Nu ook een steur- en meervalvijver bij Forellenvisserij de Marshoek.

Nu ook een steur- en meervalvijver bij Forellenvisserij de Marshoek.

DALFSEN – EMMEN – Zaterdag 6 juli beginnen we met een demo ochtend, we laten tips en tricks zien en vissers mogen tussen 8:00 en 12:00 gratis een uurtje vissen.. Vol is Vol. Woensdag 7 augustus bestaat de Marshoek 5 jaar en dat laten wij niet ongemerkt voorbijgaan. Op deze dag kunt u bij de Marshoek prijsvissen. Voor elke visser en elke fotograaf van Dalfsennet.nl hebben wij koffie met gebak.

 

Nacht zonder dak in Dalfsen

Nacht zonder dak in Dalfsen

Dalfsen – Een groep jongeren in Dalfsen heeft de nacht van zaterdag op zondag doorgebracht in een zelfgebouw krot van pallets en dozen op het grasveld van de grote kerk.
Rond half negen heeft Burgemeester Han Noten  het bouwterrein geopend, en zijn ze vol goede moed aan het bouwen geslagen.
In deze zelfgebouwde hutten hebben ze de nacht doorgebracht om eens te ervaren hoe straatkinderen in arme landen moeten leven elke dag.
Dit evenement wordt de komende tijd in verschillende plaatsen in Nederland georganiseerd.
Voor meer info kijk op www.nachtzonderdak.nl

Getuigenoproep brandstichting

IJHORST – Naar aanleiding van een brand bij een vakantiewoning aan de Carstenlaan in de nacht van zaterdag 29 op zondag 30 juni is de politie een onderzoek gestart. De politie gaat uit van brandstichting en wil graag met getuigen in contact komen die mogelijk iets gezien hebben dat van belang kan zijn voor dit onderzoek. De melding van de brand kwam om even voor half vier. Op het moment van de brand waren er geen personen in het huisje aanwezig. Heeft u iets opvallends gezien vlak voor of vlak na dit tijdstip in de buurt van de Carstenlaan, dan wordt u verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Brug Langeslag onveilig?

Brug Langeslag onveilig?

LAAG ZUTHEM – De brug over het Overijssels kanaal Langeslag bij Laag Zuthem lijkt een erg onveilige brug. Al jaren valt het mij op dat er altijd veel schade is aan de brugleuning, maar ook dat er in jaren geen onderhoud aan is gepleegd, dan plaatselijk herstel. Maar het herstelwerk lijkt onbegonnen werk.

Lees verder »

Prachtig nieuw fietspad verbinding met Lemelerveld/ Zwolle

Prachtig nieuw fietspad verbinding met Lemelerveld/ Zwolle

GANZEPAN – Vorige week zondag heb ik ook even gebruik gemaakt van het fietspad, maar toen waren de aansluitingen aan weerszijden nog lang niet gereed. Het leek er niet op dat de opening op dinsdag door kon gaan, maar inmiddels heeft dat wel plaatsgevonden en er ligt een geweldig mooi pad, dat de route van de brug Langeslag naar Lemelerveld verkort tot 13,5 km. De aannemer is vrijwel gereed, hier en daar nog lint en bindafval opruimen en de laatste loodjes wegen het zwaarst. De laatste zware betonbanden en een restje stenen, te zwaar om zo maar even mee te nemen.

Lees verder »

Openlucht Singin in Dalfsen

Openlucht Singin in Dalfsen

DALFSEN – Bij het gemeentehuis in Dalfsen wordt op vanavond, zondagavond 30 juni, een ‘Openlucht-Sing-in’ gehouden. De Sing-in wordt georganiseerd door de Protestantse Gemeente en is vrij toegankelijk. De samenzang wordt begeleid door een band bestaande uit Floris Meerveld op piano, Jan Kramer op gitaar, Linda Holsappel en Judith Morrenhof op dwarsfluit en Erik Ritsema op drums. De presentatie is in handen van Henriëtta Broersma.

