Ook Ardesch gaat zijn voorgevel aanpassen

3d schets van hoe het wordt, de auto van Ilona staat er zelfs bij op

DALFSEN – Niet alleen de pandjes aan het burgemeester van Bruggenplein in Dalfsen krijgen een fraaier aanzicht, ook Jarno en Ilona Ardesch aan de Welsummerweg in Dalfsen doen mee aan fraaier uitstraling. Ook hun voorgevel zal er behoorlijk anders uit gaan zien. Ook zij gaan dit in eigen beheer doen. Daar was er afgelopen zomer ook al een andere Dalfser ondernemer mee bezig om dit zelf te doen. Iedereen merkt iets van de economische teruggang, dan probeer je toch de kosten te drukken, maar wel vooruitgang te maken.

Lees verder »

Duurzaam

DALFSEN – Zo ging dat in 1953 maar ook nu nog 2012 in de gemeente Dalfsen.  Lekker de was drogen aan de waslijn met dit mooie weer en het kost niets, de zon en de wind doen het werk. Ingezonden door een natuurliefhebber.

Viltworkshop

24 november 2012 is er een Viltworkshop; Kleur bekennen.
Deze viltworkshop staat in het teken van kleur.
We gaan een dagje bewust met kleur aan ’t stoeien.
We gaan ervaren wat de invloed van kleur op onze gevoelstoestand, ons humeur, ons gedrag heeft.
Welke kleur gebruik jij graag en wat heeft dat voor een betekenis?

Lees verder »

Help jij ook een handje mee op de Natuurwerkdag?

DALFSEN – Laatste kans om je aan te melden voor een unieke beleving in natuur&landschap.Over een paar dagen – op zaterdag 3 november 2012 –  barst voor de twaalfde keer op rij de landelijke Natuurwerkdag los. In Overijssel kun  je op maar liefst 35 locaties helpen door bijvoorbeeld dennetjes te zagen, poelen te schonen of fruitbomen te planten; van Deventer tot Steenwijk, van Zwolle tot Enschede. Landschap Overijssel, coördinator van de Natuurwerkdag in Overijssel, daagt je uit om samen met familie en vrienden aan de slag te gaan. Aanmelden is nog altijd mogelijk via de website www.natuurwerkdag.nl.

Lees verder »

Inloopavond goed bezocht!

Voor de inloopavond voor alle inwoners uit Dalfsen van de nieuwe Trefkoele+ was zeer grote belangstelling: meer dan 250 geïnteresseerden hebben een toelichting van de architect gehoord, hebben informatie gekregen over kulturhusen en hebben met bestuursleden van Trefkoele en Bibliotheek van gedachten kunnen wisselen over de vernieuwbouwplannen. Naast buurtbewoners waren veel vertegenwoordigers van huidige en toekomstige gebruikers aanwezig. En uiteraard een aantal raadsleden, waaronder Jos Ramaker van Gemeentebelangen. En dit alles onder het genot van heerlijke koffie met roomsoesjes van Wim Bosch. Kortom , een zeer geslaagde inloopavond. Het nieuws en de verdere ontwikkelingen kan men volgen op: www.trefkoeleplus.nl

Meer foto’s zijn hier te vinden met dank aan Paul Scholten.

Gedicht van de maand November

UITKIJKTOREN

Panorama Vechtdal. Blijf niet zo gehecht
aan de aarde; zoek het eens hoger, hoger,

trede voor trede en blijf af en toe staan
vol verwondering, links, rechts. De Vecht

stroomt wel door, bomen blijven groen,
glooiend het landschap. Durf te gaan

tot achttien meter en kijk ook naar de zon,
of de wolken, alleen blauw of grijs tot aan

een horizon rondom  in de rondte.

En
daal
 weer
  af,
maar met een ruimere blik in het bestaan:

de mens is niet alleen stof, zelfs bij een graf
weet je vogels hoog boven de toren,

en water stroomt van de bron
naar een eeuwige zee.

