Poging tot inbraak Nieuwleusen

Poging tot inbraak Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Er is een poging gedaan in te breken bij een woning aan de Wethouder Reuverslaan te Nieuwleusen. Het feit is gepleegd tussen zondag 3maart 15.00 uur en 31 maart ( vandaag dus) 18.45 uur. De politie wacht op uw tips? Iets gezien? Bel dan 0900-8844

Twee Nominaties

LEMELERVELD – Kapsalon Look hair uit Lemelerveld is 2 keer genomineerd voor de Coiffure Award 2014. De meest prestigieuze prijs voor de Nederlandse kappers & hairstylisten. Michelle Hagen is genomineerd in de categorie Dames Noord en Avant-garde. Een vakjury selecteerde 99 kans hebbers uit 2000 foto’s waaronder het werk van Michelle Hagen.

Lees verder »

Zwem4daagse Staphorst: feest en Nationale Kick-off!

Zwem4daagse Staphorst: feest en Nationale Kick-off!

STAPHORST – Binnenkort is het weer zo ver! In de meivakantie van 29 april 2014 tot en met 3 mei 2014 wordt voor de 40e keer de Zwem4daagse gehouden in zwembad “De Broene ‘Eugte” in Staphorst. De 40e keer: reden voor een feestje! De Zwem4daagse wordt georganiseerd door de Reddingsbrigade Staphorst. Bij de Zwem4daagse is het de bedoeling dat je verdeeld over vier dagen in totaal 2000 meter zwemt.

Lees verder »

Nachtelijke Houdini-act van strijdende DTV-heren

Nachtelijke Houdini-act van strijdende DTV-heren

DALFSEN – De heren van DTV’84 hebben hun laatste wedstrijd van de reguliere voorjaarscompetitie afgesloten met een gelijkspel. In Twello werd tegen TRIAS 1 om half twee ’s nachts de punten gedeeld. Dit resultaat betekende het behalen van de promotiepoule waarin om het kampioenschap naar de landelijke divisie gestreden gaat worden.

Lees verder »

De echte communicatie

De echte communicatie

DALFSEN – Zuidelijke Vechtdijk, avond , ruim half acht. Heerlijk die zomertijd. Vanaf de dijk de foto genomen richting Zwolle, met de ondergaande zon. En daarna iets heerlijks meegemaakt: de ware communicatie. Meerkoet op het nest met eieren. Die maakt – als ik foto’s maak – een wat angstig, bijna kloppend, geluid.

Lees verder »

Als maar afsluiten van wegen

DALFSEN – Het bericht is mij uit het hart gegrepen. Jaren geleden en al reeds vaker heb ik de klacht geuit: Wanneer de er een weg is afgesloten om een of andere reden, MOETEN er borden worden geplaatst met duidelijke aanwijzing. Zo ook in het dorp Dalfsen zelf. Gemeente Dalfsen heeft dat al vaak belooft, Zoals ook bij een stand op de DAMITO.

Lees verder »

Bingo USV

NIEUWLEUSEN – De Supportersvereniging USV organiseert op zaterdag 19 april a.s. in de kantine van USV de traditionele Paasbingo. Sfeer en gezelligheid verzekerd! Het is inmiddels geen nieuws meer dat de Supportersvereniging USV van het standpunt uitgaat dat het organiseren van een bingo geen winst behoeft op te leveren. Hetgeen betekent dat de prijzen altijd bijzonder aantrekkelijk zijn.

Lees verder »

Jubileum met parachutistenshow USV

Jubileum met parachutistenshow USV

NIEUWLEUSEN – Op 19 november 2014 is het 40 jaar geleden dat de Supportersvereniging USV werd opgericht. De Supportersvereniging USV is een naast de voetbalvereniging USV zelfstandig opererende vereniging met eigen statuten. De in deze statuten beschreven doelstelling van de vereniging is het moreel en financieel ondersteunen van de voetbalvereniging USV.

Lees verder »

Openings rit MTC Dalfsen

Openings rit MTC Dalfsen

DALFSEN – Zondag 6 april houdt MTC Dalfsen de openings rit voor motoren. Vertrek om 13.00 uur bij het clubhuis aan de Singel. Ook niet leden kunnen mee rijden, de kosten voor niet leden bedragen €3,50 dit is inclusief een consumptie onderweg je kunt natuurlijk ook lid worden voor €25,- per jaar.

Lees verder »

Swingen bij Onder Ons

Swingen bij Onder Ons

Afgelopen vrijdagavond was het weer swingen geblazen bij Onder Ons. Met dj Wim Ulkeman en Iwan Reuvekamp werd er een geweldige dansavond neer gezet. Een mooi gemengd gezelschap liet zich door bekende nummers goed bewegen over de dansvloer.

Lees verder »

Gratis Workshop energiebesparing in Lemelerveld

Gratis Workshop energiebesparing in Lemelerveld

LEMELERVELD – De Groene Musketiers gaat mensen helpen te begrijpen wat duurzame energie is en hoe ze zelf hier mee kunnen gaan werken. Geen theorie maar gewoon doen. In de workshop komen verschillende onderwerpen aan bod: Wat is energie? Wat zijn belangrijke begrippen? Hoe kun je energie meten en monitoren? Wat zijn effectieve maatregelen voor energiebesparing? De opzet is interactief, deelnemers kunnen ook van elkaar leren en ervaringen uitwisselen.

