Subsidieregeling voor stoppende varkenshouders

REGIO – Varkenshouderijen die geuroverlast voor omwonenden veroorzaken  en die willen stoppen kunnen in aanmerking komen voor subsidie. Dit staat in de Subsidieregeling sanering varkenshouderijen (Srv). Vanaf vandaag kunnen de ondernemers alvast bekijken of zij in aanmerking kunnen komen voor deelname aan de Srv en hoeveel subsidie zij kunnen ontvangen.

Lees verder »

Update in Opgelicht rondom Zwemcentrum Dalfsen?!

DALFSEN – Update in Opgelicht:op TV om  21:20 uur op NPO 1.. Vanavond is er een update over de zaak rondom ZwemCentrum Dalfsen / Vaatstra naar aanleiding van de recente uitspraak. Beste lezer: Zoals in eerdere communicatie aangegeven heeft 18 maart jl. de inhoudelijke behandeling van de strafzaak tegen Vaatstra plaatsgevonden. Een aantal gedupeerden waren aanwezig tijdens deze zitting.

Lees verder »

Open dag op melkveebedrijf

Open dag op melkveebedrijf

ZWOLLE – Wie kent de slogan ‘melk is goed voor elk’ nog? Helaas zijn melk – en andere zuivelproducten – door voedselintolerantie allang niet meer goed voor ‘elk’. Dat het ook anders kan, bewijst Erve Slendebroek nabij Zwolle. (niet te verwarren met Slennebroek in Dalfsen) Dit boerenbedrijf heeft zich volledig toegelegd op de productie en verwerking van zogenoemde A2-melk.

Lees verder »

Zomertrainingen Stokvisdennen beginnen weer

Zomertrainingen Stokvisdennen beginnen weer

DALFSEN – Maandag 29 april 2019 gaat bij de Stokvisdennen het nieuwe seizoen 2019-2020 al weer van start met de zomertrainingen. Dan starten alle trainingen voor pupillen en junioren en ouder, met fietstraining op maandag, de zogenaamde droogtraining (spel, looptraining en schaatsoefeningen) op woensdag en skeelertraining op vrijdag. Op de foto staan de tijden en adressen.

Lees verder »

Dalfsenaar Walter Beekers in Guinness Book of Records

Dalfsenaar Walter Beekers in Guinness Book of Records

DALFSEN – MHC Dalfsen-trainer (Veterane) Walter Beekers heeft een unieke vermelding in het Guinness Book of Records gekregen. Afgelopen woensdag 24 april speelde de 84-jarige Dalfsenaar een bijzondere hockeywedstrijd op de velden van het Bredase Push, nl. een door de KNHB als officieel erkende interland van louter 80-jarigen tegen leeftijdsgenoten uit Engeland.

Lees verder »

Jeroen Hilster derde in enerverende race

Jeroen Hilster derde in enerverende race

NIEUWLEUSEN – Zaterdag mocht Jeroen Hilster zijn ten Kate YamahaR6 starten voor de tweede race in het ONK SuperCup 600. De weersomstandigheden waren zaterdag duidelijk anders dan vrijdag tijdens de vrije trainingen. Vrijdag was het droog, terwijl zaterdag de condities nat en winderig waren.

Lees verder »

Goede start WalkieTalkies Vechtdal

Goede start WalkieTalkies Vechtdal

REGIO – Een mooie start zondagmorgen voor de nieuwe wandelclub WalkieTalkies Vechtdal. 16 mensen van Hasselt tot Deventer en van Zwolle tot Balkbrug liepen een kleine tien kilometer door het gebied ten zuiden van de stuw Oudleusen-Vilsteren. De weergoden dreigden even, maar trokken zich toch terug waardoor het perfect wandelweer was.

Lees verder »