Kom, klim mee. Hoogtevrees?
Wees niet bang, Klim, levenslang.

©  lenze l. bouwers

Met bestelbus tegen een boom

Lemelerveld – Een 58-jarige automobiliste uit Dalfsen raakte op dinsdag 30 oktober gewond  bij een eenzijdige ongeval op de Lemelerveldseweg. Het slachtoffer kwam uit  de richting van Heino en is op een onverklaarbare wijze van de  weggeraakt. Zij kwam vervolgens met haar bestelbus in aanraking met een boom. Tengevolge van de aanrijden werd de bestelbus ernstig beschadigd.  Personeel van de brandweer hebben het slachtoffer uit de bestelbus gehaald. De ambulancedienst heeft haar met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Naar de oorzaak van het ongeval wordt een onderzoek ingesteld.

 

 

Regio Politie Persberichten van woensdag 31 oktober

Politie zoekt getuigen van aanrijding auto/snorfiets

Deventer – Op woensdag 24 oktober tussen ca 13.45 en 14.00 uur vond er een aanrijding plaats op de kruising Brinkgreverweg/Veenweg/Ceintuurbaan. Een snorfiets met daarop twee meisjes wilde vanaf de Brinkgreverweg linksaf de Ceintuurbaan op rijden. Een auto kwam uit dezelfde richting en wilde rechtdoor. Auto en snorfiets zijn beschadigd geraakt en de meisjes zijn lichtgewond geraakt.
De verdere toedracht van het ongeval is niet geheel duidelijk. Vandaar dat de politie getuigen zoekt van dit voorval. U kunt contact opnemen met de politie op telefoonnummer 0900-8844.

Lees verder »

Beeldenstorm of waardetransport?

 

 

DALFSEN – RECHTEREN- Die zelfde Bennie , de chauffeur van de gemeente die gisteren dat mooie zwarte zand stortte voor de nog te plaatsen Beatrixboom, reed vandaag met zeldzaam materiaal rond op zijn vrachtwagentje. Ik zag een bok boven de laadklep steken (geen echte hoor) en ook wat fietsers staken boven de laadklep uit.

Lees verder »

De “Beatrixboom”staat

DALFSEN – Vanmorgen zijn de mannen van de gemeente al weer druk geweest met het herplanten van de”Beatrixboom”. Deze lindeboom is destijds geschonken door hare Majesteit Beatrix. Waarom die geschonken is wisten de mannen van de buitendienst niet te vertellen. De eer aan het bedrijf Lindeboom uit Dalfsen om deze lindeboom te mogen verhuizen.

Lees verder »

Verkeerscontrole N340 in Dalfsen

DALFSEN – Gisteren hield de politie en de belastingdienst een verkeerscontrole op de N340 ( de weg Zwolle – Ommen: de Hessenweg) De controle vond plaatst tussen 14.00 en 23.00 uur. Er is 7 keer een proces verbaal opgemaakt, de belastingdienst deed ook prima zaken: onder ander 12 keer een beslag op het voertuig en 6 betalingen die nog open stonden.

 

Grote brandweer oefening IJsselhallen Zwolle

ZWOLLE – De brandweer is al vanaf 08.00 uur met een grote oefening in de IJsselhallen in Zwolle.
Ongeval met letsel op Rieteweg in Zwolle, hulpdiensten met spoed voor grootschalige inzet ter plaatse.
prio oefening ongeval letsel binnen : ijsselhallen oms 700286 : rieteweg : 4 8011ab zwolle 1092 (grip 1)

Kom naar de informatieavond over glasvezel.

