Namen gezocht groepsfoto

Namen gezocht groepsfoto

We plaatsen regelmatig een groepsfoto op deze site. Het gaat om foto’s, waarvan niet alle gegevens bekend zijn. Het doel is de ontbrekende gegevens te achterhalen voor ons archief. We stellen het op prijs ontbrekende namen van personen van u te horen.

Lees verder »

Genieten op de tweede Blauwe Bogen Dag in Dalfsen

Genieten op de tweede Blauwe Bogen Dag in Dalfsen

DALFSEN – De tweede Blauwe Bogen Dag in Dalfsen staat in het teken van ambachten en streekproducten. Rondom de Grote Kerk kwam het wekelijkse thema tot leven bij de vele kraampjes. De Prinsenstraat was het decor van de braderie, de rommelmarkten in het Koffiesteegje en de Bloemendalstraat stond het rond 13.00 uur vol publiek en was er geen doorkomen meer aan.

Lees verder »

Er is veel te doen in de vakantie

Er is veel te doen in de vakantie

DALFSEN – Het is duidelijk te merken, heel veel mensen genieten van hun welverdiende vakantie. Ook de activiteiten van verenigingen staan op een laag pitje, komkommertijd dus.
Maar toch is er veel te doen! En dat is natuurlijk prachtig voor Dalfsenaren en de vele vakantiegangers die van Dalfsen en het mooie Vechtdal genieten.

Lees verder »

Groeiende belangstelling voor Landstede Vakantieschool

ZWOLLE  – In juli waren er al 37 deelnemers aan de Landstede Vakantieschool. Vanaf maandag 3 augustus zullen opnieuw 39 leerlingen, studenten en volwassenen een ‘stoomcursus’ volgen om hun niveau in Nederlands, Engels en/of rekenen op te halen. In twee weken tijd wordt hun kennis van deze vakken opgefrist of bijgespijkerd op Doepark Nooterhof in Zwolle.

Lees verder »

Gevonden bos sleutels

DALFSEN – Gevonden bos sleutels in Dalfsen. Voor meer info kunt u  bellen: 06 – 573 231 99   Er zit ook een autosleutel bij van het merk Chrysler

Boek over oorlogsjaren in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Onlangs verscheen het boek “De jaren 1940-1945 in Nieuwleusen”. Het is door de Historische Vereniging “Ni’jluusn van vrogger” uitgeven. Het boek, dat door de redactie van het kwartaalblad van de vereniging is samengesteld, past helemaal in het thema “Vijf donkere jaren” van museum Palthehof. Het sluit bovendien aan bij de 70-jarige vrijheid die ons land dit jaar heeft gevierd.

Lees verder »

Nu weer volop blauwe bessen in Ommen

Nu weer volop blauwe bessen in Ommen

DALFSEN – OMMEN – In de blauwe bessenkwekerij aan de Balkerweg 37 zitten volop blauwe bessen aan de struiken. In tegenstelling tot andere kwekerijen hebben ze hier geen last gehad van vorst of vogels. Er zitten veel bessen aan de struiken en ze zijn van goede kwaliteit. Veel Dalfsenaren hebben de weg naar Ommen al gevonden, omdat u ze zelf mag plukken. Wel tegen betaling uiteraard.

Lees verder »

Ab Goutbeek staat de pers te woord

Ab Goutbeek staat de pers te woord

DALFSEN – Armen over elkaar en vertellen over die opgravingen, 5000 jaar terug in de tijd. Henk van de Beeke: dat was voor de bouw van de piramides in Egypte. Plaats gemeentehuis. De kleine maar fijne tentoonstelling is klaar.  Zie hier voor veel berichten hier over. Lenze B.

Mini-expositie archeologie, dit mag u niet missen!!

Mini-expositie archeologie, dit mag u niet missen!!

DALFSEN – Opening mini-expositie archeologie, dit mag u niet missen!! Vanmiddag vond in het gemeentehuis van Dalfsen de opening plaats van een “Mini-expositie” van de archeologische topvondsten op de Gerner Es door wethouder Klaas Agricola. Dalfsen heeft een cadeautje gekregen van trechterbekers en ander materiaal wat generaties lang bewaard is gebleven in de grond.

Lees verder »

Meeste oldtimers rijden in Dalfsen

DALFSEN – Het aantal oldtimers in Nederland neemt langzaam af. In 2012 reden er in Nederland 304.000 auto’s van 25 jaar of ouder, op 1 januari van dit jaar waren dit er 297.000. Van alle Overijsselse gemeenten rijden er in Dalfsen met 6,8 procent nog de meeste oude auto’s in verhouding tot het totale aantal auto’s in de gemeente.

Lees verder »

Maikel Kieftenbeld maatschappelijk speler 2015?

LEMELERVELD – Naast zijn transfer naar Birmingham City FC, is Maikel Kieftenbeld ook nog op een andere manier in het nieuws. Maikel is dit jaar genomineerd als maatschappelijk speler van het jaar. Alle eredivisieclubs hebben spelers kunnen aanmelden die voor deze eervolle prijs in aanmerking komen en hieruit zijn uiteindelijk drie kandidaten genomineerd.

Lees verder »

Even een vakantieverhaal

Even een vakantieverhaal

Slovenië – Maandag Ljubljana, de hoofdstad van Slovenië, bezocht. Mooie stad! Toen we bij het kasteel zaten op een heuvel aan de rand van het centrum viel ons op dat er veel beveiliging liep, best bijzonder. Later net voordat we naar beneden gingen stond er een agent waaraan ik vroeg wat er nu was. Hij zei dat ‘the prime minister of Russia’ zou komen, Dimitri Medvedev dus.

Lees verder »

Gemeente Dalfsen gaat onderhoud aan wegen uitvoeren

DALFSEN – De gemeente Dalfsen gaat in de komende maanden onderhoud en asfalteringswerkzaamheden uitvoeren aan een groot aantal wegen. Het complete overzicht van de wegen en de werkzaamheden, alsmede de periode wanneer bepaalde werkzaamheden worden uitgevoerd, kunt u terugvinden onder de “Kernpunten” van woensdag 28 juli, ook terug te zien op Dalfsennet.

Lees verder »

Droogte en neerslag geen probleem

Droogte en neerslag geen probleem

SALLAND – Droogte of extreme neerslag: geen problemen bij Groot Salland. Het Waterschap Groot Salland constateert geen problemen door de droogte en de extreme neerslag van de afgelopen tijd. De dijken kunnen deze weersomstandigheden goed aan en de waterbergingen functioneren prima.

Lees verder »

Langere spitstreinen op Vechtdallijn eerder in gebruik

Langere spitstreinen op Vechtdallijn eerder in gebruik

DALFSEN – De aangekondigde langere treinen van Arriva op de Vechtdallijn tussen Zwolle en Emmen zijn een jaar eerder klaar dan gepland. Vanaf 4 september komen de treinen in gebruik in de spits. Aanvankelijk zouden de drie verlengde treinen pas in 2016 gaan rijden, maar de Zwitserse treinbouwer Stadler bleek in staat om de aanpassingen eerder uit te voeren.

Lees verder »

Archeologische opgraving: mini-expositie

Archeologische opgraving: mini-expositie

DALFSEN – Archeologische opgraving Dalfsen met  topvondsten in  Dalfsen zichtbaar in mini-expositie 5000 jaar oude vondsten in het gemeentehuis tijdens openingstijden te bekijken. De hal van het gemeentehuis staat van maandag 3 augustus tot en met zaterdag 12 september, op Open Monumentendag, in het teken van de archeologische opgraving in Oosterdalfsen.

Lees verder »