Vanavond kunsten op straat!

Van 18.30 – 21.30 uur zijn de straten van Dalfsen gevuld met komische, hilarische en soms ontroerende acts van straatartiesten uit binnen- en buitenland. Kom je verbazen en laat je verrassen door de verschillende acts op elke hoek van de straat! Voor meer info zie de website.

De laatste kans, het kan nog net

DALFSEN – Als er nog ondernemers zijn uit Dalfsen, Hoonhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen of Ankum die nog voor heel weinig geld mee willen doen aan de TV reclame op RTV oost, een hele blok over en van Dalfser bedrijven, die kunnen zich nu  nog aan melden. Het filmen gaat zeer binnenkort beginnen. Je krijgt er later mogelijk spijt van dat je niet hebt mee gedaan, want een advertentie in de krant is vele malen duurder.

Lees verder »

Buiten de afrastering is het goed toeven.

Buiten de afrastering is het goed toeven.

DALFSEN – Na weken en maanden van woelen en het ommaken van hun eigen terrein moet dit varkentje hebben gedacht: bekijk het maar. Aan de andere kant van de omheining is alles veel lekkerder. En gelijk heeft ze. Daar is nog van alles te vinden wat de natuur te bieden heeft. Ik zou zeggen eet smakelijk en zorg dat je baasje je niet ziet, want dan is het zo weer afgelopen. Maar niemand heeft daar last van.

 

Vader en zoon weekend 2013

DALFSEN – Camping Starnbosch houdt dit jaar voor de 6e keer het KCK Vader & Zoonweekend. Het weekend zit weer vol met gave activiteiten voor vaders en hun zoons. Vaders en zoons die eerder hebben deelgenomen aan de Vader & Zoonweekends, kijken met enthousiasme terug op het evenement. Zij aarzelden geen moment om zich weer aan te melden. De moeders kunnen mooi in Raalte mee doen met de lady’s rite welke toevallig in het zelfde weekeinde valt.

 

Aanhangwagen gestolen

Aanhangwagen gestolen

DALFSEN – Vanaf het gemeentewerf in Dalfsen is een aanhangwagen gestolen. De daders hebben een gat gemaakt in de omheining (zie foto) Volgens Politieman Theo Habers van het Korps Nederland, is het feit gepleegd tussen woensdag 16.00 uur en donderdagmorgen 7,30 uur, zeg maar tijdens sluitingstijd. Heeft u iets gezien wat hier mogelijk me te maken zou kunnen hebben dan mag u Theo van de politie bellen op 0900 – 8844

 

1 minuut gratis winkelen

DALFSEN – Zaterdag 27 april j.l. won Heidi Veltmaat, tijdens de finalewedstrijd van Sercodak Dalfsen om het Landskampioenschap, 1 minuut GRATIS winkelen bij de plaatselijk kruidenier in Dalfsen. Veltmaat had op die zaterdag haar spreuk ingeleverd en werd daarmee de winnaar van deze unieke actie. Afgelopen donderdagavond mocht Veltmaat dan ook 1 minuut gratis winkelen. En dat werd een groot succes. Nadat in de winkel alle gangpaden waren vrijgemaakt en Veltmaat haar boodschappenwagen had uitgekozen, gaf eigenaar van de winkel het startschot.

Lees verder »

Innovation. Lokaal dance feest.

DALFSEN – 7 Juni 2013 is het alweer de 13e keer voor Innovation in Het Oude Station.Tijdens dit kleinschallige Dancefeest in gemeente Dalfsen zal er uitsluitend de beste Trance, House, Classics en Hardstyle gedraaid worden vanaf 21:30 uur.

Leontien Ladies Ride Raalte live bij TV Oost

Zondag 2 juni stappen in Raalte duizenden dames op de fiets voor Leontien Ladies Ride, de fietstocht voor vrouwen op initiatief van voormalig profwielrenster Leontien van Moorsel.Ook dit jaar komen ze wwer heel dicht bij de gemeentegrens van Dalfsen. Raalte is voor het tweede achtereenvolgende jaar startplaats van deze tocht, die langs enkele van de mooiste plekjes van Salland voert. TV Oost verzorgt van 14.00 tot 16.00 uur een live uitzending met impressies van de rit en de binnenkomst in Raalte. Presentatrice Esther Rikken staat bij de finish en gaat in gesprek met deelneemsters en andere betrokkenen. Om 20.20 en 22.20 uur is bij TV Oost een samenvatting te zien van Leontien Ladies Ride Raalte.

