Hebt u de mantelzorgwaardering 2018 al aangevraagd?

DALFSEN – Wees er snel bij! Aanmelden kan tot 1 maart 2019. Levert u mantelzorg aan een inwoner van Dalfsen of krijgt u als inwoner van Dalfsen ondersteuning van een mantelzorger? Wees er snel bij! Meld uzelf of deze persoon aan voor 1 maart 2019 via het aanmeldformulier op www.dalfsen.nl/mantelzorgwaardering. Tot nu toe zijn ruim 550 personen aangemeld voor de mantelzorgwaardering.

Lees verder »

College gemeente Dalfsen bezoekt Lemelerveld

DALFSEN – LEMELERVELD – Ieder jaar komt het college van burgemeester en wethouders op bezoek bij inwoners in elke kern. Op dinsdag 12 februari bezoekt het college Lemelerveld. Om 20.00 uur in zaal Reimink start de informatieavond, die georganiseerd wordt in samenwerking met Plaatselijk Belang. Het college praat inwoners uit Lemelerveld dan bij  over actuele gebeurtenissen in de buurt.

Lees verder »

Meer aandacht voor watererfgoed

Meer aandacht voor watererfgoed

REGIO –  DALFSEN – Het Algemeen Bestuur van Drents Overijsselse Delta (WDODelta) heeft het beleid voor waterschapserfgoed en ruimtelijke kwaliteit vastgesteld. Het wil meer aandacht voor zijn erfgoed. WDODelta wil de rijke geschiedenis van het waterschap laten zien. Het erfgoed bestaat niet alleen uit historische gebouwen, sluizen, gemalen en dijken, maar ook uit oude kaarten en andere historische voorwerpen.

Lees verder »

In verhalen over de Vecht mag de zomp niet ontbreken

In verhalen over de Vecht mag de zomp niet ontbreken

DALFSEN – “De zomp hoort bij het DNA van Dalfsen én van het Vechtdal”, zegt Herman Odink, bestuurder van Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta). “Als inwoner van de gemeente Dalfsen ben ik blij en trots dat er mede door een bijdrage van het waterschap over een paar maanden weer een ‘historische’ zomp over de Vecht bij Dalfsen vaart.

Lees verder »

Extra infoavond Carolus Clusius College

Extra infoavond Carolus Clusius College

ZWOLLE – Het Carolus Clusius College organiseert een extra informatieavond voor leerlingen uit groep 8 en hun ouders. Zij zijn op woensdag 6 februari van harte welkom om kennis te maken met de school en het onderwijsaanbod.  De leerlingen zijn met hun ouders vanaf 19.30 uur van harte welkom in het vernieuwde gebouw van het CCC aan de Kamperweg 1 in Zwolle.

Lees verder »

Sneeuw maakt de wereld mooi

Sneeuw maakt de wereld mooi

DALFSEN – Wat scheelt dat toch altijd een bult werk, die sneeuw. Zo ineens zie je geen rommel meer liggen en hoef je het pad niet meer aan te vegen en blad weg te blazen. De sneeuw bedekt alles met een heerlijk wit tapijtje. De hele wereld ziet er ineens veel vrediger uit en is net of er veel meer vogeltjes zijn. Overal zie je ze rond fladderen.

Lees verder »

Tamme wilde eenden

Tamme wilde eenden

DALFSEN – Dit waren 2 hele tamme wilde eenden die op hun dooie gemak bleven zitten bij de Marswetering, voor niks bang schijnbaar, of straal ik zo veel vertrouwen uit?

Lees verder »

Tot Nut en Vermaak komt dit jaar vanaf de Veluwe.

Tot Nut en Vermaak komt dit jaar vanaf de Veluwe.

VILSTEREN – Toneelvereniging Tot Nut en Vermaak uit Vilsteren komt dit jaar vanaf de Veluwe. Wij, toneelvereniging Tot Nut en Vermaak,  zijn op dit moment alweer druk bezig met de voorbereidingen voor het grote toneelstuk van dit jaar.  Dit jaar zullen we een van de toneelstukken van ‘Familie Bruinsma in de bocht’ spelen, namelijk ‘Groeten van de Veluwe’. Een ware kaskraker om zeker naar uit te kijken.

Lees verder »

De Toekomstmakers onderzoeken

DALFSEN – De Toekomstmakers onderzoeken duurzame toekomstbeeld van de Gemeente Dalfsen. Het Duurzame Dorpen netwerk van de Gemeente Dalfsen organiseert een serie interactieve lezingen omtrent (sociale) duurzaamheid onder de naam De Toekomstmakers. Een maandelijks terugkerende educatieve avond met als doel om bewustwording rondom duurzame thema’s te vergroten en een dialoog op gang te brengen.

Lees verder »

Opbrengst lievedingenadventskalender voor Stichting Red een Kind

Opbrengst lievedingenadventskalender voor Stichting Red een Kind

DALFSEN – In november en december 2018 heeft Petra Lip lievedingenadventskalenders verkocht voor Stichting Red een Kind. Iedere dag werd er een kaartje opengemaakt met een lieve opdracht voor jezelf, het gezin of voor een ander. Er zijn er 364 verkocht in de regio Dalfsen, maar ook zeker daarbuiten, door heel Nederland en zelfs België en Duitsland.

Lees verder »

Het geld ligt op straat voor de scholen

REGIO – 10.000 euro voor elke deelnemende school.  Basisscholen krijgen steun bij vergroenen speelplein. De provincie Overijssel en haar partners in het programma Natuur voor Elkaar willen dat alle schoolpleinen in 2025 vergroend zijn. Plekken waar kinderen in het groen kunnen spelen, die voor verkoeling zorgen en een leefbare plek zijn voor planten en dieren.

Lees verder »

Hond aangereden

OUDLEUSEN – Hond aangereden kringsloot west. Overleden. Rond 6:30 u vanmorgen rende een Mechelse/Duitse herder vanaf de Slagweg de Kringsloot-west op, ik kon hem niet ontwijken. Hij had een transparante kap op. Tegen de tijd dat de dierenambulance er was is hij helaas overleden. Hij gaf aan dat het aan een oog blind is.

Lees verder »

De Vechtzomp weer terug naar Dalfsen?

De Vechtzomp weer terug naar Dalfsen?

DALFSEN – De Vechtzomp komt op stoom! Stapt u aan boord?Vanaf 2017 heeft Stichting Vechtzomp Dalfsen hard gewerkt om de Vechtzomp terug te brengen op de Dalfser Vecht. Bent u benieuwd naar de ontwikkelingen? Wij nodigen u graag uit op donderdag 7 februari in Theater De Stoomfabriek.

Lees verder »