De politie is fink bezig, kiek uut!

De politie is fink bezig, kiek uut! Soms zunde van het geld, maar je hebt het zelf in de hand. Ze zeggen zelf: Laat het geen dure dag worden. Op 28 sept. is er een controle gehouden in Zwolle. 79 x proces verbaal voor oa verlichting, constructiesnelheid bromfiets, rood licht en snelheid en autogordel. Ook op 28 sept. bij alcoholcontrole op rotonde N48 en N36 bij Ommen 210 bestuurders laten blazen. 1 bestuurder had teveel gedronken. Hij blies 505 Ug/l. Vandaag: Zojuist 2 motorrijders bekeurd terzake meerdere keren doorgetrokken streep snelheid en verdrijvingsvlak. Allebei EMG (Educatieve Maatregel Gedrag en verkeer (EMG) Bij een alcoholcontrole op de N348 te Raalte: 240 blaastesten afgenomen. 1 beginnende bestuurder had te veel gedronken: 105 ug/l

Trechterbekercultuur

Trechterbekercultuur

 

Vierduizend jaar geleden gingen ze over het zandpad

dat straks in Oosterdalfsen weer de weg baant

 

voor mensen die van klei potten en pannen maken,

tarwebrood kopen, eten; geiten, schapen, runderen,

 

varkens ( in megastallen gefokt) opsmikkelen,

nu gemiddeld wel iets  langer dan 1.65 zijn,

 

twee keer zo’n  lange levensverwachting hebben,

maar toch ook begraven, gecremeerd worden

 

in de tijd, die vier eeuwen verleden ten spijt.

 

Het is herfst, het seizoen dat de beker toekomst  

eerder half leeg is dan half vol.

 

Ik zoek kastanjes als vruchten van eeuwigheid

op deze zondag bij de huisartsenpraktijk,

 

en bezoek in gedachten het graf van mijn vader,

een bloembollenteler, bol geplant  in de aarde.

 

© lenze l. bouwers

USV blijft met lege handen in Colmschate

COLMSCHATE – De afgezakte hoofdklasser Colmschate ’33 heeft de ambitie om dit seizoen weer een stap omhoog te maken. Trainer en ex-prof Harrie Decheiver beschikt vooral voorin over de nodige kwaliteit en lengte. Toch speelde de thuisploeg voor rust veel te slordig om de opnieuw goed georganiseerde verdediging van USV te ontrafelen. USV leek dan ook ongeschonden de rust te halen toen in blessuretijd Jard Kamperman-Leferink na een slimme steekpass alsnog de lange hoek vond (1-0).

Lees verder »

Rechterense dijk (ingezonden stuk)

De komende Commissievegadering komt de Rechterense dijk aan de orde. Hier is nog al wat over te doen geweest en de oplossing is er nog lang niet. Het voorstel wat er licht voldoet ook niet.

Van mij mogen de bomen weg, we hebben genoeg mooie lanen in Dalfsen . Maar ik heb er ook vrede mee als ze gewoon blijven staan.
Wel vind ik dat de verkeersveiligheid en de doorstroming aangepast moet worden aan de geldende normen en waarden:

Lees verder »

s.v. Dalfsen wint simpel van Gorssel met 5-0.

DALFSEN – De selectie van Patrick Dijkstra begon scherp aan het duel tegen Gorssel. En al snel bleek het een goede aangeboden wedstrijdbal te zijn van ACS Laarman van de Hessenweg in Dalfsen. In de 13e minuut was het Chiel Huisjes die de 1-0 voor Dalfsen liet aantekenen. Een vrije trap naar aanleiding van een terugspeelbal werd in de zestien meter prima ingeschoten ondanks met alle spelers van Gorssel op de doellijn. Dalfsen combineerde goed en had vele kansen, waarbij Luc van der Vegt de beste kans had,  hij raakte de lat met een super mooi afstand schot.

Lees verder »

Stokvisdennenschaatssters beginnen goed

Paulien Westerhof ontvangt de prijs voor beste dame op de 1000 meter.

DALFSEN – Paulien Westerhof en Loes Adegeest zijn het schaattseizoen goed begonnen. Paulien rijdt dit seizoen voor Team ForIce en Loes voor Ice Racing Team Twente. Beide teams hebben hun ‘thuisbasis’ op ijsbaan Twente in Enschede. Bij  de traditionele openingswedstrijd van, de Dutch Classics in Nijmegen, reed B-junior Loes vrijdag bij de dames naar twee derde plaatsen. Zowel op de 500 als op de 1500 meter zette ze tijden neer niet ver verwijderd van een persoonlijk record. Voor een eerste wedstrijd en op de koude Triaviumbaan gaf dat een goed gevoel.

