Geef geen geld, bel de politie

Geef geen geld, bel de politie

REGIO – De  afgelopen week zijn er bij de politie drie meldingen binnengekomen over een man die langs de deuren gaat en vraagt om geld voor een nieuwe accu. De bankpas van de man zou stuk zijn en hij heeft met spoed een nieuwe accu nodig om op tijd te komen voor een afspraak elders in het land.

Lees verder »

Sommige eieren acuut gevaar gezondheid

Lijst met eicodes van eieren met te hoog fipronilgehalte. De NVWA adviseert om eieren met de code X-NL-40155XX niet te eten. Het fipronil-gehalte in deze eieren is dusdanig hoog dat consumptie een acuut gevaar oplevert voor de volksgezondheid. Het gaat om eieren van 1 producent.

Lees verder »

Dit is een wildbrug

Dit is een wildbrug

VECHTERWEERD – Vanmiddag hoor je fietsers uit het westen van het land tegen elkaar zeggen: dit is een wildbrug. Op dat moment reden ze langs de Vitens op het Vechterweerd. Ze menen het ook nog.  Gelukkig weten wij wel beter. Onder “die wildbrug” zit de nieuwste en duurzaamste drinkwaterproductielocatie van Nederland :  Vechterweerd.

Lees verder »

Sierfruit: als broodjes

Sierfruit: als broodjes

DALFSEN – LENTHE – Tegen over de Moezenbeltweg is weer een openluchtwinkeltje met allemaal heel mooi sierfruit. Als broodjes vliegen ze weer over de toonbank. Ze hebben elke avond daar koopavond. Het is te vinden aan de Heinoseweg ter hoogte van de Moezenbelt.

Vobula Kampeerders weer neer gestreken

Vobula Kampeerders weer neer gestreken

DEN AALSHORST – DALFSEN – De kampeerders en vooral niet te vergeten de harde werkers van Vobula zijn vanaf afgelopen zaterdag weer neergestreken op Den Aalshorst.  Kamperen met Vobula betekent actief, betaalbaar en gezellig kamperen op een bijzondere locatie in Nederland. Het is al een jarenlange traditie, welke eerder in organisatie was van de ANWB de zg. landgoedkamperen.

Lees verder »

Uitslag Hippisch Nieuwleusen (30-7)

NIEUWLEUSEN – Abdissa van der Kamp en De Mensinghe’s Lente hebben afgelopen zaterdag in het L springen cat. D op de Overijsselse kampioenschappen een 7e prijs gehaald en hiermee geplaatst voor het Nederlands kampioenschap in Ermelo op 26 augustus.

 

Los schaap dwaalt af het bos in

RECHTEREN – Dalfsennet werd net gebeld dat er een losgebroken schaap aan het afdwalen is het bos in. Het gaat om in het gebied vanaf de Schaapskooiweg ( kaasboerderij) de eerste weg rechts, iets verder kan je rechts een zandpad in.

Lees verder »

Opsporing verzocht

Opsporing verzocht

HEINO – Asociale bandenstort? Afgelopen dagen zijn ruim 30 autobanden gestort in bos Berkendijkdwarsweg – Hogebroeksweg, bij Heino, gemeente Raalte. Wie helpt storter te laten betalen, vraag te politie? Tips graag bij de politie Raalte of Heino.

Ochtendwandeling

Ochtendwandeling

DALFSEN – Je zou maar een naaktslak zijn. Deze ( zie foto) is wel een van de dapperste soort. Hij/zij steekt het nieuwe, prachtig vlakke fietspad – van Gerner Es naar het zwembad en het sportpark – over. Een ontdekkingstocht. En van onderen met al dat zand niet zo lekker gladjes.

Lees verder »

Bladblazer weg

Bladblazer weg

LEMELERVELD –  Tussen 26 juli 16.00 uur en 27 juli 10.00 uur is een bladblazer weggenomen uit de schuur van de begraafplaats in Lemelerveld aan de Nieuwstraat.  Heeft u iets gezien neem dan contact op met de politie.

ING pas gevonden en terug

DALFSEN – Gevonden ING pas. Vanmiddag heb ik een ING pas gevonden in de Camerlinckstraat in Dalfsen. De eigenaresse kan op vertoon van haar kaart,  de pas ophalen op Stickerstraat 21 in Dalfsen. Wel graag even vooraf een telefoontje: 06 – ### ### ##.
Update:
De ing pas die in de camerlinckstraat is gevonden is weer terug bij de eigenaar.

Ongeval Welsummerweg.

Ongeval Welsummerweg.

Dalfsen – Zaterdagavond is op de Welsummerweg komende vanaf Dalfsen een automobilist geslipt op het natte wegdek in de slinger ter hoogte van nr 20.
Na met de zijkant een boom te hebben geraakt is de auto in de sloot tot stilstand gekomen.

Lees verder »