Lees verder »

Ooievaars in Hoonhorst worden morgen ( maandag ) geringd.

HOONHORST – Maandagmiddag is het dan zover dat de ooievaars in het nest aan de Zwarteweg in Hoonhorst worden geringd. Het nest heeft weer 3 prachtige jongen voortgebracht die de laatste dagen al zijn begonnen met de eerste vliegbewegingen, vrolijk fladderen ze op het nest. Wilt u of uw kinderen daarbij zijn, kom dan maandag om 16.00 uur naar de Zwarteweg te Hoonhorst. Let daarbij vooral op de kinderen, de Zwarteweg is een vrij drukke weg en er wordt hard gereden, ongelukken willen we zeker niet.

 

Politie: even de Tussenbalans TT Assen

ASSEN – De motorraces zitten er op en de vele tienduizenden bezoekers verlaten Assen. Tijd voor een tussenbalans. Aan het eind van de zaterdag blijkt dat er tot nu toe in de TT-week 46 verdachten zijn aangehouden. Eerder was al gemeld dat het gaat om verdachten van diverse vormen van geweld, belediging en vernieling. Maar er zijn ook enkele verdachten aangehouden in verband met het uitgeven van vals geld. Naast de genoemde aanhoudingen leverden de controles, waarbij zeshonderd blaastesten zijn gehouden, vijf verdachten op van het rijden onder invloed.

Lees verder »

50 jaar De Uitleg

DALFSEN – De gereformeerde basisschool De Uitleg opende 50 jaar geleden haar deuren in Dalfsen! Dit gebeurde op 19 augustus 1963 en veel ouders konden er tot op de dag van vandaag terecht voor onderwijs aan hun kinderen met de Bijbel als vast uitgangspunt. Op 10, 11 en 12 oktober 2013 wordt het jubileum feestelijk gevierd met allerlei activiteiten verspreid over deze drie dagen. “We willen iedere belangstellende daarin graag laten delen.

Lees verder »

Nieuwe activiteit bij Het Boskamp

Nieuwe activiteit bij Het Boskamp

DALFSEN – STERREBOS – Bij partycentrum Het Boskamp hebben ze weer een nieuwe activiteit. Er was al een hele reeks aan mogelijkheden, maar nu hebben ze het “goudzeven”er bij. Ze hebben een bestaande aanhanger om laten bouwen tot een grote houten bak, voorzien van deksels om buiten het gebruik de inhoud droog te houden. In die grote bak zit allemaal super schoon zand. Maar in dat zand zitten goudkorrels verborgen. Dat niet alleen om het spannender te maken zitten er ook zilverkleurige korrels tussen.

Lees verder »

Sterrebos kwam, zag en overwon op Sproeifeest Hoonhorst

Sterrebos kwam, zag en overwon op Sproeifeest Hoonhorst

Overige wijken met groot machtsvertoon opzij gezet.

HOONHORST – (Van onze correspondent ter plaatse.)Het Sterrebos heeft zaterdagmiddag met volle overtuiging de ‘Wat niet weet wat niet deert’-bokaal in de wacht gesleept. Op het terrein van het Sproeifeest aan de Koelmansstraat troefde het Sterrebos – gesponsord door Pekkeriet Dalfsen (kijk ook eens op www.pekkeriet.nl) – alle vijf de tegenstanders uit Hoonhorst af, waarna het feest kon losbarsten.

Lees verder »

Sleutelbos komt weer op de juiste plek

DALFSEN – Die persoon die de sleutels zijn verloren en de eerlijke vinder zijn met elkaar in contact gebracht. Profiteer zelf ook als de situatie zich voor doet van Dalfsennet. Sneller kan vaak niet, maar maak er wel gebruik van. Onze vrijwilligers plaatsen het met alle plezier, snel en gratis.

Fietser gewond bij de Rondweg

Fietser gewond bij de Rondweg

Rond 17:30 is er een fietser gewond geraakt bij de rotonde van de Rondweg met de Langkamp. Het betrof een eenzijdig ongelukje. De dame op leeftijd kwam ongelukkig ten val na het oversteken van de weg. Omstanders hebben haar geholpen, maar ze kon niet zelfstandig overeind komen. Daarom is de hulp ingeroepen van een ambulance.

