Weissensee een stukje Nederland

Weissensee een stukje Nederland

DALFSEN – De Alternatieve Elfstedentocht Weissensee  in Oostenrijk, het grootste jaarlijkse schaatsevenement op natuurijs, trekt ruim 4000 schaatsliefhebbers. Elf dagen lang is het plaatsje Techendorf een stukje Nederland, en dat al sinds 1989. Het schijnt dat toenmalig organisator Aart Koopmans het meer ontdekte in de Bondfilm The Living Daylights.

Lees verder »

Boerendag op het Agnieten College

NIEUWLEUSEN – Dinsdag 28 januari organiseerden examenleerlingen een Boerendag voor het Agnieten College in de Spil. De hele dag stond in het teken van het boerenleven met alles erop en eraan. De dag werd georganiseerd om alle gezinnen, die direct of indirect afhankelijk zijn het boerenbedrijf, een hart onder de riem te steken.

Lees verder »

Gemeente klaar voor DSO

DALFSEN – Met de inzet van projectleider Thijs Swolfs van M&I/Partners staat de gemeente Dalfsen als een van de eerste gemeenten in Nederland aan de vooravond van implementatie van lokale software die DSO-proof is. Een belangrijke pijler binnen de Omgevingswet is het Digitaal Stelsel Omgevingswet. In Dalfsen wisten ze dat ze daar ‘iets’ mee moesten doen.

Lees verder »

Interactieve regiokaart Brandweer IJsselland

REGIO – Hoe zijn de 35 brandweerposten geografisch verspreid in IJsselland, wat voor materieel staat er en hoeveel mensen heeft een post maximaal nodig om goed uit te kunnen rukken?  Wie snel een antwoord wil op deze vragen, vindt ze op de interactieve regiokaart van Brandweer IJsselland op de website van Brandweer Nederland, de landelijke site voor alle 25 brandweerregio’s in Nederland.

Lees verder »

Stuwzangers Vilsteren weer bij de Veldhoek

Stuwzangers Vilsteren weer bij de Veldhoek

HEINO – Op zondagmiddag 16 februari staan de Stuwzangers weer op het podium van Restaurant de Veldhoek aan de Lemelerveldseweg 37 te Heino Gratis kaartjes af te halen vanaf woensdag 5 februari. Traditiegetrouw is er weer een optreden van shantykoor de Stuwzangers Vilsteren bij Jo & Ellen  van Restaurant de Veldhoek.

Lees verder »

Bijeenkomst lokaal sportakkoord ‘Een kerngezond Dalfsen’

Bijeenkomst lokaal sportakkoord ‘Een kerngezond Dalfsen’

DALFSEN – Afgelopen woensdag (30 januari) was in De Trefkoele+ de kick-off van het lokaal akkoord ‘Een kerngezond Dalfsen’. Het doel van het lokale beleid is om zoveel mogelijk inwoners met plezier te laten sporten en bewegen en aandacht te hebben voor een gezonde leefstijl. In het lokale akkoord staat ook hoe sportverenigingen, sport- en beweegaanbieders, maatschappelijke partijen, inwoners en de gemeente willen samenwerken.

Lees verder »

Officiële aftrap werkzaamheden Nieuwleusenerdijk

ZWOLLE – NIEUWLEUSEN –  Op woensdag 15 januari 2020 vond de officiële aftrap voor de werkzaamheden aan de Nieuwleusenerdijk plaats. Dit was het moment waarop de bussen over het fietspad aan de noordzijde konden gaan rijden en fietsers het nieuwe fietspad aan de zuidzijde van de Nieuwleusenerdijk in gebruik konden nemen.

Lees verder »

“Tikkie jij bent ‘m!”

DALFSEN – Basisschoolleerlingen in actie voor buiten spelen. Meld de school nu aan voor De Kleine Jantje Beton Loterij. Vanaf vandaag kunnen basisscholen zich op JantjeBeton.nl/loterij aanmelden om mee te doen aan De Kleine Jantje Beton Loterij. Afgelopen jaar haalden tienduizenden leerlingen van 500 scholen een bedrag van € 800.000,- op, waarvan de helft naar de scholen ging. Dit jaar wordt een nog hogere opbrengst verwacht.