Lees verder »

Goede prestatie van de Toerclub Dalfsen

– tijdens het NCK wielrennen in Zoutkamp –

DALFSEN – Een enthousiaste groep toerfietsers van de Toerclub Dalfsen heeft deelgenomen het het Nederlands Clukampioenschap tijdrijden voor teams. Een team bestaat uit zes renners en de tijd van de vierde renner is bepalend voor de uitslag. Het team van de Toerclub Dalfsen heeft een goed resultaat behaald door zich weten te classeren met een gemiddelde snelheid van ruim 38 km per uur. Tegen het geweld van de wielrenverenigingen waren zij niet bestand. De  uiteindelijke winnaar WV de Jonge Renner uit Oosterhout reed 50 km gemiddels. Enkele wielrenverenigingen waren niet in staat met ver renners de wedstrijd te beèindigen.

Lees verder »

Regio Politie Persberichten van zondag 30 september 2012

 

Aanhouding voor belediging agenten

Staphorst- In de nacht van zaterdag 29 – op zondag 30 september is aan de Oude Rijksweg in de buurt van een uitgaansgelegenheid een 30-jarige man aangehouden omdat hij zonder aanleiding surveillerende agenten uitschold. De man was duidelijk onder invloed van alcohol en is meegenomen naar het politiebureau.

 

Lees verder »

Vrouwen ASC’62 gelijkspel tegen Aalten

DALFSEN – De vrouwen van ASC’62 behaalden thuis slechts één punt tegen de vrouwen van AZSV uit Aalten. De vrouwen van AZSV kwamen in de eerste helft al snel voor te staan. Waardoor de thuisploeg tegen een achterstand keek. In de 38ste minuut kwam de thuisploeg terug door een treffer van Alie Tempelman. In de tweede helft hebben beide teams wel kansen gecreëerd, maar wisten niet te scoren. Eindstand 1-1.

De volgen competitiewedstrijd is uit tegen de vrouwen in Gramsbergen op 6 oktober 2012 om 14.30 uur.

Tennisclinic DLTC Gerner

 

DALFSEN –  Zaterdag 6 en zondag 7 oktober komen nationale tennistoppers naar Dalfsen toe om onze tennisjeugd te inspireren en om hun spelinzicht te verbeteren. Gedurende het weekend zullen deze toppers met elkaar trainen en kunnen ze gebruik kunnen maken allerlei faciliteiten, zoals fysiotherapie en camera analyses. Op zaterdag 6 en zondag 7 oktober zullen er vanaf 17.00 uur demonstratiewedstrijden worden gespeeld.

Lees verder »

Bank gestolen Nieuwleusen update

NIEUWLEUSEN – Eén van de twee banken die Plaatselijk Belang Nieuwleusen aan de Nieuwleusense gemeenschap wilde schenken is al voor de officiële overhandiging gestolen. Voorzitter Westerman van Plaatselijk Belang is zeer verontwaardigd over deze ontdekking.  De bank stond op de kruising Julianalaan – Buldersweg. De bank is voorzien van een plaatje met de inscriptie: aangeboden door Plaatselijk Belang Nieuwleusen. Westerman gaat maandagmorgen aangifte doen. Waar de tweede bank is geplaatst houdt hij geheim. Hij roept iedereen op die iets gezien heeft contact op te nemen met de politie. (bron rtv oost)

Lees verder »

Dalfsennet elftal (SVD C3) aan de winnende hand

DALFSEN – Na achterstand toch 3 punten voor SVD C3. Zaterdag 29 september Nieuwleusen SV C3 – Dalfsen C3.Gisteren een uitwedstrijd in de buurt; Nieuwleusen. Alle jongens van C3 waren er dus met een compleet elftal richting de buren naar Nieuwleusen. Iedereen was in opperbeste stemming, en hadden prachtige mooie schone  en gestreken kleding aan, zodat de reclame van de sponsoren goed tot zijn recht kwam. Dat fijn in de kleren zitten heeft onmiddellijk gevolg om ook een fijne wedstrijd te spelen, dus ook om dan winnen.

Lees verder »

Rouw van broers en zussen

In samenwerking met Yarden Vereniging Overijssel brengt Minke Weggemans op maandag 15 oktober 2012 vergeten en onbesproken rouw van een broer of zus onder de aandacht. De lezing vindt plaats in Uitvaartcentrum Kranenburg en begint om 20.00 uur. De toegang is gratis. Rouwen om een partner, ouders of een kind is iets wat vaker onder de aandacht gebracht wordt. Maar hoe ervaren mensen het levenseinde en de dood van een broer of zus? Hoe beïnvloedt dit verlies hun eigen bestaan?

