KNIEPERTIES

As ‘t’swinters heel vroeg donkert
en ’t joar is bienoa rond
dan roek ik die decembergeur
van knieperties, goldblond,
gebakken, plat of opgerold,
een zuut en knus karwei.
Mar ken ie wel de symboliek
van dizze lekkernij?

Lees verder »

Buitenbrand Voormars

OMMEN – Vlak nadat de brandweer terug aan de kazerne was na de eerste melding (Herikstraat) gingen om 16:14 de alarmontvangers opnieuw. Ditmaal vor een buitenbrand aan de Voormars, volgens de melding zou het gaan om brandende autobanden. Ter plaatse bleek het inderdaad om autoband(en) te gaan, met één straal hogedruk werd het brandje geblust, waarna de brandweer spoedig terug naar de kazerne kon keren.

Lees verder »

Hallo Willy, is dit nieuws voor op de site???

Goed nieuws voor alle klanten van superbezorger.nl vanaf 1 januari 2013 rekenen wij GEEN bezorgkosten meer en hebben wij het minimum bestelbedrag verlaagd van € 25.- euro naar € 15.- euro per bestelling!!  Dit kan omdat nu heel veel klanten in Dalfsen hebben. Ook is ons vers assortiment nog groter geworden de afgelopen dagen! Ook voor al uw vers producten kan u bij Robert terecht.

Lees verder »

Knappen met carbit

DALFSEN – Aan het eind van de morgen stond alles er klaar voor, maar er was nog geen mens te bekennen daar aan de Bruinleeuw-straat bij het gemeentehuis. Maar dat het gaat gebeuren dat is zeker!

Lees verder »

Opruimen kerstbomen

De vrijwilligers, druk aan de slag

DALFSEN – Vandaag waren ze druk bezig met het opruimen van de kerstbomen uit het centrum van Dalfsen. Ik kon ze nu voor weinig wel mee krijgen. Een paar weken geleden hadden ze hele andere prijzen. Maar puur uit veiligheid wordt alles nu opgeruimd. Want mocht er een vuurpijl in komen dan is zo’n boom zo weg. Dat is niet zo slim, maar de rest.

De zaag er in en in kleine boompjes op de aanhanger  dan naar het gemeentewerf. Wie weet komen ze weer als brandhout in de Hoonhorster duurzaamheidskachel terecht.

De laatste oudejaarsdag als postbode

 

DALFSEN – Bijna zou hij mij ontglippen, maar ik heb postbode Rientjes staande kunnen houden. Want we kregen al eerder bericht dat zijn taak als (vrolijke) postbode er bijna op zit. Jaren heeft hij het dorp Dalfsen bediend en voorzien van rekeningen, waar niet altijd iedereen blij mee was. Maar gelukkig bracht hij ook uitnodigingen voor bruiloften en vrolijke, gezellige vakantiekaartjes. Dat maakt dan weer een boel goed. Maar hij bepaald ook niet de inhoud van de post.

Lees verder »

Open Coffee Ommen

OMMEN – Een filmpje van Open Coffee. Het is gewoon een vrijblijvende netwerk bijeenkomst, waar ondernemers mogen komen als ze willen netwerken. Je betaalt alleen voor een paar kopjes koffie, verder zit je nergens aan vast en niemand verdient er dus geld aan. Zo heb je Open Coffee Hardenberg, Zwolle etc…

{youtube}eF9Q1d3CfBk{/youtube}

Het gaat goed met de vuurwerkverkoop

 

DALFSEN – Het gaat goed met het vuurwerk verkoop in Dalfsen. De Heer Jan van Leussen van de Welkoop was er tot zaterdag nog een beetje bang voor. Zou toch de crisis ook de vuurwerkhandel gegrepen hebben, vroeg hij zich af. Maar vandaag denkt hij er duidelijk anders over. Dat blijkt ook wel, want als je daar aankomt probeer dan eerst maar je auto kwijt te worden. Als dat gelukt is (kom op de fiets zou ik zeggen) stap je binnen en daar is de boel prima georganiseerd.

