Vrouwen ASC’62 winnen van Be Quick 28 3

DALFSEN – Het eerste vrouwenteam van ASC’62 winnen thuis van het derde vrouwenteam van Be Quick 28 uit Zwolle. De eerste helft verliep erg rommelig, te weinig scherpte in het spel en teveel lange ballen. Be Quick 28 was de eerste helft sterker en zij creëerden behoorlijke kansen, die zij slechts in de eerste helft eenmaal benutten. In de 31ste minuut scoorden de gasten. Meteen na de aftrap ging de bal terug naar de keepster van Be Quick 28.

Lees verder »

Frans Lenferink met pensioen

Frans Lenferink met pensioen

DALFSEN – Dalfsenaar Frans Lenferink heeft afgelopen vrijdag zijn werkpak aan de wilgen gehangen. Na ruim 30 jaar werkzaam te zijn geweest als wijnkenner bij de HANOS, waarbij hij alle horecabedrijven in de wijde omgeving wel heeft voorzien van de benodigde wijnen, wacht nu het leven na het werken. Na een leuke en geslaagde afscheidsreceptie werd aandachtig stilgestaan bij zijn kennis voor de wijnen en zijn fijne omgang met collega’s en klanten.

Lees verder »

Dank voor de vele JUMBO zegels

DALFSEN –  Aan alle gevers hartelijk bedankt voor de vele zegeltjes. Zo kunnen we vele Dalfsenaren, die het echt nodig hebben, blij maken. Namens het Diaconaal Platform Dalfsen nogmaals BEDANKT!! (ook Dalfsennet bedankt)

Ruud Houweling

Ilse Volkerink met Wise Guy wint de begeerde TwenteCup

Ilse Volkerink met Wise Guy wint de begeerde TwenteCup

DALFSEN – Zaterdagavond 30 november heeft Ilse Volkerink uit Dalfsen met haar 5 jarige pony Wise Guy in de finale van de TwenteCup dressuur zeer goed gepresteerd! Vooraf aan deze Finale heeft er een dressuurcompetitie plaatst gevonden in Twente. Deze competitie bestond uit 3 wedstrijden welke gehouden zijn in Wierden, Rijssen en Denekamp. De competitie werd met glans gewonnen door Ilse door een derde en tweemaal een eerste prijs te behalen. Ze was hiermee al competitiewinnaar en mocht in Denekamp een mooie deken in ontvangst nemen en een startbewijs voor de finale in Rijssen.

Lees verder »

Kampioenschap VV Vilsteren D1

Kampioenschap VV Vilsteren D1

VILSTEREN – De najaarscompetitie is voor de D1 van VV Vilsteren een groot succes geworden. Ze hebben 11 wedstrijden gespeeld, en geen één verloren. En daar zijn ze in Vilsteren trots op. Vandaag werd de laatste wedstrijd gespeeld tegen de Balkbrug/Avereest en ook deze werd gewonnen met 6-1. De sterren van het veld en hun leiders zijn door de vereniging en sponsor flink in de bloemetjes gezet. Als klap op de vuurpijl volgde er een rondrit door Vilsteren op de open wagen. Met patat tot besluit was het feest compleet.

Van Harte Gefeliciteerd!

 

Sint en Pieten houden middagpauze.

Sint en Pieten houden middagpauze.

Zaterdagmiddag rond een uur of twaalf was ik buiten in de tuin aan het werk toen enkele tien tallen meters voorbij de inrit een busje stopte. Nu moet je tegenwoordig  vooral in het buitengebied de ogen goed open hebben voor “verdachte dingen”, en er zaten zo op afstand te zien nog al vreemde figuren in.

Lees verder »

Midwinterhoornbloasen in Dalsen

Midwinterhoornbloasen in Dalsen

DALFSEN – Ja ja we zijn weerdruk met oefenen, morgen begint het bloasseizoen. Zo kan iedereen ons wel eens horen in het Vechtdal. Morgen (zondag) van 14.00 u. tot 15.00 u. bij de zweefkei (N.S. station). 8 Dec. dezelfde tijd rond Huize Den Berg. Het hele programma staat op www.midwinterhoorndalfsen.nl De mannen staan te trappelen van ongeduld om de beste tonen te laten horen.

Het is druk bij de post

Het is druk bij de post

DALFSEN – Als het druk is bij de post vooral deze tijd van het jaar, dan zakken de oogjes wat dicht van vermoeidheid van de postbezorgers en sorteerders. Zo ontvingen mensen uit Dalfsen de post bestemd voor iemand uit Aalten. Een heel ander adres en postcode.

Automobilist de klos

NIEUWLEUSEN – De verkeerspolitie heeft op het Westeinde te Nieuwleusen een automobilist staande gehouden. Deze reed met zeer hoge snelheid. Bij staande houding bleek hij gedronken te hebben… Op zich niet zo erg, maar het bleek om alcoholische drankjes te gaan. Hij blies op ademanalyse 570 ug/l. Dit is nu de 2e keer in vijf jaar tijd. Hij zal op zitting moeten komen.

