Amerikaanse dag Calluna.

Amerikaanse dag Calluna.

Ommen / Oudleusen – zondag was het weer zo ver, de Amerikaanse dag bij café Calluna brak weer los in alle hevigheid, want het leek niet mogelijk maar toch was het nog drukker dan voorgaande jaren.
Tussen de beide bruggen stond het aan beide kanten van de stouwesloot helemaal vol met Harley Davidson motoren en Amerkaanse auto, s

Lees verder »

Geslaagd kick-off concert Ommer muziekleerlingen

Geslaagd kick-off concert Ommer muziekleerlingen

DALFSEN – OMMEN – Zaterdag 29 september hebben de leerlingen van de muziekverenigingen Kunst Na Arbeid (KNA), Soli Deo Gloria (SDG), Crescendo en de Bazuin een geslaagde start van het muziekseizoen gemaakt. Nadat de zij ’s middags gezamenlijk een aantal muziekstukken instudeerden, lieten zij het bij de muziekkoepel verzamelde publiek horen wat in één middag voor elkaar te krijgen is met jonge en enthousiaste muzikanten.

Lees verder »

Sollitanten burgemeester Dalfsen: een derde is vrouw

DALFSEN –  In Dalfsen was ruim een derde van de sollicitanten vrouw. “Ik hoop van harte dat er meer vrouwelijke burgemeesters komen.” Dit verklaarde commissaris van de koning Andries Heidema vanochtend in het programma Groot Onderhoud op Radio Oost. Op dit moment hebben slechts 5 van de 25 Overijsselse gemeenten een vrouwelijke burgemeester, waarvan er één waarnemer is.

Lees verder »

Collecte Nierstichting 2018 groot succes

DALFSEN – Elk jaar weer veel trouwe gevers en collectanten: bedankt! Aan alle gevers en collectanten in Dalfsen, Oudleusen, Hoonhorst en de buitengebieden: heel hartelijk bedankt voor jullie financiële steun en inzet!! We konden dit jaar ruim 6000 euro overmaken naar de Nierstichting voor hun zo belangrijk onderzoeks- en ontwikkelingswerk voor de nierpatiënten.

Lees verder »

Waterschap controleert schoonmaken sloten

Waterschap controleert schoonmaken sloten

REGIO – Waterschap controleert schoonmaken sloten weer in gehele werkgebied. Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) controleert vanaf dit jaar het onderhoud van de sloten (schouwen) weer in zijn gehele werkgebied. Na de fusie in 2016 waaruit WDODelta is ontstaan, gebeurde dit in het zuidelijk deel van het werkgebied alleen op verzoek van eigenaren en pachters.

Lees verder »

Tikkie Dalfsen misverstand

DALFSEN – Deze week leek het er op dat oplichters een slimme manier gevonden hadden om inwoners van de gemeente Dalfsen geld afhandig te maken. De gemeente kreeg namelijk klachten van mensen die op hun betaaloverzicht zagen dat er onbedoeld geld naar de gemeente was overgemaakt.

Lees verder »

Provincie Overijssel voert onmiddellijk geitenstop in

REGIO – Geen uitbreiding, nieuwvestiging of omzetting naar geitenhouderij. Provincie Overijssel kondigt stop aan voor geitenhouderijen. Overijssel voert een geitenstop in. Geitenhouderijen mogen met ingang van 28 september 2018 niet meer uitbreiden. Ook mogen nieuwe bedrijven zich niet meer vestigen en is het omzetten van een agrarisch bedrijf naar een geitenhouderij ook niet meer toegestaan.

Lees verder »

Natuurervaringsnacht voor natuurgidsen en jongeren

Natuurervaringsnacht voor natuurgidsen en jongeren

REGIO – Op vrijdag 19 oktober organiseren Natuur en Milieu Overijssel en Landschap Overijssel een speciale ervaringsnacht in de natuur voor jonge mensen. Onder leiding van bushcraft experts en doorgewinterde boswachters gaan we in de prachtige natuur nabij Ommen vuur maken, dieren van de nacht ontdekken, eten uit de natuur, frisse lucht ademen en overnachten onder de sterren.

Lees verder »

Vechtdaldag en Vechtsymposium trok ruim 250 deelnemers

Vechtdaldag en Vechtsymposium trok ruim 250 deelnemers

VECHTDAL – De vandaag te Hardenberg gehouden Vechtdaldag, wat gestart is met een Vechtdalsymposium in  Theater de Voorvechter werd zeer druk bezochte Hardenberg. Een symposium samen met experts, wetenschappers, en bestuurders uit het Vechtdal, zowel uit het Nederlandse deel als het Duitse deel gaven in inzichten aan rond de meanderende Vecht, zeker met het oog op de klimaatveranderingen.

Lees verder »