Verslag van Organisatie Blues & Rock

Het kon afgelopen weken niemand ontgaan zijn dat het Vechtdal Blues & Rock festival een eerste lustrum viering had, omdat er traditioneel weer heel veel reclame gemaakt voor het festival was gemaakt. Het jubileum werd dan ook gelijk goed gevierd, want het was ook de eerste keer in de totaal vernieuwde Trefkoele plus, die ook zeer geschikt blijkt te zijn voor dit soort festiviteiten.

Lees verder »

Blues & Rock was weer Top!

Blues & Rock was weer Top!

Dalfsen – De 5e aflevering van het Blues & Rock festival in de nieuwe Trefkoele+
was weer zeer geslaagd met maar liefst vier Bands.
Sloe Gin, Trickle Bolt, The Bluesbones en Them lewis Boys wisten het ruim aanwezige publiek prima te vermaken.

Lees verder »

Afscheid van Dalfsennet.

Afscheid van Dalfsennet.

Beste lezers van Dalfsennet. Na ruim 3,5 jaar met veel plezier menig item op Dalfsennet te hebben geplaatst, wil ik jullie als lezers meedelen dat ik (Annemieke) stop met mijn werkzaamheden voor Dalfsennet. Ik wil jullie bedanken voor alle inzendingen en gezellige mailwisselingen en wens alle vrijwilligers – het verdere Dalfsennet team – veel succes met het voortzetten van het voorzien van nog veel meer nieuws op deze welbekende nieuwssite van Dalfsen.

Hartelijke groet, Annemieke Kampman

Landgoed Mataram, wat een rust

Landgoed Mataram, wat een rust

DALFSEN – Landgoed Mataram, wat een rust hier te wandelen op de vroege zondagmorgen, Struinend over de paden die bijna niet zichtbaar zijn door de dikke laag mooi gekleurde herfstbladeren. Het enigste wat je hoort is het ritselen van de bladeren waar je doorheen sloft. Wild is er helaas zelden nog te bekennen wat daar de oorzaak van is weet ik niet. Een aantal jaren terug kwam je zeker een groep van 5 of 7 reeën te zien, maar helaas is dat verleden tijd.

Lees verder »

Monument Den Hulst 120: voormalige notariswoning

Monument Den Hulst 120: voormalige notariswoning

NIEUWLEUSEN – Den Hulst 120, bekend als “Huize Christina”, een notaris woning gebouwd rond 1880 en in 1910 aangepast. Achter het pand staat nog een theekoepel. Het woonhuis wordt omringd door hoge bomen en een prachtig ruimte voortuin grenzend aan de N377, maar natuurlijk voorheen aan het kanaal de Dedemsvaart. Het pand is in de loop der jaren herhaaldelijk verbouwd en op diverse punten aangepast. Zo zijn er kunststof kozijnen aangebracht te vervanging van de oude houten gevelpuien.

Lees verder »

Gemeentelijk monument Marshoekersteeg 3 Dalfsen

Gemeentelijk monument Marshoekersteeg 3 Dalfsen

DALFSEN – Gemeentelijk monument Marshoekersteeg 3 Dalfsen een boerderij uit de eerste helft van de twintigste eeuw en gelegen op een lichte verhoging in het agrarisch buitengebied van Dalfsen. De boerderij staat met de rechtergevel naar de openbare weg, de voorgevel op het zuiden gericht. Op het erf staan enkele schuren, waaronder een “Kokhuussie”.

Lees verder »

SC Balkbrug/Avereest B2D – SVD Dalfsen B2

DALFSEN – Tja, kan het toch niet laten om een verslag te schrijven over de prestaties van het SVD B2 elftal. Zijn toch veel mensen die waardering hebben voor de verslagen zoals ik deze schrijf en deze verslagen dus met plezier lezen. Vandaag de laatste wedstrijd van de najaarscompetitie voor SVD B2. Bij winst zou B2 mogelijk nog een plaatsje kunnen klimmen in de eindstand. Rowan was er vandaag gewoon bij, ondanks zijn blessure opgelopen in de wedstrijd van vorige week. Bryan en Justin hadden zich al afgemeld voor deze wedstrijd.

Lees verder »

Winkeldiefstal? En wat nu?

DALFSEN – In een winkel in Dalfsen was mijn partner (aldus een inzender) daar aan het boodschappen doen, er kwamen 2 jongens binnen, deden een klein rondje en verlieten de zaak en met het moment dat ze de zaak zonder te betalen verlieten ging het alarm af. Het personeel stond verbaasd te kijken, wat nu, ze deden niks.

Verkeerscontrole op A28

Verkeerscontrole op A28

DE WIJK – De politie heeft vrijdagavond samen met de Belastingdienst, Veilig Verkeer Nederland en de ANWB een verkeerscontrole gehouden op de A28 nabij De Wijk. Het verkeer werd naar verzorgingsplaats Lageveen geleid waar de bestuurders werden gecontroleerd. In totaal zijn ongeveer 700 auto’s en hun bestuurders gecontroleerd. Hiervan hebben 19 bestuurders een bekeuring gekregen voor onder andere gladde banden, rijden zonder rijbewijs en onverzekerd rijden.

