Repair -Café- Dalfsen zoekt uitbreiding vrijwilligers

DALFSEN – De zes enthousiaste vrijwilligers van Repair-Café-Dalfsen zijn, in verband met het grote aanbod artikelen, op zoek naar een extra monteur met elektrotechnische achtergrond. Het Repair-Café is elke eerste maandag van de maand (behalve in de maand oktober) van 13.00 tot 17.00 uur geopend bij kringloopbedrijf Noggus & Noggus aan de Singel 19 te Dalfsen. Info bij Bert van Driel tel. 432367 of bij Hans Frijling tel. 458244.

Langste eettafel voor ouderen in Brugstede

Langste eettafel voor ouderen in Brugstede

Vandaag was er op de vijf locaties van Zorggroep Raalte de “langste eettafel” georganiseerd. Dit was in het kader van de Week tegen Eenzaamheid. De Week tegen Eenzaamheid is onderdeel van de bewustwordingscampagne die Coalitie Erbij voert om de betekenis van eenzaamheid en het voorkomen ervan duidelijk te maken. De locatie Brugstede in Lemelerveld was goed bezocht.

Lees verder »

Feest en spektakel op CSI Salland

Feest en spektakel op CSI Salland

Het internationaal hippisch evenement CSI Salland, dat donderdag van start gaat, staat natuurlijk in het teken van de springsport, maar er is ook aandacht voor ontspanning. Op vrijdag- en zaterdagavond vanaf 22.00 uur spelen DJ Total Tommy uit Raalte en DJ Sylvester uit Wierden tot in de late uurtjes.

Lees verder »

Leerlingen Vechtdal College: handen uit mouwen Imminkhoeve

Leerlingen Vechtdal College: handen uit mouwen  Imminkhoeve

LEMELE – Vorige week zijn er 55 leerlingen uit de derde klas van het Vechtdal College drie dagen lang op beroepsoriëntatiekamp geweest. In het kader van dit kamp waren ze overdag bij Imminkhoeve aanwezig om op verschillende afdelingen hun handen uit de mouwen te steken. Dit is al het derde jaar dat deze samenwerking tussen Vechtdal College en Imminkhoeve plaatsvindt.

Lees verder »

Deense motorrijder hard onderuit.

Deense motorrijder hard onderuit.

Nieuwleusen – Dinsdag middag rond 15.00 uur is een Deense motorrijden op de N377 komende uit de richting Balkbrug door nog onbekende oorzaak hard onderuit gegaan. Hij is via de linker weghelft, dwars door de middenberm met de parallelweg aan de andere kant in een slootje belandt. De berijder lag aan de overkant van de sloot in de tuin van een boerderij.

Lees verder »

Schatzoeken bij Noggus&Noggus

DALFSEN – Nationale Kringloopdag in Zwartsluis, Hasselt, Staphorst, Dalfsen en Ommen
Schatzoeken bij Noggus&Noggus. Schatzoeken. Dat is dit jaar het thema van de Nationale Kringloopdag op 4 oktober. Voor Noggus&Noggus aanleiding om alle schatten die er in de winkel te vinden zijn, extra in de etalage te zetten. Op zaterdag 4 oktober kunnen bij alle vijf vestigingen in Zwartsluis, Hasselt, Staphorst, Dalfsen en Ommen schatten gezocht worden van 9.00 tot 16.00 uur.

Lees verder »

Cursus ‘Anders kijken naar architectuur’

DALFSEN – Inspirerende cursus van 4 middagen waarin op een nieuwe manier naar architectuur van gebouwen, pleinen en straten gekeken wordt. We onderzoeken waarom sommige gebouwen zo plomp en andere juist luchtig overkomen, welke kleuren een gebouw vormeloos maken, hoe grote kamers klein kunnen lijken en vele, vele andere aspecten.

Lees verder »

Stunt Movie Production last alle shows voor oktober 2014 af

Het Stunt Movie Production-team heeft in overleg met alle gemeentes de shows voor oktober 2014 afgelast. Dit naar aanleiding van het drama wat zich afgelopen zondag in Haaksbergen heeft afgespeeld. “We vinden het verschrikkelijk jammer dat we de shows moeten aflassen. Uit respect voor de slachtoffers en de nabestaanden vinden we het niet gepast om dit jaar nog een show te geven.”, aldus teamleider Gino Winter.

Lees verder »

Blinden en Slechtzienden bijeenkomst

Blinden en Slechtzienden bijeenkomst

Blinden en Slechtzienden bijeenkomst voor informatie en ontmoeting in oktober. Stichting Vrijwillige Thuiszorg Overijssel, voor mantelzorgers en vrijwilligerszorg, organiseert samen met Bartimeus op 20-10-2014 een blinden en slechtzienden bijeenkomst voor informatie en ontmoeting. Deze bijeenkomst vindt plaats in de socioruimte Berdien Smitshof aan de Berdien Smitshof 38 in Nijverdal. De bijeenkomst begint om 10.00 uur en duurt tot 13.30 uur.

Lees verder »

katjes Moezenbeltweg vervolg

LENTHE – HOONHORST – Nog even een reactie. Het zijn katten van mensen uit de buurt die in de bos lopen op zoek naar veldmuizen. De buren hebben katten om op een natuurvriendelijke manier van muizen af te komen en als de muizen bij de baas op zijn gaat de kat op jacht naar meer muizen in de bos en bij de buren. Als de kat dan jonkies heeft zijn er nog meer muizen nodig. De kleintjes willen weten waar moeder die lekkere hapjes vandaan haalt en gaan moeder achterna.

