TIP van de Dalfser EHBO: Dranghek en afzetlint

TIP van de Dalfser EHBO: Dranghek en afzetlint

DALFSEN – Een dranghek en een afzetlint hebben in principe dezelfde taak, namelijk het tegenhouden van mensen. Kennelijk kunnen enkelen onder ons dit niet in de bovenkamer verwerken en negeren beide soorten.  Een dranghek of afzetlint wordt geplaatst voor o.a. uw en onze veiligheid. Het zou nuttig zijn  bij een volgende ontmoeting met één van beide, dit in uw achterhoofd houden.

GV Nieuwleusen feliciteert 9 nieuwe juniorassistenten

GV Nieuwleusen feliciteert 9 nieuwe juniorassistenten

NIEUWLEUSEN – Afgelopen jaar hebben Nicole Vink, Fleur Stolte, Lindsey Mijnheer, Judith Huls, AnneRolien Kouwen, Amanda Spijker, Esmee Strijker, Carlijn Muller en Dorien Hulsman op maandagmiddag mee geholpen en laten zien dat ze, naast gym, ook op een andere leuke manier met gym bezig kunnen zijn. Tijdens hun stage jaar hebben ze alle opdrachten vervuld en zijn ze op 30 juni beloond met een certificaat voor junior assistent! Een resultaat om als vereniging trots op te zijn!

Ook met de Trefkoele+ schiet het al lekker op

Ook met de Trefkoele+ schiet het al lekker op

DALFSEN – De vaart zit er overal goed in bij de bouwprojecten in Hoonhorst en Dalfsen. De pastorie Hoonhorst is al opgeleverd. De potstal gaat komend weekeind open. Het Waterfront schiet uit de grond en met de Trefkoele+ gaat het al niet minder. Ook hier zijn ze druk bezig met het buitenwerk. Aan de gevel prijken al de letters TREFKOELE+ boven de hoofdingang. Ook hier zijn ze aan alle kanten bezig met het straatwerk. Johan Bokma zal u deze week weer nieuwe binnen foto’s laten zien.

Het Waterfront: prachtige gebouwen

Het Waterfront: prachtige gebouwen

DALFSEN – De prachtig mooie gebouwen van het Waterfront komen steeds meer in het zicht. Ook de allernieuwste straat van Dalfsen ziet er schitterend uit. Hier zijn ze al druk bezig met de stenen er in te leggen. Het wordt allemaal ongelofelijk mooi. Ook even een kijkje in de niet AH Winkel. Zie de beelden van vandaag.

De nieuwe maaimachine volop in gebruik

De nieuwe maaimachine volop in gebruik

DALFSEN – Hier nog wat beelden van de nieuwe grasmachine van de gemeente. Evenals zaterdag was het vandaag ook volop bezig aan de Rechterensedijk. Het is een hele wentelbare machine die maait en ook gelijk het gras opruimt.

Hoonhorst weer uitgesproeid

Hoonhorst weer uitgesproeid

HOONHORST – Menig Hoonhorster heeft weer prachtige herinneringen over gehouden van het jaarlijkse sproeifeest in Hoonhorst. Aan alles komt een eind. Met man en macht zijn ze vandaag bezig geweest de boel weer te ontruimen. In een recordtijd is de boel vandaag leeg gepakt. Om 15.00 uur was de tent compleet leeg. Vanavond gaan de containers weg en morgen wordt de tent al weer afgebroken.

Lees verder »

Potstal bijna klaar voor de opening

Potstal bijna klaar voor de opening

HOONHORST – De Potstal is bijna klaar voor de opening. Van binnenkant van het gebouw tonen we vlak voor de opening natuurlijk geen foto’s meer. Dat moet nu even spannend blijven tot het zo ver is. Aan de buitenkant schiet het ook al aardig op. De firma van Lenthe is druk bezig met de aanleg van het terras. Het dakboompje staat er ook nog steeds, vermoedelijk te wachten op een eervolle plek.

Lees verder »

Werk aan het spoor tussen Zwolle-Emmen (met update)

Werk aan het spoor tussen Zwolle-Emmen (met update)

– Arriva zet bussen in van zaterdag 5 juli tot en met zondag 13 juli –
DALFSEN – Vanwege werkzaamheden aan het spoor is er van zaterdag 5 juli tot en met vrijdag 11 juli geen treinverkeer mogelijk tussen Zwolle en Ommen. De extra spitstreinen die normaal gesproken op werkdagen tussen Zwolle en Coevorden rijden, komen in deze periode te vervallen. Zaterdag 12 en zondag 13 juli is er geen treinverkeer mogelijk tussen Zwolle en Coevorden. Arriva zet vervangende stop- en snelbussen in.