Lees verder »

Dalfsen’ sluit zich aan bij hersteld-gereformeerden

DALFSEN – Een gemeente van voormalig vrijgemaakten in Dalfsen heeft zich definitief aangesloten bij het kleine kerkverband van de hersteld-gereformeerden.  Dat heeft de classis Zuid-West van deze kerken bekendgemaakt in een officiële persverklaring. Tussen de ‘dolerende’ kerk in Dalfsen, die onder leiding staat van predikant Egbert Heres, en De Gereformeerde Kerken (hersteld) is zo’n anderhalf jaar intensief gesproken.Al vorig najaar gaf ‘Dalfsen’ te kennen zich bij de hersteld-gereformeerden aan te willen sluiten. Maar de synode van deze kerken wees een … lees verder in het Nederlands Dagblad.

Van boerenzoon tot ambtenaar

De heer Bosma is afgelopen maandag 50 jaar geworden. De van oorsprong boerenzoon werkt tegenwoordig als ambtenaar bij de afdeling Sociale Zaken van Dalfsen. Zijn 50e verjaardag werd vandaag groots gevierd in boerenstijl.
Abraham was in een overall gestoken en het hooi, de kippen, tractoren en de vogels hoorden daar ook bij. De jarige ambtenaar mocht zelf een rondje rijden op een echte tractor. Zo blij als een kind was de voormalig boerenzoon met dit cadeau.

19+ kaarten uitsluitend in de voorverkoop

DALFSEN – Voor diegene die van avond/ nacht nog naar de 19+ nieuwjaarsfeest willen, moeten absoluut de kaarten halen in de voorverkoop. De organisatie wil een vlotte doorstroming hebben bij de ingang van de feesthal. Mensen met een gekocht kaartje willen we zo snel mogelijk naar binnen hebben, zodat er buiten geen overlast ontstaat bij de ingang met wachtende jongeren en dat die dan daar met vuurwerk gaan klooien.

Lees verder »

Midwintersurvival 2012 Scouting Dalfsen

De midwintersurvival van Scouting Dalfsen is succesvol verlopen! Elk jaar wordt door de Scoutinggroep uit Dalfsen deze survival georganiseerd in de Duitse Eiffel, nabij Heimbach. Deelnemers uit het hele land hebben zich weer aangemeld en de inschrijving zat binnen 2 weken weer vol.

 

 

Lees verder »

HARTPRAAT: Wat voor gevoel krijgt u bij oud en nieuwjaar? .

DALFSEN – Ik ben (Ayu Polak, cameravrouw) begonnen met de serie reportage ‘Hartpraat’ met o.a ook beelden uit Dalfsen, en wil graag deze op een groter gebied verspreiden. Zou het mogelijk zijn dat mijn serie wekelijks bij jullie op de site verspreid wordt? Deze deze dan Aya. link: https://www.youtube.com/watch?v=GkSBBGTV3PA Hartelijke groet, Ayu Polak cameravrouw/editor www.ayupolak.nl https://www.youtube.com/user/silayanti

Inbraak in drogisterij

HARDENBERG – Maandagmorgen 31 december rond 03:27 uur is ingebroken in een drogisterij aan de Marktstraat. Daarbij werd een ruit van de zaak ingegooid. Vooralsnog worden alleen rookartikelen vermist. Bij de diefstal zijn twee mannen gezien. Eén van hen droeg een grijze jas of grijs vest met capuchon en een donkere broek; de andere droeg een zwarte jas met capuchon en daaronder een wit shirt.

Lees verder »

Aangehouden voor openlijke geweldpleging

Ommen – Zondagavond 30 december is op de Zeesserweg – door een bewoner – een 15-jarige jongen uit Kampen aangehouden voor openlijke geweldpleging. Hij werd aan de politie overgedragen. De jongen maakte deel uit van een groepje dat met vuurwerk twee ruiten had vernield van de woning van de bewoner. In afwachting van zijn verhoor is de Kampenaar ingesloten. Naar de andere betrokkenen uit het groepje wordt een nader onderzoek ingesteld. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Stilstaan en gedenken bij kaarslicht

DALFSEN – Afgelopen vrijdag vond op begraafplaats Welsum in Dalfsen voor de tweede keer de bijeenkomst Stilstaan en Gedenken plaats, georganiseerd door Uitvaartverzorging Vechtdal uit Ommen. Ruim honderd mensen kwamen samen om stil te staan bij het verlies van hun dierbaren. Eigenaar van Uitvaartverzorging Vechtdal en organisator Jan Slagter: “Juist in deze tijd van het jaar worden dierbaren het meest gemist. Wij willen mensen laten weten, dat ze niet alleen staan in hun verdriet.”