Lees verder »

Jongenskoor Dalfsen in de Zwolse Peperbus

Jongenskoor Dalfsen in de Zwolse Peperbus

In het kader van ‘Kerken als podium’ geeft Jongenskoor Dalfsen op zaterdag 4 oktober een concert in de O.L.V. kerk (Peperbus) te Zwolle. Dit optreden is een soort ‘try out’ voor de concertreis naar Engeland die een week later plaatsvindt. De Zwolse kerk is een ideale ambiance voor de jongens vanwege de zeer goede akoestiek.

Lees verder »

In Heino bouwen ze campers in, bij Aart

In Heino bouwen ze campers in, bij Aart

DALFSEN – HEINO – Menig Dalfsenaar zal zich wel eens hebben afgevraagd , als je Heino binnen rijdt, staan daar aan de linker kant van de Zwolseweg altijd campers. Daar zit een camper inbouw bedrijf Aart, met zelfs een werknemer uut Dalfsen. Hier kan je, als je in het bezit bent van een bestelbus een camper van laten maken. Helemaal op maat naar uw wensen. Ze zijn goed in wat ze zeggen om zo’n bus om te toveren naar uw dromen.

Lees verder »

Opruimen brandschade The Readshop Heino

Opruimen brandschade The Readshop Heino

HEINO – DALFSEN – Bij de boek- en tijdschriften zaak the Readshop in Heino is met heel druk bezig de brandresten op te ruimen ontstaan door de brand van 15 september, vandaag 14 dagen geleden.  Er is heel veel schade. En heel veel gaat de container in. Daar ontstaat gelijk al een scheiding want bij de container staan een paar mannen die gelijk de bruikbare metalen apart houden. We zien van alles de container in gaan, ook de vloerbedekking.

Lees verder »

Kerk in Heino aan de buitenkant onder handen

Kerk in Heino aan de buitenkant onder handen

HEINO – Zo af en toe even over de gemeentegrens heen kijken kan geen kwaad. Vandaag fietsen we ook even door Heino. Al weken zijn ze daar bezig bij de kerk in het centrum. Met hoge druk en loei heet water zijn ze bezig om de vele verlagen aan de buitenkant van de kerk er af te halen. Een hele klus want dat zijn heel wat meters. De gele verf wat nog op de foto’s ziet, moet er allemaal nog af. Aan de andere kant van de kerk is al een heel groot deel klaar.

Lees verder »

Dea zag “mooie vogel”

Dea zag “mooie vogel”

DALFSEN – Dea ziet geen rare vogel maar een prachtige Pennantrosella. In het Latijn ook wel de Platycercus elegans elegans (prachtige platstaartparkiet) genoemd. De soort komt oorspronkelijk uit Australië. Dit exemplaar is hoogstwaarschijnlijk ontsnapt uit een volière. Misschien dat deze vogel de vogeltentoonstelling in Dalfsen is ontvlucht?

Lees verder »

Tour de Countus, was weer een groot succes

Tour de Countus, was weer een groot succes

DALFSEN – STAPHORST – OMMEN – ZWOLLE – De tour de Countus van afgelopen vrijdag was weer een groot succes, ondanks een enkele druppel regen. Countus organiseerde deze tour voor de 4e keer, speciaal voor ondernemers. na de tour werd er rondgegaan met de fietshelm voor het mooie doel Tegenkracht. Aan het einde werd de opbrengst bekend gemaakt: €2580,= Namens Countus danken wij alle deelnemers. Ze kijken alweer uit naar de 5e editie in 2015!

Dalfsennet is er bij, als de Koning komt

Dalfsennet is er bij, als de Koning komt

DALFSEN – Als alles goed gaat, dan is fotograaf HG van Dalfsennet er bij als Koning Willem Alexander de Trefkoele+ gaat openen, weet hij te melden. Hij heeft vandaag een persaanvraag gedaan bij de gemeente Dalfsen. Maar uiteindelijk zal de R.V.D. beslissen. Hij is van onbesproken gedrag, dus waarom dan ook niet?

Lees verder »

Katjes Moezenbeltweg

Katjes Moezenbeltweg

LENTHE – HOONHORST – Bijgaand foto’s van een aantal van de 9 gevonden katjes aan de Moezenbeltweg. Twee zijn er inmiddels geadopteerd, 7 zoeken nog een goed adres! Ze maken het goed en eten dat het een lieve lust is. Inzender gaat er van uit dat die daar gedompt zijn. Maar dat is nog niet zo zeker, want een andere buurtbewoner denkt dat het anders is:

Lees verder »

Burgemeester Noten doet de starthandeling damwand

Burgemeester Noten doet de starthandeling damwand

DALFSEN – Burgemeester Noten doet de starthandeling van de plaatsing van de damwand door Waterschap Gr. Salland (nabij Waterfront). Dinsdagmiddag 30 september om 15.00 uur gaat het project Dalfsen als eerste project binnen het landelijke Hoogwaterbeschermingsprogramma van start met de uitvoering. Burgemeester Han Noten van de gemeente Dalfsen en dagelijks bestuurslid Jan Laarman van het waterschap geven hiervoor het startsein.

Lees verder »