Dieren in de kou ?

Dieren in de kou ?

DALFSEN – Dat het vanmorgen na een nachtje nachtvorst behoorlijk frisjes was  staat buiten kijf, min 2 met een nog lagere gevoelstemperatuur. Was ook duidelijk te zien aan het gedrag van  de mensen, goed gekleed,  stevige pas en snel uit de wind of weer naar binnen in de warmte.

Lees verder »

Omgedraaid

Omgedraaid

DALFSEN – We hebben voor de gein die prachtige foto van Ilse even omgedraaid, dan lijkt het net alsof die foto dan vanaf de Rondweg is gemaakt.

De buurvrouwe is vieftig

De buurvrouwe is vieftig

OOSTER DALFSEN – Mooi werk altied, een poppe zetten. Disse keer iene met Ooievaar en luiers veur buurvrouw Betsie. Met de buurte flink vergaadrn en överleggn. Zo heff de buurman en buurvrouwe alleend een gazonnegie en de volgnde dag de tuune vol met bordn , spandoekn en aandere pröttel.

Lees verder »

Welsummerweg Dalfsen

DALFSEN – Er wordt vaak te hard gereden op de Welsummerweg, aldus een inzender. Zou mooi zijn als de politie op snelheid zou controleren op de Welsummerweg / Kampmansweg als fietser ben je je leven niet zeker! De gemeente Dalfsen zou tot er definitief plannen zijn voor fiets- en voetpaden borden kunnen plaatsen.

Lees verder »

Black Friday gekte ook saturday en sunday ook nog een keer

Black Friday gekte ook saturday en sunday ook nog een keer

DALFSEN – Black Friday: zwarte vrijdaggekte dan ook maar in Dalfsen? Ja echt na Black Friday en Black Saturday en ook nog een keer Black Sunday. Oorspronkelijk komt de naam Black Friday uit de Amerikaanse stad Philadelphia en deze werd in de jaren ’50 voor het eerst gebruikt door de politie om te verwijzen naar de enorme verkeersdrukte in en rond die stad op de dag na Thanksgiving. Iedereen ging die dag inkopen doen.

Lees verder »

Walnoten

Walnoten

DALFSEN – Dit jaar had ik geluk, heel veel walnoten, vorig jaar waren ze op 1 hand te tellen, maar dit jaar gruwelijk veel. Het wemelde in de herfst ook van de eekhoorns in onze tuin. Soms wel 6 tegelijk. En ze hadden ook wel wel eens geduvel onderling.

Lees verder »

Han Noten benoemd tot Commissaris Vitens

Han Noten benoemd tot Commissaris Vitens

DALFSEN – Han Noten (62) is benoemd tot Commissaris van het drinkwaterbedrijf Vitens. In mei van volgend jaar volgt hij Boele Staal op als voorzitter van de Raad van Commissarissen.Staal nadert het einde van zijn zittingstermijn. Met Noten als opvolger krijgt Vitens een ervaren bestuurder als voorzitter van de RvC.

Lees verder »