Onder invloed, rijbewijs ingenomen

ROUVEEN – Dinsdagmorgenvroeg 31 december is het rijbewijs ingevorderd van een 21-jarige autobestuurder uit de gemeente Staphorst. Bij zijn controle op de Oude Rijksweg bleek dat hij teveel alcohol gedronken had. Zijn blaastest in het politiebureau scoorde 560 ug/l. Hij kreeg een rijverbod en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Dodelijk ongeval N331

Hasselt – Dinsdag 31 december is een 76-jarige man uit Zwolle om het leven gekomen bij een ongeval op de N331. Omstreeks 13.45 uur vond er een frontale aanrijding plaats tussen een personenauto en een vrachtwagen. De personenauto kwam vanuit de richting Zwolle, de vrachtwagen vanuit de richting Hasselt.

Lees verder »

Het is rustig met carbid schieten in Hoonhorst.

Het is rustig met carbid schieten in Hoonhorst.

HOONHORST – Voor 16.00 uur was het erg rustig op het veldje bij de sportzaal in Hoonhorst. Andere jaren komen hier grote groepen jongeren met bussen bij elkaar om er een gezellig knalfeest van te maken. Vanmiddag slechts een kleine groep met 3 bussen, maar wel met veilige ballen in plaats van deksels. Natuurlijk droegen de meesten een gehoor bescherming. Ondanks dat het maar 3 bussen waren waren de harde knallen er niet minder om. In het buitengebied hoorde je wel meer knallen, dus er werd zeker volop geschoten rond Hoonhorst.

Geerdinkserf oliebollen bakfeest

Geerdinkserf oliebollen bakfeest

DALFSEN – De Geerdinkserf is weer begonnen met haar jaarlijkse oliebollen bakfeest. Ruim 1000 oliebollen worden er voor en door de hele straat gebakken. Dit evenement wordt op een traditionele manier afgesloten met muziek en glühwein. Muziek wordt dit jaar verzorgd door Bert van Bruchem op trombone.

Karbid knallen

Karbid knallen

DALFSEN – HEINO – Vanmorgen waren ze aan de Kluinhaarsweg wat eerst gemeente Dalfsen was maar nu Heino (gemeente Raalte) druk aan het knallen met karbit. Traditioneel gebeurt dat ook hier met melkbussen en voetballen. Om het vele ballen halen en lopen te voorkomen, hadden deze knapen een lege kalverbox waar ze in schoten. Het geluid ging met donderend geweld.

Lees verder »

Krantenheld

DALFSEN – In de wijk Ankummeres (in ieder geval de Waanderskamp) brengt iemand s’morgenvroeg (vaak al voor 5.30) de krant rond. Vaak komen ze met oud en nieuw aan de deur met de beste wensen en geef je dan een geldbedrag. Deze man/vrouw/jongen/meisje dacht aan z’n mede mens , in de vorm van een flyer.

Lees verder »

Nieuwjaarsbijeenkomst Tennis DLTC

DALFSEN – Het bestuur nodigt alle leden uit om op 3 januari 2014 het nieuwe jaar van onze vereniging DLTC Gerner te komen inluiden. Onder het genot van een drankje en versnapering willen we u allen enthousiasmeren het positieve verenigingsgevoel in 2014 verder gestalte te geven. Aanvang van het gebeuren vanaf 18:00 uur.

 

De oliebollentest van vandaag: vandaag waren ze super

De oliebollentest van vandaag: vandaag waren ze super

DALFSEN – Vandaag deden we nog een oliebollentest, niet in Dalfsen, maar nu in Zwolle. Dit hadden we anders niet gedaan, maar het bedrijf wordt gerund door Dalfsenaren. Op verzoek via de mail werden we van harte uitgenodigd bij bakkerij Elderkamp. De hele familie Elderkamp zijn hele trouwe volgers van Dalfsennet. Toen Fabiënne gisteravond na een dag hard werken in bed lag, zat ze nog even Dalfsennet te kijken. Toen las ze de oproep voor testadressen om oliebollen te proeven.

Lees verder »

Kaarten 19+ Nieuwjaarsparty

Kaarten 19+ Nieuwjaarsparty

DALFSEN – Kaarten voor het aller-leukste evenement, het Nieuwjaarsparty in Dalfsen zijn nog tot 15.00 uur verkrijgbaar bij de verkoopadressen ( station / Primera en het Roode Hert) Als er dan nog wat over zijn, dus na 15.00 uur, kunt u die halen bij Kolbe, het feestadres. Het zijn hele mooie kleurrijke kaartjes. Dus doen! Op de foto’s, (vanmorgen gemaakt door H.G.) kan je al heel goed zien hoe feestelijk er allemaal uit komt te zien.

