Het is bij de konijnen af!

konijn6stuks.jpg

De redactie van Dalfsennet.nl is de hele dag aan het speuren naar nieuws voor u. Een bron die wij hier ook voor gebruiken is twitter. En vandaag kwamen wij wel een heel vreemd bericht tegen van Daphne Slot. “Papa heeft een Vlaamse reus gevonden op de brug in #Dalfsen. Is er iemand uit Dalfsen die zijn konijn kwijt is?”

Lees verder »

Snelheidscontrole op Lemelerweg

LUTTENBERG – De gemeente Raalte, politie IJsselland en het Landelijk Parket Team Verkeer (LPTV) starten vanaf 5 september met de aanpak van snelheidsovertredingen op de Lemelerweg. Bewoners en ouders van leerlingen van de basisschool Esmoreit hebben veelvuldig klachten geuit bij de gemeente en politie over auto’s die op deze weg te hard rijden, met name tijdens de ochtend- en avondspits en in het weekend.

Lees verder »

Regio Politie Persberichten van woensdag 31 augustus 2011

Rijden onder invloed

Staphorst – Op dinsdagavond 30 augustus 2011 werd op de Gemeenteweg een 20-jarige Staphorster met zijn gezien die met hoge snelheid reed in de richting van de Bergerslag. De man werd op de Bergerslag staande gehouden en bleek bij controle onder invloed van alcohol te zijn. Het betrof een beginnend bestuurder. Bij de blaasproef op straat blies hij een P/A.

Lees verder »

Gemeente wil kunstwerk snel geplaatst zien

DALFSEN – De gemeente Dalfsen wil zo spoedig mogelijk het kunstwerk Artefact Slingertuig nr. 4049 zal worden geplaatst. Hier was door een inwoner bezwaar tegen gemaakt, maar de gemeente is van mening dat het hier gaat om privéopvattingen over kunst en dat het gemeentebestuur via een democratisch proces anders heeft besloten dan de heer bezwaarmaker wenst.

Lees verder »

Dorpspleinfeest – Hoonhorst –

HOONHORST- Ondertussen alweer een beetje oud nieuws, maar vooruit: Zaterdagmiddag stonden we voor de keus: Gaan we tenten plaatsen of niet. We hebben ervoor gekozen om het wel te doen. Een heel goede beslissing achteraf gezien, want de tenten stond nog maar net of het begon te hozen !

Lees verder »

Nieuwe serie ‘Hier Hulzebosch’ bij TV Oost

DALFSEN – HENGELO –  Oud-schaatser Erik Hulzebosch gaat voor TV Oost de komende maanden opnieuw op verkenning in de wereld van de topsport. De oud-marathonschaatser en entertainer heeft in een nieuwe serie afleveringen van het programma ‘Hier Hulzebosch’ weer enkele verrassende ontmoetingen met Overijsselse sporters.

Lees verder »

Steeds meer duurzaamheid

OVERIJSSEL – Gemeenten doen steeds meer om duurzaamheid te promoten.Om hun inspanningen te belonen en te onderstrepen wordt eind dit jaar weer de Duurzaamste Gemeente gekozen. Een vakjury kijkt naar het duurzame beleid van de gemeente, lopende projecten en het beste duurzaamheidsplan.

Lees verder »

Extra Politie bericht

 

IJSSELLAND – Drie gewonden bij aanrijding op A1

Op dinsdagmiddag 30 augustus 2011 om ongeveer 16:45 uur vond er op de A1 een aanrijding plaats tussen de afslagen Deventer-Oost en Bathmen. Ter plaatse was er sprake van langzaamrijdend of stilstaand verkeer. Een vrachtauto, bestuurd door een chauffeur uit Duitsland, had dit door nog onbekende oorzaak niet of te laat opgemerkt en reed achterop de file.

Lees verder »

Erwin Nijhoff Nieuws

erwinaug30.jpg

11 september a.s. organiseren André Groote en ik weer een luisterconcert in Hotel Restaurant de Wyllandrie te Ootmarsum. (Adres Tichelwerk 1) www.wyllandrie.nl  Aanvang 14.30.uur  reserveren is handig via dit e-mailadres. Entree bedraagt 15 euro. Kinderen t/m 12 jaar gratis entree.

Lees verder »

Gezond bewegen, gezond gewicht

zwemstap2.jpg

STAPHORST – Van maandag 12 sept t/m vrijdag 16 september 2011 wordt er weer een openweek georganiseerd in zwembad De “Broene ‘eugte” in Staphorst. Met op donderdagavond 15 september van 19.00 tot 21.30 uur een marathon.

Lees verder »

Getuigen gezocht van poging overval

IJSSELLAND – Op maandagavond 29 augustus, even na 23.30 uur, is er op de Zaanstraat in Deventer een poging tot overval geweest. Een man en vrouw (beiden 60 jaar) uit Deventer waren op de Zaanstraat goederen aan het laden en lossen vanuit hun vrachtwagen toen er opeens een man met een bivakmuts verscheen.

Lees verder »

Diefstal winkeltas in Dalfsen

Dalfsen – Een 85-jarige inwoonster uit Dalfsen heeft aangifte gedaan van diefstal van haar tas. Tijdens het winkelen op vrijdag 26 augustus jl.  bij de C1000 werd zij op enig moment afgeleid door een vrouw met een getint gezicht. Vermoedelijk heeft iemand op dat moment kans gezien haar tas weg te nemen. In de weggenomen tas zaten haar portemonnee met de gebruikelijke pasjes en een geldbedrag voor de boodschappen.

