Molen Fakkert dagdeel twee, 30 juni 2011.

goos1.jpg

HOONHORST – Ook de stenen van de gesloopte boerderij Goos en Herbrink gaan met de kraan naar boven, daarna is het de beurt aan de staartbalk en de schoren. De hoogwerker die vanmorgen werd gebruikt bleek net 1 meter te klein te zijn en is vervangen door een grotere hoogwerker.

Lees verder »

Dubbel feest op C.B.S. de Wegwijzer

wegw1.jpg
Tekst en foto’s H.G.

NIEUWLEUSEN – De afgelopen weken is het 2 x feest bij C.B.S de Wegwijzer in Nieuwleusen. Twee jubilarissen in korte tijd, allebei 25 jaar in het onderwijs. Vorige week Donderdag 23 juni was het  Geertje Potze die dit heugelijke feit met familie en collega’s kon vieren tijdens een gezellig etentje bij Tante pos in Ommen.

Lees verder »

Vijf koren treden op in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Op zaterdag 9 juli zal in de Maranathakerk aan de Van der Grondenstraat in Nieuwleusen een concert plaatsvinden, waaraan vijf heel verschillende koren uit de omgeving zullen meewerken. Het concert begint om 19.30 uur en de toegangsprijs bedraagt vijf euro.

Lees verder »

Kap molen Fakkert staat er op.

mkap1.jpg

HOONHORST – Vanmorgen in alle vroegte stond de kraan gereed in Hoonhorst om eerst molenonderdelen, zoals de molenstenen en dergelijke naar boven te hijsen. Rond half 10 was het dan zover dat dea achtkant zonder problemen naar boven ging en om half 12, zelfs voor op de planning, ging onder grote belangstelling ook de molenkap naar boven.

Lees verder »

Ze zijn al begonnen met de glasvezel bij Het Station Dalfsen

HOONHORST – Maandag 4 juli 13.00 uur start realisatie Breedband Verbinding

in Hoonhorst, Hét Duurzaam Dorp van Overijssel. Op maandag 4 juli om 13.00 uur gaat in Hoonhorst de schop in de grond voor de aanleg van een glasvezelverbinding. De werkzaamheden starten in de Koelmansstraat midden in de kern van Hoonhorst en eind 2011 wordt het project opgeleverd.

Lees verder »

Stichting Hondenopvang eigen website

logohondenopvang.jpg

DALFSEN – LENTHE – De Stichting Hondenopvang uit Dalfsen heeft een eigen website gelanceerd. De stichting, welke honden opvangt vanuit Spanje werkt samen met Animal in Need. In Spanje worden honden in het asiel slecht behandeld en als ze te lang daar blijven worden ze gedood.

Lees verder »

sponsors gezocht voor de Nijmeegse 4 daagse

ambumrt1.jpg

Foto Wim en Mini Duteweerd

DALFSEN – Zoals de meesten van jullie weten ga ik (Mirella van Faassen)dit jaar weer mee doen met de Nijmeegse 4daagse (19 t/m 22 juli 2011).  In 4 dagen 160 km lopen. Dit jaar loop ik met een groep van 10 mensen en wij gaan gezamelijk voor het goede doel “stichting twense wens ambulance” lopen. We plaatsen hier al eerder iets over: https://dalfsennet.nl/news.php?item.2645.1

Lees verder »

Woninginbraken IJsselland fors gestegen

IJSSELLAND – Het aantal woninginbraken in de politieregio IJsselland is in korte tijd fors gestegen. In het eerste kwartaal van dit jaar waren er bijna 20 procent meer inbraken vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Het aantal inbraken steeg toen ook al aanzienlijk. Met name in Zwolle en in enkele buitengebieden is de stijging het sterkst.

Lees verder »

Trap ook hier niet in, we blijven u waarschuwen

Ga  hier niet op in, en gooi deze berichten weg, en zeker de link niet aanklikken.  Geachte klant, Er vinden momenteel technische werkzaamheden plaats bij de afdeling Internet Bankieren van de ING bank. Het betreft hier de installatie van de nieuwe beveiligings software voor 2011.

