Dorcas Winkel Dalfsen

DALFSEN – Morgen is het al weer november. Ook al hebben we nog steeds mooi weer, de tijd tikt verder. Nog een paar weken en dan is het advent, de voorbereidingstijd op kerst. Voor veel winkels ook de tijd om de kerstartikelen in de winkel te zetten.  Vandaag zijn wij bij Dorcas Winkel Dalfsen begonnen met onze voorbereiding: de eerste kerstartikelen staan weer in de winkel. Het is een mooie kersthoek geworden waar u op uw gemak onze kerstartikelen kunt bewonderen.

Lees verder »

Vis de dupe van schoonmaaien Marswetering?

Vis de dupe van schoonmaaien Marswetering?

DALFSEN – Deze karper van bijna 90 cm vonden wij hangend over het sluisje van de Marswetering bij de bergerallee. Met gaten in de staart en het lijf is deze vis waarschijnlijk de dupe geworden van het maaikorven deze week. Vroeger als kleine jongens brachten we kleine karpers vanuit de kolk achter het station naar de Marswetering.( we dachten dat dit beter voor de visstand was omdat we nooit wat vingen in de Marswetering) wie weet is dit wel een van de uitgezette vissen. Wel mooi om te zien dat ze dan wel goed groeien gelukkig, aldus een inzender.

De viersprong

De viersprong

Een foto van de Stationsweg in de jaren ’70. De Viersprong Stationsweg – Poppenallee – Rechterensedijk – “de Dalfser dreij”- werd na een reconstructie in 1983, in het najaar van 2014 volledig op de schop genomen door de aanleg van een nieuwe rotonde. De viersprong is weer terug van weg geweest.

Lees verder »

Opknapwoning gezocht

DALFSEN – Voor onze bevriende relatie zoeken we met enige spoed een opknapwoning. Het moet in het buitengebied staan, in omgeving Dalfsen, Heino of Lemelerveld. Geen recreatie bestemming, er moet dus permanente bewoning opzitten. (Mag ook een bouwkavel zijn, prijsindicatie 100.000 euro) kijk allemaal even rond en mail: info@dalfsennet.nl

Hoogwateroefening op de Vecht dinsdag van start

Hoogwateroefening op de Vecht dinsdag van start

DALFSEN – Dinsdag 4 november start de hoogwateroefening op de Overijsselse Vecht. Deze oefening vindt plaats tussen Vilsteren (gemeente Dalfsen) en Zwolle. In het oefenscenario van de hoogwateroefening dreigen de dijken ernstig te verzwakken door een hoogwatersituatie. Belangstellenden zijn op vrijdagavond 7 november welkom in het gemeentehuis van Dalfsen om te zien en horen hoe de oefening verlopen is.

Lees verder »

Toerclub op expeditie door Noord Brabant

Toerclub op expeditie door Noord Brabant

DALSFEN – Door de uitgebreide publiciteit over het nieuwe clubhuis – ook op DalfsenNet- zou de gedachte kunnen opkomen dat ze bij de Toerclub Dalfsen geen tijd meer hebben om te fietsen. Niets is minder waar! Inmiddels is ook voor de fietsers het winterseizoen aangebroken en dat betekent dat de mountainbikes en crossfietsen weer van stal zijn gehaald om natuur en boerenland in de wijde omgeving te doorkruisen.

Lees verder »

Hoofdprijswinnaar Night of the Plons

Hoofdprijswinnaar Night of the Plons

DALFSEN – Tijdens de tweede editie van Night of the Plons, werd door wethouder van Leeuwen 50 prijzen getrokken, met als hoofdprijs een diner voor 4 personen bij Hotel Restaurant “Het Roode Hert”. Inmiddels hebben vrijwel alle prijswinnaars hun prijs in ontvangst mogen nemen. Afgelopen week werd door de organisatie bestaande uit André Lubbers, Olaf Bergman en Ilona Burgers, de hoofdprijs uitgereikt. Egbert en Bea Meulenbelt namen de bon maar al te graag in ontvangst.