Lees verder »

15 Beeldbepalende evenementen

REGIO – 15 Beeldbepalende evenementen geven Overijssel kleur. Vijftien Overijsselse evenementen zijn door de provincie aangemerkt als beeldbepalend evenement in de periode 2020-2023. Deze gevestigde cultuur- en sportevenementen zijn van hoge kwaliteit, geven Overijssel kleur en versterken de aantrekkelijkheid van de provincie voor inwoners en bezoekers.

Lees verder »

Noortje en Noa winnen voorleeswedstrijd gemeente Dalfsen-Nieuwleusen!

Noortje en Noa winnen voorleeswedstrijd gemeente Dalfsen-Nieuwleusen!

Noortje van Westreenen uit groep 8 van basisschool De Spiegel in Dalfsen en Noa Hofsink uit groep 8 van basisschool De Uitleg in Dalfsen hebben vanmiddag de voorleeswedstrijd in de gemeente Dalfsen-Nieuwleusen gewonnen. Deze wedstrijd werd georganiseerd door de bibliotheek en vond in twee rondes plaats in De Trefkoele+.  Vijftien basisscholen deden mee. Het betrof hier een voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd. De winnaars zullen op 11 maart 2020 de gemeente Dalfsen-Nieuwleusen vertegenwoordigen in de halve finale in Ommen.  En wellicht wordt één van hen wel De Nationale Voorleeskampioen 2020!

Lees verder »

1 minuut gratis winkelen bij Noggus & Noggus

1 minuut gratis winkelen bij Noggus & Noggus

DALFSEN – Tijdens de nieuwjaarsreceptie van SV Dalfsen werd een ludieke hoofdprijs verloot, namelijk 1 minuut gratis winkelen bij Noggus & Noggus te Dalfsen. De gelukkige winnaar Hendri Meier uit Dalfsen nam de prijs in ontvangst en bedacht later dat het misschien beter was hier een andere bestemming aan te geven.

Lees verder »

Timmerweek 2020

Timmerweek 2020

DALFSEN – Wie pakt de hamer op na de vierde editie? De werkgroep met 5 enthousiaste ouders zijn weer gestart om opnieuw een Timmerweek te organiseren in de eerste week van de schoolvakantie. De vierde editie alweer in de huidige opzet.
Om dat de komende jaren te kunnen blijven doen zoeken we nieuwe werkgroepleden.

Lees verder »

Dalfsen werkt aan Biodiversiteit

DALFSEN – De Jachtlusterallee is daarvan een mooi voorbeeld en vrijwel gereed. Het is geheel uitgevoerd door de medewerkers van Dalfsen Werkt. Nieuwe bomen zijn er geplant, duidelijk is gekozen voor meer diversiteit in de bomen om het aantrekken van vlinders en insecten te vergroten, de bermen zijn plaatselijk verlaagd en hier en daar verhoogd voor een betere waterhuishouding.

Lees verder »

Geruchten moeten de wereld uit

Geruchten moeten de wereld uit

DALFSEN – Wethouder Ruud van Leeuwen was vanmorgen nogal duidelijk om geruchten de wereld uit te krijgen. Een van de geruchten was dat de gemeente Dalfsen het Chinees restaurant Wing Wah aan het Kerkplein in Dalfsen zou hebben gekocht. Hij gaf aan dat dit in geen geval juist is. Ook is dit nooit ter sprake geweest en de gemeente zal dit ook niet kopen.

Lees verder »

Nieuwe kaders duurzame energie

DALFSEN – De nieuwe kaders duurzame energie zullen in februari in de raad worden besproken. Dit betreft met name  de opwekking van energie voor eigen gebruik. Te vaak ervaart met bij plannen dat daken niet geschikt zijn voor zonnepanelen, er wordt gedacht aan het mogelijk maken van plaatsen van panelen op eigen terrein.

Lees verder »

Bestemming locatie Gruthuuske

DALFSEN – Nieuwbouw appartementen en kantoor op locatie Gruthuuske. Onlangs heeft de gemeente Dalfsen, in samenwerking met woonstichting Vechthorst en woonzorgcentrum Rosengaerde, de plannen voor nieuwbouw op de locatie van het Gruthuuske en het huidige kantoor van Rosengaerde gepresenteerd aan omwonenden. 

Lees verder »