Ronde marke

Ronde marke

Nog een ronde marke, Dalfsen heeft dus niet de enige, er bestaat er nog een, maar dan in den Haag.

Nazomerse snuffelmarkt op het boerenerf

Nazomerse snuffelmarkt op het boerenerf

VELDHOEK – Komende zaterdag 7 september organiseert buurtvereniging “de Veldhoekers” de 5e editie van haar gezellige snuffelmarkt. Mede dankzij het mooie weer en het zeer gevarieerde, grote aantal van 50 standhouders was het vorig jaar een groot succes. Vele bezoekers genoten dan ook zichtbaar van de prettige en ongedwongen sfeer.

Lees verder »

Expositie schildersgroep Oudleusen

OUDLEUSEN – De schildersgroep Oudleusen, bestaande uit Dick Bellaard, Janny de Groot, Hetty ten Klooster, Tineke Langbroek en Jos Rijntjes, exposeert van 1 september – 1 december in de Kunstgalerie in de Carrousel te Ommen. Deze 5 kunstenaars schilderen al jaren en komen 1x per 3 weken bij elkaar. Zij schilderen voor zichzelf en zo nodig kunnen zij elkaar om advies vragen. Het is bijzonder om te zien hoe verschillend hun werk is. Hun werk varieert van abstract, figuratief, heel gedetaillerd, aquarelverf, acrylverf, olieverf. Het is de moeite waard om een kijkje te nemen in de Carrousel te Ommen. U bent van harte welkom.

Kunstwerk Grutterserf

Kunstwerk Grutterserf

DALFSEN – Bijgaand de foto’s van de onthulling van “ons” kunstwerk in de straat Gemaakt door onze kunstenaar Bert-Rene Brinkman. Deze werd officieel onthuld door de wethouder Maurits von Martels. Dit kunstwerk is door een ieder te bewonderen aan de GRUTTERSERF te Dalfsen

Duidelijkheid over de Lichtjes

DALFSEN – Verschillende inzenders hebben gereageerd: De 1e: De lichtjes die donderdag avond te zien waren, waren van wensballonen. Deze werden opgelaten door de vrienden van de onlangs overleden inwoner. Die zou donderdag 24 jaar geworden zijn. De 2e: Hallo, De lichtjes van donderdagavond waren duidelijk geluksballonnen eerst 8 stuks later nog weer 4.

Lees verder »

Kaartverkoop kan weer doorgaan

Kaartverkoop kan weer doorgaan

HOONHORST – Vandaag is de laatste hand gelegd aan de sloop Potstal in Hoonhorst, door het verplaatsen van het kaartverkoop hokje. Dus de kaartverkoop kan weer gewoon doorgaan. Doch het verplaatsen ging niet vanzelf. De shovel kon het gebouwtje met een zware betonfundering net wel en net niet tillen, De achterwielen kwamen zelfs iets van de grond en hulp van de graafmachine was noodzakelijk om het gebouwtje op de nieuwe tijdelijk plaats te krijgen. Na lang manoeuvreren is het gelukt en kan de verkoop bij de volgende wedstrijden gewoon doorgaan.

Laatste sloopwerkzaamheden bij de Potstal, meer beton dan verwacht

Laatste sloopwerkzaamheden bij de Potstal, meer beton dan verwacht

HOONHORST – De laatste dagen is het laatste sloopwerk verricht aan de Potstal in Hoonhorst, maar het heeft door de aanwezigheid van heel veel beton toch weer een dag tegen gezeten. De bovenste betonvloer was zwaar beton met een dubbele staalmat, die zich niet gemakkelijk gewonnen wou geven. Daaronder, op ongeveer 150 cm diepte lag nog de oude betonvloer die gestort is toen de Potstal in gebruik genomen is als tafeltenniszaal.

Lees verder »

Molenerf Hoonhorst wordt dorpshart

Molenerf Hoonhorst wordt dorpshart

HOONHORST – Molen van Fakkert dingt mee naar de BankGiro Loterij Molenprijs 2013. In het hart van Hoonhorst ligt het bijzondere complex van de Molen van Fakkert. De combinatie van molen, molenaarswoning en uitgebreid molenerf is vrijwel uniek in Nederland. Na de herbouw van de molen is nu het molenerf toe aan een renovatie. Om dit te kunnen realiseren dingt de Molen van Fakkert mee naar de BankGiro Loterij Molenprijs 2013 t.w.v. € 90.000,-. De molenstichting de Molen van Fakkert roept iedereen op om vanaf 1 september te stemmen op de Molen van Fakkert. Want alleen het molenproject met de meeste stemmen wint.

