Buurtbus Lemelerveld Raalte groot succes

Buurtbus Lemelerveld Raalte groot succes

DALFSEN – LEMELERVELD – Het project buurtbus Salland van Lemelerveld naar Raalte is een groot succes en overtreft de verwachtingen in de eerste 3 maand dat de bus nu loopt. Gemiddeld maken 1300 reizigers per maand hiervan gebruik. De buurtbus is opgezet door de buurtbusvereniging Salland, samen met de gemeente Dalfsen en Raalte.

Lees verder »

Eenrichtingsverkeer Raadhuisstraat

Eenrichtingsverkeer Raadhuisstraat

DALFSEN – Nog steeds blijken inwoners van Dalfsen zich niet te houden aan het eenrichtingsverkeer in de Raadhuisstraat tijdens de bouwwerkzaamheden. Borden worden gewoon genegeerd en dat levert een boute op van € 135,- De gemeente is inmiddels tot handhaving overgegaan.

Lees verder »

Grootste cigar box gitaar festival van Europa

Grootste cigar box gitaar festival van Europa

OMMEN – DALFSEN – Delta Calluna, het enigste cigar box festival van Nederland en tevens het grootste cigar box gitaar festival van Europa, trekt op zaterdagmiddag 31 augustus de (sigaren)doos weer open. Deze 6e editie, zal zich kenmerken door een nog gekker en nog mooier programma, met veel aandacht voor homemade instrumenten, zeer fraaie aankleding, een marktplein en natuurlijk… veel muziek!

Lees verder »

Fontein eventjes uit dienst

Fontein eventjes uit dienst
DALFSEN – Ondanks het prachtige weer kunnen bezoekers van Dalfsen helaas nog niet genieten van het waterfeest van de fontein in het Waterfront. Er blijken namelijk een aantal mozaïektegels los te liggen. Vanwege de veiligheid heeft de gemeente besloten om de fontein niet in werking te zetten.

Lees verder »

Ongeveer 840 miljonairs in Dalfsen

DALFSEN – Op basis dat: 3% in gemeente miljonair is. Dat zijn dus 840 personen!!!! Ik kan u gelijk verklappen dat ik daar helaas niet bij hoor, bij lange na niet. U misschien? Nederland telde op 1 januari 2017 zo’n 115.000 miljonairshuishoudens, blijkt uit CBS-statistieken. Een jaar eerder lag dat aantal nog op 114.000, gerekend naar het prijsniveau van 2017.

Lees verder »

Monument Thomas a Kempis  honderd jaar

Monument Thomas a Kempis  honderd jaar

REGIO – Het monument van Thomas a Kempis viert dit jaar zijn honderdjarig jubileum. Het monument is in die honderd jaar al twee keer verhuist. Van de camping Agnietenberg naar de voet bij het Theehuis Agnietenberg, vandaar is het uiteindelijk verhuisd naar de oost ingang van begraafplaats Bergklooster. De plek waar de Kapel van het klooster heeft gestaan, en waar Thomas eerst begraven is.

Lees verder »

Hooiweer

Hooiweer

DALFSEN – Het is nu prachtig hooiweer. Bijna elke agrariër is er druk mee. En bij de hobbyboer kunnen de koeien mooi verstoppertje spelen in het lange gras.

Lees verder »

NK/EK Bosarbeid

NK/EK Bosarbeid

HOONHORST – NK/EK Bosarbeid – Spektakel gegarandeerd bij het Sproeifeest 2019. Nieuw bij het Sproeifeest is het NK/EK Bosarbeid op zaterdag en zondag. Tijdens deze altijd spannende en spectaculaire wedstrijd laten professionele houthakkers in competitieverband zien hoe bedreven zij zijn in hun vak.

Lees verder »

Rollatorwandeling en fietstocht

NIEUWLEUSEN – DALFSEN – Saam Welzijn Meldt: In verband met de warmte gaat de rollatorwandeling in Nieuwleusen NIET door op dinsdag 25 juni.
De fietstocht van Saam welzijn op dinsdag 25 juni gaat in verband met de warmte NIET door!

Living Village festival sluit af met een stralend einde!

Living Village festival sluit af met een stralend einde!

Dalfsen – Na 4 dagen feest, workshops en stralend weer op het festival aan de vecht, sloot het evenement af met een stralend einde. “Dit is een perfecte dag, iedereen is relaxt en aan het genieten van het weer en de laatste dag van het festival, aldus Bob Radstake.” De organisatie leek hier ook op te hebben ingezet met een rustiger programma. Zo sloot het live podium af met een hele dag Reggae bands en een Soundsystem.

Lees verder »