Lees verder »

Kunst voor Kids.

DALFSEN – Stichting kunst om Dalfsen organiseert elk jaar rond deze tijd kunst te kijk. Van 26 september t/m 13 oktober kan er kunst worden bekeken in de etalages van Dalfsen,Ommen en Nieuwleusen. Wij, als werkgroep, Kunst voor Kids willen graag de kinderen bij dit gebeuren betrekken. Dit jaar organiseren wij een puzzeltocht voor de groepen 7 & 8 waarbij er leuke prijzen te verdienen vallen. Denk aan beschilder je eigen T-shirt tot aan maak je eigen schilderij.

Lees verder »

Nieuw appartementencomplex in Hoonhorst

HOONHORST – Als ik met mijn wekelijkse fietstochtje over de Koelmansstraat reed, zag ter hoogte van no. 71 al een lange tijd bouwactiviteiten. Telkens stonden er auto’s van o.a. Bergman installatie en andere bedrijven. Vaak dacht ik: die zijn flink aan het verbouwen. Dat klopt ook wel. Tot we werden uitgenodigd door de familie van Lente voor een kop koffie. We werden hartelijk ontvangen door Jan en Gera van Lenthe. Want zij wilden aan de makers van Dalfsennet.nl wel eens laten zien wat ze er van hebben gemaakt van die lange periode van verbouw.

Lees verder »

2e Open Muziekestafette in Heino: Dalfsen doet ook mee

      

 

        -6 oktober:  optredens tussen 9.50 u. en 22.10 u. –
HEINO – Maar liefst 32 optredens passeren de revue komende zaterdag 6 oktober in de Ned. Herv. Kerk van Heino. De kleine werkgroep  Open Muziekestafette Heino met ondersteuning van een 15 tal vrijwilligers zijn er klaar voor. Een ambitiegericht muziekspektakel kan beginnen.

Lees verder »

Wim Grondhuis aanwezig tijdens zingen Hortelied

                   – schrijver van het ‘Hortelied’ heeft genoten –

 

tekschrijver + drigent (lied bewerker van dit lied) – even op de foto.

RAALTE- DALFSEN – Zaterdag is het ‘Hortelied’  maar liefst vier keer uitgevoerd in het bijzijn van de tekstschrijver/zanger,  de Raaltenaar Wim Grondhuis. Dit lied werd geschreven in het kader van 80 jaar Overijssels Landschap. Het  ‘Hortelied’ werd met verve gezongen door ‘De Stuwzangers’ o.l.v. dirigent Flip Jonkman uit Heino.  Hij had het lied bewerkt voor meerstemmig koor met instrumentale begeleiding  en dit alles ter gelegenheid van het 80-jarig bestaan van Landschap Overijssel.

Lees verder »

Het Sallands Bakfeest gaat mee in de mais!

DALFSEN – Het 10 jarig bestaan willen wij als bakfeest nog meer onder de aandacht brengen, daarom worden er naast ons amfibivoertuig nog 2 extra promotiewagens in gezet. Bij loonbedrijf pekkeriet in Dalfsen wordt de aankomende maand volop mais gereden, dus deze wagens zitten tot aan het bakfeest praktisch alle dagen in het bakfeestgebied op de weg om ons feest te promoten!!! Check: www.bakfeest.nl

 

Lees verder »

Onthulling monument Molukkers

 LAARBRUG – Een herdenkingsmonument voor de eerste Zuid-Molukkers, die naar Ommen kwamen is vanmiddag onthuld.Het monument staat op camping Laarbrug bij Vilsteren, waar het woonoord van de Molukkers zestig jaar geleden werd gevestigd. Vanaf 1952 tot 1963 woonden bij elkaar opgeteld zo’n 500 ‘repatrianten’ uit het voormalige Nederlands-Indië in Ommen. Zij werden ondergebracht in barakken op Landgoed Eerde en Laarbrug in Vilsteren.

Lees verder »

Regio Politie Persberichten van zaterdag 29 september 2012

Agressieve man in woning en cel

Kampen- Vrijdagmiddag 28 september is bij een vechtpartij in een woning aan de Frans Walkatehof een 34-jarige man uit Kampen aangehouden. De man was op bezoek bij 32-jarige plaatsgenoot en bracht zonder directe aanleiding diverse vernielingen aan. Hij werd in een tuin verderop aangehouden voor openbare dronkenschap. De man bleef tijdens het vervoer naar het politiebureau in Zwolle dusdanig agressief dat hij probeerde meerdere malen de ruiten van de auto eruit te koppen.