Lees verder »

Onbekende lichten

DALFSEN – Donderdagavond zagen wij om omstreeks 11 uur vijf, voor ons onbekende lichtjes in de lucht. De kleur was oranje-rood. Ze verdwenen in een langzaam tempo in zuidoostelijke richting. Het leken wel lichtgevende ballonnen. Wij konden niet bepalen wat het was. Heb je meer meldingen gehad? Vraagt een kijker? Heeft iemand iets gezien?

Dalfsen’s Plat: Van buten wean en leazen.

Dalfsen’s Plat: Van buten wean en leazen.

Sommige luu least allenig bie de winterdag, aanderen least altied en alles wat lös en vaste zit. Ik hebbe ok is met’emäkt, iej hoalt ut hoaste niet veur meugelijk, det ik een boerenechtpaar mosse verhuzen noar ’t dörp. Zie scheien uut met boeren en gungen stille leamen. Zie wollen ok een ni’j bärgmeubel hemmen, en stunnen bie iene te kieken met nog al völle lösse schappen. Doar kö’j prachtig oen boeken inzetten zea ik in mien onnözelheid. Boeken; wie hebt mar ien boek, en det is oze trouwbiebel, en toen ik um later zage stoan, zag die d’r noa 50 joar nog as ni’j uut ok. Mar met disse mooie zommer kom ik meer an leazen toe dan ooit. Wie stapt graag op de fietse, drinken en fruit in de koeltasse, en niet te vergetten een paar boeken en wat puzzlebuukies in deaandere tasse.

Lees verder »

Jury nationale molenstichting op bezoek bij molen Fakkert.

Jury nationale molenstichting op bezoek bij molen Fakkert.

Hoonhorst – de Jury van de nationale molenstichting is vanmiddag op bezoek geweest bij molen “Fakkert”. Dit om dat de molen genomineerd is voor een prijs van 90.000 euro
Rond 13.30 kwamen ze aan in Hoonhorst onder begeleiding van een cameraploeg.
Ze werden gastvrij ontvangen door vrijwilligers van de stichting “Molen Fakkert”en wethouder Goldsteen.

WOW! Ondernemende vrouwen met en voor elkaar

WOW! Ondernemende vrouwen met en voor elkaar

VECHTDAL – Tijdens de dag voor de vrouwelijke ondernemers die werd georganiseerd op initiatief van de gemeente Hardenberg, inventariseerde Deborah Smulders de behoeften van de aanwezige onderneemsters. Daaruit ontstond Stichting WOW! Wij Ondernemende vrouwen Vechtdal. Een plek waar vrouwen elkaar kunnen ontmoeten en van elkaar kunnen leren.
Bijna een jaar zijn Deborah Smulders en medebestuursleden Simone Jansen en Jeanien Reints bezig geweest met de voorbereidingen en het opstellen van een stichtingsplan, waarin de achtergrond, het doel en de werkwijze van de pas opgerichte stichting staan omschreven. “Het primaire doel van WOW! is van elkaar leren als ondernemer”, vertelt Deborah.

Lees verder »

Grassparty Herfte – Wijthmen – “Een garantie voor gezelligheid”

Wijthmen – Op 6 t/m 8 september vindt het jaarlijkse tentfeest “Grasparty” van Herfte-Wijthmen plaats. Dit jaar staan er wederom leuke bands en andere live muziek op het programma, alsmede prachtige activiteiten voor jong en oud. Afgelopen jaar is het 25-jarig jubileum uitgebreid gevierd en uiteraard hoopt de organisatie dit gezellige feest de aankomende jaren voort te kunnen zetten. Het feest en alle overige activiteiten zullen plaatsvinden op het feestterrein tegenover het welbekende café-restaurant De Mol in Wijthmen.