Regio politie Persberichten van dinsdag 30 augustus 2011

Vermoedelijke nep-boa actief in Steenwijkerland

Ossenzijl – De politie waarschuwt voor een mogelijke nep-boa (buitengewoon opsporingsambtenaar) die actief is in de omgeving van Steenwijkerland. Een 22-jarige man uit Stadskanaal maakte vrijdag 26 augustus melding bij de gemeente dat hij de dag ervoor tijdens het vissen in Ossenzijl was bekeurd door een man die zich voordeed als boa.

Lees verder »

Henk Borgmeijer (Dalfsen) vierde tweede lustrum

Gramsbergen – Internationale deelname bij tiende Lichtstadloop. De dorpskern van Gramsbergen was maandagavond alweer voor de tiende keer het decor voor de Lichtstadloop. In 2002 is begonnen met een bescheiden aantal deelnemers maar inmiddels heeft de wedstrijd in Gramsbergen een vaste plaats op de nationale atletiekkalender veroverd.

Lees verder »

Tafeltennis Dalfsen weer van start

DALFSEN – De recreantengroep van de Dalfser tafeltennisvereniging gaat op woensdagmorgen 7 september weer van start. Vanaf 9.00 – tot 12.00 uur kan men recreatief een balletje slaan. Er is een mogelijkheid om geheel vrijblijvend deel te nemen aan een training.

Lees verder »

Het is bijna zover

DALFSEN – De voorverkoop van het Vechtdal blues & rockfestival start op donderdag 1 sept a.s. Kaarten zijn te koop bij Primera Jansen en in de Trefkoele in Dalfsen. Op 26 November 2011 a.s. grijpt het Vechtdal Blues & Rock Festival weer om zich heen.

Lees verder »

Nieuwe website voor Dalfsennet op komst

nieuweweb.jpg

DALFSEN – LELYSTAD – Nieuwe website voor Dalfsennet op komst

maandag, 29 augustus 2011 16:32 | Geschreven door Robert

Door de enorme populariteit (binnen 14 dagen al verwachten wij de 2 miljoenste bezoeker) van onze website is de webmaster gedwongen om toch maar eens een website te maken met een nieuw systeem.

Lees verder »

Snel internet dichter bij

glasvaug.jpg
Hier de Heinoseweg vanaf het NS station naar Den Berg

HOONHORST – DALFSEN – Met man en macht wordt er gewerkt met de aanleg van de mantelpijp voor het snelle Hoonhorster https://dalfsennet.nl/comment.php?comment.news.5147glasvezel internet. Vorige week en ook nu nog zijn ze bezig in Hoonhorst. Maar ook van af het N.S. station van Dalfsen zijn ze al druk bezig deze mantelpijp aan te leggen richting Den Berg en het Sterrebos en Lenthe.

Lees verder »

Opknapbeurt voor Passantenhaven

havenaug1.jpg

DALFSEN – Wethouder Evert Goldsteen zal dinsdagmorgen 30 augustus het officiële startsein voor de opknapbeurt van de passantenhaven bij de Vecht in Dalfsen. Onze fotograaf H.G. zal daar vemoedelijk bij zijn. Hier alvast wat beelden hoe er nu uit ziet met het begin van de werkzaamheden.

Lees verder »

Kleine aanrijding bij Politie voor de deur

bewerkt_4.jpg

DALFSEN – De politie hoefde vanmiddag niet met een snelle auto met zwaailichten en sirene uit te rukken voor een aanrijding. Want deze keer was het mooi dichtbij. Bij hen vóór de deur. Deze aanrijding was ontstaan door een voorrangsfout. Er was alleen maar wat blik schade.

Lees verder »

Koeien gaan in polonaise (zonder muziek) naar huus

koepol1.jpg

DALFSEN – Vanmiddag zag ik een hele rij koeien achter elkaar lopen. Dat vond ik wel vreemd zo’n grote koppel en dat allemaal achter elkaar. Dat was aan de Heinoseweg. Ik denk even kijken het immers beesten weer. Maar de achterste ( dat was geen koe) dat was de heer Diepman van de maatschap Kievitsbosch – Diepman die de koeien met zachte hand richting stal dreef.

Lees verder »

Kalverkeuring groot succes

koe_2011_397d.jpg

 

Foto Arjan Schrijver

Kalveropfokclub Hasselt en omstreken (waar ook Dalfsen onder valt) heeft afgelopen zaterdag een kalveropfokwedstrijd en Pinkenkeuring georganiseerd.  De kalverkeuring van afgelopen zaterdag in manege Hasselt was een groot succes. De sfeer was goed, er was veel publiek en de deelnemers zetten hun allerbeste beentje voor.

Lees verder »

Watermarkt in Ommen goed verlopen

watermarkt_1.jpg

H.G. Foto’s

OMMEN – Afgelopen vrijdag en zaterdag presenteerden de waterschappen Velt en Vecht, Regge en Dinkel en Groot Salland zich gezamenlijk op het ‘Festival de Vecht’ in Ommen. Ondanks de stevige buien kan teruggekeken worden op een geslaagde activiteit. Het toegestroomde publiek toonde volop belangstelling voor de diversiteit van het waterschapswerk.

Lees verder »