Lees verder »

Wijnproeverij voor Hospice Dalfsen

Wijnproeverij voor Hospice Dalfsen

DALFSEN – Naar aanleiding van het overlijden van mijn schoonvader heb ik (Frans Lenferink) de Hospice aangeboden om een wijnproeverij te organiseren met de opbrengst voor de Hospice. 10 dagen heeft mijn schoonvader echt mogen genieten van de gastvrijheid, inzet en warmte van de hospice, voordat hij overleed. Op de dag dat hij daar werd opgenomen vroeg hij of het een goed hotel was en natuurlijk niet te vergeten wat het kostte.

Lees verder »

Voeten vertellen een verhaal

Voeten vertellen een verhaal

OUDLEUSEN – Gerrie Eikenaar van ’t Keerpunt is uitgenodigd door de bibliotheek in Oudleusen. Deze avond zal zij een lezing verzorgen met als titel: voeten vertellen een verhaal. Zij zal ons laten zien wat er zoal te zien is op de voeten en wat dat ons wil zeggen. Als de tijd het toelaat zal zij een korte demonstratie voetreflexzonemassage geven. Aanvang 19.00 uur – 20.30 uur. De bibliotheek is gevestigd in De Wiekelaar G.W. Spiegelstraat 6

Vrouwen 1 ASC’62 met 5 – 2 onderuit in Hoogeveen

Vrouwen 1 ASC’62 met 5 – 2 onderuit in Hoogeveen

DALFSEN – De eerste 20 minuten waren voor de Dalfsenaren en op basis van het veldoverwicht en de kansen had het in de 1e helft ook 0-4 voor ASC’62 kunnen zijn. Via het bekende korte combinatiespel kregen de spitsen van ASC’62 enkele goede kansen en dit leidde dan ook tot de 0-1 door een schitterende treffer van Ingrid Lans. HZVV liet het er echter niet bij zitten en scoorde niet veel later de 1-1.

Lees verder »

Frits Snel benoemd tot lid van verdienste van SV Dalfsen

Frits Snel benoemd tot lid van verdienste van SV Dalfsen

DALFSEN – Tijdens de algemene ledenvergadering van SV Dalfsen is aftredend bestuurslid voetbalzaken Frits Snel benoemd tot lid van verdienste. Uit handen van voorzitter Jos Ramaker ontving Frits de oorkonde en een keurige bos bloemen. Frits werd bedankt voor zijn jarenlange dienst die hij met energie en passie vervulde. De functie van bestuurslid voetbalzaken wordt overgenomen door Wim van de Vegt die unaniem de voorstemmen kreeg van de aanwezige leden.

Extra pieten high tea

DALFSEN – Omdat de groep zo snel vol zat. Maar een extra pieten high tea ! Dus wil jij ook graag mee doen met de super leuke gezellige pieten high tea geef je dan snel op want vol is vol !! (en dat kan heel snel gaan )

Lees verder »

Twee weken geleden: viaduct in Lemelerveld groot nieuws

Twee weken geleden:  viaduct in Lemelerveld groot nieuws

LEMELERVELD – Twee weken terug was het viaduct in Lemelerveld groot nieuws, nu is de rust grotendeels teruggekeerd. De railondersteuning en de beton bekisting is inmiddels allemaal verwijderd. Ook zijn afgelopen week de laatste palen waar het nieuwe viaduct op is gebouwd er met zwaar materieel weer uitgetrokken, dat ging toch nog met de nodige moeite gepaard. Het verkeer dendert weer over de N348, maar de werkzaamheden zijn nog lang niet gereed.

Lees verder »

Sinterklaas ook in Oudleusen aan gekomen.

Sinterklaas ook in Oudleusen aan gekomen.

Zaterdagmiddag rond 14.00 uur is de Sint ook in Oudleusen aan gekomen. Vergezeld van een hele boel pieten kwam de sint voor rijden in een mooie koets getrokken door paarden. Na een welkom voor de Wiekelaar ging het naar de sportzaal waar eerst Sinterklaas werd gevierd met de kinderen, ook was er de prijsuitreiking van de kleurwedstrijd.

Lees verder »

Kanaaloverkluizing in Lemelerveld

Kanaaloverkluizing in Lemelerveld

LEMELERVELD – Er wordt stevig gewerkt aan de kanaaloverkluizing in Lemelerveld. De mensen van Platenkamp hebben de betonconstructie de afgelopen weken gestort en zijn nu bezig met het leggen van het betondek op deze constructie. Dat dit niet allemaal vanzelf gaat blijkt wel omdat de betonplaten tussen de houten palen door gemanoeuvreerd moeten worden om die te kunnen leggen.

Lees verder »

Dalfsen’s Plat: Klaplopers

Dalfsen’s Plat: Klaplopers

Kom iej die ok wei-s tegen? Vaste wè. Mar weet iej met mekare ok waor as det woord vot kömp? Vrogger mossen meansen die melaets waren deur bedelen an de kost kommen, gien meanse wol zuk volk in dienst hebben.Zie waren verplicht um met de klappe, een soort van ratel de meansen te waarschouwen det ze niet an-eraekt mochen wörden.