Lees verder »

De Hoeven genomineerd Beste leerbedrijf 2011

DALFSEN – Aequor heeft drie leerbedrijven genomineerd voor de verkiezing tot Beste leerbedrijf 2011. Het betreft de bedrijven De Stijl Floral Design in Nieuwegein voor de bloemenbranche, Zorgboerderij Landjuweel De Hoeven in Dalfsen voor de plantenteelt en Hoveniersbedrijf M. van der Spek in Benthuizen voor de categorie Groene Ruimte.

Lees verder »

update nieuwbouw De Schakel/Kleine Veer

bouw_schakel1_29-6.jpg
Tekst en foto’s door André M.

DALFSEN – Hier weer een paar nieuwe foto’s van de nieuwbouw. Er zijn inmiddels leidingen in de kruipruimte’s aangebracht en ook liggen er nu een aantal vloerplaten. Ze zijn ook al met een binnenmuur begonnen met het lijmen van blokken.

Lees verder »

Sproeifeest 2011 , de terugblik op

sproeifeest1-1_29-6.jpg

Ingezonden door Luuk Schrijver.

HOONHORST – Allereerst heeft het Sproeifeest zijn naam weer eer aan gedaan. Donderdag de 23e en de zaterdag de 25e van juni is er weer behoorlijk wat water neergekomen in ons Hoonhorst, maar het mocht de pret niet drukken! De vrijdag en zondag is het weer goed gecompenseerd want toen werden wij overdonderd met vele zonnestralen.

Lees verder »

Avonddriedaagse Motorclub Dalfsen op 5, 6 en 7 juli …

DALFSEN – Dinsdag, woensdag en donderdagavond is het weer zover, de inmiddels in Dalfsen en omstreken bekende avonddriedaagse. (met de motor dus, want de wandel en fiets driedaagse zit er al op) Elke avond een mooie route van 100 km, dinsdag naar het noorden door Harry, woensdag naar het oosten door Bennie en donderdag stuurt Hendri je naar het zuiden.

Lees verder »

Auto tegen boom Hoonhorst

dwarsoverderweg.jpg

Foto: Dalfsenaartje

DALFSEN – HOONHORST – Op dinsdagmiddag 28 juni 2011 vond aan de Koelmansstraat een eenzijdig verkeersongeval met een auto plaats. De bestuurder van de auto, een 20-jarige man uit Dalfsen kwam uit de richting Hoonhorst en reed in de richting van Molenhoek.

Lees verder »

Onweer in zeeland

DALFSEN –  Onweer in Zeeland: in Dalfsen lopen de treinen niet. Dan sta je daar om 14.30 uur in Dalfsen te wachten en hebt om 15.00 uur examen in Zwolle. Dan hoor je via de speakers: wegens organisatie problemen rijden de treinen niet! Dan blijft er niets anders over dan je vader op het werk maar te bellen of hij mij onmiddellijk naar Zwolle kan brengen.

Lees verder »

Woning in brand Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Het is wéér raak in Nieuwleusen. Dit keer staat er een woning in de brand aan de Paltheweg. De melding is van 23.52 uur. De brandweer is ter plaatste. H.G. rukt niet meer uit, morgen is er voor hem weer op tijd een dag met andere bezigheden. Mochten wij nog bijzonderheden binnen krijgen, dat gaan we dit uiteraard plaatsen. mail: info@dalfsennet.nl

Kamperende Campinghouder?

riet1.jpg
H.G. Foto’s

STERREBOS – Een reuze- tent op Starnbosch? Nee, en ook geen kamperende campinghouder.  Het zit anders, het rieten dak van de beheerderswoning is in groot onderhoud. Mos er af en wat werkzaamheden voor een langere levensduur. Zeg maar onderhoud voor langere tijd.

Lees verder »