Lees verder »

Henk is weer op oorlogspad.

Henk is weer op oorlogspad.

De Buizerd aan de Hoevenweg is weer op oorlogspad. Gisteren is er een fietser aangevallen door ‘Henk”. (niet te verwarren met de fotograaf Henk van Dalfsennet. Red.)  Gelukkig is het bij een paar kleine wondjes gebleven, maar als U daar fietst aan de Hoevenweg….. Kiek uut !
Ze zullen wel weer jongen hebben daar in de buurt, want voor 2 jaar terug was het om deze tijd ook oorlog. Met een paar weken is het gevaar ook weer geweken.

Ooievaarsjong bij Dalfsen geringd.

Ooievaarsjong bij Dalfsen geringd.

Dalfsen – Zaterdagmorgen is het ooievaarsjong op het nest tegenover de Vechtdijk voorzien van een ring.
Het nest staat er al enige jaren, maar dit is de eerst keer dat er een jong geboren is .
Mooie aanwinst voor het gezicht op Dalfsen zo,n nest met ooievaars.
Nu is de kans groot dat ze jaarlijks terug komen.
Volgende week worden de drie jongen op het nest in Hoonhorst ook voorzien van een ring.
Meer foto,s in een H.G. Picasamap. KLIK HIER

De 30e zwemvierdaagse zwembad Gerner is succesvol afgesloten

De 30e zwemvierdaagse zwembad Gerner is succesvol afgesloten

DALFSEN – De 30e zwemvierdaagse in het openluchtzwembad Gerner is afgelopen vrijdagavond o.a. afgesloten met de huldiging van diverse winnaars en een barbecue. Op de eerste foto staan: de heer Boesjes, mevrouw Jutten en de heer Mosterman. Zij doen al sinds het begin van de zwemvierdaagse in Dalfsen mee; allen hebben hun 30ste medaille in ontvangst genomen. Voor hun prestatie werden zij ook nog beloond met een mooie bos bloemen.

Lees verder »

Gernermarke

DALFSEN – Ik erger me dood aan de kritiek van bewoners van de Gernertoren over hun verminderd uitzicht, doordat nu eindelijk gebouwd gaat worden op de laatste kavels van de wijk. Zij mogen blij zijn dat de plekken zolang groen gebleven zijn en zij daardoor zolang een mooi uitzicht hadden. Deze kavels hadden al jaren verkocht moeten zijn. (ingezonden)

 

Avonddriedaagse voor motoren

MTC Dalfsen organiseert dinsdag 2, woensdag 3 en donderdag 4 juli de avonddriedaagse voor motoren. Voor wie een van de avonden heeft gemist is er vrijdag 5 juli een inhaal avond.Deelname is voor leden gratis, niet leden betalen €3,50. De route staat zowel op papier als op GPS. Voorinschrijving via toercommisie@mtcdalfsen.nl . De lengte van de tochten is ongeveer 100 km .Vertrek vanaf 19.00 bij het clubhuis aan de Singel in Dalfsen.

Grootse musicalkamp

Grootse musicalkamp

DALFSEN – – Deze zomerkamp is het leukste musicalkamp deze zomer, zeggen ze zelf! Voor iedereen die graag op een podium staat en vijf dagen wil acteren, zingen en dansen is er het Kamp. Er zijn kampweken voor 7-12 jaar en 12-16 jaar. Stel je voor: vijf dagen lang met een groep enthousiastelingen repeteren, teksten leren, workshops volgen, zingen, sporten, dansen en ontzettend veel plezier hebben. Na vijf dagen staan jullie allemaal op het podium in een spetterende voorstelling waar jullie hard aan gewerkt hebben.

