Stoeltje zit toch beter

Stoeltje zit toch beter

LENTE – Op een stoeltje zit het toch beter dan in en kruiwagen. Slim bekeken, Herman had vandaag maar een stoel mee genomen om bij zijn werkzaamheden even te rusten. Ook makkelijk als er praatvolk langs komt, eem zitten!

Lees verder »

Opoe “in the War” op TV

Opoe “in the War” op TV

VECHTDAL – In februari en maart wist Toneelvereniging Oese Volluk in Nieuwleusen, Dedemsvaart, Ommen en Dalfsen duizenden belangstellenden te boeien met het toneelstuk “Opoe in the War”. Alle zalen waren ruim van te voren uitverkocht. Het blijspel over de bevrijding in het Vechtdal zou nog éénmaal op de planken gebracht worden in de Trefkoele+ maar de coronacrisis gooide roet in het eten.

Lees verder »

Jan Sievers overleden

Jan Sievers overleden

DALFSEN – Van bijna 5 jaar geleden zijn deze tekst en foto’s gemaakt bij zijn woning op Den Aalshorst. De heer Sievers heeft door de jaren heen veel gedaan voor Canadese veteranen. Zo verzorgde hij de ontvangst van Canadese veteranen in Dalfsen.

Lees verder »

Blijf op afstand

DALFSEN – Beste mede Dalfsenaren, Zaterdag 4 april ben ik geschrokken van de drukte in Dalfsen. Ik ging een boodschap doen, maar het was zo druk om 16.30 uur dat ik mijn fiets niet eens kon parkeren op de 1,5 meter afstand van elkaar, die we nu toch moeten houden.

Lees verder »

Snel, dat wel

Snel, dat wel

REGIO – ZWOLLE – Gisteravond reed Beginnende Bestuurder  219 km/u over A28 bij Zwolle. Maximum snelheid is daar 100 km/u, Dat betekend dus invordering van het rijbewijs. Het rijbewijs zal waarschijnlijk  4 maanden worden ingehouden.

Lees verder »

Broedende Gans

Broedende Gans

OUDLEUSEN – In de omgeving van de Vecht zit een broedende gans. Hopelijk gaat het nu eens goed en komen er kleine gansjes. Elk jaar gaat het mis door menselijk handelen. De eieren worden weggehaald omdat ze er niet meer willen hebben daar. Of ze nemen de eieren mee voor consumptie gebruik.

Lees verder »

Auto op de kop in de sloot.

Auto op de kop in de sloot.

DALMSHOLTE  – Op de Dalmsholterweg ter hoogte van de Kortersweg is net voor het middaguur een bestuurster van een personenauto behoorlijk de weg kwijt geraakt. Zij merkte komende uit de richting Heino veel te laat op dat een auto voor haar vaart minderde om af te slaan de Kortersweg op.

Lees verder »

Foto’s inzenden

DALFSEN – We mailen wel een paar  keer per dag de inzenders terug, dat foto’s uitsluitend geplaatst kunnen worden, als die als bijlage zijn verzonden. Anders lukt echt niet.

Maurits: acties van boeren deels onterecht

Maurits: acties van boeren deels onterecht

HESSUM – DEN HAAG –  De acties van boeren richting het RIVM vanwege de stikstofcijfers die dat instituut bekendmaakte, waren deels ten onrechte. Dat zegt CDA-Kamerlid Maurits von Martels in reactie op nieuws dat stikstofberekeningen van het Mesdag Zuivelfonds hetzelfde zijn als die van het RIVM.

Lees verder »