Lees verder »

Stuk ooievaar gevonden

Stuk ooievaar gevonden

DALFSEN – Dit stuk van een ooievaar ligt al sinds zondagmorgen in de Ribberserf . in Dalfsen. Is die van iemand? Vermoedelijk ligt het ter hoogte van huisnummer 1.

Senioren nieuws ABSD.

DALFSEN – Op 2 juli om 14.00 uur vanaf het Kerkplein gaan we fietsen in Dalfsen.
3 -4 en 5 juli is er weer een papieractie van de vrienden ABSD. Brengen is weer mogelijk op vrijdag 4 juli van 13.30 uur tot 17.00 uur. O- zaterdag 5 juli van 9.00 uur tot 11.30 uur bij de kerk aan de Polhaarweg. Er wordt ook weer papier gehaald op vrijdag 4 juli in de Gernermarke, graag om 9.00 uur aan de weg zetten.

Beachvolleybal toernooi PB Ankum

Beachvolleybal toernooi PB Ankum

ANKUM – Afgelopen vrijdagavond was ons jaarlijkse beachvolleybaltoernooi. Het was dit jaar weer een bijzonder gezellig toernooi met een grote opkomst. 20 Teams, waarvan 2 jeugdteams, hadden zich aangemeld. Ook ‘de Gouden Oudjes’ deden weer mee. Dit team doet al sinds het begin van het beachvolleybal toernooi van PB Ankum mee! Om 19.00 uur begon het toernooi. Na een kwartier spelen, werd de wedstrijd even stil gelegd ivm een klein buitje regen.

Lees verder »

Lemelerveld spetterde

Lemelerveld spetterde

LEMELERVELD – Het Zwembad Heidepark stond afgelopen weekend in het teken van Lemelerveld Spettert. Mede door de inspanning van de carnavalsgroepen de Paria’s, Goed te Passe en Kansloos FM was er een ruim aanbod aan activiteiten op het Zwembad Heidepark.

Lees verder »

Jazz aan de Vecht 2014

Jazz aan de Vecht 2014

De vijfde editie van Jazz aan de Vecht met de Nederlandse jazz formatie DelMontis. Het publiek kan dan ook niet op de stoel blijven zitten met deze lekkere funky jazz en stevige soul muziek. Wat vooral indruk maakte waren de blazers die werkelijk fenomenaal waren.

Lees verder »

Openlucht Sing-in buitenfeest

Openlucht Sing-in buitenfeest

DALFSEN – Op een zonovergoten Kerkplein in Dalfsen heeft vanmiddag de Openlucht Sing-in plaatsgevonden. Tot op het laatst was het nog spannend of het buiten zou kunnen doorgaan. ‘Echt een wonder , vertelde Henriëtta Broersma die de Sing-in presenteerde.

Lees verder »

Dirk Wennemars 25 jaar ondernemer.

Dirk Wennemars 25 jaar ondernemer.

OUDLEUSEN  – Dirk Wennemars van de supermarkt en de barbecues is vandaag 25 jaar geleden begonnen als zelfstandig ondernemer. De eerste 3 jaar van zijn carrière had hij een winkel in zuivelproducten in Balkbrug. Hier verkocht hij o.a. de producten van destijds kaasboerderij Wennemars op de hoek Schoolweg / de Stouwe. Toen Mansier stopte met de supermarkt is Dirk Wennemars in het ontstane gat gestapt en is een supermarkt begonnen in de destijds leeg staande kleuterschool.

Lees verder »

Horloge gevonden

DALFSEN – Mijn zoon heeft vannacht in de Prinsenstraat een horloge gevonden. Nu willen wij met behulp van Dalfsennet de rechtmatige eigenaar graag vinden. Dus ben je je horloge kwijt, en kun je hem omschrijven (zodat we weten dat je de echte eigenaar bent) bel dan: 433 729

Vrijdag 18 juli: PEC Zwolle- PAOK Saloniki bij USV

NIEUWLEUSEN – USV treedt vrijdagavond 18 juli op als gastheer voor PEC Zwolle en het Griekse PAOK Saloniki. Op sportpark Hulsterlanden treffen beide ploegen elkaar in het kader van de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Winnaar KNVB-beker. PEC Zwolle heeft nauwelijks introductie meer nodig. De club is erg populair in deze regio en heeft ook in Nieuwleusen een grote schare supporters. De Zwollenaren kijken terug op een fantastisch seizoen met als absoluut hoogtepunt het winnen van de KNVB beker via de sensationele winst in de finale tegen Ajax.