Lees verder »

Repair Café Dalfsen op 2 december

DALFSEN – OMMEN – De heren en dame vrijwilligers van van Repair Café Dalfsen staan of zitten op maandagmiddag 2 december weer klaar om allerlei kapotte spullen te repareren. Kerstverlichting stuk? Mixer die het niet meer doet? Gaatje in de kleding? Neem mee naar het Repair Café en wie weet krijgt het een tweede leven. De vrijwilligers graag zien hoe iets gerepareerd kan worden, zodat men het een volgende keer zelf kan.

Lees verder »

Dalfsen’s Plat: Hangplekken en ongemak.

Dalfsen’s Plat: Hangplekken en ongemak.

Hangplekken, iej least of heurt d’r tegenswoordig hoaste dagelijks oaver. Dan wördt in die plaatse een hangplekke emäkt, dan weer doar. Een vollende keer wördt iniens weer äns een plekke verböan veur beveurbeeld de jeugd of een bepoalde groep. De jeugd mut toch äns bie mekare können kommen umme met mekare te können konkelefoezelen. Jullie denkt natuurlijk det det een probleem is van disse tied, mar niks is minder woar.

Lees verder »

Uitreiking 6 Koninklijke onderscheidingen

Uitreiking 6 Koninklijke onderscheidingen

DALFSEN  – Burgemeester Han Noten reikte op vrijdag 29 november 6 Koninklijke Onderscheidingen uit. Op donderdag 29 november 2013 om 20.00 uur startte de avond die in het teken staat van de overdracht van het Korps brandweer van de gemeente Dalfsen en het beroepspersoneel aan de Veiligheidsregio.

Lees verder »

Nagekomen bericht This Is Special

Nagekomen bericht This Is Special

ZWOLLE – Vorige week vrijdag stuurde ik u een persbericht inzake This Is Special, het bijzondere project van leerlingen van de Ambelt voor voortgezet speciaal onderwijs in Zwolle. Inmiddels is duidelijk geworden dat rapper Rico, bekend van OpgeZwolle en de Fakkelbrigade, het eerste exemplaar in ontvangst neemt. Niet meer dan logisch want Rico heeft ook een rap-bijdrage geleverd aan de cd!

Lees verder »

Spetterend optreden popkoor “Just For Fun”

Spetterend optreden popkoor “Just For Fun”

DALFSEN – STEREREBOS- Het Dalfser popkoor Just For Fun verzorgde afgelopen vrijdag avond een spetterend optreden voor familie van de koorleden, voor hun vrienden en ook voor andere belangstellenden. En van die andere belangstellenden, daar waren er heel veel van. De zaal zat zo goed als vol. Rond 19.30 uur verzamelde het koor bij Het Boskamp. Al spoedig gevolg door bezoekers. Om 20.00 uur begon het koor eerst met het inzingen, net zo als ze dat elke maandag morgen tijdens de repetitie dat doen.

Lees verder »

Dorcas winkel officieel geopend.

Dorcas winkel  officieel geopend.

Vrijdagmiddag is de Dorcas winkel aan de Wilhelminastraat in Dalfsen officieel geopend.
Dit gebeurde in besloten kring met alle vrijwilligers en enige genodigden.
Ook Weth. Klaas Agricola  en de directeur van Dorcas Nederland Joeke van der Mei  waren hierbij aanwezig.

Lees verder »

De toekomst van de informele zorg en Sociale innovatie

De toekomst van de informele zorg en Sociale innovatie

De SVT Ov (Stichting Vrijwillige Thuiszorg Overijssel, voor mantelzorgers en vrijwilligerszorg ) presenteerde 28 november jl. haar strategisch beleidplan 2014-2017 aan de bestuurders van de 10 gemeenten waar de stichting werkzaam is ( Dalfsen, Hardenberg, Hellendoorn, Olst-Wijhe, Ommen, Raalte, Rijssen-Holten, Staphorst, Twenterand en Wierden). De organisatie zet zich in voor de informele zorg, dat is zorg die onbetaald en niet beroepshalve wordt verricht bijvoorbeeld door de mantelzorger en vrijwilligers in de zorg.

Lees verder »

Robin Koggel met vv Berkum terug op Gerner.

DALFSEN – A.s. zaterdag 30 november keert Dalfser- trainer Robin Koggel terug op sportpark Gerner, hier was hij eerder 5 seizoenen werkzaam bij ASC’62. Robin vertrok 2 seizoenen geleden naar voetbalvereniging vv Berkum waar hij dit seizoen de B1 onder zijn hoede heeft. In vijf- seizoenen die Robin actief was binnen ASC’62 gaf hij leiding aan de C1- junioren waarmee hij promoveerde naar de hoofdklassen en zich in de twee seizoenen die daarop volgden knap staande hield met zijn manschappen.

