Einde hoogwater

Einde hoogwater

VECHTERWEERD – Dat het water snel zakt blijkt wel uit de waterstanden. om 13.00 uur, boven de stuw Vechterweerd +111cm en beneden de stuw +72cm. Het is voorlopig even uit met de pret, spanning en waaghalzerij. Zeker op het fietspad bij de stuw Vechterweerd viel van alles te beleven. Dan kwam er toch weer een boot, maar de sluizen waren dicht. Hardlopers die de schoenen uittrokken en blootsvoets verder gingen, de hond van Boerhoes die bijna wegdreef.

Lees verder »

SIX-6 haalt herinneringen op in Dalfsen

SIX-6 haalt herinneringen op in Dalfsen

DALFSEN – STERREBOS – Op zondagmiddag 1 juni vindt bij partycentrum Het Boskamp in het Dalfser Sterrebos een optreden plaats van de formatie SIX-6 (spreek uit six-zes). De band brengt ‘Muziek met een herinnering’. De zes leden van SIX-6 komen allen uit de regio Emmen (wel uit het Drentse Emmen voor de goede orde) . Rob Wilhelm, Marchien Eleveld, Frank Huiting, Roel Luchies en Dick Troost spelen al 27 jaar met veel passie en plezier samen.

Lees verder »

Sleutel verloren bij vuurwerk

DALFSEN – Het gaat om een verloren fietssleutel, gisteravond bij het vuurwerk. De sleutel ziet er als volgt uit: zwarte houder om de sleutel heen met een sticker van Gazelle erop, er achterop staat AXA. Het is een sleutel die je in de houder kunt klappen. Verder zitten er ook een huissleutel en een kluissleutel van school aan. We zouden de sleutel natuurlijk erg graag terug willen! Onze telefoonnummers zijn 0529 – 434893 of 06 – 488 071 24.

Dalfsen’s Plat: Zommer

Dalfsen’s Plat: Zommer

Joa jongs, wat was mie det köttens een bässens mooi gevuul. Met dè-k wakker wödden dach ik; hà jongs, vandage bint ze dr ammoa. Ik wazze vri-jdag joarig ewest en ’s zundags kwamen alle kinders en kleinkinders en an kommen lopend spul. Een groten koppel. Ik wazze zo trots as een pauwe, peslot binne wie mar met zien twiebeiden begunnen.

Lees verder »

Kunsten op straat.

Kunsten op straat.

Vrijdagavond was er weer van alles te zien en te beleven tijdens het Kunsten Op Straat festival in het centrum van Dalfsen.
Een achttal verschillende artiesten (Groepen) afkomstig uit diverse landen wisten het massaal toegestroomde publiek kostelijk te vermaken.

Lees verder »

2e ringavond kerkuilen met groot aantal jongen

2e ringavond kerkuilen met groot aantal jongen

HOONHORST – 2e ringavond kerkuilen met groot aantal jongen, beter dan het vorig jaar. Toen was algemeen de stand erg laag als gevolg van de lange winter. Dit jaar lijkt weer de achterstand te worden ingehaald.  Vanavond troffen we in 3 kasten 5 jongen aan en in 1 kast vier jongen. totaal dus een score van 19 jonge kerkuilen waarvan er 2 ons te vlug af waren, die niet konden worden geringd. Maar het blijft bijzonder mooi dat boerenbedrijven en buitenmensen kasten blijven ophangen om de kerkuil de ruimte te geven.

Lees verder »

Up date gebouw Toerclub

Up date gebouw Toerclub

DALFSEN – Het clubgebouw is afgezien van enkele afgekeurde platen dicht. Tijd om aan de buitenzijde de planken te bevestigen. Ook binnenwerk krijgt de nodige aandacht en vordert gestaag.

Fietsroute vechterweerd en het waterschap

DALFSEN – VECHTERWEERD- De mensen van Waterschap Groot Salland krijgen deze dagen alle lof voor hun pogingen het hoge water binnen de perken te houden en dat is terecht! Maar hun acties roepen ook de nodige vragen op. Neem nou hun strapatsen rond Vechterweerd. Daar is een nevengeul (zuidelijk) van de Vecht gegraven en er wordt een brug gebouwd aan de noordkant. Beide acties moeten de doorstroming van het Vechtwater verbeteren. Wat de nevengeul betreft lijkt dat goed te lukken.

Lees verder »

Jaarmarkt een succes.

Jaarmarkt een succes.

Dalfsen – De jaarmarkt georganiseerd door Damovo is een succes gebleken. Het was er vanmiddag rond 14.30 uur al een drukte van belang. Het voorplein van het gemeentehuis was sfeervol ingericht met allerlei kramen en voor de trappen was kinder rommelmarkt.

