Dalfsen gaat voor Duurzaam in 2016 en 2017

DALFSEN – Dalfsen gaat voor Duurzaam en is volgens de heer Evert Jan Hoff van Gemeentebelangen goed bezig. Duurzaam is het leveren van een topprestatie zoals dat gevraagd wordt in de sport. Dalfsen zit daarmee al in de topgroep van Nederland, maar we moeten blijvend werken aan zowel techniek en mentaliteit van de burgers.

Lees verder »

TOSS junior-senior tennis DLTC Gerner

TOSS junior-senior tennis DLTC Gerner

DALFSEN – Zondagochtend 29 november . TOSS junior-senior tennis van 10.00-12.00 uur. Om half 9 nog regen, om half 10 droog.
19 koppels hadden zich opgegeven om een gezellige ochtend met elkaar te tennissen. Gesplitst in 2 groepen speelde de minst ervarenen op een halve of 3/4 baan en de gevorderden op een hele baan.

Lees verder »

Aan het woord Roelof Roesink (Roessink) van de Bolderbrugge over “vrogger”

Aan het woord Roelof Roesink (Roessink) van de Bolderbrugge over “vrogger”

DALFSEN – Ik ben Roelof Roessink, geboren aan de Bolderbrugge op 21 februari 1935. Mijn vader was Jans Roessink, ook die is hier geboren, mijn moeder was Annie Bendijk, die komt van ’t Nijenhuis. Mijn vader was boer en brugwachter, in de oorlog bezoldigd, dan hoefde je niet voor de tod (Duitsers)te graven, want je moest de brug bedienen.

Lees verder »

‘’Ondernemen met nieuwe eiwitten’’

DALFSEN – ZWOLLE – Uitnodiging Kennisbijeenkomst ‘’Ondernemen met nieuwe eiwitten’’ Aquatische eiwitten, peulvruchten en insecten, wat kan dat voor uw bedrijf betekenen?
Er is een toenemende aandacht voor ‘nieuwe’ eiwitbronnen. Drijfveer is het duurzamer maken van de agro&food sector.

Lees verder »

Participatieraad wil in gesprek

DALFSEN – De werkgroep jeugd van de Participatieraad Dalfsen wil graag in gesprek met ouders en jongeren die ervaring hebben met hulp en ondersteuning vanuit de jeugdwet. Daarvoor organiseren zij de bijeenkomst ‘ervaringen delen’ op woensdag 9 december vanaf 20.00 uur in de Trefkoele te Dalfsen.

Lees verder »

Kort overig persnieuws van de gemeente Dalfsen

DALFSEN – De camera’s bij het station gaan binnenkort in werking. Het plaatsen van camera’s bij het station is nu een feit geworden. Eerdere plannen van de gemeente waren niet haalbaar vanwege de kosten. Burgemeester Han Noten had toen al gezegd we kunnen beter ieder een nieuwe fiets geven, dat is goedkoper.

Lees verder »

Burgemeester Han Noten feliciteert Dalfsennet met 25 miljoen bezoekers.

DALFSEN – Burgemeester Han Noten feliciteerde vanmorgen Dalfsennet met hun site en de 25 miljoenste bezoeker. Ook hij was verbaasd dat er zoveel mensen dagelijks kijken op Dalfsennet en gaf aan dat het bij Dalfsennet om snelheid en goede informatie gaat en vooral de grote hoeveelheid aan nieuws. Het gemeentebestuur is blij met het medium Dalfsennet.

Lees verder »

Plannen Waterfont goed op schema

Plannen Waterfont goed op schema

DALFSEN – De Plannen van het Waterfront in Dalfsen liggen goed op schema gaf het college vanmorgen aan in een persbijeenkomst. Opnieuw zijn er weer kavels verkocht en wel 1 kavel naast de parkeeringang van Albert Heijn voor twee onder een kap en tegenover de molen ook een perceel voor twee onder een kap, ook die werkzaamheden kunnen binnenkort beginnen, daarmee is dit bouwvlak geheel volgebouwd.

Lees verder »

Zwart konijn gevonden

Zwart konijn gevonden

DALFSEN – In de wijk Polhaar (Stickerstraat) huppelde dit konijn plotseling naast mijn fiets. Ik heb hem kunnen vangen. Mist u dit konijn? Dan kunt u hem bij mij thuis op komen halen. Het konijn is inmiddels weer thuis.

Dijkinspecties afgerond

Dijkinspecties afgerond

REGIO – Dijken weer klaar voor de winter: Het Waterschap Groot Salland heeft de jaarlijkse ‘dijkschouw’ afgerond. Dijkinspecteurs controleerden of de dijken goed de zomer zijn doorgekomen en waar herstelwerkzaamheden nodig zijn. Ook bekeken ze of delen van dijken goed zijn onderhouden door eigenaren en andere onderhoudsplichtigen.

Lees verder »

Spreuk van de dag

“Als ik geweten had hoe leuk kleinkinderen zijn…

dan had ik die eerst genomen ! “

Nieuwe tassen voor Hoonhorst 3 en VE1

Nieuwe tassen voor Hoonhorst 3 en VE1

HOONHORST – Onlangs heeft VV Hoonhorst een nieuw contract getekend met Slaapzaal Wijhe voor tassen voor Hoonhorst 3 en Hoonhorst VE1. Op zondag 29 november j.l werden de tassen persoonlijk overhandigd door de eigenaar Danny Land die de tassen ter beschikking heeft gesteld.

Lees verder »

Flash verliest in Bedum

NIEUWLEUSEN – Zaterdag 28 november gingen de dames van Flash Nieuwleusen dames 1 naar Bedum. De dames van Dio Bedum staan 2e in de ranglijst. De eerste set begon Flash zeer sterk en wist Dio Bedum niet wat hun overkwam. Toch kwam Dio Bedum weer terug en werd het heel spannend wie de set zou pakken.

Lees verder »

Gehuldigd voor 300 wedstrijden

Gehuldigd voor 300 wedstrijden

NIEUWLEUSEN – Rob Muller gehuldigd voor 300 wedstrijden in de hoofdmacht van S.V. Nieuwleusen..In de uitwedstrijd op zaterdag 7 november tegen WZC speelde aanvoerder Rob Muller zijn 300e wedstrijd in de hoofdmacht van S.V. Nieuwleusen. Zaterdag 28 november, voor de wedstrijd tegen SEH, werd hij gehuldigd.

Lees verder »