Oliebollen test (iets buiten Dalfsen)

DALFSEN – De eerste aanmelding is binnen: Natuurlijk zijn jullie van harte welkom bij Brood & Banket Bakkerij Elderkamp te Zwolle Amperestraat 29. Wij zullen morgen aan de slag gaan met oliebollen van Spelt bloem.(We gaan kijken we we een gaatje (gat) kunnen vinden morgen. Het water loopt me nu al uit de mond! Red.)

Nieuwjaarsreceptie en huldiging

DALFSEN – Om het nieuwe jaar goed te beginnen nodigen wij alle inwoners van de gemeente Dalfsen van harte uit om donderdag 2 januari 2014 de nieuwjaarsreceptie is van 19.00-21.00 uur in het gemeentehuis. Tijdens deze avond worden ook de sportkampioenen van 2013 gehuldigd. Elke inwoner is van harte welkom.

Niet hoog van de toren, maar van de molen blazen

Niet hoog van de toren, maar van de molen blazen

HOONHORST – Voor het eerst is het mij gelukt eens niet hoeven te werken terwijl de molen open is. Dus ook voor mij voor het eerst heb ik de boel in werking kunnen zien. Vandaag (en ook gisteren) was de molen in Hoonhorst open vanwege de vele wandelaars. En om de wandelaars te vermaken werd er hoog van de molen geblazen. Het was daar wel ontzettend koud daar bovenop. Maar wel grappig om te zien, en zeker om te genieten van het verre uitzicht.

Lees verder »

De Dalfsennet oliebollentest

De Dalfsennet oliebollentest

DALFSEN – Vanmiddag hadden we de eerste Dalfsennet oliebollentest. Niet dat we daar verstand van hebben of net doen of we daar verstand van hebben, echt niet. Maar al jaren krijgen we berichten en foto’s binnen van de mannen die oliebollen bakken voor het goede doel, namelijk voor Oost Europa. We dachten laten we nu zelf eens een keer daar gaan kijken en sfeer proeven. Dat sfeer proeven ontaarde al snel in oliebollen proeven, dat niet alleen, ook de heerlijke appelflappen, mieters wat waren die lekker.

Lees verder »

Morgen moet het een knaldag worden

Morgen moet het een knaldag worden

DALFSEN – Morgen zal het een knaldag worden, niet alleen voor de vuurwerk afstekers, maar ook de vuurwerkverkopers. Traditioneel is de laatste dag, de beste dag. Dan gaat het meest van dit goedje over de toonbank, aldus Jan van Leussen van de Welkoop. Heb je dan nog wel genoeg? Zeker vertelt Jan, als het moet, worden we twee keer per dag bevoorraad.

Lees verder »

Ook de 2e wandeltocht groot succes

Ook de 2e wandeltocht groot succes

HOONHORST- Ook dag twee van de wandeltocht in Hoonhorst was weer een groot succes. Niet zoveel deelnemers als gisteren, wat toen waren er ruim 1200 en vandaag toch nog pakweg 500. Ook het weer van vanmorgen nog redelijk, hoewel het vanmiddag duidelijk wat frisser ging worden. De deelnemers vertrokken weer bij Kappers. De tocht ging richting de Horte en eigen daar om heen.

Lees verder »

Heerlijk hier te kunnen rijden

Heerlijk hier te kunnen rijden

DALFSEN – STERREBOS – Het is heerlijk hier nu te kunnen rijden over de Sterrebosweg. Mevr. Busser woonachtig aan de andere kant van Hoonhorst, geniet hier wel mooi van, van de vernieuwde Sterrebosweg. Eindelijk is deze weg nu ook begaanbaar voor scootmobielen, wielrijders en ook wielrenners en ook motorclubs zullen hier straks gebruik van gaan maken voor een toertochtje.

Lees verder »

Hands-Up eindejaarstoernooi 2013

Hands-Up eindejaarstoernooi 2013

DALFSEN – Vrijdag 27 december 2013 heeft de recreatieve volleybalvereniging Hands-Up uit Dalfsen haar jaarlijkse eindejaarstoernooi gehouden. Plaats van handeling was traditiegetrouw de Trefkoele waar ’s avonds in totaal 20 teams aantraden voor de sportieve strijd.

Lees verder »

Vrijgezellige avond,

DALFSEN – Niet voor U? Maak een vriend of vriendin blij. Op donderdag 9 januari 2014 om 20:30. Een avond voor een ieder die single is, boven de 30 is, zin in een ongedwongen gezellige avond uit, lekkere muziek, en hapjes Geef het door aan al je vrienden die vrijgezel zijn! Kijk op de site van Onder ons.

De Wraak van Salland zoekt muzikanten

De Wraak van Salland zoekt muzikanten

Vanaf 1 februari wordt de muzikale kroegentocht ‘de Wraak van Salland’ georganiseerd op tien verschillende locaties met partners als Stöppelhaene Stone Rock, Pedro Pico Pop en Salland Centraal. Op dit moment is de organisatie op zoek naar muzikanten die mee willen doen, inschrijven kan nog tot 4 januari.

Lees verder »