Lezingenserie Kunst en Fotografie in Anjerpunt

HOONHORST – Dit najaar organiseert Anjerpunt Hoonhorst een lezingenserie over Kunst en Fotografie. Het wordt een lezingenserie waarin het vooral gaat over het kijken naar schilderkunst en naar foto’s. De titel is dan ook “de kunst van het kijken”. De lezingenserie wordt gegeven door Angel Pinxten uit Deventer, docent fotografie-, kunstgeschiedenis en fotograaf.

Lees verder »

Update: Dalfsenaar doet prachtige uitvinding

Update: Dalfsenaar doet prachtige uitvinding

DALFSEN – Begin augustus schreven al een verhaal van een Dalfser uitvinding. Na de vakantie zouden we hier zoals afgesproken op terug komen. Tijdens zijn vakantie heeft de uitvinder een exclusief verhaal gemaakt speciaal voor Dalfsennet. Deze man heeft wel een bijzondere uitvinding gedaan en gaat het nu proberen in de productie te brengen.

Lees verder »

Kapper Michelle Hagen in het nieuws

LEMELERVELD – Kapper Michelle Hagen is één van ’s werelds beste kleurkappers . Kapper Michelle Hagen van kapsalon Look-Hair in Lemelerveld, is in de race om dé beste haarkleurspecialist ter wereld te worden. Vrijdag (27 september) vertrekt ze naar Wenen voor de internationale finale van de ColorZoom Challenge, een wedstrijd waarbij de beste kappers uit alle windstreken samenkomen en waar maar één de grote winnaar kan zijn.

Lees verder »

Alerdinckloop 2019

LAAG – ZUTHEM – Zondag 6 oktober wordt er na een afwezigheid van 2 jaar weer de Alerdinck loop  georganiseerd. Onder leiding van RCL98, de running club uit Lierderholthuis ,  is er een uitdagend parcours  uitgezet rondom de  Havezate Den Alerdinck

Lees verder »

Leo Elfers pikt het niet meer

Leo Elfers pikt het niet meer

ZWOLLE – Gepensioneerden, met name de groep met een huurhuis, zijn er volgens de oud-burgemeester van Dalfsen in een periode van zo’n tien jaar fors in koopkracht op achteruitgegaan. Onacceptabel, meent hij, omdat ze een waardevast pensioen beloofd was. ‘Honderdduizenden gepensioneerden mochten ervan uitgaan dat, als zij eenmaal de pensioengerechtigde leeftijd hadden bereikt, hun pensioen, zoals dat gebruikelijk is in een beschaafd land, geïndexeerd zou worden’

Lees verder »

Uitnodiging symposium: Het land van Dalfsen

DALFSEN – Namens de stuurgroep van DNA van Dalfsen nodig ik u graag uit voor een minisymposium op woensdag 9 oktober om 19.30 uur in de Trefkoele+ in Dalfsen. Het land van Dalfsen:  Een reiziger loopt door het Land van Dalfsen. Hij ziet er de dorpen, de essen, de kanalen en de kronkelende Vecht. Hij hoort de vogels, ruikt de bloemen en het vers gemaaide gras. “Heerlijk!” denkt de reiziger. Het lijkt wel of ik voor een schilderij sta……”

Lees verder »

Betegelde voortuin verandert in groene oase

REGIO – Enthousiaste tuineigenaren vervangen hun betegelde voortuin door een groene oase. Zij deden mee met de actie “Help mijn tuin heeft tegels!” van provincie Overijssel. Tien deelnemers zijn in de prijzen gevallen. Zij winnen een bon ter waarde van 1.000 Euro om hun voortuin te vergroenen. Een tuineigenaar in de Plattenborgstraat in Zwolle ontving de eerste waardebon uit handen van gedeputeerde Gert Harm ten Bolscher.

Lees verder »

Dr. de Groot neemt afscheid

Dr. de Groot neemt afscheid

DALFSEN  – Woensdagmiddag heeft Dr. Jan de Groot afscheid genomen als huisarts in Dalfsen. Hij heeft dit maar liefst 38 jaar mogen doen. Vandaag kregen zijn patiënten de kans om persoonlijk afscheid van hem te nemen als arts.

Lees verder »

Meer over het Cultureel Café Dalfsen

DALFSEN _ Elsbeth Etty, Koen van Gulik en Rob de Wijk komen naar Dalfsen. Cultureel Café Dalfsen heeft wederom een boeiend en gevarieerd programma kunnen samenstellen voor het seizoen 2019-2020. Geïnteresseerden in maatschappelijk debat, muziek, literatuur en film komen ook dit keer weer volop aan hun trekken.

Lees verder »

Steeds meer gemeenten beantwoorden op tijd hun e-mail

Voor het vijfde jaar op rij heeft Wij Verdienen Beter onderzoek gedaan naar de bereikbaarheid van gemeenten per e-mail. Dit jaar voldeed 86 procent van de gemeenten aan de e-mailgedragslijn  ( waar natuurlijk Dalfsen ook bij hoort) voor overheden door een eenvoudige vraag binnen 2 dagen te beantwoorden. In 2018 voldeed maar 62 procent van de gemeenten aan deze gedragslijn.

Lees verder »

2 gratis yoga proeflessen

2 gratis yoga proeflessen

DALFSEN – Op 23 en 25 september zullen er 2 gratis yoga proeflessen worden aangeboden. Het nieuwe seizoen gaat weer beginnen en dit is je kans om te ervaren wat yoga voor jou kan betekenen. Na de proeflessen starten we met twee groepen op maandag avond en woensdag ochtend.

Lees verder »

Camera testen

Camera testen

Vandaag nog even bezig geweest de nieuwe aangeboden camera te testen, we moeten toch een beetje oefenen.