Slecht nieuws

DALFSEN – Traditioneel is er oudejaarsavond en nacht en de nieuwjaars morgen slecht aan nieuws te komen. Alle informatie ligt zeker tot nieuwjaarsdag 12.00 uur plat. Bij deze roepen wij iedereen op: heeft u nieuws uit de buurt of straat, mail het dan naar info@dalfsennet.nl zodat  wij toch deze site kunnen vullen met Dalfser, Lemelervelds, Hoonhorster, Oud- en Nieuwleuserner, Vilsters en Ankums of Wythmens  nieuws.

Lees verder »

Gemeentebelangen Dalfsen oudejaarsavond nog actief

                                                        

Jos Ramaker Gemeente belangen Dalfsen

DALFSEN – De blinkertjes in de Prinsenstraat/Kerkplein ga ik onder hun aandacht brengen. Verder hoop ik  z.s.m. dit probleem bij het College van B en W neer te leggen  en aandacht te vragen voor deze zeer gevaarlijke en gladde straatmedailles!!! Dit probleem moeten we zeker en zo spoedig mogelijk oplossen. Vanavond spreek ik nog een aantal leden.

Lees verder »

Brief de Stentor (ingezonden bericht)

DALFSEN – Kreeg u vanmorgen ook zon aardige brief bij de krant van de Stentor? Als abonnee willen ze u en mij er op wijzen dat de regiokatern voor iedereen zijn. Nou, daar zitten de lezers uit Dalfsen echt niet op te wachten. Die hadden en abbonnement op hun regionale krant, die willen nieuws wat hen raakt.

Lees verder »

Geen Leontiens Ladies Ride in Zwolle

leontien2010.jpg

ZWOLLE – DALFSEN – De Leontiens Ladies Ride in Zwolle gaat het aankomend jaar niet door.Dat betekent dat ook Dalfsen niet zal worden aangedaan dit keer.De gemeente Zwolle verstrekt dit jaar geen subsidie aan het fietsevenement. Bezuinigingen zijn de voornaamste reden voor het stopzetten van de subsidie van 25.000 euro.

Lees verder »

Vervolg vierkante blinkertjes: gevaarlijk!

vierkant_blinkertje.jpg
Foto: Evert Kroeze

DALFSEN – Een andere trouwe lezer en inzender van Dalfsennet.nl, had net deze week een foto van gemaakt want van wat vorige inzender omschrijft als vierkante blinkertje. Ze zijn inderdaad spiegelglad. Een antislip coating is geen overbodige luxe.

Lees verder »

Oliespoor Dedemsweg

DALFSEN – Brandweer Nieuwleusen is vandaag ruim een half uur bezig geweest, met het schoonmaken van de Dedemsweg in Dalfsen. Ter hoogte van de koeien oversteek was het oliespoor begonnen.

Lees verder »

vierkante blinkertjes

DALFSEN – Zo op de valreep misschien nog een stukje om te plaatsen. Hoor van veel kanten, wat nu het nut is van de vierkante blinkertjes in het dalfser straatbeeld. Volgens velen hebben ze totaal geen nut, maar zijn vooral gevaarlijk in allerlei weersomstandigheden.

Met regen worden ze glad. Met het vallen van de bladeren worden ze glad. ‘s Winters worden ze glad. Diverse kwetsuren zijn het gevolg.

Lees verder »

Nieuwjaarsreceptie en kaarten bij USV

 NIEUWLEUSEN – USV houdt zaterdag 8 januari in het clubgebouw de traditionele nieuwjaarsreceptie voor leden, donateurs, sponsoren en andere sympathisanten. De bijeenkomst begint om 16.00 uur en duurt tot 18.00 uur. Halverwege houdt voorzitter Peter Meijerink zijn Nieuwjaarsspeech.

Lees verder »

Dalfsen niet verder in Protos Weeringtoernooi

DALFSEN – Dalfsen heeft zich donderdagavond in Hardenberg niet geplaatst voor de halve finales van het Protos Weeringtoernooi. In een sfeervolle sporthal De Beek eindigde Dalfsen als vierde in de poule met drie punten uit vier duels. Dalfsen verloor in de openingswedstrijd met 2-1 van Drienerlo.

Lees verder »

Rijbewijs ingevorderd

Nieuwleusen – Vrijdag 31 december net na middernacht werd een 26-jarige bestuurder uit Nieuwleusen op de Koningin Julianalaan betrapt op het rijden onder invloed. Bij de ademanalyse op het bureau scoorde de man 935 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij krijgt een proces-verbaal.

Bukkems: letterlijk op weg naar 31 december

DALFSEN – Vandaag was de traditionele fietsdag van de Dalfser Bukkems. Om 13.00 uur verzamelde zich een hele groep fietsers bij het N.S. station in Dalfsen. Op weg naar ” omgeving verkenning” . De fietstocht ging dit keer naar Lemelerveld, ten slotte is dat ook Dalfsen. Na een flink aantal kilometers, was er en “koffiestop” bij Reimink in Lemelerveld.

