Bijeenkomst Ondernemen iets voor u?

DALFSEN -Organisator: Kamer van Koophandel in het Gemeentehuis Dalfsen. U wilt zich goed voorbereiden op de start van uw eigen bedrijf. Op de gratis bijeenkomst van de Kamer van Koophandel krijgt u informatie over alle onderdelen van het zelfstandig ondernemerschap. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.

Lees verder »

oranjepiket

ornajepiket.jpg

Foto C.

Wat zou hier van de bedoeling zijn aan de Emmerweg  vraagt een trouwe kijker aan Dalfsennet. Ik weet niet of het antwoord goed is maar ik denk dat het een wandelroute is  voor koninginnedag,tenminste zo aan de kleur de zien. Maar kan ook zijn dat het voor 5 mei is.

Lees verder »

Steeds minder weigerambtenaren homohuwelijk

Steeds meer gemeentes in de regio Zwolle hebben geen enkele buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand (babs) in dienst die weigert huwelijken tussen twee mannen of twee vrouwen te voltrekken. Dat meldt COC Zwolle, dat een inventarisatie deed onder alle 23 gemeentes in haar werkgebied. Vrijdag 1 april is het tien jaar geleden dat het burgerlijk huwelijk  werd opengesteld (bron: persbericht).

Lees verder »

Sieradendag in Hoonhorst

HOONHORST – Ze heet  Claudia Lubberts en woont in Hoonhorst. Claudia is sinds april 2006 bezig met het maken van sieraden. O.a Kettingen, (geregen, geketteld, gehaakt en geknoopt), armbanden en oorbellen.

sieraden_maken_2.jpg

Lees verder »

Opbrengst compostactie

compostkar.jpg

DALFSEN – De jaarlijkse compostactie van de Nederlands Gereformeerde Kerk die gehouden is op 12 maart maart jl. heeft een geweldig resultaat opgebracht. Er zijn in totaal 1730 zakken compost, potgrond en/of (kippen)mestkorrels afgeleverd.

Lees verder »

Ongeval met gewonden update 21.30 uur

ambulance.jpg

OMMEN – Ommer hv (brandweer)  rukt uit naar ongval op de N48.Donderdagavond rond 17:45 werd de brandweer van Ommen en Balkbrug opgeroepen voor een ongeval met letsel.Het ongeval zou plaats gevonden hebben op de N48 ter hoogte van hectometerpaaltje 105.1.

Lees verder »

Lammerendag bij Schaapskooi Lemelerberg in Giethmen

LEMELERBERG – Lammerendag in Giethmen. Kom lammetjes (p)aaien!  Landschap Overijssel nodigt je uit voor de Lammerendag bij de schaapskooi op de Lemelerberg. Tijdens deze gezellige familiedag kun je als voorbode van de lente de pas geboren lammetjes van de schaapskudde zien en zelfs aaien.

Lees verder »

Melding van stankoverlast

DALFSEN – Om 13:56, donderdagmiddag, is de brandweer van Dalfsen gevraagd om met de tankkautospuit 2040 uit te rukken naar de Rynoldingstraat in Dalfsen, vanwege de melding van ‘stankoverlast’. Een bewoonster van een woning rook een mysterieuze lucht, wat zij beschreef als een mix van Gas, Benzine en Terpentine.

Lees verder »

Dierenscherming handen vol in Zwolle

ZWOLLE- Een inspecteur van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming heeft zeven verwaarloosde honden weggehaald uit een huis in Zwolle. De 47-jarige eigenaresse van de honden heeft een bekeuring gekregen. De dieren zaten in gestapelde benches in een centimeters dikke laag uitwerpselen.

Lees verder »

Bos- en Weidetocht van start in Dalfsen

hardlopen.jpg

Zwolle – Dalfsen De traditionele Bos- en Weidetocht komt er weer aan. Het drukst bezochte evenement van de ‘Zwolse Wandel Verenigingen’ staat gepland voor zaterdag 9 en zondag 10 april. De startplaats is bij restaurant Madrid aan de Tolhuisweg 5 in Dalfsen.

Lees verder »

Stimuland helpt boeren bij nieuw toekomstperspectief

OMMEN – DALFSEN – Voor agrariërs die hun bedrijf af willen of moeten bouwen maar die nog wel afhankelijk zijn van een inkomen, organiseert Stimuland op maandagochtend 18 april 2010 op Landgoed Het Rheins in Enter een informatiebijeenkomst. Vanuit het project ‘Stap voor stap’ begeleidde Stimuland de afgelopen jaren een aantal agrariërs naar een nieuwe baan buiten de landbouw.

Lees verder »

Regio Politie Persberichten van donderdag 31 maart 2011

In onverzekerde auto

Zwolle – Een 51-jarige inwoner van Zwolle kreeg op dinsdagmiddag 29 maart een proces-verbaal omdat zijn auto bij controle niet verzekerd bleek. De auto werd op het bureau van politie gestald. De man kan de auto binnen 14 dagen weer ophalen zodra hij kan aantonen dat deze weer verzekerd is. Daarnaast kreeg de man een proces-verbaal uitgereikt.