Lees verder »

Toekomstperspectief voor het christelijk onderwijs in het Vechtdal

Samenwerking PCO Dalfsen, PCO Nieuwleusen en PCO Ommen

DALFSEN – PCO Dalfsen, PCO Nieuwleusen en PCO Ommen hebben de handen ineen geslagen en gaan nauw samenwerken. De drie organisaties voor christelijk primair onderwijs houden gezamenlijk 14 scholen in stand met een totaal van zo’n 2000 leerlingen. Met de samenwerking gaan de organisaties en hun scholen elkaar kwalitatief versterken en wordt een gezamenlijk toekomstperspectief voor het christelijk onderwijs in het Vechtdal ontwikkeld.

Lees verder »

SMON heeft drietal activiteiten voor jongeren

Extra dansgroep start voor jongeren – Ben jij 14 of ouder en wil jij deel straks gaan uitmaken van de nieuwe dansgroep bij SMON Welzijn? Meld je dan snel aan bij SMON Welzijn voor de coole danslessen van Emmelie Luiken. In 15 lessen werkt de dansdocent Emmelie Luiken samen met deze nieuwe dansgroep toe naar een spetterende dansuitvoering. Leer de skills van hip hop, streetdance en funky jazz.

Lees verder »

Scouting Dalfsen houdt open dag

Scouting Dalfsen houdt open dag

Wil jij elke week wat anders doen en samen op avontuur in de natuur? Vind je het leuk om met outdoor activiteiten bezig te zijn? Kom dan kijken bij de open dag van Scouting Dalfsen. Op 14 september is het mogelijk om kennis te maken met alles wat met Scouting te maken heeft!

Lees verder »

Expositie in ’t Olde Gemientehuus Nieuwleusen

Expositie in ’t Olde Gemientehuus Nieuwleusen

Tentoonstelling van kleurrijke schilderijen in ’t Olde Gemientehuus

NIEUWLEUSEN – In ’t Olde Gemientehuus van Nieuwleusen is van 5 september tot en met 4 november 2013 een expositie te zien van Tonny Verhoeven. Tonny Verhoeven heeft schilderslessen en workshops gevolgd bij diverse kunstenaars. Sinds enkele jarenvertrouwd ze haar werken toe aan de buitenwereld. Haar schilderijen zijn geschilderd met acrylverven. Het werk is meestal kleurrijk en geschilderd in een gemengde techniek naar verschillende thema’s, waarbij de natuur een belangrijke bron van inspiratie vormt.

Lees verder »

Over stille rampen

Over stille rampen

DALFSEN – OMMEN – Voor de introductie waren er mensen van de organistatie Breaking News aan de Strangeweg die ons het een en ander over stille rampen in de wereld gingen leren. Ons groepje kreeg het onderwerp ‘boeren in ontwikkelingslanden’. Bij dit onderwerp moesten we rechearch doen. Door verschillende artikelen te lezen en filmpjes te bekijken kwamen we steeds meer te weten over ons onderwerp.

Lees verder »

Koersballers in de gemeente Dalfsen strijden om Dalfser bokaal

Koersballers in de gemeente Dalfsen strijden om Dalfser bokaal

LEMELERVELD – Woensdag 11 september wordt in sporthal Heidepark te Lemelerveld voor de zevende keer het jaarlijkse gemeentelijk koersbaltoernooi Dalfsen gehouden. Op 5 koersbalmatten worden elk 6 wedstrijden gespeeld van 35 minuten. De eerste wedstrijdronde begint om 13:00 uur. De prijsuitreiking zal rond 17:15 uur zijn. Aan het toernooi nemen vanuit Dalfsen, Hoonhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen en Oudleusen in totaal 10 teams deel en strijden dan om de Koersbalbeker van de gemeente Dalfsen.

Lees verder »

Kuima gaat openen

Kuima gaat openen

DALFSEN – Dalfsennet was er tijdens de bouw al een paar keer geweest, bij het nieuwe prachtige kantoorgebouw van Kuima aan de Vesting in Dalfsen. Er is in een korte tijd een machtig gebouw neergezet. Wij vroegen ons al af, zullen ze geen opening houden, wat het pand is al volop in gebruik. Maar de puntjes moesten nog op de i worden gezet, bovendien doe je zo iets niet in de vakantie.  Maar nu is het zo ver: Feest aan de Vesting!

