ASC’62 dames 1 winnen

ASC’62 dames 1 winnen

DALFSEN – ASC’62 dames 1 wint lastige thuiswedstrijd tegen SVZW met 2-1. Om half 3 werd afgetrapt op sportpark Gerner dat deze middag vol in de zon lag. Bij beide teams was er een aantal speelsters afwezig door het griepvirus. Dat stond een aantrekkelijke wedstrijd niet in de weg, bleek al snel.

Lees verder »

Diefstal jas

DALFSEN – Tijdens een etentje bij het Oude Station te Dalfsen op dinsdagavond 25 februari 2015 tussen 18:00 uur en 20:30 uur is uit de garderobe een jas gestolen (of per ongeluk meegenomen) van een mevrouw uit Zwolle.  Het gaat om dames jas van het Merk MOSCOW, kleur Blauw.

Lees verder »

Dalfsen B2 dendert over Hardenberg ’85 B3 heen

DALFSEN – HARDENBERG – Vorige week een prachtige overwinning. SVD B2 had zich dus heel goed hersteld van de eerste wedstrijd. Ook deze zaterdag konden verschillende jongens vandaag er niet bij zijn i.v.m. (wintersport)vakanties. Iljen, Daan, Matthijs en Maarten waren er vandaag niet bij. In de technische staf ontbrak Henk Spliethof.

Lees verder »

Cupcakes maken bij Noaberhuus

Cupcakes maken bij Noaberhuus

DALFSEN – Vrijdagmiddag werd in het Noaberhuus in Dalfsen een workshop cupcakes maken georganiseerd. Voor deze cursus waren alleen kinderen van 6 tot 11 jaar uitgenodigd.  Vijftien kinderen hebben in anderhalf uur tijd beslag gemaakt, cakejes gemaakt en natuurlijk opgegeten.

Lees verder »

Woninginbraak Dalfsen

Woninginbraak Dalfsen

DALFSEN –  Vrijdag 27 februari  tussen 16:45 uur  en 00:00 uur is er een inbraak geweest in een woning aan het Geerdinkserf te Dalfsen. Heeft u iets verdachts gezien bel dan de politie op nr. : 0900 – 8844 of bel M anoniem.

WOII

WOII

DALFSEN – Bijgaand een foto welke ik vroeger bemachtigd heb. Hij is afkomstig uit een gemeentearchief. Op de foto staat de bemanning van een bommenwerper (Brits?) die in de gemeente Dalfsen is neergestort. Meer details ontbreken mij helaas.

Mvg, Matthijs Gerrietsen

Pinpas gevonden

DALFSEN – Bij pizzaria Milano in Dalfsen is een pinpas  gevonden onder de naam M. Boessenkool. Kan worden opgehaald worden bij Milano, of even bellen naar 0529434881

Algemene ledenvergadering HSV de Brasem

DALFSEN – Op vrijdag 6 maart 2015 houdt Hengelsportvereniging De Brasem de 108e algemene jaarvergadering. De algemene ledenvergadering wordt gehouden in de Trefkoele+ en begint om 20:00 uur. Tijdens de vergaderingen worden onder andere de reguliere zaken zoals het bestuursverslag, het financiële verslag, de vaststelling van de contributie voor 2016, bestuursverkiezing en de prijsuitreikingen aan de prijswinnaars over 2014 behandeld.

Lees verder »

Informatieavond over speelruimte

Het is belangrijk voor kinderen om buiten te spelen. Niet alleen in de speeltuinen maar ook op de stoep, op de grasveldjes en in de bosjes. Verstoppertje spelen, klimmen in bomen, hinkelen, tikkertje, schommelen, wippen en glijden. Wie is er niet groot mee geworden?

Lees verder »

Cultuurmakelaar houdt spreekuren

Cultuurmakelaar houdt spreekuren

NIEUWLEUSEN – Afgelopen donderdag had cultuurmakelaar Renée Nieuwenstein haar eerste spreekuur in de Bibliotheek van Nieuwleusen. Zij mocht diverse bezoekers (onder wie Bert-René Brinkman uit Dalfsen) informeren over diverse zaken aangaande de amateurkunst in Dalfsen.

Lees verder »

Fiets gestolen

Fiets gestolen

HEINO – Op 20-02 tussen 08:00 uur en 15:00 uur is bij de oprit van een woning aan de Zwolseweg in Heino een witte postcodeloterij-damesfiets met voorrek en groen spatbord weggenomen.

Heeft u info neem dan contact op met de politie. Klik hier om te zien hoe zo’n fiets er uit ziet.

Presentatietafel in bibliotheek Dalfsen

Presentatietafel in bibliotheek Dalfsen

DALFSEN – In de bibliotheek in Trefkoele+ staat sinds enige tijd een presentatietafel.  Met het formaat van 115 bij 72 cm is dit een uit de kluiten gewassen tablet. Op de digitale tafel staan allerlei programma’s met een cultureel en educatief karakter; zoals rekenen, taal, puzzelen.

