Trechterbekerroute

DALFSEN – Trechterbekerroute voert langs oale ground. Jolanda en Marc Koggel van hotel restaurant Haersholte De Barones namen zich in 2016 voor iets ludieks te doen rond de opgravingen in ‘hun achtertuin’ waarbij een grafveld en een boerderij uit de tijd van de hunebedbouwers werden blootgelegd.

Lees verder »

Zwemvierdaagse Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – 43ste zwemvierdaagse in Zwembad De Meule in Nieuwleusen. Dinsdag 11 juli start in openluchtzwembad De Meule de 43ste Nationale Zwemvierdaagse. Dit evenement kent jaarlijks een kleine 100 deelnemers die vier dagen lang een afstand van 250 of 500 meter zwemmen. Wie dit volbrengt krijgt aan het eind als beloning de verdiende medaille.

Lees verder »

Zonnebloem: “Erop uit in eigen Land”

Zonnebloem: “Erop uit in eigen Land”

DALFSEN – Bezoek van gasten en vrijwilligers Zonnebloem afd. Dalfsen aan het Zandsculpturen zand festijn te Garderen. Voor de 9e keer dit jaar en nu met thema “Erop uit in eigen Land” Niet voor niets, want Nederland telt ontelbaar mooie plekjes. En juist al die prachtige gebouwen, streken en bekende attracties worden uitgebeeld in zand. Ieder jaar is er een ander thema.

Lees verder »

Tweejaarlijkse pleinmarkt

NIEUWLEUSEN – De Pleinfair 2017 op CBS Het Kompas staat dit jaar in het teken van talenten! Zaterdag 8 juli a.s. organiseert CBS Het Kompas in Nieuwleusen van 10.00 tot 13.00 uur haar tweejaarlijkse pleinmarkt. Dit jaar is de Pleinfair meer dan een mooie rommelmarkt. Het staat in het teken van de talenten van de kinderen, de ouders en de school.

Lees verder »

GymXtra

DALFSEN – Vergroot de motorische ontwikkeling met GymXtra
Kinderen van 6 t/m 11 jaar kunnen in het sportseizoen 2017/2018 kiezen uit 10 of 20 lessen. Na een succesvolle pilot in het voorjaar van 2017 gaat GymXtra in oktober 2017 officieel van start voor een volledig sportseizoen.

Lees verder »

Rachel zingt voor SLVH Dalfsen

Rachel zingt voor SLVH Dalfsen

DALFSEN – Deze productie is een samenwerking tussen Mike Medina Filmproducties en Jan Kisjes studio.Rachel Katoele uit Dalfsen zingt het lied: All of me van John Legend voor de promotie van de actie: Samen loop voor Hoop Dalfsen, 24-uur wandelen om geld in te zamelen voor onderzoek tegen kanker.

Lees verder »

Man aangehouden voor mishandeling

Man aangehouden voor mishandeling
Een 52-jarige Zwollenaar werd op woensdagavond 28 juni aangehouden voor mishandeling. De man wordt er van verdacht rond 21.00 uur op de Valkenbergweg een 52-jarige plaatsgenoot te hebben mishandeld. Deze raakte gewond aan zijn armen.

Lees verder »

Te snel

Te snel

LICHTMIS – Op de N377 tussen Hasselt en de Lichtmis viel tijdens videosurveillance een personenauto op vanwege zijn rijgedrag. De gemiddelde trajectmeting kwam na ruim 2700 meter uit op 137 km/u ipv 80. Werkelijke snelheid lag nog een stuk hoger.

Lees verder »

Inbraak in Dalfsen

Inbraak in Dalfsen

DALFSEN – Tussen 28 juni 23.00 uur en 29 juni 06.30 uur is er ingebroken in een woning aan de Koestraat in Dalfsen. Heeft u tips? Bel dan de politie op 0900-8844.

Aanmelding voor IN BEELD start nu

Aanmelding voor IN BEELD start nu

DALFSEN – Een avond voor aanbieders van cultuurprojecten voor de jeugd in de gemeente Dalfsen. Vanaf vandaag start de aanmelding voor een bijzondere avond. Op donderdag 7 september organiseren combinatiefunctionaris Jolanda Versluis en cultuurmakelaar Renée Nieuwenstein een avond voor aanbieders van cultuurprojecten voor de jeugd in de gemeente Dalfsen.

Lees verder »

Meer over opening Wecycle Service Center

DALFSEN – Wecycle Service Center Dalfsen stimuleert circulaire en sociale economie. Re-integreerders sorteren en demonteren e-waste. Met een bijeenkomst voor genodigden en een open dag is het Wecycle Service Center Dalfsen officieel gestart. Wecycle, Road2Work IJssel-Vecht, ROVA en de gemeenten Dalfsen, Raalte en Zwartewaterland geven hiermee een stimulans aan zowel de circulaire als de sociale economie in de regio.

Lees verder »

Clinic voor jeugdleden voorafgaand aan SV Dalfsen – PEC Zwolle

Clinic voor jeugdleden voorafgaand aan SV Dalfsen – PEC Zwolle

Op zaterdag 8 juli speelt Dalfsen 1 een oefenwedstrijd tegen PEC Zwolle. Voor de jeugdleden van SV Dalfsen en ASC’62 wordt die dag, in samenwerking met PEC Zwolle en FOX Sports een clinic georganiseerd. Ieder jeugdlid van SV Dalfsen en ASC’62 van JO07 t/m JO15 mag meedoen, aangemoedigd door zoveel mogelijk familie, vrienden en bekenden. Deelname is gratis!

Lees verder »

Expo in AH etalages

DALFSEN – Er hangt weer nieuw werk in de AH etalages. Dit keer van Joke van Dam. Joke is al jaren lang een enthousiaste “amateur kunstenaar”. Haar werken zijn heel veelzijdig en gemaakt op doek met acrylverf. Soms abstract maar vaak schildert zij toch vanuit realisme.

Lees verder »

Goed nieuws van de politie

Goed nieuws van de politie

DALFSEN – Het 17 jarig meisje dat sinds maandag middag in Dalfsen was vermist is in goede gezondheid aangetroffen. Bedankt voor het mee zoeken! Er worden hierover verder geen mededelingen gedaan.

Uitkomsten cliëntervaringsonderzoek Wmo

Uitkomsten cliëntervaringsonderzoek Wmo

DALFSEN – Gemeente Dalfsen scoort hoog op cliëntervaringsonderzoek Wmo. Cliënten ervaren de gemeente Dalfsen als zeer positief. Vorige maand zijn inwoners uit de gemeente Dalfsen, die in 2016 een indicatie Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) hadden, gevraagd naar hun ervaringen met de gemeente Dalfsen over 2016.

Lees verder »