Tis mar hoeit wult hem

LEMELERVELD – Un oldere vrouuwe hef un grote tuun en daor mag ik helpn biet gazon meien. Zelf lup ze niet meer ze henig en ak det veur heur wol doen, kon ze det wel waardeern . Toenk klaor waase met meien waak begun met ut wegknipn vant uutgebluuide spul in de borders.

Lees verder »

Nieuwe roman Korenveld speelt zich af op het Sallandse platteland

Nieuwe roman Korenveld speelt zich af op het Sallandse platteland

Levensechte setting op het platteland ‘Korenveld’: roman speelt zich af in Salland, in Lierderholthuus!

LIERDERHOLTHUIS – Eind september is de feelgoodroman Korenveld verschenen. Dit is het eerste deel van de vierdelige serie Liefdesstreken door Karin de Graaff uit Lierderholthuis. Korenveld speelt zich af in het fictieve plaatsje Wechterholte in Salland. Motivatie van Karin om deze sfeervolle reeks te schrijven: het échte leven op het platteland vertellen. Inclusief noaberschap, dorpscafé, tentfeest en paasvuur! Uit de eerste reacties van lezers blijkt nu al dat mensen deze setting maar al te goed herkennen.

Lees verder »

Gedicht aarde (door Henri Kroes)

Aarde

Onze aarde doet

In vierentwintig uur haar ronde

En ze voedt,

Miljoenen monden.

Doordat de mens niet zuinig is

Gaat het met onze natuur

Helemaal mis

Van onze wereld

Is er maar één

Met zoveel planeten

Om haar heen

Er is leven

Ze is uniek

Maar De mens

Maakt haar ziek

Alleen voor eigen gewin

Kijk om je heen

Gooi het roer om

En bemin

Drukkerij Sono Heino overgenomen

Drukkerij Sono Heino overgenomen

HEINO – Drukkerij Sono in Heino is overgenomen door Drukkerij Bredewold in Wezep inclusief het personeel. Afgelopen maandag maakte het personeel voor het eerst de reis naar hun nieuwe werkplek in Wezep. Aangezien de directeur van Sono Ferdi Zwerink geen opvolgers heeft, heeft  hij rondgekeken voor een goede oplossing.

Lees verder »

Veel boeren hebben moeite met hulp vragen

Veel boeren hebben moeite met hulp vragen

REGIO – Veel boeren hebben moeite met hulp vragen, ook in Dalfsen. Ruim driekwart van de agrariërs vindt het moeilijk om hulp te vragen als hij/zij niet lekker in zijn vel zit. Dit blijkt uit vragenlijstonderzoek van GGD IJsselland. Met het project ‘Boeren in Beeld’ zet GGD IJsselland zich samen met agrariërs en professionals in voor een goede (mentale) gezondheid van boeren.

Lees verder »

Het was een super zondag bij USV!

Het was een super zondag bij USV!

NIEUWLEUSEN – Voorafgaand aan de wedstrijd tegen SPW werd USV-sterkhouder Sander Schaeffer in het zonnetje gezet. Hij speelde 250 wedstrijden in de hoofdmacht van USV. Na afloop kreeg clubman Hans Wink in een bomvol clubgebouw een Koninklijke Onderscheiding opgespeld door Dalfser burgemeester Erica van Lente.

Lees verder »

Dubbele winst voor Ouvol Dames 1 – Morrenhof-Jansen

Dubbele winst voor Ouvol Dames 1 – Morrenhof-Jansen

OUDLEUSEN – Na wat vertraging zijn de dames van Ouvol vooruitstrevend gestart aan een nieuw seizoen. Maar liefst 2 maal winst in de eerste week. Op maandag avond werd er met 3-0 gewonnen in de beker competitie tegen de Bevers uit Lemelerveld. Geen spectaculaire pot (maar dat zijn we wel gewend van deze diesels) dat werd echter zaterdag tegen de dames van Balkbrug recht gezet.

Lees verder »

7 oktober nog 1x ‘Samen eten’

DALFSEN – Op zaterdag 7 oktober wordt het jaar afgesloten voor ‘Samen eten’ bij Natuurboerderij Lindehoeve. Dit jaar is het al 5x geweest en tijdens de gezellige maaltijden en voorbereidingen zijn heel wat nieuwe mensen, gezinnen en alleenstaanden geweest. De initiatiefnemers zijn bijzonder tevreden en beraden zich dan ook op een voortgang van ‘Samen eten’ in 2024.

Lees verder »

Tuinkriebels in de herfst

Tuinkriebels in de herfst

HOONHORST – Tuinkriebels in het najaar, dat hebben maar weinig mensen. Vaak begint het pas echt te kriebelen in het voorjaar als de eerste bloembollen in bloei staan. Toch is planten in de herfst verstandiger. Voor jezelf en de planten. Het klinkt ook heel aantrekkelijk als je bedenkt dat je straks in het voorjaar direct kan genieten van een bloeiende pracht in de tuin. Zonder daar in het voorjaar iets voor hoeven doen.

Lees verder »