Politie vaker in de wijk; spreekuur flexibel

Politie vaker in de wijk; spreekuur flexibel

LEMELERVELD  – De politie in Vechtdal, waaronder de gemeente Dalfsen, gaat zoveel mogelijk wijkgericht werken. De dertien politiemensen van het wijkteam Dalfsen werken vanuit de wijk en worden ook ingezet bij spoedmeldingen. Daardoor is het niet meer mogelijk om bezetting van het vaste spreekuur van de wijkagent op donderdagmiddag in het Kulturhus in Lemelerveld te garanderen. Het spreekuur wordt daarom met ingang van 1 mei beëindigd.

Lees verder »

Noggus&Noggus in actie voor Nepal

DALFSEN – Kringloopbedrijf Noggus&Noggus steunt actie ‘Wassen voor Nepal’ . De Noggus&Noggus kringloopbedrijven in Hasselt, Dalfsen, Ommen, Staphorst en Zwartsluis gaan de actie ‘Wassen voor Nepal’ van Seepje ondersteunen. Seepje is een 100 % biologisch fairtrade wasmiddel, op basis van schillen, wat geproduceerd wordt in Kathmandu, de hoofdstad van Nepal.

Lees verder »

5 mei live te volgen op JIJ&Overijssel

ZWOLLE – Dinsdag 5 mei is JIJ & Overijssel de hele dag live vanaf het leukste Bevrijdingsfestival van Nederland. De 25e editie belooft een mooie dag te worden. Er staan weer veel grote artiesten op het podium. Mensen die niet in staat zijn naar het festival wilt gaan, hebben zo toch alle kans om mee te luisteren en misschien zelfs in de achtertuin een klein dansje te wagen.

Lees verder »

Ierse ambassadeur op bezoek

Ierse ambassadeur op bezoek

DALFSEN – Hoog bezoek in de Muldersstraat Oudleusen. Op zijn verkenningstoer langs Nederlandse bedrijven buiten de Randstad deed de Ierse ambassadeur Mr John Neary het Keenan Centrum Wennemars aan. Samen met zijn adviseur bracht de vertegenwoordiger van de Ierse Republiek in Nederland een uitgebreid bedrijfsbezoek bij Dick en Reineke Wennemars.

Lees verder »

Sallandse boeren wiesheden

Waar de rook uit de schoorsteen tegen de wind in gaat, daar is de man baas in huis.
Overal is wel wat bij, behalve bij het tweede bord aardappels.
De domste boeren verbouwen de dikste aardappelen
Wie kan alles onthouden zei de boerin, en zij vergat de emmers toen ze ging melken.

Lees verder »

Bevrijdingsdag 5 mei Olmen open

NIEUWLEUSEN – De Olmen Oosterveen 21 te Nieuwleusen is een ontmoetingsplek voor senioren. Elke dinsdag en donderdag staat om 10.00 uur de koffie klaar, daarna is er tijd voor rummikub, sjoelen of een ander spel om 12 uur wordt er gezamenlijk met een maaltijd afgesloten.

Lees verder »

Dart team Trefkoele+ kampioen

Dart team Trefkoele+ kampioen

Dart team Trefkoele Plus feliciteert, Craig Jackson, Leon Feijen, Rene Meijer, John Bosman, Raldo Kleinlugtenbeld en Peter Bunschoten. Ze zijn kampioen in de 2de divisie van salland geworden en gaan volgend jaar naar de 1ste divisie.

Lees verder »

Feestelijke opening BSO Vilsteren

Feestelijke opening BSO Vilsteren

VILSTEREN – Op woensdag 29 april is de buitenschoolse voorziening in Vilsteren feestelijk geopend door de eigenaar van kinderopvangorganisatie en een ouder van de Sint-Willibrordusschool. Ouders, kinderen en andere belangstellenden konden een kijkje nemen op de nieuwe vestiging aan de Vilsterseweg 5.

Lees verder »

Vechtdal WAK site gelanceerd

Vechtdal WAK site gelanceerd

REGIO – De nieuwe website voor de Week van de Amateurkunst is online! Via www.vechtdalwak.nl kunnen kunst- en cultuurliefhebbers uit het Vechtdal op de hoogte blijven het laatste nieuws over de Week van de Amateurkunst in de gemeenten Dalfsen, Ommen en Hardenberg.

Lees verder »

Workshop moederdagcadeau te maken

Workshop moederdagcadeau te maken

DALFSEN – Volgende week woensdag 6 mei wordt om 10.00 uur in Formido Dalfsen een workshop gegeven voor kinderen om (samen met hun vader. opa of ……….) een moederdagcadeau te maken. Als er veel aanmeldingen zijn, komen er meer workshops op andere tijden (of dagen).

Lees verder »

Dalfsen gaat door met verzamelplan buitengebied!

Inloopbijeenkomst op 30 april van 16.00-19.30 uur in de foyer van het gemeentehuis. De gemeente Dalfsen organiseert op donderdag 30 april een inloopbijeenkomst over de verzamelplannen buitengebied.  Tijdens de bijeenkomst krijgen bezoekers meer informatie over wat een verzamelplan inhoudt en hoe kan worden deelgenomen.

Lees verder »