Koggel giet verkassen

HOONHORST – LEMELERVELD – Houthandel Maikel Koggel is al jarenlang een begrip in Salland en verre omstreken, vanwege zijn diversiteit aan gedroogd haardhout, verkoop van planken en balken en tevens professioneel bos- en landschapsonderhoud voor een breder publiek.

Lees verder »

BungalowSpecials Awards voor provincie Overijssel en Buitenplaats Gerner

BungalowSpecials Awards voor provincie Overijssel en Buitenplaats Gerner

De provincie Overijssel heeft de BungalowSpecial Award gewonnen, een mooie publieksprijs vanuit de online boeking site ‘BungalowSpecials.nl’. Aan de hand van oprechte beoordelingen van bezoekers is Overijssel bekroond binnen het thema ‘beste provincie’. Daarnaast heeft bungalowpark Buitenplaats Gerner een award gewonnen, als beste bungalowpark van het Vechtdal.

Lees verder »

Sallandse boeren wiesheden

As ’n boer een kippe et, is of de boer, of de kippe ziek. (als een boer een kip eet, is of de boer, of de kippe, tekent de zuinigheid van een boer).
A’j n’ kippe et, mu’j met ’n beid’n wee’n ie’j en de kippe. (Als je een kip wilt eten moet je met z’n tweeën zijn, jij en de kip, nooit met teveel, want dan moet je teveel delen en blijft er weinig over).

Lees verder »

Stormen teisteren onderzoekers in Gerner

Stormen teisteren onderzoekers in Gerner

DALFSEN – Herfstachtige stormen teisteren de onderzoekers in het veld op de Gerner Es te Dalfsen. Gisteren waren het de enorme hagelbuien, maar daarvoor dagen met harde wind en dan gaat het droge uitgegraven zand enorm stuiven, zelfs zo erg dat de onderzoekers elke avond een hand vol zand in de kleren hebben zitten als ze thuis komen.

Lees verder »

IVN excursie op Landgoed Dickninge

IVN excursie op Landgoed Dickninge

DE WIJK – IVN excursie: Stinzenplanten op Landgoed Dickninge.
Geniet u ook zo van de holwortel, een van de vele stinzenplanten? Op landgoed Dickninge staan er duizenden! Als u er iets meer van wil weten en van al die andere plantjes daar, kom dan naar de excursie van IVN op zondagmiddag 12 april om 14.00 uur.

Lees verder »

Gastdames/heren gevraagd

DALFSEN – Landstede Welzijn Dalfsen is voor de seniorensoos in de Trefkoele+ in Dalfsen voor diverse dagdelen op zoek naar gastdames/heren.  Deze vrijwilligers verzorgen de consumpties van deelnemers aan de activiteiten en bezoekers van de soos, maken zo nodig een praatje met de bezoekers, zorgen voor de afwas, etc.

Lees verder »

Wielerseizoen geopend- Toerclub volop in actie

DALFSEN – Met de maand maart al weer achter de rug is Toerclub Dalfsen op volle toeren bezig met het nieuwe wegseizoen. De openingsrit vond plaats met buitengewoon goed weer en deze kende met 80 deelnemers, verdeeld over een zestal tempogroepen, een record opkomst. Deze trend heeft zich in de weken daarna voortgezet, ook wanneer de weersomstandigheden wat minder waren.

Lees verder »

Nieuwe Rondom Dalfsen is weer verkrijgbaar

Nieuwe Rondom Dalfsen is weer verkrijgbaar

DALFSEN – Het nieuwe nummer van de Rondom Dalfsen is uit. Het bevat onder meer een artikel van Ben Kloosterman en Chris Halfman over wat zich op het Rijkswerkkamp Hessum na de oorlog afspeelde. Er werden onder andere politieke delinquenten onder gebracht. In de zestiger jaren verbleven er vooral Turken die aanvankelijk bij de Gasunie werkten. Tegenwoordig is er op de plek aan de Tolhuisweg een camping.

Lees verder »

Enquête zwerfafval en hondenpoep

Deze enquête van de gemeente  bestaat uit vragen over het zwerfafval en over het hondenbeleid. De gemeente Dalfsen is benieuwd naar uw mening over de netheid en het hondenbeleid in de gemeente Dalfsen. Daarom hebben ze een enquête opgesteld die bestaat uit vragen over het zwerfafval en over het hondenbeleid.

Lees verder »

Rendement van dit bord 66% gedaald

Rendement van dit bord 66% gedaald

DALFSEN – Het rendement van dit bord, waar ondernemers toch flink voor moeten betalen is maar liefst 66% gezakt. Dit bord stond eerder aan de oude kruising en was voor elke weggebruiker zichtbaar.  Maar sinds de aanleg van de rotonde kunnen alleen weggebruikers komende van Wythmen dit bord maar meer zien. Want het bord is helemaal verkeerd terug geplaatst richting Hoonhorst.

Lees verder »

Informatief stukje: de kracht van Pilates

DALFSEN – Wat is Pilates: Pilates is een training waarbij door verschillende matoefeningen het Powerhouse versterkt wordt. Met Powerhouse wordt de onderrug, de buik en de bekkenbodemspieren bedoeld. Hier zitten de stabiliserende spieren die vaak verwaarloosd worden, maar die we hard nodig hebben om goed te kunnen functioneren.

Lees verder »

Herman Zwart doet het zelf wel

Herman Zwart doet het zelf wel

DALFSEN – Op en naast de Haersolteweg zagen we een mijnheer lopen die rommel aan het op ruimen in de sloten en bermen. Maar het was niet zo maar iemand, het was Herman Zwart. Herman ergert zich groen en geel aan het zwerfafval in de bermen en sloten langs deze weg. Hij geeft aan: ik kan wel gaan mopperen, maar ik kan ook, als ik een uurtje vrij ben, de meeste rommel gewoon opruimen.

Lees verder »