculaire vuurspuwact in Hoonhorst

HOONHORST – Vanavond was in Hoonhorst een speciaal uit Polen spectaculaire vuurspuwact van Antares Fireshow op het feestterrein achter de Molen van Fakkert. Dit allemaal vanwege de Oranje feesten in Hoonhorst waar we de volgende beelden van kregen ingezonden. Het was een prachtig schouwspel, wat op beeld een beetje lastig is vast te leggen. Maar dan heeft u toch een indruk. De brandweer heeft er niet voor hoeven uit te rukken, dat scheelt al weer.

Schietpartij in Zwolle

ZWOLLE – Vanavond was er een schietpartij in Zwolle: Zie hier de twitterberichten van de Politie: Zwolle, schietincident 21.25 uur Vinc. van lubeckstr. 1 gewonde naar ziekenhuis (schot in been). Mogelijke daders voortvluchtig in onbekende richting. Iets gezien? Bel 0900-8844. Politie stelt onderzoek in. RT aub.Verder nog geen bijzonderheden nog bekend.

Tip van de Politie: Let op uw woning tijdens feestdagen en vakantie

DALFSEN  – Maak er mooie en gezellige dagen van en voorkom een inbraak. Gaat u op vakantie? Sluit uw woning dan goed af en vraag buren een oogje in het zeil te houden.

Gaat u op vakantie?

De vakantietijd is een toptijd voor inbrekers. Het is vaak eenvoudig de woningen eruit te pikken waarvan de bewoners voor langere tijd weg zijn: uitpuilende brievenbussen, gordijnen die continu gesloten zijn en nooit een lampje aan. Het advies is dus: geef het huis een bewoonde indruk.

Lees verder »

Verkeerscontrole Lemelerveld

LEMELERVELD – Zaterdag 27 en zondag 28 april werd een verkeerscontrole gehouden op de Deventerweg ter hoogte van Lemelerveld (N348), in verband met een motorevenement in Assen. In totaal werden 65 bekeuringen uitgeschreven, waarvan 43 voor te hard rijden.

100 km/u te hard

Lees verder »

Gezellige Oranjemiddag in Rozengaerde Dalfsen

Gezellige Oranjemiddag in Rozengaerde Dalfsen

– met medewerking van de Stuwzangers –

 DALFSEN – Op maandagmiddag 29 april was de recreatiezaal van Rozengaerde geheel bezet met ouderen die op enthousiaste wijze de Oranjemiddag beleefden met in de hoofdrol de Stuwzangers uit Vilsteren o.l.v. Heinoer Flip Jonkman. Er werd zeer behoorlijk mee gezongen. De aanwezigheid van onder meer het Oranje comité bleek een extra stimulans om mee te doen. Enkele malen werd het voortouw genomen door deze vrijwilligers! Zelfs werd de Polonaise ingezet!

Lees verder »

Landgoedkamp weer neergestreken

Landgoedkamp weer neergestreken

DALFSEN – DEN AALSHORST- Op Landgoed Den Aalshorst is vandaag het landgoedkamp weer neer gestreken. Veel eerder dan andere jaren, maar nu zijn er eens met de meivakantie. Maar liefst 22 vrijwilligers zijn vandaag voor het eerst aan de slag gedaan in Het Engelse werk in Dalfsen. Dit park hebben ze ontdaan van wilde bramen struikjes. Vorig jaar hadden ze ook alles al opgeruimd, maar in het voorjaar komen altijd nieuwe scheuten te voorschijn. Maar vanaf vandaag is alles weer schoon. Morgen gaan ze in een ander stuk bos aan de slag.

Lees verder »

Hoogseizoen voor hoveniers

Hoogseizoen voor hoveniers

HOONHORST – Ook de hoveniers hebben het in deze tijden van het jaar druk. Aanleg van nieuwe tuinen met alles wat daar bij hoort, maar vooral het onderhoud. Want zeker na de regen van de laatste week schiet het onkruid de grond uit. Maar ook het aanleg en de herinrichting van tuinen gaat gewoon door. Hier is het bedrijf Reusken druk. Onlangs verhuisde dit bedrijf vanaf de Zwarteweg naar de Poppenallee, een nieuwe locatie waar ze zeer mee in hun nopjes zijn.

 

Planten van struiken en bomen het kan nog net

Planten van struiken en bomen het kan nog net

HOONHORST – Vanmiddag waren we bij boomkweker Velthuis aan de Blauwedijk in Hoonhorst. Door dat het voorjaar laat op gang is gekomen is het nu nog heel goed mogelijk nog boompjes te planten. De bomen zitten allemaal in bags, dus geen gedoe met los zand in de auto of op uw aanhanger. Dat niet alleen dat zand gaat bij het planten zo mee de grond in, want het is voorzien van goede voeding. Ook heeft hij nog beukenhaagjes die wachten op een nieuwe eigenaar. De boompjes zijn voorzien van een druppelsysteem, aangesloten op de waterleiding. Twee keer per dag krijgen ze voldoende water. Hier aan kan je goed zien dat er een vakman mee bezig is. Kennissen van de eigenaar houdt de kwekerij wat onkruidvrij. Wilt u vóór de zomer toch nog een mooi boompie in je tuin, sla dan nu nog je slag. Want als de zomer echt doorbreekt moet je eigenlijk niet meer gaan planten

 

De vlam is uit de pijp na 5 miljoen kilometers.

De vlam is uit de pijp na 5 miljoen kilometers.

DALFSEN – Vorige week plaatsten wij al een stukje over Dalfsenaar Bertus Jurrien dat hij voor het laatste keer zijn vrachtwagen ging inparkeren bij zijn werkgever. Vandaag zochten we hem op om hem het hemd van zijn gat te vragen. 5 miljoen kilometers heeft hij achter het stuur gezeten, dat houdt in maar liefst 125 keer de wereld rond. Ik kom met mijn fietsie nog niet één tiende keer de wereld rond. Bertus is in 1967 begonnen als bijrijder bij SBS Nijverdal ( dat is niet bij de omroep) maar dat bedrijf dat heet zo.

Lees verder »