Lees verder »

Stichting de Molen van Fakkert genomineerd voor de molenprijs

Stichting de Molen van Fakkert genomineerd voor de molenprijs

HOONHORST  – Stichting de molen van Fakkert heeft zich ingeschreven voor de BankGiro Loterij molenprijs 2013 van De Hollandsche Molen. Een onafhankelijke deskundige jury heeft uit alle aanmeldingen 7 projecten genomineerd en wij zijn genomineerd! Met deze molenprijs is een hoofdprijs te winnen van € 90.000,-. Dit geld kunnen wij goed gebruiken voor de verdere inrichting van ons molenerf. Op het molenerf komt een authentieke molenschuur: een cultureel informatiecentrum en ontmoetingspunt voor bewoners en belangstellenden.

Lees verder »

Dalfser veteraan gaat terug naar Libanon

DALFSEN – André Marsman Libanon veteraan uit Dalfsen, gaat terug naar Libanon na 32 jaar, op de motor met zijn dienstmaat. Half mei 2014. De voorbereiding en reis is te volgen op blog: Libor2014 en mijn verhaal en belevenissen van toen is te zien op www.libanon-bikkels.nl. ik zoek de publiciteit omdat we straks sponsoren gaan werven voor een goed doel in Libanon. Over enkele weken is de keuze bekend.

Lees verder »

SV Dalfsen en USV treffen elkaar in de beker

DALFSEN – Komende zondag spelen SV Dalfsen en USV een bekerwedstrijd op Sportpark Gerner. Beide teams kennen elkaar goed maar spelen momenteel niet meer in dezelfde klasse. USV degradeerde afgelopen seizoen uit de 4e klasse terwijl SV Dalfsen juist promoveerde naar deze klasse. Zondag zal duidelijk worden welk team het sterkst is. De derby start om 14.00 uur en wordt waarschijnlijk op kunstgras gespeeld.

 

Beelden diefstal Kruidvat Dalfsen

Deze twee mannen stelen voor 700 euro uit de rekken bij Kruidvat in Dalfsen: Twee mannen van tussen de 50 en 60 jaar oud stelen elektrische tandenborstels en cosmetica bij het Kruidvat in Dalfsen. Ze stoppen de spullen in een geprepareerde tas waardoor het alarm in de winkel niet af gaat. In totaal nemen ze ter waarde van 700 euro mee.

Lees verder »

Herkent u deze zakkenroller?

Hij slaat zijn slag bij C1000 in Dalfsen:

Bij de kassa van de C1000 in Dalfsen pakt een zakkenroller de portemonnee van een 57-jarige vrouw uit de winkelwagen en loopt daarna de winkel uit. Ook op een andere plek in de winkel heeft de zakkenroller proberen toe te slaan.

Lees verder »

Telefoon gevonden

Telefoon gevonden

DALFSEN – Aan de Marshoekersteeg is vanmorgen iemand zijn mobieltje verloren, maar gelukkig is die gevonden door iemand. Het betreft een Samsung galaxy avance volgens onze informatie. Voor informatie 06 -448 286 82. De eerlijke vinder. De foto is niet van dit toestel maar ter illustratie.

 

Hou je van zingen?

Hou je van zingen?

DALFSEN – Dan ben je van harte welkom bij ons koor Joy for Kids ! Joy for Kids is een interkerkelijk Christelijke kinderkoor onder leiding van Jan Kramer, Nadja Ottens en Henriëtta Broersma. Plezier in zingen staat bij ons voorop!

Lees verder »

Actualisering en digitalisering bestemmingsplannen

Dalfsen voldoet aan wettelijke verplichting

DALFSEN – Dalfsen voldoet aan de wettelijke verplichting om alle bestemmingsplannen geactualiseerd en gedigitaliseerd te hebben. De wettelijke termijn om alle plannen uiterlijk 1 juli 2013 geactualiseerd, gedigitaliseerd en door de gemeenteraad vastgesteld te hebben is daarmee een feit voor Dalfsen. Dalfsen heeft alle procedures afgerond en het college is daarmee zeer content.

Lees verder »