Lees verder »

Schoon takhout gratis brengen: het kan vandaag nog!

DALFSEN – De koude maanden lenen zich uitstekend voor groot onderhoud in de tuin. Het lichtere snoeimateriaal (takken dunner dan 5 cm) van de struiken en het blad kunnen in de GFT-container. Het grotere schoon tak- en/of stamhout (dikker dan 5 cm) is geschikt om houtchips van te maken. De houtchips dienen als biobrandstof voor schone en duurzame houtkachels. Deze speciale kachels veroorzaken geen luchtvervuiling.

Lees verder »

Politie Ommen nieuws en meer

Politie Ommen nieuws en meer

OMMEN – Afgelopen nacht kwam er een melding dat 3 jongens over auto’s liepen in de Bouwmeesterstraat te Ommen. 1 had witte jas aan. Wie heeft info of iets gezien, neem dan contact op met de politie. Inmiddels zijn ze alle 3 aangehouden. Daar kan de politie dus mee aan de slag.

Lees verder »

Uitslagen biljartclub “de Trefkoele” week 48

DALFSEN – Dat het niet altijd feest kan zijn ondervond het eerste team van de Trefkoele deze week. Het eerste team werd weggespeeld door het bezoekende De Pomerans 2 uit Zwolle. De gasten waren goed op stoot. Ondanks het gedegen spel van Evert Jan Holsappel, hij speelde goed op zijn gemiddelde met 2.952 en een mooie serie van 10, was het toch gast Wagenaar die deze partij won. In 21 beurten maakte hij zijn 65 te maken caramboles vol met o.a. een serie van 13.

Lees verder »

Pietenmiddag in ’t Noaberhuus

Pietenmiddag in ’t Noaberhuus

DALFSEN – Vanmiddag was weer de jaarlijkse Pietenmiddag in ’t Noaberhuus aan de Kooikerstraat in Dalfsen. Net als vorig jaar hadden vele kinderen de weg weten te vinden naar het wijksteunpunt in de Gernermarke. Onder begeleiding van vele vrijwilligers en stagiaires van allerlei organisaties werden de kinderen getrakteerd op een fantastische middag met maar liefst vijf pieten.

Lees verder »

Hoe kan ik microkrediet of mkb-krediet aanvragen?

Als ondernemer of als startende ondernemer kunt u bij stichting Qredits een lening aanvragen van maximaal € 50.000 (microkrediet) tot € 250.000 (mkb-krediet). Daarnaast biedt de stichting ook coaching en advies voor ondernemers.

Eisen microkrediet

U komt in aanmerking voor een microkrediet als u onder meer aan de volgende voorwaarden voldoet:

Lees verder »

Sinterklaas lezing bij Historische vereniging Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Op maandag 8 december 2014 organiseert de Historische Vereniging “Ni’jluusn van vrogger” de tweede verenigingsavond van dit seizoen. Als onderwerp voor deze avond is gekozen voor een Sint-Nicolaas lezing door de heer Henk Nijkeuter. In deze lezing wordt de geschiedenis van het Sint-Nicolaas verhaal verteld. De rol van Sint-Nicolaas wordt uitvoerig belicht. Als heilige, die bescherming bood aan zeelieden en die het opnam voor huwbare vrouwen.

Lees verder »

De Sinterklaascamping

De Sinterklaascamping

VILSTEREN – Sinterklaas en zijn Pieten zijn gisteren neergestreken in het landelijk/rustiek gelegen Vilsteren. Ze hebben voor het “grote feest” van 5 december een kampeerplaats ingericht in het weiland van de familie Bloo.  De Sint bespaart zo veel reistijd om de kinderen uit de gemeente Dalfsen en Ommen te bezoeken.

Lees verder »

306 mutsjes gebreid voor het Nationaal Ouderenfonds

306 mutsjes gebreid voor het Nationaal Ouderenfonds

DALFSEN – Misschien had u er al wat van gezien of gehoord? Mutsjes breien voor het Nationaal Ouderenfonds. Het Rode Kruis afdeling Dalfsen en Landstede Welzijn Ouderen Dalfsen hebben dit jaar samen het project opgepakt. In de maand november 2014 zijn elke week diverse dames druk geweest met mutjes breien voor het Nationaal Ouderenfonds in de soos van Landstede Welzijn Ouderen Dalfsen.

Lees verder »

Overheid start eigen bedrijf aanleg glasvezel

ACHTERHOEK – Tien Achterhoekse gemeenten beginnen samen met de provincie Gelderland een eigen bedrijf om glasvezel aan te leggen in het buitengebied. Ze voelen zich daartoe gedwongen omdat het bedrijfsleven geen interesse heeft. Gelders gedeputeerde Jan Jacob van Dijk zei dat vrijdagmiddag in Doetinchem. Zou Dalfsen ook aan kunnen haken?

Lees verder »