LEMELERVELD – De mogelijke komst van een glasvezelnetwerk in Dalfsen en Lemelerveld roept veel vragen op. Om deze vragen persoonlijk te beantwoorden gaat Reggefiber diverse informatieavonden over glasvezel organiseren.
Informatieavonden.
Tijdens de speciale glasvezel informatieavonden in Dalfsen en Lemelerveld kunnen bewoners zich uitgebreid laten informeren over de voordelen van een glasvezelnetwerk, de mogelijke aanleg, en de diensten van de serviceproviders. De informatieavonden worden gehouden op 31 oktober en op 6 en 7 november.

Lees verder »

By Mölle mag geen koffieschenkerij beginnen.

HOONHORST – De eigenaar van het pand Kerkstraat 5 in Hoonhorst heeft bij de gemeente Dalfsen de mogelijkheden gevraagt voor het koffie en thee te schenken in de molenaars- winkel / woning bij de molen in Hoonhorst. De gemeente Dalfsen wil niet meewerken aan plannen voor koffie & thee schenken op perceel Kerkstraat 5 in Hoonhorst. (dat zou voor Kappers natuurlijk ook niet leuk zijn, want die moeten daar de kost mee verdienen Red.)

Niet bouwen op weiland

NIEUWLEUSEN – Een autobedrijf aan de Oosterveen in Nieuwleusen heeft verzoek gedaan bij de gemeente Dalfsen om gedeeltelijk te bouwen op een weiland naast het Oosterveen. De gemeente Dalfsen wil geen medewerking verlenen aan dit verzoek.

Windveren bij stilte

DALFSEN – MARKETOREN – Op foto 1 de windveren, maar bij superstil weer hier. Foto 2 vertelt dat de zon weer opkomt, maar nu – 8.50 – is alles potdicht grijs.  Even vermelden dat de paddestoelenfoto met borduurwerk gisteren DE ( papieren) STENTOR heeft gehaald! En op de nieuws-site (digitaal ) is als lezersfoto dat mistvlak met een streepje zon te zien. Nog even en mijn hobby wordt mijn nieuwe werk.

Lees verder »

Vorige week in de korte broek en nu Kerstballen breien!

DALFSEN – LEMELERVELD  – Op zoek naar leuke, originele kerstballen? Alle kerstmarkten al afgestruind en nog niets kunnen vinden? Kom dan donderdag 22 november naar het Kulturhus voor een workshop Kerstbal Breien. Onder leiding van Aletta Wittenberg kun je (een begin) maken van een leuke, originele gebreide kerstbal. Aletta zorgt voor alle materialen, het Kulturhus voor de koffie! Kom jij ook? geef je snel op bij Kulturhus de Mozaïek.  Mocht je eerst willen weten hoe e.e.a. in zijn werk gaat en hoe zo’n bal eruit ziet, kom dan op vrijdag 16 november naar de creatieve markt in het Kulturhus. Daar staat Aletta ook met o.a. zelf gebreide kerstballen.

Zonsopgang bij Hennie van gisteren

DALFSEN – Ik ben gisteren even een poosje bezig geweest met het vastleggen van de zonsopgang. Ook bij ons een mooie zonsopgang….dit is echt genieten! Vandaag helaas geen opkomende zon, maar wie weet wat de dag nog te bieden heeft. Nou hier wel Hennie: het dut mie zeer aan de oogen Red.

Lees verder »

Nieuwe locatie voor Dalfsen helpt Oost-Europa

DALFSEN – Dalfsen helpt Oost-Europa heeft een andere accommodatie betrokken; namelijk de oude cichoreifabriek. Op de foto staat de heer Maters, voorzitter van de stichting, bij de entree (aan de Vechtkant). Door middel van verwijsborden wordt aangegeven hoe de ingang te bereiken is. Tekst, foto en inzending Paul Scholten
 

Burgernet werkt!

