Er is wel kangaroe-nieuws

De eerste reactie na de oproep van Frank is al binnen: Twee collega`s van mij hadden het beest deze week  bijna onder de auto om 5.30 uur in de ochtend. Dit bericht komt van een trouwe lezer van deze site. Dus toch maar die borden plaatsen langs de Hessenweg en Dedemsweg?

Lees verder »

Terug reis van Truckstar Fesival.

truck1.jpg
Tekst en foto’s H.G.

 

Voor een maand geleden was het een drukte van belang langs de A 28 om de terugkerende motorrijders van de TT toe te zwaaien. Nu was het weer druk langs de weg om de trucks van het Truckstar Festival terug te zien komen.

Lees verder »

Nog Kangeroe-nieuws?

310711.jpg

Is er nog kangeroe-nieuws te melden? Enkele medewerkers van de Dalfser kaasfabriek hebben de spring-in-het-veld namelijk onlangs nog gesignaleerd in de omgeving van kruispunt Driessen.

Lees verder »

Was het altijd maar zo’n feest

 

DALFSEN – STERREBOS- Was het altijd maar zo’n feest volgens een van de bezoekers vandaag, die ook speciaal was gekomen voor het gratis jubileum optreden bij Het Boskamp in Dalfsen. Vandaag was het de 2e zondag dat er vanwege het 50 jarig jubileum van Partycentrum Het Boskamp en Camping Starnbosch weer gezellige muziek werd aangeboden.

Lees verder »

Het 5e Dalfser Oktoberfest

okfest20011.jpg

Dit jaar viert  Het Dalfser Oktoberfest zijn eerste lustrum. Het is alweer vijf jaar geleden dat de drei manner uit dalfsen het tijd vonden voor een feestje in Beierse sferen.  Zoals elk jaar probeert de organisatie ook dit jaar weer een feest neer te zetten voor jong en oud. Dit jaar lanceren we ook een vernieuwde huisstijl. Ons logo is veranderd in een Beiers mannetje met accordeon.

Lees verder »

Regio Politie Persberichten van zondag 15 juli 2011

Koperdiefstal

Zwolle – De politie heeft zaterdag 30 juli een 35-jarige man en een 33-jarige vrouw uit Zwolle aangehouden voor diefstal van koper vanaf een onderwijsinstelling aan de Willaertstraat. De twee werden aangehouden op de Esdoornlaan. Ze hadden een peuter bij zich en een winkelwagen vol afgeknipte kabels bij zich.

Lees verder »

Meldkamer 112 even niet bereikbaar

Telefoontjes naar 112 voor politie, brandweer en ambulance kwamen door de storing niet in Apeldoorn terecht. Via een noodvoorziening werden die opgevangen door meldkamer Twente in Hengelo. De storing duurde tien minuten. Volgens een woordvoerder werd hij in die periode twee keer gebeld. Daarna was het probleem verholpen

Lees verder »

Enige paniek na Carbage Run Oslo

Een deelnemer aan de Carbage Run heeft zaterdag in het centrum van de Noorse hoofdstad met zijn auto voor paniek gezorgd. Omstanders zagen een cilindervat op het dak van de auto aan voor een bom en waarschuwden de politie. Die zette vervolgens een gebied van ongeveer 200 meter rond de geparkeerde auto af. Nadat de wagen door Noorse bomexperts en een robot was onderzocht, bleek het loos alarm.

Lees verder »

Zet hem op elf, vrijdag in Lemelerveld

Plaatsnaambord Lemelerveld

LEMELERVELD – De verslaggevers van RTV oost  interviewen inwoners en maken reportages voor Radio en TV Oost. Bovendien kunt u fantastische prijzen winnen in het dagelijkse Zet ‘m op 11-spel. Heeft u TV Oost op 11 gezet en wilt u meedoen aan het spel? Stuur dan een e-mail naar: op11@rtvoost.nl met uw naam, adres, woonplaats en telefoonnummer.

Lees verder »

Leningen voor starters stopgezet in Dalfsen

Terwijl ik mijn dagelijkse rondje langs de nieuwssites deed werd het mij maar weer al te goed duidelijk dat starters op de woningmarkt in de steek gelaten worden. Nu was het een bericht waarin stond vermeld dat de Overijsselse gemeente Dalfsen stopt met het uitkeren van leningen voor starters.

Lees verder »

Gezelligheidskoor De Pompedoers morgen bij Het Boskamp

pompedoers_eerder.jpg

DALFSEN – Vorige week was het al groot feest bij Partycentrum Het Boskamp in Dalfsen.

Toen kon men daar genieten van de Stuwzangers. Morgen (zondag) zal het zeker niet minder zijn. Dan treden de Pompedoers uut Heino daar op. Vanaf half drie tot vijf uur gaat de beuk er in! Ook deze middag zal weer onvergetelijk worden.