Lees verder »

Kunsten op straat

DALFSEN – Kunsten op Straat komt 31 mei naar Dalfsen. Deze gezellige plaats in het mooie Vechtdal staat deze dag helemaal in het teken van straattheater en muziek.Je kunt genieten van diverse optredens waaronder: Art Sonic (FR): Negen gitaristen in onberispelijke pakken spelen bijzondere muziek, zo synchroon dat het lijkt of je maar één gitaar hoort. Ze lopen door de stad en kiezen zelf de plekken uit waar ze hun “concerten” ten gehore brengen.

Lees verder »

Feest in Park 1813 Lemelerberg

Feest in Park 1813 Lemelerberg

Landschap Overijssel viert vandaag de heropening van Park 1813 op de Lemelerberg. Het park is onlangs opgeknapt en viert dit jaar zijn eerste eeuwfeest. Het park zelf werd geopend door Henk Hengeveld, directeur van Landschap Overijssel samen met natuurbelevers op de Lemelerberg. RTL4 presentator Lodewijk Hoekstra opende samen met de kinderen van groep 7/8 van de Ichtusschool uit Lemele het speelbos ’t Hol van de leeuw dat ook in het park ligt. Stichting ‘t Lemels Arfgoed presenteerde hun Special over Park 1813.

Lees verder »

Overijssels Akkoord Samen werkt beter getekend

DALFSEN – Op 29 mei hebben de Overijsselse partners -Landschap Overijssel, LTO Noord, Natuurmonumenten, Natuur en Milieu Overijssel, Natuurlijk Platteland Oost, Overijssels Particulier Grondbezit, provincie Overijssel, RECRON, Staatsbosbeheer, VNG Overijssel, VNO-NCW en de Waterschappen Groot Salland, Reest en Wieden, Regge en Dinkel, Rijn en IJssel en Velt en Vecht – het akkoord “Samen werkt beter” voor een economisch en ecologisch vitale toekomst ondertekend.

Lees verder »

Reacties kattenoverlast.

DALFSEN – HOONHORST – Bericht Hier een reactie van een katteneigenaar op het het verhaal van het overlast van katten. Ik woon in een gezellige straat met veel eigenaars van katten en daarnaast ook veel bewoners zonder katten. En dit gaat prima samen! Als er overlast is van de katten dan overleggen we dit met elkaar en bedenken we een oplossing. Zo kun je denken aan: een plastic zak onder een struik te plaatsen zodat katten daar niet hun behoefte doen, voor het naar binnen klimmen van een kat door een raam het plaatsen van een horgordijn, aanbieden van onkosten betalen om een schrikdraadje te spannen en aanbieden van het betalen van een kattenverjager.

Lees verder »

Politie: nieuwe inbraakmethode

Rijssen – In de nacht van maandag 27 op dinsdag 28 mei is in zes woningen in Rijssen ingebroken. We beseffen dat dit geen Dalfser nieuws is, maar het zou ook maar zo in Dalfsen kunnen gebeuren. Leest nu nu verder: De inbraken in, voor zover nu bekend, vier woningen, een aan de Boterbloem, twee aan de Dovenetel en een woning aan de Laan Oud-Indiëgangers, vonden allen plaats doormiddel van het boren van gaten onder het slot. Hierna kon met een ander instrument de sleutel die aan de binnenkant in het slot zat, worden gedraaid.

Lees verder »

Katten overlast ernstig probleem in Dalfsen?

DALFSEN – Deze week heeft een inzender een stukje laten plaatsen over katten overlast in Dalfsen. Het probleem is schijnbaar erger dan menigeen denkt. Want dit item staat op nummer 1 van de meeste gelezen berichten van deze week. Vermoedelijk is de inzender niet de enige die hier overlast van heeft.  Waar zijn de brave baasjes van poesjes? Lees hier dat stuk nog eens.

