Vuurwerk ongelukje

DALFSEN – Een Jongen uit Zwolle van 13 jaar die in Dalfsen op bezoek was en vroegtijdig vuurwerk aan het afsteken was , toen ging het ook nog mis. Het vuurwerk ging het vroeg af. De gevolg was dat er kruit in zijn ogen kwam. Hij is in het ziekenhuis behandeld en alles is gelukkig verwijderd. Een waarschuwing voor anderen: wees voorzichtig!

Grote brand schuur Hessenweg.

Grote brand schuur Hessenweg.

Dalfsen / Ankum. Er is vanavond rond 19.00 uur brand uitgebroken in een schuur achter restaurant het roode hert aan de hessenweg bij Ankum.
Brandweer Dalfsen en Nieuwleusen bestrijden op dit moment de brand.
Oorzaak is nog niet bekend.

Kaas hoort ook bij oud en nieuw

Kaas hoort ook bij oud en nieuw

DALFSEN – Het is niet alleen maar oliebollen wat de mensen met oud en nieuw nuttigen. Daar hoort zeker ook kaas bij. Lekker bij de borrel, dat smaakt altijd wel. Wim van Tippe, de allround kaas verkoper was er maar weer druk mee vanmiddag. Want het was duidelijk een andere woensdag dan anders. Elke woensdag is hij daar te vinden in dat mooie kraampje bij de RK kerk in Dalfsen.

Lees verder »

De laatste oliebollen verwisselen van eigenaar.

De laatste oliebollen verwisselen van eigenaar.

DALFSEN – Dalfsennet was er getuige van dat één van de laatste oliebollen van bakkerij van der Most van eigenaar verwisselde. Iets na 16.00 uur stonden ze nog met een kraampje voor de winkel in de Prinsenstraat. Want alles moest natuurlijk wel verkocht worden.

Carbid schieten is ook een evenement

Carbid schieten is ook een evenement

DALFSEN – Carbid schieten is ook een evenement, waar past het dan ook beter dan op een evenemententerrein zoals vanmiddag in Dalfsen. Daar wedt melkbussenbussen geschoten en ook met een grote boiler. Die knalde goed en spoot de voetbal behoorlijk wat verder weg dan zo’n traditionele melkbus. Het Dalfser publiek genoot ondertussen wel van deze mooie volksvermaak.

Nieuwjaarsduik

Nieuwjaarsduik

DALFSEN – Morgen om 14.00 uur is het zo ver, de eerste Dalfser nieuwjaarsduik. Vandaag werd er ook al wel gedoken daar bij het strandje aan de Vecht, maar dan door watervogels. Er lag ook her en der brood, maar oliebollen en rookworst heb ik nog niet kunnen ontdekken.

Miljoenen op inbrengochtend museum Palthehof

NIEUWLEUSEN – De op oudejaarsmorgen gehouden inbrengochtend in museum Palthehof in Nieuwleusen heeft miljoenen opgeleverd aan papiergeld. Het zijn echter Duitse Marken uit de oorlogstijd en daardoor geheel waardeloos. Voor de tentoonstelling “Vijf donkere jaren” in 2015 zijn het echter wel mooie objecten evenals een aantal muntstukken uit de oorlog.

Lees verder »

Verkeerde jas meegenomen?

DALFSEN – Wie heeft er op maandag 29 december om +/- 09.00 uur bij de prikpost van Carinova in Dalfsen een verkeerde zwarte dames winterjas meegenomen ?? Ik zou hem graag omruilen met de zwarte jas die er is blijven hangen, zodat ik mijn eigen weer terug heb. Is u dat per ongeluk overkomen? Neem dan aub contact met me op via 0529 432110

Populaire Dalfsennet artikelen van 2014

DALFSEN – De meest populaire dalfsennet artikelen die ook het meest zijn gelezen in het jaar 2014. Hier een kort overzicht met daarbij ook een link om nog even terug te lezen. U zal al snel zeggen: o ja! Het waren niet altijd de leukste berichten. Ze staan op volgorde van het meest gelezen.

Lees verder »

Portemonnee gevonden

Portemonnee gevonden

DALFSEN – Van wie is deze lege “portemonnee”? Gevonden in de heg bij de dierenartsenpraktijk te Dalfsen. Ps. heb inmiddels tot twee maal toe ruim vier minuten aan de telefoon gehangen om deze melding ook aan de politie te doen. Blijkbaar hebben ze geen tijd. Dalfsennet maakt tijd. De eigenaar kan zich melden bij info@dalfsennet.nl

Lees verder »

Rabobank Kersttoernooi schot in de roos

Rabobank Kersttoernooi schot in de roos

DALFSEN – Tussen kerst en oud- en nieuw is in de Trefkoele+ volgens goede traditie het Rabobank Kersttoernooi gespeeld. Het toernooi wordt al jaren door SV Dalfsen en ASC’62 in gezamenlijkheid georganiseerd. Met maar liefst 280 deelnemers uitkomend voor zo’n 70 teams werd gestreden om een heerlijke slagroomtaart en de eeuwige roem.

Lees verder »

Ook bij Rabo Dalfsen is de geldautomaat leeg

Ook bij Rabo Dalfsen is de geldautomaat leeg

DALFSEN – Ook bij de Rabobank aan het Kerkplein in Dalfsen is de geldautomaat leeg, aldus een inzender. Hier kan men dus geen geld meer pinnen. Dit als gevolg van een staking bij Brinks. De Rabo adviseerde al eerder gebruik te gaan maken van geldautomaten bij andere banken en zoveel mogelijk in de winkels aankopen te gaan doen via pin en het liefst daar extra te gaan pinnen. Hoe lang de acties gaan duren is nog niet duidelijk.

Auto tegen boom

Auto tegen boom

HEINO – Gisteren  omstreeks 09.00uur reed een auto tegen boom door gladheid ter hoogte van kruising Dalfserweg / Lemelerveldseweg te Heino. Gelukkig was er geen letsel aldus de politie.