Lees verder »

Oecumenische kerkviering in een overvolle tent

HOONHORST – Oecumenische kerkviering in een overvolle tent bij het sproeifeest in Hoonhorst. Het thema van deze viering was “wat trek ik aan” of zoals de inleider Ab Hartkamp aangaf,”wat trekt mij aan”. Gaat om het zelf beslissingen nemen in het leven. De viering waarbij ruim 350 mensen van verschillende kerken aanwezig waren konden genieten van een geweldig koor “Euphonion Singers” uit Wilsum bestaande uit een kleine 50 koorleden.

Lees verder »

Dagje mooi Vilsteren

VILSTEREN –  5 juli 2014 – Dagje Mooi Vilsteren wordt zaterdag 5 juli as. voor de 21ste keer gehouden. Vanaf 9.30 uur hebben de bezoekers ook vrije toegang tot vele prachtige gebouwen die Vilsteren rijk is, waaronder de neogotische pseudobasiliek kerk, de molen, authentieke paardenstallen, de koeschuur, maar ook de tuin van Huize Vilsteren. Daarnaast vindt er dit jaar in het landgoedcentrum ook een speciale expositie plaats over ‘Camping Laarbrug’ en zullen Zuid Molukkers hun traditionele dansen vertonen.

Lees verder »

Nederland droogt Mexico af.

Nederland droogt Mexico af.

Dalfsen – Het was weer druk op het Oranjeplein in Dalfsen. De oranjefans kregen de schrik van hun leven door het doelpunt van Mexico direct na de rust. Dit maakte het Oranje team wel wakker en bij de les. Dit resulteerde in een gelijkmaker in de laatste 10 minuten, en enige minuten later ook nog een zeer goed benutte strafschop. Oranje wint met 2 – 1 en speelt volgens zeggen Zaterdagavond weer, Het was na de wedstrijd nog groot feest op het Plein.

Lees verder »

Hou de weerberichten in de smiezen

DALFSEN – Als u vanmiddag voor de voetbal nog een stukje rond gaat fietsen hou dan de weerberichten even in de gaten of kijk even naar buienradar. De berichten geven aan dat het nog wel even kan gaan spoken in deze regio. Zware buien die heel plaatselijk langzaam kunnen gaan overtrekken,  vermoedelijk veel water dus en mogelijk zware onweer.

Union Typhoon fiets aan diggelen

Union Typhoon fiets aan diggelen

DALFSEN – Op het schoolplein in Dalfsen ( De Polhaar, van Ittersumstraat) ligt een volledig in elkaar getrapte Union Typhoon met een opengebroken slot. Toch jammer dat zulke dingen ook in Dalfsen gebeuren. (ingezonden bericht)

Aangehouden wegens vernieling winkelruit

Aangehouden wegens vernieling winkelruit

DALFSEN – Een 26-jarige man uit Dedemsvaart is in de nacht van zaterdag op zondag 29 juni aangehouden nadat hij aan de Prinsenstraat  in Dalfsen en winkelruit vernielde. De politie kreeg rond 02.15 uur de melding dat een ruit van een winkelpand was vernield. Aan de hand van het opgegeven signalement werd de man korte tijd later aangetroffen. Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tijdens zijn aanhouding verzette de man, die onder invloed van alcohol was, zich hevig. Hij is ingesloten voor nader verhoor.

 

Zwembad Heidepark onderdeel park

Zwembad Heidepark onderdeel park

LEMELERVELD – Zwembad heidepark Lemelerveld een onderdeel van het oorspronkelijk park “Heidepark”? Zeker, klik hier en  dat het ook een prachtige locatie is blijkt wel uit de foto’s. Het lijkt in elk geval een aangelegde vijver met een diepte volgens de bordjes variërend tot 3,5 meter. met een mooie zonneweide tegen de hoge eikenbomen aan.

Lees verder »

Nieuwleusen Oosterveen, wat een pracht aan boerderijen

Nieuwleusen Oosterveen, wat een pracht aan boerderijen

NIEUWLEUSEN –  Oosterveen, wat een pracht aan boerderijen, waarvan er maar een enkele op de gemeentelijke monumentenlijst staan. Toch als je over die weg fietst, kom je ogen te kor,t zoveel moois als daar staat. Zo nu en dan even van de fiets af, om de details te bekijken. Niet alleen de boerderijen zelf, maar ook de bijgebouwen en schaapskooien. Heel veel is hier rietgedekt en de ramen voorzien van kruisroeden en vensters. Ze zijn niet allemaal te beschrijven, maar neem de moeite om ze zelf te eens te gaan bekijken, het is zeker de moeite waard.
WvdV