Lees verder »

Oefening brandweer Dalfsen

oefening_1brw.jpg

DALFSEN –  Vanavond om 20.11 uur was er een Oefening van de Brandweer Dalfsen en wel op het adres van de  Hokeyclub Dalfsen op de Gerner Es 7a. Er was sprake van enig rook ontwikkeling.

C1000 Jeugd handbaltoernooi geslaagd

handbl1.jpg
Foto’s en inzending Maico Hulst

DALFSEN – Op maandag 27 en dinsdag 28 december 2010 hebben in totaal 46 teams, uit de regio’s Twente, Arnhem, Achterhoek en Salland, het 3e C1000 Jeugd Vechtdal handbaltoernooi weer tot een geslaagd evenement gemaakt.

Lees verder »

IJzelwaarschuwing ook voor Dalfsen

DALFSEN – Het KNMI heeft de waarschuwing voor extreem weer met ijzel en gladheid uitgebreid naar Gelderland. Dat meldde een woordvoerder donderdagavond rond half tien. Eerder had het weerbureau in De Bilt een zogenoemde ‘code oranje’ gegeven voor Groningen, Drenthe en Overijssel.

Lees verder »

Politie Emmen: Vuurwerkpistolen Dalfsenaar in beslag genomen

SCHOONEBEEK – Tijdens vuurwerkcontroles woensdag aan de grens met Duitsland, vond de politie in de auto’s van een 21-jarige man uit Assen en een 26-jarige man uit Dalfsen munitie voor vuurwerkpistolen. De mannen hadden geen vuurwerkpistool bij zich. Dit lag thuis en is daar door de politie in beslag genomen. Tegen de mannen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Grote belangstelling kaarten Nieuwjaarsfeest in Dalfsen

DALFSEN – De kaartverkoop voor het Nieuwjaarsfeest in De Trefkoele in Dalfsen loopt als een speer. Dit is mede te danken aan het concept en de keuze om de muziek te laten verzorgen door DJ Renzo en DJ Nico. Door de brede internationale ervaring in muziekkeuze door DJ Renzo en de muziek die DJ Nico heeft uitgezocht voor de Dalfsenaren, belooft het Nieuwjaarsfeest dan ook een echt knalfeest te worden. 

 

Lees verder »

Aanbieding van onze sponsor

DALFSEN – Onze sponsor maakt dit weekend weer een aanbieding voor de kijkers van deze site. Huur stepslee: vandaag na 16.00 uur halen en zondag om 13.00 uur terug voor slechts € 25,00 per slee, (normaal 10,00 per uur) en het is gezonder en goedkoper dan vuurwerk.  Dat is bijna 3 dagen genieten!! U kunt er dan ook mee naar de Lemelerberg, als je van een beetje snelheid houd. Reserveer tijdig 431712 na 13.00 uur Het Boskamp is deze week vrijdag en zaterdag gesloten. 

 

ton1.jpg

Nieuwjaarsbegroeting de Zonnebloem

  

DALFSEN – De Zonnebloem afdeling Dalfsen organiseert ook in 2011 een Nieuwjaarsbegroeting. Hierbij worden mensen met een handicap, eenzame mensen en ouderen uitgenodigd.  De bijeenkomst zal worden gehouden op Vrijdag 14 Januari in het gebouw “de Overkant”, Kerkplein te Dalfsen.

Lees verder »

Regio Politie Persberichten van donderdag 30 december 2010

Rijden in een onverzekerde auto

Rouveen – Een 31-jarige automobilist uit Zwolle werd op vrijdag 30 december rond 05.00 uur bekeurd voor het rijden in een onverzekerde auto. Tijdens een controle werd het kenteken van de auto nagetrokken en daaruit bleek dat de auto niet was verzekerd. De auto werd overgebracht naar het bureau en daar gestald. De verdachte kan zijn auto terug krijgen als hij kan aantonen, dat de auto weer is opgenomen in een verzekering.

Lees verder »

Mistig, koud, maar prachtige bossen

mistig1.jpg

DALFSEN – Het is mistig en koud, maar de bossen liggen er nog prachtig bij. Hier wat beelden uit het sneeuwrijke Sterrebos. Geniet er nog even van, want volgens Piet krijgen we ander weer. Tegen die tijd kun je dan weer binnen zitten.

Lees verder »

Geen nieuws

Dalfsen – Er is helemaal geen nieuws op dit moment. Iedereen is aan boodschappen doen, uitslapen, vuurwerk aan het kopen of noem maar op. Maar heeft u iets te melden dan is het mailadres: info@dalfsennet.nl Verder blijft er niet anders over dan afwachten. Het komt vanzelf wel weer los.

Piet: Winterweer, stand van zaken

Oud en nieuw en daarna: Het weer tijdens de jaarwisseling laat zich op oudejaarsdag van de donkere kant zien. Tijdens de oudejaarsnacht verwacht ik een bewolkt weertype met vooral in het noorden, oosten, midden en westen af en toe wat (mot)regen of lichte regen. In het noorden en oosten kan nog enige ijzel en dus gladheid voorkomen bij temperaturen rond 0 graden.

Lees verder »