Lees verder »

Routebeschrijving wandeling naar de biologische varkens Dalfsen

Deze route loopt over paden die zijn opengesteld door de grondeigenaar. Maak daar gebruik van! Honden moeten wel aan de lijn.

 

Start: Ga op de Sterrebosweg met de rug naar het restaurant staan

Wandel recht tegenover Het Boskamp het bospad in.
Na kleine verhoging bij driesprong rechts aanhouden.                    Pad kruist een sloot, rechter  pad  aanhouden.                                                                               Pad kruist volgende sloot, volg pad tot het eind.
Daar gaat u rechts ( bij paal natuurmonumenten.)
Na 300 voetstappen gaat u links. Dit smalle paadje helemaal volgen tot u op breder zandweg komt. Dat is een behoorlijke afstand. Ga daar rechts af.

Lees verder »

De biologische varkenswandeling groot succes

DALFSEN – STERREBOS – De wandeling van af Partycentrum Het Boskamp in Dalfsen naar de biologische varkens van de fam. Overesch is in bijzonder goede aarde gevallen. Zo pakweg 150 mensen maakten hier gebruik van. Het idee om een dergelijk wandeling te organiseren is 8 dagen geleden ontstaan toen bleek dat de varkens nog zeker tot begin januari hier zouden lopen.

Lees verder »

Midwinterhoornwandeltocht Greenshoes.

Dalfsen / Hessum : Vandaag en Gisteren was er de midwinterhoornwandeltocht georganiseerd door Wandelvereniging Greenshoes uit Dalfsen.
De start was bij Uitspanning Madrid in Hessum, waar de mensen vanmorgen in de rij stonden voor een routebeschrijving , de afstanden waren 8 -13 en 20 kilometer

 

Lees verder »

De Potstal in Hoonhorst: HOONHORST LET OP UW SAECK!!

HOONHORST – Krijgt men een Hoonhorster te spreken over de voormalige R.K. Kerk uit 1858, dan zullen negen van de tien mensen antwoorden: ”Het is toch zonde dat deze kerk is gesloopt; als die er nu nog had gestaan, dan was dit zeker niet gebeurd! Er is de laatste jaren gelukkig een ommekeer waarneembaar in het denken: Functioneel bewaren in plaats van rigoureus slopen! Resultaat: een schitterende renovatie van molen en molenhuis uit 1862. De Hoonhorster is met recht en zichtbaar trots op dit erfgoed!

Lees verder »

Snerttoernooi DLTC Gerner Dalfsen

 

DALFSEN _ De tennis heeft voor het eerst in het bestaan een snerttoernooi georganiseerd wat een enorm SUCCES was. Er deden  43 personen mee zodat alle banen bezet waren er werden 3 partijen gespeeld van 50 min. Ze werden ontvangen met koffie en een oliebol van een plaatselijke bakker, daarna werd er gespeeld .

 

Lees verder »

Ayka, de Duitse herder is weer thuis

DALFSEN – De vermiste Duitse herder van dat bericht welke we eind van de middag hebben geplaatst kunnen we vertellen dat deze hond weer veilig thuis is. Nu het buiten wat rustiger is geworden met het vuurwerk, heeft de hond het toch weer aangedurfd zijn eigen huisje weer op te zoeken. Het heeft een hele tijd in en rond de Bellingeweer gezworven. De familie bedankt iedereen voor het uitkijken en het bellen. Ja, hoe het nu met die zak oliebollen moet, weten wij natuurlijk ook niet.

Duitse herder kwijt in Dalfsen!

DALFSEN – Wij zijn onze Duitse herder genaamd Ayka kwijt sinds half vier vanmiddag. Het diertje is nog nooit weg gelopen, maar bang voor het vuurwerk, nu helaas wel. Vermoedelijk is het in de omgeving Welsummerweg in Dalfsen, daar woont die namelijk.  We zijn al 2 uur aan het zoeken geweest, zonder het gewentse resultaat. Heeft iemand iets gezien, zou je dan willen bellen met 06-51155256. Bedankt alvast! De vinder krijgt minimaal een zak oliebollen!