Lees verder »

Voorjaar bij Dorcas Winkel Dalfsen

DALFSEN – Vanmorgen zijn vrijwilligers van de Dorcas Winkel Dalfsen druk bezig geweest om de winterkleding uit de rekken te halen en de nieuwe collectie voorjaarskleding nu in de winkel te hangen. Zaterdag, wanneer de winkel open gaat, bent u de eerste die de kleding kan bekijken en kopen. Het ziet er allemaal weer wat vrolijker uit. Ook de paastafel trekt de aandacht en geeft een eigen sfeer.

Lees verder »

Plattelandsdebat met Overijsselse politici

VILSTEREN – Praat mee tijdens Plattelandsdebat met Overijsselse politici op 10 maart 2015. Op dinsdag 10 maart 2015 organiseert Stimuland van 19:30 tot 22:00 uur in de Statenzaal van het Provinciehuis in Zwolle een debat met Overijsselse politici over sociaal ondernemerschap, lokaal en regionaal ondernemen met natuur, zorg, landbouw en energie.

Lees verder »

Popkoor 4EverYoung zingt Spaans

Popkoor 4EverYoung zingt Spaans

DALFSEN – Op zaterdag 28 februari 2015 as. zal Popkoor 4EverYoung meedoen aan “Zwolle zingt!”. “Zwolle zingt!” is een jaarlijks terugkerend zangfestival in Zwolle, dat koren uit Zwolle en omgeving een podium biedt. Aan het festival zit een thema verbonden en dat is dit jaar “Zwolle zingt Spaans!”. Elk koor dat deelneemt aan het festival is verplicht op een Spaanstalig lied ten gehore te brengen.

Lees verder »

Informatieavond SamenLoop voor Hoop Ommen

Informatieavond SamenLoop voor Hoop Ommen

DALFSEN – Dinsdag 10 maart 2015 is er bij de Groepspraktijk Huisartsen Dalfsen een gezellig wandelevenement. De SamenLoop voor Hoop Ommen is een wandelevenement, op 13 en 14 juni 2015 waarbij teams 24 uur lopen in de strijd tegen kanker. De SamenLoop is een evenement vóór en dóór mensen die op de één of andere manier met kanker in aanraking zijn gekomen. Het lopen is een symbool voor de voortdurende strijd tegen kanker.

Lees verder »

DC Consult Schoolhandbaltoernooi

Fair Play scoort bij het DC Consult schoolhandbaltoernooi! Op woensdagmiddag 4 maart 2015 zal in Dalfsen alweer de 14e editie van het schoolhandbaltoernooi gehouden worden in de Trefkoele ! De finales zullen op vrijdagavond 6 maart plaats vinden. Ook dit jaar belooft het weer een groot succes te worden!

Lees verder »

Video over ontoegankelijk Dalfsen

Video over ontoegankelijk Dalfsen

DALFSEN – In hun zoektocht naar humor zijn Bertus & Wim door Dalfsen getoerd, maar ze stuitten daarbij opvallend vaak op geslotenheid (behalve dan het Slingerlaantje). Een fenomeen op zich waar ze 13 maart a.s. vast op terug zullen komen. Kijk de video om te kijken hoe gesloten uw buurt is…

Lees verder »

Twee verdachten bij Dalfsen aangehouden

Twee verdachten bij Dalfsen aangehouden

DALFSEN – Twee mannen uit Utrecht (40, 42) zijn donderdagavond 26 februari onder Dalfsen aangehouden voor diefstal. Eerder op de avond was het binnengeslopen tweetal overlopen in een bedrijfskantoor aan de Zwedenweg in Hardenberg. Bij ontdekking duwden zij een medewerker van het bedrijf aan de kant en gingen er vandoor.

Lees verder »

Innovatieve MKB bedrijven staan centraal

Innovatieve MKB bedrijven staan centraal

Investeringsprogramma OP-Oost versterkt concurrentiepositie Oost-Nederland in Europa. Op 26 februari hebben gedeputeerde Annemieke Traag van Gelderland en gedeputeerde Eddy van Hijum van Overijssel in Nijmegen het programma OP-Oost 2014 – 2020 gelanceerd. Met OP-Oost wil Oost-Nederland haar concurrentiepositie binnen Europa versterken en zich verder ontwikkelen als toonaangevende innovatieve Europese regio.

Lees verder »

Kelly Dulfer verruilt SERCODAK

DALFSEN – Kelly Dulfer verruilt SERCODAK Dalfsen voor het Duitse VFL Oldenburg.  Landskampioen SERCODAK Dalfsen raakt komende zomer Kelly Dulfer kwijt aan het Duitse VFL Oldenburg. International Dulfer (20) tekent een contract voor 1 jaar bij de nummer 4 uit de 1. Bundesliga.

Lees verder »

Gevonden handschoen(tje)

Gevonden handschoen(tje)

DALFSEN – Gevonden op het fietspad van de rotonde Langkamp richting DE RONDE MARKE een handschoen(tje). Ligt nog aan de rechterkant tegen het gras aan. Met speurgroet, lenze l.