Lees verder »

Pesten komt heel veel voor

NIEUWLEUSEN – Woensdagmiddag 4 december van 14.00 – 16.00 uur komt Geke Klein Ganseij naar de bibliotheek in Nieuwleusen. Pesten komt heel veel voor. Zo’n 350.000 kinderen wordt minstens eenmaal per week gepest. Zowel op de basisschool als in het voortgezet onderwijs. Wanneer het helemaal mis gaat horen we via de media.

Lees verder »

Kaasfabriek

Kaasfabriek

DALFSEN – De uitbreiding bij Bel-Leerdammer verloopt volgens schema! De parkeeroverlast bij BP-van Leussen en Feijen zal vrijdag opgelost zijn. Of de kaasfabriek dan weer kaasjes produceert is nog de vraag maar de grote aanpassingen zijn nu gedaan.

Lees verder »

Extra lang weekeind

ZWOLLE – DALFSEN – Vele leerlingen (ook uit Dalfsen) hebben een extra lang weekeind. Het gaat dan om leerlingen van de Thorbecke scholengemeenschap in Zwolle waar gisteren asbest is geconstateerd. Een leerling gaf vandaag al aan: “dit is mijn beste schoolweek sinds ik daar op school zit”. Want bij toeval hoefde hij begin van de week ook alleen maar voor de middag naar school. Lees hier meer op RTV oost over het asbest.

Carnavalsvereniging de Hoonhakkers duikt het blad in

HOONHORST – Op 7 december organiseren wij samen met de Baron van Dedem school, gemeente Dalfsen, van Lenthe en Duurzaam Hoonhorst de blad-hark-dag. Het is de bedoeling dat vrijwilligers van Carnavalsvereniging de Hoonhakkers en de school het blad uit de plantsoenen en perken gaan harken/blazen om het vervolgens naar een container op het dorpsplein te brengen.

Lees verder »

Sloop in Hoonhorst om waterbelevingsparkje

HOONHORST – Direct naast het molenterrein is Kappers voornemens een klein terreintje in te richten als waterbelevingspark, hoe dat er precies uit komt te zien is nog niet bekend, maar dat zal het komend voorjaar duidelijk worden. Aangezien het terreintje grensde aan een oude schuur van de familie Holterman en op het dak nog asbestplaten lagen is in goed overleg afgesproken dat die schuur gesloopt gaat worden.

Lees verder »

Potstal vandaag vloeren leggen conform planning

Potstal vandaag vloeren leggen conform planning

HOONHORST – Afgelopen zaterdag is de ploeg vrijwilligers hard bezig geweest om het vloeren leggen vandaag mogelijk te maken, maar toen was al te zien dat er ook tot donderdag nog veel moest gebeuren om dat haalbaar te maken. Maar de bouwploeg blijkt weer tot veel in staat. Vandaag stonden de mixers gereed om de cementdekvloeren er in te leggen, natuurlijk weer met hulp van een aantal vrijwilligers.

Lees verder »

Expositie Heileuvers Schilderijenhuis.

Expositie Heileuvers Schilderijenhuis.

DALMSHOLTE – Na een lang reces tengevolge van de nieuwbouw van de kaasmakerij, start Heileuvers Schilderijenhuis weer met een nieuwe expositie. De uit Dalfsen afkomstige Heleen Goudbeek bijt de spit af met haar solo –tentoonstelling. Heleen draagt een warm hart toe aan het boerenleven en dat is te zien in haar werk; tedere pasgeboren kalfjes, stoere stierenkoppen, trotse moederkoeien met kalfjes, eigenwijze varkens en lieve, aaibare schapen.

Lees verder »

We hebben al vele tevreden gasten ontvangen; wanneer komt u?

We hebben al vele tevreden gasten ontvangen; wanneer komt u?

DALFSEN – NIEUW HEETEN – Bed en Breakfast in het centrum van Nieuw Heeten, dit schrijft Miny in ’t Veld – Schrijver. Ook in Nieuw Heeten kruipt nog steeds het horecabloed, zeg maar met de paplepel ingegeven. Miny is een geboren Dalfsenaar, een vosboertie. Ze zijn (samen met haar man) een Bed & Breakfast begonnen toen onze kinderen op eigen benen gingen staan. Het geeft ons veel voldoening en plezier.

Lees verder »

Kaarten Vechtdal Blues & Rock

DALFSEN – Aanstaande zaterdag is het Vechtdal Blues & Rock Festival in hal 2 van De Trefkoele. Kaarten in de voorverkoop zijn nog tot zaterdag 16.00 uur te verkrijgen bij Primera Dalfsen. Uiteraard kunt u ook kaarten kopen aan de deur vanaf 20.00 uur. Let op! U kunt niet pinnen bij De Trefkoele.