Lees verder »

Spannende excursie voor jonge mantelzorgers

DALFSEN – Op woensdag 3 juli a.s. organiseert Carinova Steunpunt Mantelzorg in samenwerking met Natuurinformatiecentrum ‘de Koppel’ voor jonge mantelzorgers van 6 – 12 jaar (basisschoolleeftijd) uit de gemeenten Ommen, Dalfsen, Hardenberg en Raalte een spannende excursie in de Loozensche Linie. De middag duurt van 13.30 – 16.00 uur.

Lees verder »

Duurzaam: Houten fietsen! Binnenkort ook in Dalfsen?

Duurzaam: Houten fietsen! Binnenkort ook in Dalfsen?

DALFSEN – Houten fietsen, ze bestaan echt. En als je flink doortrapt komen er ook geen houtwormen in. Maar zonder gekheid, ze zijn nu op de markt. “Zodra je op je houten fiets stapt voel je de warmte van het hout. Als je rijdt voel je rust, stilte en comfort. Je ontspant, ademt in en voelt je even los van je omgeving. Je ervaart heel bewust de frisse buitenlucht, de zon, de natuur en al het moois in je omgeving. Al snel verschijnt er een glimlach op je gezicht. Be moved by nature!”

Lees verder »

Blij

Blij

DALFSEN – Mijn zoontje was al blij. Die dacht op Dalfsennet te lezen: Juni Chipsmaand. Sorry jonge, dat is heel wat anders.

Huisdier chippen tijdens chipmaand

Huisdier chippen tijdens chipmaand

DALFSEN – Al sinds enkele jaren is juni de Chipmaand. Deze maand staat helemaal in het teken van het laten chippen en registreren van je huisdier. Jaarlijks raken duizenden dieren vermist. Een dier dat gechipt is en bij een databank geregistreerd staat, kan gemakkelijk met zijn baasje herenigd worden. Is het dier niet gechipt of staat het niet bij een databank geregistreerd, dan is de kans daarop veel kleiner. Zonder chip kan het dier niet geïdentificeerd worden en zonder registratie bij een databank zijn de adresgegevens van de eigenaar niet bekend.

Lees verder »

Beste hardloopvriend, -vriendin,

DALFSEN – Weer of geen weer; het mooie decor Vechtdal stond garant voor een prachtige loop. Een wisselvallige dag met atleten aan de start die een vaste koers hadden . Genieten, presteren en sfeer maken. De zesde editie krijgt de winnaars die het toekomt. Ere wie ere toekomt! Met een fantastisch parkoersrecord bij de heren; 52:26! De 4de nederlandse tijd in 2013.

Lees verder »

Buien geen spelbreker bij Station tot Station Loop

OMMEN- DALFSEN – Parkoersrecord aan flarden: 52.26! Arne Mulder, de talentvolle atleet van de BB-loper, heeft zijn handtekening gezet onder de zesde editie van de Station tot Station Loop. Onder prima weersomstandigheden maar met een hier en daar matig parkoers liep Mulder een scherpe 52 minuten 26 seconden. Op Nederlandse bodem betekent dit de 4de tijd in 2013; een prestatie van formaat.

Lees verder »

Bijzondere belofte bij winst Luttenberg

Beeld van de uitzending van Giel Beelen

LUTTENBERG – Nog niets is uitgesloten. Luttenberg is op dit moment bezig met een inhaalrace in de strijd om het leukste dorp van Overijssel. Alles wordt in de strijd geworpen. Zo ook een tweet van Amanda, de vriendin van ParelvanSalland.nl fotograaf Steven van Olphen. Ze belooft Giel Beelen van 3FM, en daarmee heel Nederland, bier en tieten wanneer Luttenberg als leukste dorp van Overijssel verkozen zou worden.

Lees verder »

Als het gras begint te groeien komen ook de zitmaaier-dieven weer tot leven

REGIO- In het oosten de afgelopen weken opnieuw gazonmaaiers gestolen. Op verschillende plaatsen zijn de laatste tijd acht zitmaaiers ontvreemd. In een aantal gevallen waren de schuurtjes waarin de zitmaaiers stonden, wel goed afgesloten. De politie adviseert om de zitmaaier op slot te zetten of aan een ketting te leggen. De politie roept bewoners in de buitengebieden op extra alert te zijn.

