Gedicht voor de maand juni

 

 

 

Leve de natuurbeschermers!

 

Toen de kievit kie-juh-wiet, kie-juh-wiet

vertrok – kleurrijk, met zeer fraaie kuif, veren-

kleed van dichtbij zo glanzend groen, paars – eer en

trots aan zich hield, verloor de mens het lied

van baltsen, stootduiken, weide, het eren

van acrobatiek, een zoemend geluid. Ziet

hoe het verjaagde lokt, terug wil keren.

Toen de kievit kie-juh-wie,t ki-juh-ewiet

vertrok, zonder zich hautain te verweren,

als zomergast, om trouw terug te keren,

maakte de mens geld vrij om een gebied

met water, riet , broedplaatsen te creëren:

hoor de kievit kie-juh-wiet, kie-juh-wiet…

 

 

© lenze l. bouwers

 

 

Dalfsen Vitaal

ANKUM –  Zaterdag 16 juni kunnen mensen geheel vrijblijvend kennismaken met: klassieke homeopathie, natuurgeneeskunde, massagetherapie, voetreflexologie, craniosacraal therapie, NLP, Dorn-therapie en loopbaancoaching. Elke coach, therapeut of natuurgeneeskundige heeft zijn of haar eigen specialisatie en wil de mensen uit Dalfsen en omstreken daar graag meer over vertellen.

Lees verder »

Gestolen fiets weer terug

DALFSEN – De fiets die onlangs was gestolen bij een school in Dalfsen is weer terug bij de eigenaar. Bedankt voor het uitkijken naar deze fiets. En de personen die geholpen hebben bij het ‘speurwerk’ zullen beloond worden, aldus een bedank-mail. Er is geen mededeling gedaan over waar die fiets al die tijd is geweest. Zie eerder geplaatst bericht.

Fiets en puzzel mee 2 juni met de Rabobank

DALFSEN – Op zaterdag 2 juni wordt de Rabobank fietstocht gehouden. Puzzel mee en ‘Ontdek uw streek’. Maak hiermee kans op het winnen van een digitale fotocamera. Alle klanten en leden van Rabobank Vaart en Vechtstreek zijn van harte welkom. Tussen 13.15 uur en 14.00 uur kan er gestart worden vanaf de kantoren in Balkbrug, Dalfsen, Dedemsvaart, Hardenberg, Hasselt, Lemelerveld, Nieuwleusen, Ommen, Slagharen.

Lees verder »

Het Leukste Dorp van Overijssel

 

DALFSEN – Vanaf aankomende maandag 4 juni a.s. kan iedere inwoner van Overijssel via de speciale website www.leukstedorpvanoverijssel.nl zijn of haar dorp of stadswijk weer aanmelden. Een veel kortere verkiezingsperiode en de instelling van een vakjury, dat zijn nieuwe en belangrijke elementen in de verkiezing ‘Het leukste Dorp van Overijssel’ die RTV Oost en wat dagbladen voor het tweede jaar organiseren.

Lees verder »

Benoeming tot ambtenaar van de burgerlijke stand

DALFSEN – De Gemeente Dalfsen gaat nieuwe ambtenaren benoemen van de burgelijkse stand. De heer Willem Hendrik Schaapman en de heer Willem Wicher Heinhuis gaan ze benoemen tot ambtenaar van de burgerlijke stand voor de duur van hun dienstverband bij de gemeente Dalfsen.

Nieuwe voorzitter van het Ambelt-bestuur

 

HERFTE – Per 1 juni 2012 vervult de heer drs. M(aarten) Faas het voorzitterschap van het College van Bestuur van de Ambelt. De huidige voorzitter van het College van bestuur, de heer drs. F(rits) Prins (63), beëindigt op 1 juni a.s. het voorzitterschap (pensionering). Het huidig driehoofdige College van Bestuur gaat verder als tweehoofdig College van Bestuur bestaande uit M(aarten) Faas en J(olida) Spekreijse, met M(aarten) Faas als voorzitter.  
 

Lees verder »

Regio Politie Persberichten van donderdag, 31 mei 2012

 

Man zwaait met mes

Zwolle – Woensdagavond 30 mei is op de Oosterlaan een man aangehouden die met een groot mes stond te zwaaien. De politie kreeg een melding dat bij de bushaltes voor de streekbussen een man met een mes rondliep. Toen de politie ter plaatse kwam werd de man daar nog aangetroffen. Hij weigerde mee te werken, maar nadat hij onder controle was gebracht kon hij gefouilleerd worden. Daarbij werd in zijn jas een groot mes aangetroffen.

Lees verder »

Dalfsen hoeft (nog) niet aanvullend te bezuinigen

Dalfsen – De gemeente Dalfsen hoeft in tegenstelling tot vele andere gemeenten nog niet aanvullend te bezuinigen. De jaarrekening 2011 is gesloten met een voordelig saldo van ruim € 840.000 en ook de voorjaarsnota 2012 toont een sluitend meerjarenperspectief 2012-2016. Toch is de gemeente voorzichtig met het aangaan van nieuwe verplichtingen omdat de uitkomsten van het Lenteakkoord voor de gemeente nog niet vast staan.