Lees verder »

Stelling molen Fakkert in aanbouw.

uitzicht31mrt1.jpg

HOONHORST – Het gaat goed met de bouwwerkzaamheden van de molen Fakkert in Hoonhorst. Bouwvakkers zijn nu volop bezig met het herstel van aangetaste balken, mar ook met het aanbrengen van de stelling. Vanmorgen om 8 uur even een paar foto’s gemaakt hoe hoog je straks over Hoonhorst kijkt vanaf de molen.

Lees verder »

Clublied :DALVO

(Melodie: Altijd is Kortjakje ziek) Refrein

DALVO  meer dan vijftig jaar

altijd in het veld van zessen klaar.

Iedereen in teamverband

weet zich heel sportief verwant.

Lees verder »

Muskusrattenbestrijding kan anders: ook beter

april1.1.jpg

 Instrumenten geplaatst in de Langssloot aan de Langsweg in Dalfsen

DALFSEN – Muskusrattenbestrijding kan anders. De huidige strategie van muskusrattenbestrijding heeft veel nadelen, onder andere voor de natuur. Er zijn alternatieven voor de huidige wijze van bestrijding, maar daar was weinig veldonderzoek naar gedaan. zie ook :  https://dalfsennet.nl/comment.php?comment.news.2311 Vrijdagmorgen kan ieder met eigen ogen zien dat er op dit gebied hard aan wordt gewerkt.

Lees verder »

VIP Night bij Takens, nog niet voor Dalfsenaren

DALFSEN – Balkbrug – ‘Gratis de mooiste avond van je leven beleven’, lijkt niet meer dan een slogan uit een goedkope ongevraagde folder of een SPAM bericht op je computer. Niets blijkt echter minder waar, want Takens Balkbrug houdt zaterdag 9 april weer een VIP Night. ‘Dit keer zijn onze bezoekers uit Heino, Raalte, Lemelerveld en Zwolle onze speciale gasten van de avond’, vertelt John Veer namens het uitgaanscentrum over de komende activiteit.

Lees verder »

Hannes uit Dalfsen in toen ontvoerd

 

hannes.jpg

Deze “Hannes” hebben we er aan als aandenken van over gehouden (Foto Wim S.)

Lenie ’t Hart stopt als algemeen directeur van de zeehondencrèche in Pieterburen. Toch raken de dieren haar niet kwijt. “Denk aan Albert Heijn, die bleef ook altijd betrokken bij zijn winkels.” Hoeveel zeehonden heeft u in veertig jaar zien komen en gaan. En welke zijn u speciaal bijgebleven? de Dalfser Hannes wordt niet gauw vergeten.

Lees verder »

Polhaar doet mee met 4 teams

pol230mrt.jpg

DALFSEN – Basisschool de Polhaar doet mee met 4 teams met het schoolvoetbaltoernooi. 2 jongens– en 2 meisjes teams. Vanmiddag hebben ze flink geoefend op sportpark Gerner, maar het leek wel zandbakken voetbal. Op het veld was geen gras te bekennen. En vreselijk stuiven.

Lees verder »

Schoolvoetval toernooi staat weer voor de deur.

zelle.jpg

Ooit de oprichter van het voetbaltoernooi De Heer Zelle

foto: Rob Klute

DALFSEN – Het schoolvoetbaltoernooi gaat weer beginnen. Ook vanmiddag wordt er weer druk geoefend op o.a sportpark Gerner. Want iedere school wil natuurlijk graag winnen. Vroeger heette dat het paasvoetbaltoernooi..

Op internet vonden we nog wat historie hierover.

 

Lees verder »

Verkeers Dalfsen controle: 6 auto's in beslag genomen

Verkeerscontrole in samenwerking met de belastingdienst

                                                                     

    

Zomerse beelden

Dalfsen – Op dinsdagmiddag 29 maart vond er in samenwerking met de belastingdienst een verkeerscontrole plaats op de N340. Zes voertuigen werden afgevoerd door de belastingdienst. Er werden vijf betalingen gedaan. Op 16 voertuigen werd beslag gelegd door de belastingdienst. Er werd een bedrag van € 4100,- opgehaald.

Lees verder »

Regio Politie Persberichten van woensdag 30 maart 2011: update 18.00 uur

Verkeerscontrole na klachten buurtbewoners

Punthorst – Naar aanleiding van klachten uit de buurt, heeft de politie op dinsdag 29 maart een verkeerscontrole gehouden op de Mr. J.B. Kanlaan. Er werd gecontroleerd tussen 10.00 en 12.00 uur. Zeven automobilisten overschreden de maximumsnelheid van 60 km/u en werden daarvoor bekeurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 93 km/u gecorrigeerd.

Lees verder »