 

Lees verder »

Ongeldig rijbewijs in Dalfsen

Dalfsen – De politie heeft zaterdagmorgen 30 juli het rijbewijs ingenomen van een 27-jarige bestuurder uit Heerenveen. De man werd gecontroleerd op de Cubbinghsteeg. Zijn rijbewijs bleek ongeldig verklaard. Hij mocht niet verder rijden in de bedrijfsauto en er is proces-verbaal opgemaakt op het bureau.

De politie zoekt

ZWOLLE – Politie Zwolle zoekt de bestuurder van een zwarte Alfa Romeo 159 met het kenteken 29-TG-VN. Deze persoon is in overspannen toestand vanmorgen om ca. 11.15 uur vertrokken uit Zwolle. Heeft u de bestuurder of deze auto ergens gezien, bel dan met het nummer 0900-8844.

Molen Fakkert 5e klussendag vrijdag 29 juli.

klus129jul.jpg

HOONHORST – Ook vandaag werd er volop kluswerk verricht door de vrijwilligers bij de molen Fakkert. Bijna alle bakjes zijn inmiddels geschuurd en geschilderd, waarna ze weer gemonteerd kunnen worden in de transportband van de elevator. Vooral het verwijderen van de bakjes van de band was een hele klus omdat alles nogal vastgeroest zat.

Lees verder »

Trap ook hier niet in, we blijven waarschuwen

Mogelijk ontvangt u deze mail ook: trap er nooit in, je bent zo al je geld kwijt!!

Ze beginnen met: Veiligheidsnieuws

 

Het is u ongetwijfeld niet ontgaan dat wij de laatste tijd doelwit zijn van internetcriminaliteit. Om te voorkomen dat deze internetcriminelen misbruik van uw rekening kunnen maken hebben wij onlangs een waarschuwing gepubliceerd.

Lees verder »

Kunstgras voor tennisbaan Gerner

graffel1.jpg

Tekst en foto’s Flip van Leeuwen

DALFSEN – Ook bij de tennis zijn ze begonnen met het verwijderen van de lijnen en alles wat er bij hoort zodat men volgende week kan beginnen,met het verwijderen van de kravel , om zo de kunstgrasbanen te leggen .

Lees verder »

Signeersessie Jannes

DALFSEN – Op vrijdag 29 juli a.s. om 19.00 uur is er een signeersessie van Jannes bij Formido Dalfsen. Naast de signeersessie koopt u ook het laatste album ‘Lach, leef en geniet’ bij Formido Dalfsen!

                                        

 

Dalfsenaar Onder invloed

Ommen – Vrijdagmorgenvroeg 29 juli is een 39-jarige automobilist uit Dalfsen aangehouden voor rijden onder invloed. Bij een controle op de Leiding bleek dat hij teveel alcohol gedronken had. Zijn blaastest in het politiebureau scoorde 285 ug/l. Hij kreeg een rijverbod en tegen hem wordt proces-verbaal opgemakt.

Lees verder »

Pater Jan Bovenmars even terug in geboorteplaats.

janbovenmars.jpg

DALFSEN – STERREBOSCH –  Pater  Jan Bovenmars is even weer terug in zijn geboortestreek, de Sterenbosch in Dalfsen.  Woonachtig in Tilburg, en hij logeert nu een paar dagen bij zijn familie, op zijn geboorteadres aan de Zandwijkerallee. Gisteren maakte Ingrid Bovenmars samen met zijn “Heeroom” nog een wandeling daar waar hij nog jeugdherinneringen heeft liggen. Igrid zei: je raad nooit wie ik bij me heb! Ik zeg Jan. (want haar man heet ook Jan.)

Lees verder »

Schoorsteenbrand Dalfsen

brand28jul.jpg

DALFSEN – Vanavond om 21.32 uur sloegen de vlammen uit de schoorsteen van een huis aan de Waanderskamp.

Naast brandweer Dalfsen is ook de hoogwerker van Zwolle ter plaatse gekomen. De dochter van de bewoners was alleen thuis. De bemanning van de hoogwerker heeft de schoorsteen netjes geveegd.

Lees verder »

Zomersluiting servicepunt Lemelerveld

Net als voorgaande jaren is het gemeentelijk servicepunt in Kulturhuis de Mozaïek in Lemelerveld tijdens de zomer gesloten voor het publiek. Dat geldt voor de periode van 1 tot en met 26 augustus.

De gemeente is de inwoners graag van dienst bij de afdeling publiekszaken in het gemeentehuis in Dalfsen. Hier kunt u op maandag doorlopend van 8.30 tot 19.00 uur terecht en van dinsdag tot en met vrijdag van 8.30 tot 15.00 uur.

Lees verder »