Lees verder »

Brandweer Ommen en Hardenberg vandaag flink aan de bak.

DALFSEN – de Brandweer van Ommen en Hardenberg komen vandaag wel aan hun uren. Eerst was er vanmorgen een bosbrand in Venebrugge, kort aan de Duitse grens. En vanavond konden beide korpsen naar Sibculo om ook daar een bosbrand te blussen. Melding Bosbrand : Bungalowpark De Vlegge : Sibculo. Melding was iets voor middernacht. Hoe deze af gaat lopen is nu nog niet bekend. Kijk mee.

Meisje vermist

 

HARDENBERG- 30/05 Sinds vanochtend is in Hardenberg een 16-jarig meisje vermist. signalement 1.60 m lang, zwart haar met scheiding aan de zijkant. spijkerbroek, beige jas met bontkraag. ze heeft vermoedelijk een tas met gekleurde bloemen erop en een groene fiets bij zich. Heeft u haar gezien? Neem dan contact op met de politie. telefoon 0900-8844 Helaas hebben we nog geen foto van haar.

 

ASC’62 A1: Spektakel op Gerner!!

DALFSEN – ASC’62 A1 heeft zich geplaatst voor de finale ten koste van BWO A1 uit Hengelo! De stand was na 2 bloedstollende wedstrijden licht in het voordeel van A1, 8-7. Door dit resultaat is BWO gedegradeerd, A1 maakt nog kans op promotie.

Lees verder »

Voorverkoop kaarten MizuWaAI

 

DALFSEN – BESTEL NU JE KAARTEN VOOR DE BEST-OF-3 FINALE . Beste leden, sponsoren en relaties, De voorverkoop van de kaarten voor de finalewedstrijd op zondag 10 juni loopt voorspoedig. Daarom hebben we ook extra “voorverkoop-avonden” ingelast. Op donderdag 7 juni en vrijdag 8 juni kunt u tussen 19.30 en 20.30 uw kaarten afhalen in De Trefkoele. U kunt ze ook nog steeds reserveren via de website .

Lees verder »

Leontien Ladies Ride Raalte live bij TV Oost

RAOLTE – Op zondag 3 juni stappen in Raalte duizenden dames op de fiets voor Leontien Ladies Ride, de fietstocht voor vrouwen op initiatief van voormalig profwielrenster Leontien van Moorsel. Raalte is voor het eerst startplaats van deze tocht, die later dit jaar ook plaatsvindt in Rotterdam Alexander en ‘s-Hertogenbosch.

 

Lees verder »

Open dagen Keramiek-atelier de Tweede Kamer

OMMEN – Op 8 en 9 juni zijn er open dagen bij Keramiekatelier De Tweede Kamer in Ommen. Dit jaar weer met een tentoonstelling van de cursisten. De tuin en het atelier zijn opengesteld van 11.00 – 18.00 uur. Gastexposanten, die tevens een demonstratie van hun werk geven, zijn Tineke Langbroek uit Dalfsen, met schilderijen en glasobjecten, Rick Koorman uit Zwolle met houtobjecten gemaakt van afvalhout, Gea Slotman uit Ommen met schilderijen.

Lees verder »

Black Cat opnieuw 4e

 

Lemelerveld – Tijdens de tractor pulling wedstrijden op 2e Pinksterdag in Emmeloord, is de Black Cat opnieuw 4e geworden.
De 3.5 modified klasse stond als laatste op het programma, dus het team had genoeg tijd om de tractor gereed te maken voor de wedstrijd. Als eerste ging Rising Star van start met een full pull. De afstelling van de sleepwagen werd niet veranderd. De Black Cat was als vierde aan de beurt. Deze run ging heel goed, wat ook resulteerde in een full pull. In totaal werden er acht full pulls gereden, dus een mooie finale.

Lees verder »

Politie kijkt tevreden terug op Ribs & Blues

Nagekomen persbericht

Raalte – Het driedaagse open-air bluesfestival Ribs & Blues is rustig en in een goede sfeer verlopen. De politie kijkt terug op een evenement zonder noemenswaardige voorvallen op het gebied van openbare orde en veiligheid. Er was een goede samenwerking met de Raalter evenementenbeveiliging en andere beveiligingsbedrijven. Alle bezoekers en de organisatoren en medewerkers van het festival mogen elkaar feliciteren met het eindresultaat. Drie dagen met mooi weer, mooie muziek en een goede sfeer die werden afgesloten met de Woodstocklegende Alvin Lee.