Lees verder »

Gelezen op Dalfsennet

Het is inderdaad erg bijzonder, zoals deze hekjes geplaatst zijn. Ik ben erg benieuwd wie deze hekjes geplaatst heeft? En Waarom deze hekjes daar staan. We leven in een tijdperk dat er overal bezuinigd moet worden. Het gevolg van het plaatsen van deze hekjes is dat deze ook onderhouden moeten worden.

Lees verder »

Dalfsen’s Plat: Bukken

Dalfsen’s Plat: Bukken

Wie hadden hier vrogger, en dan proat ik oaver een kleine 50 joar eleen, een old vrouwgie. Die zea; te passe en te onpasse:”Bukken mu’w allemoal leren.” Nou, in de letterlijke betekenisse heb ik ut ok weer of’eleerd, ik kan met gien meansen meugelijkheid mien eingen veters strikken, en as äns een briefie van honderd op de grond lig, dan zet ik dr de voet op en wache töt dr iene in de buurte is die um veur mie op kan rapen.

Lees verder »

Zwaluwen kijken net over het randje

Zwaluwen kijken net over het randje

HOONHORST – Jonge zwaluwen kijken net over het randje en zullen een deze dagen gaan uitvliegen. Deze foto’s genomen bij een boerderij aan de Slennebroekerweg, een zwaluwnest op de deel. Tijdens het fotograferen vloog een van de ouders mij om de oren, alsof hij/zij wou zeggen wegwezen hier. Maar tussendoor werden de jongen gewoon gevoerd. Zwaluwen kwamen bij deze boerderij veel voor, op het erf vlogen de af en aan en er zullen vast meer nesten zitten.

 

Open atelierroute

Open atelierroute

VECHTDAL – Ook dit weekend zijn een groot aantal ateliers in het Vechtdal weer open. Diverse disciplines zijn te bewonderen. De kunstenaar is aanwezig om toelichting te geven. In Hessum doet mee Hannah van Schelven en in Nieuwleusen Erik Dijkstra & Editha Verbaan. De overige kunstenaars zijn trouwens ook blij met een bezoek. Er wordt een schilderij of object verloot onder de mensen, die de enquête invullen. Verdere informatie is te vinden op www.vechtdalkunst.nl

 

 

Wandelroute netwerk

Wandelroute netwerk

DALFSEN – Wandelroutenetwerk over en naast paden en wegen. Vorig voorjaar is in de gemeente Dalfsen een prachtige wandelroute netwerk aan gelegd waarvan veelvuldig gebruik wordt gemaakt. Het mooie van deze routes is dat die over paden en door landerijen gaan waar je anders niet mag komen. Wel jammer is dat met name in het Sterrenbosch regelmatig de paaltjes verwijderd worden omdat er mensen zijn die denken dat de natuur er van te lijden heeft. Maar vrijwel overal worden in de bosrijke gebieden bestaande paden gebruikt, maar ook vraag ik mij wel eens af, waarom moeten wandelaars door twee hekjes terwijl de weg gewoon doorloopt. Zie foto’s

Lees verder »

Kinderen reizen in juli en augustus gratis met Arriva

DALFSEN – Kinderen tot en met 11 jaar reizen in de maanden juli en augustus gratis met het openbaar vervoer. Arriva organiseert de Kids4Nix-actie om kinderen het reizen te laten ervaren. Per begeleider, die 18 jaar of ouder is, mogen er drie kids mee voor niks. Het gratis reizen geldt door de week in de daluren, vanaf 09.00 uur, en in het weekend de hele dag. Voorwaarde is dat er met de kinderen een betalende volwassene meereist.

Lees verder »

Slagboom blijft hangen op Vechtbrug

Slagboom blijft hangen op Vechtbrug

Vanmiddag om 12:30 deed de brugwachter voor de pleziervaart de brug omhoog. Nadat ze gepasseerd waren wou 1 slagboom niet meer omhoog. Na meerdere pogingen zat er niks anders op om de monteur te bellen. Deze was met een storing bezig in de kop van Overijssel, daardoor duurde het ruim een uur voordat hij ter plaatse was.

Lees verder »