Lees verder »

Als maar afsluiten wegen niet prettig voor bedrijven en gasten

Als maar afsluiten wegen niet prettig voor bedrijven  en gasten

DALFSEN – Het alsmaar afsluiten van de wegen in het achterland van Dalfsen is zeker niet prettig voor de bedrijven die daar nu echt hinder van gaan onder vinden. Het is het laatste jaar goed raak, zoals ook dit weekeind weer, toen nagenoeg onaangekondigd de Heinoseweg weer werd afgesloten. Tijd om gasten te waarschuwen was er nauwelijks. Mensen komen aan het dwalen, rijden naar Vilsteren, rijden enorme rondjes, zijn vreemd en weten echt niet hoe ze moeten rijden, sommige, velen gaan weer huiswaarts, dat is niet de bedoeling.

Lees verder »

Lustrum Zorg Thuis Rosengaerde

Lustrum Zorg Thuis Rosengaerde

DALFSEN – Het is zeker geen grap, op 1 april a.s. bestaat Zorg Thuis van zorgcentrum Rosengaerde 5 jaar! Zorg Thuis van Rosengaerde is tot stand gekomen op aanvraag van de cliënten die op de wachtlijst stonden. Hun verzoek was of Rosengaerde bij hen thuis zorg zou kunnen verlenen. In 5 jaar tijd zijn wij gegroeid naar een thuiszorgleverancier waar 24 uur per dag verpleegkundigen en verzorgende zorgen voor onze cliënten.

Lees verder »

Dalfser lente fair op zaterdag 12 april

Dalfser lente fair op zaterdag 12 april

DALFSEN – Op zaterdag 12 april van 10.00 uur t/m 17.00 uur organiseert Ondernemend Dalfsen weer in het groenste dorp van Nederland een lente fair! 14 dagen later dan de koele lente van vorig jaar. De deelnemers bestaan uit leden van Ondernemend Dalfsen aangevuld met ondernemers uit het Vechtdal. Op deze manier kunnen we elkaar versterken en iedereen kan met het thema lente prima uit de voeten.

Lees verder »

Politie deed goede zaken dit weekeind

REGIO – Na gisteren was het ook vandaag weer goed raak: lente in de bol? Vandaag werd er tijdens verkeerstoezicht door VHT (Het Verkeershandhavingsteam )diverse keren een pv opgemaakt ter zake 17x snelheid van meer dan 30 km/u.te veel dan toegestaan, 7 hiervan invordering van het rijbewijs, 2 x doorgetrokken streep, 1x verdr. vlak. In totaal dit weekend 14 x invordering van het rijbewijs.

Lees verder »

Han Noten: volgend weekend verder praten

EINDHOVEN – Informateur Han Noten gaat volgend weekend nog een keer met alle Eindhovense raadsfracties praten over de mogelijkheden voor een coalitie. Die conclusie trekt PvdA’er Noten, nu burgemeester van Dalfsen, nadat hij dit weekend uitgebreid met alle fractievoorzitters heeft gesproken.

Lees verder »

De Bevers pakken de koppositie

LEMELERVELD – Afgelopen zaterdag speelden De Bevers D1 in Lemelerveld tegen nummer acht HSC uit Hierden, een lastige tegenstander, want de dames van De Bevers wonnen met de hakken over de sloot met 2-3 de uitwedstrijd in Hierden. Om aansluiting aan koploper Olhaco te houden en in het wedstrijdritme te blijven, hebben we vorige week zaterdag een nuttig oefenpotje tegen Kangaroe D1 gespeeld.

Lees verder »

Polyhymnia maakt zich op voor druk bezet voorjaar

LEMELERVELD – Polyhymnia maakt zich op voor druk bezet voorjaar. Aanstaande zaterdag zal muziekvereniging Polyhymnia middels haar jaarlijkse uitvoeringen het startschot geven van een druk bezet voorjaar. Polyhymnia zal een tal van optredens verzorgen dit voorjaar, tijdens een reeks van verschillende evenementen. Maar eerst zal aanstaande zaterdag om 15.00 uur Sporthal Heidepark in het teken staan van de jeugdige talenten van de vereniging.

Lees verder »

Bijzondere Matthäus-Passion in Vilsteren

Bijzondere Matthäus-Passion in Vilsteren

VILSTEREN – Op zondag 6 april zingt vocaal ensemble Sequens in Vilsteren de Matthäus-Passion van Heinrich Schütz. De sobere toonzetting en Schütz’ gave om het woord tot klinken te brengen, maken deze Matthäus-Passion tot een bijzondere belevenis. Het concert begint om 15.00 uur in de Willibrorduskerk. De toegang is € 7,50.

Lees verder »

Tulpen Tennis Toernooi 29 maart 2014

Tulpen Tennis Toernooi 29 maart 2014

LEMELERVELD –  Lemelerveld is voor de 2e maal op rij winnaar van de Tulpen Tennis Trofee. Dalfsen overigens net niet, die werd 2e. De derde plek ging naar Nieuwleusen en Hoonhorst kwam op de vierde plek. Op het zonovergoten tennispark in Dalfsen, 20 graden, namen de 40 + mix teams van de kernen het tegen elkaar op met het bovengenoemde resultaat.

Lees verder »

De trieste restanten van de boerderijbrand

De trieste restanten van de boerderijbrand

LEMELERVELD – De trieste restanten van de boerderijbrand afgelopen weekeinde aan de Dijkweg te Lemelerveld. Jaren is aan deze boerderij gewerkt om het geheel naar eigen wensen bewoonbaar te maken en dan dit. In een keer de dromen in duigen en weg alle bezittingen. De restanten geven een treurig aanblik. Wij wensen de familie alle sterkte om hier weer bovenop te komen.