Presentatie planning RW 35 Hoonhorst -Zwolle

Presentatie planning RW 35 Hoonhorst -Zwolle

HOONHORST – WIJTHMEN – ZWOLLE – Bij restaurant de Mol vond vanavond de presentatie plaats waarop zeker honderden belangstellenden op zijn afgekomen. Heel de zaal was voorzien van tekeningen en er konden overal vragen worden gesteld. Bij de binnenkomst werd informatie verstrekt wat betreft de planning.

Lees verder »

Lezing over Amoene van Haersolte

Lezing over Amoene van Haersolte

DALFSEN – Lezing over Amoene van Haersolte, de eerste P.C. Hooft-prijswinnaar. In 1947 won Amoene barones Van Haersolte, als eerste, de P.C. Hooft-prijs met haar, in Zwolle spelende, boek, Sophia in de Koestraat. Maar al in 1927 debuteerde ze met de fijnzinnige novelle De Laatsten.

Lees verder »

Problemen woonwagenkampje “lijken opgelost”

LEMELERVELD – De problemen met het woonwagenkampje aan de Strenkhaarsweg te Lemelerveld lijken voorlopig opgelost. Al jaren zijn hier spanningen en een aantal keren in het verleden heeft de gemeente ingegrepen bij het kampje. Voor de gemeente en de bewoners in de omgeving is het een doorn in het oog dat er weer heel veel rommel langs de weg staat.

Lees verder »

De witte ree van Oudleusen.

De witte ree van Oudleusen.

Voor een paar jaar geleden heb ik een witte ree gevolgd in de regio Oudleusen.
Hier van kwam ik nog videobeelden tegen in mijn archief.
De beeld kwaliteit is helaas niet optimaal, maar vond dit toch de moeite waard om er wat van te maken.

Lees verder »

Henk Roddenhof benoemd tot erelid SV Dalfsen

Henk Roddenhof benoemd tot erelid SV Dalfsen

Kantinebeheerder Henk Roddenhof is dinsdagavond tijdens de ledenvergadering benoemd tot erelid van SV Dalfsen. Met dit gebaar spreekt de vereniging de waardering uit die het heeft voor de onvoorwaardelijke inzet van Henk. Na zo’n 25 jaar trouwe dienst neemt hij in het jubileumjaar 2017 afscheid van zijn taak als kantinebeheerder.

Lees verder »

Wie mist deze poes?

Wie mist deze poes?

DALFSEN – In de omgeving van de flatjes aan de Engberserf bivakkeert al bijna een week deze jonge poes. ’s nachts slaapt ze op een deurmat in één van de portiekjes en krijgt zo af en toe wat eten en drinken van de bewoners toegeschoven.

Veel blikschade bij aanrijding

DALFSEN – Bij een aanrijding op de kruising Slennebroekerweg met de Blauwe dijk vandaag aan het eind van de middag is flinke schade ontstaan aan 2 voertuigen. In eerste instantie leek het ernstiger, maar de ambulance kon na verzorging van de bestuurster weer leeg terug naar Zwolle.

Lees verder »

Situatie Van Broekhuizen buitengewoon vervelend

Situatie Van Broekhuizen buitengewoon vervelend

DALFSEN – Situatie Van Broekhuizen buitengewoon vervelend vindt ook burgemeester Han Noten tijdens een persbijeenkomst vanmorgen. Hij is persoonlijk ook bij Van Broekhuizen geweest, is daar vaste klant en mag daar gewoon blijven komen. Hij geeft aan dat hij blij is dat de slager naar Dalfsen is gekomen en er is nooit sprake geweest van enige tegenwerking van de gemeente.

Lees verder »

Verdiende erkenning en waardering voor alle mantelzorgers

DALFSEN – Gemeente Dalfsen waardeert inzet van de mantelzorgers met de ‘Mantelzorgwaardering 2016’. De gemeente Dalfsen is dankbaar voor inwoners die in actie komen als mantelzorger. Daarmee zetten ze zich namelijk actief in voor hun naaste en dus ook voor de samenleving. Daarom deelt de gemeente ook dit jaar een Mantelzorgwaardering uit aan mantelzorgers.

Lees verder »

Toch subsidie voor onderzoek vondsten Gerner

DALFSEN – De gemeente Dalfsen krijgt mogelijk toch subsidie voor nader wetenschappelijk onderzoek van de van de archeologische vondsten in Gerner. Daarvan heeft de gemeente net een bericht over ontvangen. Hiervoor was heel wat lobbywerk voor verricht en het lobbywerk heeft in elk geval Den Haag goed bereikt.

Lees verder »

Daling 50-plussers in de WW zet door

REGIO – Het aantal 50-plussers met een WW-uitkering blijft dalen, ook in Dalfsen.  Daarbij zijn duidelijke regionale verschillen te zien. Zo is het aantal WW’ers van 50 jaar en ouder in Friesland sinds februari van dit jaar gedaald met 13 procent, tegen 4 procent in Noord-Holland en Utrecht. In absolute aantallen spant Zuid-Holland de kroon, met bijna 2.600 minder 50-plus WW’ers.

Lees verder »

Meer tijd om over te stappen

Meer tijd om over te stappen

DALFSEN -Treinreizigers Zwolle – Emmen krijgen meer overstaptijd in Zwolle. Dat was een grote wens van treinreizigers van de Vechtdallijn Zwolle – Emmen, die  gaat nu in vervulling. Zij krijgen vanaf zondag 11 december meer tijd om over te stappen op de Intercity-treinen naar de Randstad.

Lees verder »

Kerstmarkt op de Ambelt

ZWOLLE – Op de Ambelt aan de Herfterlaan 39 in Zwolle wordt woensdag 14 december een kerstmarkt gehouden van 17.00 tot 19.30 uur. Op deze markt zijn zelfgemaakte producten te koop zoals kerstbakjes, vogelhuisjes, voederplanken, handgemaakte kaarsen en allerlei houtproducten.

Lees verder »

College Dalfsen bezoekt Hoonhorst

HOONHORST – Het college van de gemeente Dalfsen hield vanavond de jaarlijkse informatieavond in Hoonhorst. De zaal in het Anjerpunt bij Kappers was vrijwel tot de laatste plaats bezet. Burgemeester Han Noten deed de aftrap, maar had in overleg met de voorzitter van Plaatselijk Belang, Eline Elshof, een brief opgesteld omdat het laatste half jaar er hele vervelende gesprekken zijn geweest inzake de opvang van statushouders.

Lees verder »