Dankzij uw aanmelding voor Burgernet heeft de regio IJsselland heel wat extra ogen en oren om de veiligheid te vergroten. Immers in de eerste twee uur na een melding is de kans om een overtreder in de kraag te vatten of om vermiste personen terug te vinden vele malen groter. Met uw hulp zijn al veel burgernetacties met een positief resultaat afgesloten. En zijn vermiste personen teruggevonden, (gestolen) voertuigen of goederen getraceerd en verdachte personen aangehouden.

Lees verder »

Herfst: Blad ruum!

DALFSEN – De foto is gemaakt bij de gemeentewerf in Dalfsen. Op de foto staat Hendrie Lubbers van Larcom Groentechniek (Ommen). Hij had net een vrachtje bladeren en takken met zijn wagen afgeleverd.
Foto, tekst en inzending Paul Scholten

Stickewallen, sterrenbossen en rabatten, kent u ze nog?

DALFSEN – Voor veel mensen zal deze benaming weinig zeggen, hoewel ze vrij veel voorkomen ook in de gemeente Dalfsen. Sterrenbossen kwamen in de vorige eeuwen op diverse plaatsen voor op landgoederen in de gemeente Dalfsen, zowel bij Huize Vechterweerd, Mataram, Den Berg, Zandwijk, maar de grootste welke nog vrijwel in tact is ligt in het Sterrenbosch. 12 wegen die uitkomen op een verzamelpunt, met in het midden een heuvel, bedoeld voor de jacht.

Lees verder »

“Keurslagerswinkel”gaat weer open

DALFSEN – De oude keurslagerswinkel in de Prinsenstraat in Dalfsen gaat weer open. Ik denk niet dat je er straks biefstuk kan halen.  En ook Jos zal je daar niet achter de koeltoonbank vinden. Die tijd is geweest. Per 1 november om 10.00 uur in de morgen gaan de deuren open van Lean’s Living.

 

Lees verder »

Griepprik

DALFSEN – Het is weer de tijd om de jaarlijkse griepprik te halen. Deze is bedoeld voor iedereen vanaf 60 jaar en voor mensen die extra risico lopen om ernstig ziek te worden door de griep. Elk jaar kunnen er nieuwe griepvirussen zijn. Daarom zitten in de griepprik elk jaar andere virusdeeltjes. Samen met de Wereldgezondheids-organisatie wordt ieder jaar bekeken welke griepvirussen we in Nederland kunnen verwachten. Op basis daarvan wordt de samenstelling van de griepprik vastgesteld.

Lees verder »

Lindeboom neemt de benen

DALFSEN – De lindeboom  die nu nog bij het oude gemeentehuis staat, gaat vannacht zijn laatste nacht in op de plek. Hij is inmiddels rondom flink uitgegraven en morgen gaat het op transport naar de goede kant van de Vecht. Morgen komt er een machine die er flinke lepels onder schuift, dan zal het via de brug op transport gaan bij de kruising richting station.

Lees verder »

Vecht Gospel Festival zet een topartiest op het programma.

DALFSEN – Kees Kraayenoord op het Vecht Gospel Festival 2013. De bekende gospelzanger Kees Kraayenoord  is gecontracteerd voor de derde editie van het Vecht Gospel Festival, dat op zaterdag 30 maart 2013 zal plaats vinden in de Trefkoele te Dalfsen. Ook het Gospelkoor Dabar Stadskanaal en Janine Beens treden op, beiden winnaars van de Vecht Gospel Award in 2012. Daarnaast zijn er nog onderhandelingen gaande met een Internationale gospelartiest/band.

Lees verder »

Bungalow in de herfst

 

DALFSEN – Vanuit DE RONDE MARKE  kan ik heel wat in de gaten houden zonder gezien te worden. Zo let ik ook goed op ( de woning)  mijn overbuurvrouw. Ze woont er prachtig en zojuist scheen de zon op haar bungalow (dit keer heeft ze niet de verwarming aan, let op: geen rook uit de schoosteen) Fraai die tegenstelling tussen het “eeuwige” groen en de herfstinten van de loofbomen.
Groet, lenze l.