Lees verder »

De Horte vandaag van alles te doen

 

DALFSEN – Op landgoed de Horte aan de Poppenallee is vandaag van alles te beleven. Vergeet hiet niet oa; fruitpersdag, allerlei verschillende kraampjes met streekproduckten enz. Maar ook de Stuwzangers uut Vilsteren gaan daar optreden.

Succesvol 4 tegen 4-toernooi.

 

DALFSEN –  Voor de 12e maal op rij werd afgelopen vrijdag 28 september het 4 tegen 4-toernooi gehouden voor kinderen van de groepen 2 tot en met 8 van de basisscholen uit Dalfsen. Het toernooi wordt georganiseerd door de beide Dalfser voetbalverenigingen SV Dalfsen en ASC’62 en werd gespeeld op de velden van het sportpark Gerner. Kinderopvang de Kleine Kornuiten uit Dalfsen was, net als vorig jaar, de hoofdsponsor en Drukkerij Meijerink verzorgde de oorkondes.

Lees verder »

Uitslagen biljartvereniging De Trefkoele

 

DALFSEN – De Trefkoele 1 kreeg Z.B.C 2 uit Zwolle op bezoek hier werd met 2-5 verloren alleen Herman Prins wist zijn partij te winnen, DeTrefkoele 2 kreeg Z.B.C 3 op bezoek hier werd verloren  met 2-5 alleen  Wim Flierman wist zijn partij te winnen,De Trefkoele 3 moest bij Z.B.C 4 op bezoek hier werd  verloren met 7-2 alleen Wim Holsappel wist zijn partij te winnen.

 

Lees verder »

Zonneboom Floriade naar energieneutrale wijk Lemelerveld

Lemelerveld – Als eerste in Nederland heeft de gemeente Dalfsen de Floriade Solar Tree besteld. Dit is de eerste zonneboom in Nederland met groene bladeren en geïntegreerde zonnepanelen. Deze bijzondere boom is momenteel te bewonderen op de Floriade. De boom wordt enige tijd na afloop van de Floriade dus naar Lemelerveld getransporteerd, om daar definitief te wortelen.

Lees verder »

Travelplace BV: financieel onvermogen.

Op 27 september 2012 heeft Travelplace BV financieel onvermogen bij SGST aangemeld. Travelplace BV handelt tevens onder de namen Sundirect (Holidays), Sundirekt (Holidays), Snowdirect (Holidays) en Snowdirekt (Holidays). Had u ook een vakantie geboekt met de herfst, ga dan even na of dat wel door kan gaan. Enkele Dalfsenaren hebben en andere reis moeten boeken, wat nog nét kon.

Lees verder »

Ratjetoe

OMMEN – Op de N36 bij Stegeren zijn vanmiddag twee auto’s op elkaar gebotst.In een van de auto’s werd een kooi met ratjes vervoerd. Toen één van de ratjes ontsnapte, raakte de bestuurder daardoor afgeleid. De auto kwam op de verkeerde weghelft terecht en botste tegen een tegemoetkomende auto. Volgens een politiewoordvoerder hebben drie inzittenden na het ongeval last van nekklachten. De weg was tijdelijk afgesloten.

Hier gaat het morgenavond gebeuren!

DALFSEN – Night of the plons in de haven van Dalfsen. Entree is gratis, komt allen. De Fanfare en de Rock-band spelen het grootste gedeelte van de avond van lekkere meezingers tot stevige popnummers van onder meer Elvis, Adèle tot Deep Purple. Medebedenker en basgitarist Werner van Eerbeek: ‘Naast de rasartiesten André Ekkelenkamp, Richard van Eerbeek, Jan Wesselink hebben we ook  Allard Nijeboer, Rianne Niens, Annet Rumegan-Roons en Albert Rumengan kunnen strikken voor dit concert. Daarmee is de rockband zo compleet.’

Lees verder »

Het Unifonds schenkt AED aan Plaatselijk Belang Ankum

De heer Wim Holsappel en de heer Harm Scheper overhandigen een AED namens het Unifonds aan de bestuursleden van Plaatselijk Belang Ankum. 

 

ANKUM – Op donderdagochtend 27 september 2012 heeft het bestuur van Plaatselijk Belang Ankum een AED mogen ontvangen vanuit het Unifonds van Univé De Onderlinge.  Elke week worden 300 Nederlanders getroffen door een hartstilstand. Snel handelen met behulp van een AED kan van levensbelang zijn. Om die reden hebben 29 leden van Plaatselijk Belang Ankum afgelopen winter een cursus BLS-AED gevolgd. Maar nu moest er uiteraard ook een AED komen binnen de bebouwde kom van Ankum.

Lees verder »