Lees verder »

Oud en Nieuw feest 18+

DALFSEN – Achter de schermen word alweer hard gewerkt aan deel 3 van het Oud en Nieuw feest 18+. Ook dit jaar word de hal bij Karel Kolbe weer omgetoverd tot een schitterende feest lokatie waar de mensen uit Dalfsen en omgeving weer kunnen proosten op een gelukkig en gezond Nieuwjaar. We kunnen alvast verklappen dat we voor deze editie 2 nieuwe Dj’s hebben weten te boeken.

Lees verder »

College B&W op bezoek in Lemelerveld

Lemelerveld – Ieder jaar komen burgemeester en wethouders bij u in de kern. Op deze gemeentelijke informatieavond brengen wij u op de hoogte van actuele gebeurtenissen bij u in de buurt. Op dinsdag 4 november komen we op bezoek bij de inwoners van Lemelerveld en Dalmsholte tijdens de algemene ledenvergadering van Plaatselijk Belang.

Lees verder »

Bedrijf zet 12,5 jaar de bloemtjes buiten (en binnen)

NIEUWLEUSEN – Zaterdag 1 november vieren Yvonne van Geenhuizen en Marjolein Bouwer het twaalf en half jarig jubileum van hun winkel Het Antieken Bloemenhuys. Destijds begonnen zij hun winkel aan de Den Hulst in nieuwleusen met antiek, curiosa, woondecoratie en bloemen. Na negen jaar verhuisde de winkel naar de Burg. Backxlaan (naast de Hema) en maakte het antiek plaats voor een ruim assortiment bijoux en kado artikelen.

Lees verder »

Aangehouden na achtervolging en doorrijden na aanrijding

Aangehouden na achtervolging en doorrijden na aanrijding

DALFSEN – Donderdagmiddag 30 oktober is een 27-jarige man uit Franeker in Zwolle aangehouden voor doorrijden na aanrijding zonder zijn identiteit bekend te maken. Op de kruising Beatrixstraat / Bloemendalstraat kwam hij eerder in de middag in botsing met een auto, bestuurd door een 75-jarige man uit Vaassen, die hij voorrang had moeten verlenen.

Lees verder »

Te snel op Tolhuisweg: rijbewijs kwijt

Te snel op Tolhuisweg: rijbewijs kwijt

DALFSEN – HESSEM – Gisteren hielde de politie een snelheidscontrole op de Tolhuisweg in Dalfsen door motorsurveillant. Eén bestuurder ( van een 42-jarige automobilist uit Litouwen) reed 120km. per uur  in plaats van  60. Deze bestuurder kreeg een Proces verbaal en dat niet alleen, er volgende ook nog een invordering van het rijbewijs.

Brandstofprijzen in de brandstoffen oorlog

Brandstofprijzen in de brandstoffen oorlog

ZWOLLE – Ik heb even een foto bijgevoegd van de brandstofprijs in Berkum het hele weekend, misschien gaan hierdoor de prijzen dan in Dalfsen ook wel zakken, aldus een Dalfser inzender die ons constant op de hoogte houd er er prijs wijzigingen zijn.

Free running voor jeugd 12 jaar en ouder

Free running voor jeugd 12 jaar en ouder

DALFSEN – Er is met de start van het nieuwe seizoen een nieuwe tak van gym sport bij in de gemeente Dalfsen en wel Free running. SVD gym nodigt alle jongens en meisjes van 12 jaar en ouder uit om in de trefkoele+ op de dinsdag avond voor een training Free running. Voor stoere jongens en meisjes die wel van een uitdaging houden.

Lees verder »

Arriva past geluidsniveau treindeursignalering aan

DALFSEN – Met ingang van eind oktober past Arriva het geluidsniveau van de treindeursignalering in de regio Achterhoek Rivierenland en op de Vechtdallijnen aan. Het signaleringsgeluid is zowel binnen als buiten de trein te horen bij het openen en sluiten van de treindeur. De vervoerder heeft voor de aanpassing ontheffing gevraagd én ontvangen van de Inspectie Leefomgeving en Transport. Het geluidsniveau van de treindeursignalering wordt naar beneden bijgesteld.