 

Beslissingswedstrijden voor Heren 2

DALFSEN – Zaterdag 2 juni spelen ASC Heren 2 (12.30u) en A1 (15.00u) beslissingswedstrijden op sportpark “De Vegtlust” in Berkum. Het zou geweldig zijn als u beide teams komt steunen in Berkum in de strijd om respectievelijk degradatie en promotie. Heren 2 treedt om 12.30u aan tegen Berkum 4. Deze finale gaat over 2 wedstrijden. De eerste wedstrijd op sportpark Gerner eindigde op zaterdag 26 mei in een 2-2 gelijkspel. Bij winst blijft het heren 2 in de 2e klasse, bij verlies degradeert het naar de 3e klasse.

Lees verder »

Dode bij steekpartij in Zwolle

STADSHAGEN – ZWOLLE – Bij een steekpartij in de Zwolse wijk Stadshagen is iemand om het leven gekomen. Dat meldt de politie.
De steekpartij volgde na een ruzie in een tuin aan de Knopenmaker-straat. Wie het slachtoffer is, is nog niet bekend. Wel is inmiddels een verdachte aangehouden. Nadere informatie volgt later. Aldus berichtgevening op RTV oost.
Politie IJsselland
Zwolle, 30/5 slachtoffer steekincident is 34-jarige bewoner. Aangehouden verdachte is 43-jarige man zonder vaste woonplaats.

Fietsmiddagen voor senioren in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Landstede Welzijn Ouderen Dalfsen organiseert in samenwerking met de Toerclub Nieuwleusen iedere 2e woendagmiddag van de maand fietsmiddagen voor senioren. De volgende keer vindt plaats op woensdagmiddag 13 juni 2012.
Er is onderweg een koffiestop. U wordt om 13.30 uur verwacht bij ‘de Olmen’, Oosterveen 21 te Nieuwleusen. U behoeft zich niet op te geven en kunt gewoon naar ‘de Olmen’  gaan.

Sport Real toernooi in Heino.

 

DALFSEN – HEINO – De afgelopen weken is er weer volop strijd geweest op het Sport Real toernooi in Heino. Aan deze competitie doet ook dit jaar weer FC Ankum/Foreco mee. Vrijdag a.s. is er alweer de grote finale om 19:30, en ook net als vorig jaar staat FC Ankum/Foreco weer in de finale. De finale dit jaar gaat tussen FC Ankum/Foreco – Herxen. Iedereen is van harte welkom vrijdag a.s. op het sportpark in Heino

 

Onderwerpen Onder de Loep 31 mei 2012

Uitzending: donderdag 31 mei om 16.40, 19.40, 21.40 en 22.40 uur op RTV Oost

IJSSELLAND
Staphorst: Beroving vertegenwoordiger sieraden
Een 42-jarige vertegenwoordiger in sieraden werd op dinsdagmiddag 8 mei rond 14.30 uur beroofd door een onbekende man op een parkeerplaats aan de Bergerslag. Wanneer de vertegenwoordiger in zijn auto stapt, wordt hij door een onbekende man aangesproken.

Lees verder »

Nederlands kampioenschap volleybal Trefkoele

 

DALFSEN – Zaterdag 2 juni Nederlands kampioenschap volleybal bij de Trefkoele. De Nederlandse Volleybal Bond, Nevobo organiseerd op 2 juni in Ontmoetingscentrum de Trefkoele de Nationale Gesloten Jeugd Kampioenschappen CMV. CMV Staat voor Coole Moves Volleybal en wordt gespeeld door kinderen van 6 tot 12 jaar! In hal 1 van de Trefkoele zullen de beste teams uit heel Nederland het tegen elkaar op gaan nemen. De aanvang van de eerste wedstrijden is om 10.00 uur en de finales beginnen om 18.00 uur.

Afschaffen kindbijschrijvingen en variabele levertijden paspoorten

DALFSEN – De levertijd van paspoorten en identiteitskaarten is op dit moment afhankelijk van de landelijke vraag en de productiecapaciteit van de leverancier.

Per dag kan de levertijd van aangevraagde reisdocumenten verschillen. Voor kinderen jonger dan 13 jaar en 8 maanden die nog staan bijgeschreven in een paspoort van een van de ouders kan dit oplopen tot enkele weken. De drukte heeft te maken met het vervallen van de kindbijschrijving(en) in paspoorten. Dit gebeurt op 26 juni 2012.

Lees verder »

Tijd van overlast eikenprosessierups breekt aan.

Vermijd de eikenprocessierups en voorkom klachten

DALFSEN – Eikenprocessierupsen zitten in de maanden mei en juni in een groot aantal eikenbomen. De diertjes krijgen rond deze tijd hun beruchte brandharen die voor irritaties kunnen zorgen. Na contact met de brandharen kunnen klachten ontstaan zoals jeuk, huiduitslag, irritatie aan de ogen of aan de luchtwegen. Reden genoeg voor de Gemeente Dalfsen om u te informeren over wat u kunt doen om deze klachten te voorkomen.

Op de site van de gemeente Dalfsen staat alle info met betrekking op de eikenprosessierups: Klik hier om naar de site te gaan.