Lees verder »

Bevrijdingsfeest in Dalfsen in 1955

Bevrijdingsfeest in Dalfsen in 1955

In 1955 reed in Dalfsen een bijzondere wagen mee in de optocht ter gelegenheid van het 10-jarig bevrijdingsfeest. Op de foto is op de wagen duidelijk het bord te lezen met de tekst “DEZE GROTE NARIGHEID RAAKTEN WIJ VOOR 10 JAAR KWIJT!”. Er is een aantal soldaten te zien bij een lanceerplaats van een V2-raket in een bos. Deze grote narigheid was wel heel speciaal voor Dalfsen.

Lees verder »

Opbouw kunsten op straat

Opbouw kunsten op straat

De acteurs en kunstenaars zijn al druk bezig met de opbouw. Vanaf 18:30 vanavond is er door het hele centrum van Dalfsen kunsten op straat. Dit succesvolle programma trekt elk jaar ontzettend veel bezoekers. Maar liefst acht professionele straattheatergroepen uit Duitsland, België, Italië, Frankrijk, Spanje, Denemarken en uit ons eigen land treden vanavond op!

Lees verder »

Landgoedconcert in Ankum

Landgoedconcert in Ankum

Stichting Landgoedconcerten Dalfsen organiseert ieder voorjaar en in de zomer landgoedconcerten in de regio Dalfsen. Met zorg worden er muziekensembles uit diverse genres uitgezocht: van klassiek en lichtklassiek tot wereldmuziek. Deze concerten worden uitgevoerd op Sallandse landgoederen met een prachtige buitenlokatie en een intieme sfeer.

Lees verder »

Man aangehouden voor vernieling

Man aangehouden voor vernieling

STAPHORST –  – De politie heeft donderdagavond 29 mei een 24-jarige man uit Staphorst aangehouden voor het vernielen van een autoruit terwijl er twee personen in de auto zaten. De man fietste op de Oude Rijksweg in Staphorst. Een auto met daarin een 22-jarige vrouw en een 26-jarige man moesten uitwijken voor hem om een aanrijding te voorkomen. Beiden stopten en de fietser ging door het lint.

Lees verder »

Mooi plaatje voor een waterverfschilderij

Mooi plaatje voor een waterverfschilderij

DALFSEN – Wie een aquarel kan maken ( schilderen met waterverf, waarbij de kleuren in elkaar gaan overlopen) kan zijn/haar hart ophalen aan het resultaat van deze foto. In de verte , aan de horizonlijn is kasteel Rechteren nog te zien. Vanaf de dijk langs de Poppenallee maakte ik enkele foto’s van de kermis op het evenemententerrein. Het viel me op dat de opnieuw geplante kastanjeboom weer een pittige vorm/omvang begint te krijgen, maar wel laat in het groen komt. (Lenze L.)

Finale Sport Real

DALFSEN – HEINO – Afgelopen maandag zijn de kruiswedstrijden gespeeld. Hierin spelen de winnaars van de ene poule tegen de nrs 2 van de andere poule. Murphy’s Raalte moest het opnemen tegen Herxen (4-1) en Ankum tegen de Averboy’s (1-0) Vrijdag avond gaat de finale gespeeld worden tussen FC Herxen en Ankum!!.

Lees verder »

Klein behuisd in het groen

Klein behuisd in het groen

BROEKHUIZEN – Deze koeien hebben niet meer de ruimte van het weidse weiland. Het opkomende water dwong ze naar hoger en droger. Maar ze kunnen – zonder brandweerhulp – zo achter het lint de Zuidelijke Vechtdijk op. Bij de stuw Broekuizen ben ik rechtsomkeert gegaan Maar ik ving wel een reuze vis (foto 3) aan de Poppenallee( door het stomende water opgestuwd natuurlijk.) Lenze B.

Buien geen spelbreker bij Station tot Station Loop

OMMEN – DALFSEN – De organisatie van de Station tot Station Loop kijkt met trots terug op een geslaagde 7e editie. Arne Mulder zegeviert voor tweede maal met parcoursrecord. De 1250 lopers lieten zich ondanks de weersomstandigheden niet uit het veld slaan. Arne Mulder, de talentvolle atleet van BB-lopers, schreef de winst op zijn naam met een scherpe brutotijd van 51 minuten en 53 seconden; een PR én parcoursrecord. Op Nederlandse bodem betekent dit de 2de tijd in 2014 over 10EM, een prestatie van formaat. Bij de dames zegevierde de Finse Eeva Sajanti voor de eerste keer met een tijd van 1:01:14.

Lees verder »