Lees verder »

Foto-expositie ‘een beetje IJsland in ’t Noaberhuus’

Foto-expositie ‘een beetje IJsland in ’t Noaberhuus’

DALFSEN – Paul Bink, Dalfsenaar en werknemer/begeleider bij de RIBW Groep Overijssel, locatie Dalfsen komt elk jaar op IJsland. Hij is sinds de eerste keer dat hij hier was verknocht aan dit land. Hij wandelt hier, reist rond met een jeep of bus of is in Reykjavik voor muziek, theater en de knusse sfeer van de stad. Hij heeft bijna heel IJsland wel gezien. Paul fotografeert ook graag en IJsland en fotograferen zijn zeer goed met elkaar te combineren.

Lees verder »

DalfsenNet in een nieuw jasje

DalfsenNet in een nieuw jasje

Binnenkort zal deze site in een nieuwe look verschijnen. Op de achtergrond hebben we hard gewerkt om de techniek te verbeteren, want deze staat nooit stil. Nu is de site ook goed te bekijken op telefoon en mobiel en zijn we klaar voor de uitbreiding naar vacatures en familieberichten.

Lees verder »

Vogelvereniging houdt jaarlijkse vogelshow

Vogelvereniging houdt jaarlijkse vogelshow

Ook dit jaar organiseren “De Vogelvrienden” in Dalfsen een grote vogelshow. Veel vogels als kanaries, tropen, parkieten, papegaaien, Europese cultuurvogels, grondvogels, en verschillende vruchten- en insecteneters zijn door een groot aantal enthousiaste leden ingeschreven en zullen in de nieuwe Trefkoele+ hun opwachting maken.

Lees verder »

Chinees in Oudleusen te koop

Chinees in Oudleusen te koop

Meneer en mevrouw “Ni Hoa” draaien al 21 jaar het Chinese restaurant in Oudleusen en nu hij dit jaar 60 is geworden wordt het tijd om te stoppen als kok. Mevrouw Ni Hoa verteld: “Ik kan me niet meer herinneren dat we met ons 2 op vakantie zijn geweest, het was altijd werken. We willen nu genieten van ons beide”.

Lees verder »

Activiteiten en kantoor Welzijn Ouderen Dalfsen gesloten

DALFSEN – In verband met de komst van Koning Willem Alexander naar de Trefkoele+ te Dalfsen op donderdag 13 november 2014 zullen de volgende activiteiten van Landstede Welzijn Ouderen niet doorgaan: op woensdag 12 november is er geen recreatief bridge, nieuwsgroep, computercursus, computerinloop, jokeren. Op donderdag 13 november zijn eveneens de activiteiten afgelast. Ook de soos is niet geopend.

Lees verder »

Waterschap Groot Salland sluit sluizen

Waterschap Groot Salland sluit sluizen

ZWOLLE – Op donderdag 30 oktober plaatste het Waterschap Groot Salland schotbalken in de sluizen rondom Zwolle. Dit gebeurt ieder jaar om deze sluizen voor de komende winterperiode extra bescherming te geven tegen hoogwater. Begin april, aan het einde van het stormseizoen, worden de schotbalken weer verwijderd.

Lees verder »

Uitslagen biljartclub “de Trefkoele” week 44

DALFSEN – Het eerste team ontving maandagavond de mannen van Tholen 1 uit Emmeloord. Evert Jan Holsappel beet het spits af tegen Jack Vermuë. Beide spelers zijn goed voor 85 caramboles. Maar weer was het Holsappel die de wedstrijd het beste in de hand hield. Niet spectaculair maar wel degelijk. In 35 beurten en een moyenne van 2.428 pakte hij de eerste twee punten. Vermuë, die moeite met de gladde vloed had, kwam er wel 37 tekort.

Lees verder »

Zaterdag weer IJhorster markt

IJHORST – Nog 2 keer dit jaar is de IJhorster markt. Op elke eerste zaterdag van de maanden april t/m december wordt aan de Burgemeester Van Wijngaardenstraat een mix van antiek-, rommel-, waren- en streekmarkt gehouden. Van 08:00 tot 12:00 uur kun je rondkijken en kopen.