 

Iedereen de natuur in met www.24uurnatuur.nl

DALFSEN – Op 22 juni 2013 barst het in heel Nederland 24 uur lang van de activiteiten in de natuur. Ook in Dalfsen doen ze er aan mee! Allemaal in het kader van het evenement ’24 uur voor de natuur’. Aanmelden:  Iedereen kan zich aanmelden voor een activiteit via externe link: www.24uurnatuur.nl. Bijvoorbeeld voor een kajaktocht over Nationaal Park Oosterschelde waar bruinvissen en zeehonden zwemmen, fietsen op de Midden-Nederlandroute, wandelen op het Lange-Afstand-Wandelpad Marskramerpad, springen op het trilveen van de Weerribben of een kookworkshop met walnoten in Heijen. Kinderen kunnen in Meijendel op pad met de camera obscura.

Lees verder »

Gert Marsman 50 jaar

Gert Marsman 50 jaar

DALFSEN – Zou je deze foto willen plaatsen voor onze grote vriend en steun en toeverlaat: Gert Marsman. (Ja Gert, van je vrienden moet je het hebben. Red.)

4 miljoen euro om droogteschade in natuur en landbouw in Overijsel te verminderen

DALFSEN – In Oost-Nederland gaan de waterschappen Regge en Dinkel en Groot Salland en de provincie Overijssel investeren in concrete maatregelen om droogteproblemen te verminder, ook in Dalfsen. In het kader van een Europees Interreg project, Gebiedsontwikkeling Noordoost Twente en West-Overijssel investeren ze de komende jaren minimaal 4 miljoen euro om droogteschade in natuur en landbouw te verminderen.

Lees verder »

Station tot station loop weer een succes.

Station tot station loop weer een succes.

Dalfsen / Ommen – Woensdag avond is weer de station tot station loop van Ommen naar Dalfsen gelopen door maar liefst 1161 deelnemers.
Waaronder ook Dalfsenaar Erben Wennemars.
Een groot deel van de lopers is om 18.30 met de trein vanuit Dalfsen naar Ommen vertrokken.
Het parcours  was zoals voorgaande jaren  via Laarbrug naar Vilsteren waar door de molen werd gelopen .

Lees verder »

Landgoed Den Berg heeft nieuw beheerdersechtpaar.

Landgoed Den Berg heeft nieuw beheerdersechtpaar.

DALFSEN – Herman Peereboom en Elly Oosterbeek hebben sinds kort hun intrek genomen in het rechter- bouwhuis van Den Berg, in de beheerderswoning. Elly werkt nog steeds in als ICT- applicatiebeheerder bij de Saxenburg groep, maar Herman zocht na zijn FLO bij Defensie een zinvolle besteding van zijn tijd. Het meewerken aan het behoud van de historische buitenplaats Havezate Den Berg gebouwd, in 1703 , ondergebracht in een Stichting, sprak hem onmiddellijk aan. Het deed een beroep op zijn idealisme.

Lees verder »

Herbrink Parket viert 25-jarig bestaan

LEMELERVELD – Vrijdag 31 mei en zaterdag 1 juni is het feest bij Herbrink . De Lemelerveldse houtspecialist viert dan haar 25-jarig jubileum. Een mijlpaal die niet zomaar voorbij mag gaan. Herbrink heeft zich in al die jaren bewezen een expert te zijn op het gebied van parketvloeren, massieve planken, laminaat en PVC vloeren. Het gaat dan om zowel het verkopen en leggen van nieuwe vloeren als het schuren en/of lakken van bestaande vloeren.

Lees verder »

Wie mist zijn hondje in Lemelerveld

Wie mist zijn hondje in Lemelerveld

LEMELERVELD – Dit hondje is gevonden op de speelplaats kanaaldijk in Lemelerveld en is op gehaald door de dieren ambulance uit Ommen telefoon 06 – 1343 24 58. Bent u de eigenaar van dit diertje, dan weet u waar het nu verblijft.