Boodschappen Bus Vechtdal

OMMEN – De reis naar Hoedt in Uelsen moet € 18,00 zijn in plaats van € 30,00 voor deze rit zijn nog enkele plaatsen vrij. Dan voor de volgende ritten hebben wij ook nog enkele plaatsen vrij.  Woensdag 14 mei Veluwe toer nog 1 plaats Zondag 11 mei Zandsculpturen in Zuidlaren nog 5 plaatsen. Donderdag 8 mei Catharijneconvent te Utrecht nog 2 plaatsen.

Lees verder »

Demodag zes duurzame nieuwbouwwoningen gemeente Dalfsen

DALFSEN – Binnenkijken bij duurzame nieuwbouwwoningen. Open dag duurzame demowoningen op zaterdag 10 mei. Op zaterdag 10 mei zetten zes duurzame nieuwbouwwoningen in de gemeente Dalfsen van 11.00 uur tot 15.00 uur hun deuren open voor bezoekers. Bewoners en bouwers vertellen waarom en hoe zij duurzaam hebben gebouwd. Zij beantwoorden o.a. vragen over isolatiematerialen, benodigde installaties om energieneutraal te kunnen wonen en eventuele meerkosten van duurzaam bouwen.

Lees verder »

Verlenging inschrijven 4 tegen 4 toernooi

DALFSEN – Op vrijdag 16 mei organiseren ASC’62 en SVD wederom een 4 tegen 4 toernooi. In eerdere berichten hebben wij aangegeven dat de sluitingsdatum voor inschrijvingen 2 mei is. Door de schoolvakantie hebben wij besloten de mogelijkheid tot inschrijven te verlengen tot uiterlijk donderdag 8 mei 12:00 uur.

Lees verder »

Hand werk

DALFSEN – Voor iedere handwerkliefhebber jong en oud is er vanaf woensdagmorgen 7 mei van 9.30 uur tot 12.00 uur een handwerk- ochtend. Gezellig samen breien, haken, borduren etc. onder het genot van een kopje koffie of thee met wat lekkers en hulp bij de te maken projecten. Voor de kosten  hoef je het niet te laten, die zijn gering.

Lees verder »

Morgen staan ze er weer

DALFSEN – Marcel’s Kaaskraam, woensdagmiddag ‘Hoek Pleijendal – Wilhelminastraat’ Dalfsen, bij de Action en RK Kerk. Verkoop van kaas en aanverwante artikelen. En de echte Dalfser keze kerl is er weer bij! Niet in zijn witte uniform met witte pet, maar anders, ga kijken, het kan tot 17.00 uur.

Hennie Heetbrink overleden

DALFSEN – Afgelopen nacht is Hennie Heetbrink overleden. Hennie is in 1994 op 65-jarige leeftijd gekozen als raadslid, samen met Nanne Kingma, beide voor de VVD. Ze heeft meer dan 35 jaar politiek bedreven. Naast politiek was Hennie zeer betrokken in en rond Dalfsen. Mooie woorden van Hennie nog vers in het geheugen: Je hebt mensen die voor sporten in de wieg zijn gelegd, ik ben meer in de wieg gelegd voor de politiek. Ik heb een heerlijke tijd gehad.” Nog niet zo lang geleden is haar grootste vriendin Mevr. Miep Alberts overleden.

Seizoensopening en aftrap project herinrichting natuurbad Heidepark

Seizoensopening en aftrap project herinrichting natuurbad Heidepark

LEMELERVELD – Tijdens de seizoensopening van het zwembad is het project “ Herinrichting Natuurbad Heidepark tot Water- en Activiteitenpark” officieel van start gegaan. Hoewel de regen met bakken uit de lucht kwam heeft het aan belangstelling niet ontbroken. Ruim 50 personen, van jong tot oud gaven aan de oproep gehoor om bij de opening aanwezig te zijn.

Lees verder »

Ruimte gevraagt voor goed doel

DALFSEN – NIEUWLEUSEN – Hierbij wil ik jullie vragen om aandacht te besteden aan ons. Wij zijn in oktober vorig jaar begonnen aan de Jagersweg in Nieuwleusen helaas mogen we daar niet meer blijven door andere bestemming van de ruimte die de eigenaren voor ogen hebben. Wij zijn zeer dringend op zoek naar een ruimte in de gemeente Dalfsen waar speelgoed kan worden uitgegeven. Liefst waar het speelgoed ook mag blijven staan.

Lees verder »

Dodenherdenking 4 mei 2014 o.a. aan de Schaapskooiweg

DALFSEN – NIEUWLEUSEN – Dodenherdenking 4 mei 2014 aan de Schaapskooiweg en in Dalfsen en Nieuwleusen. Gemeente Dalfsen herdenkt op drie locaties de slachtoffers van de 2e Wereldoorlog. Dalfsen – De gemeente Dalfsen herdenkt op zondag 4 mei 2014 op 3 locaties in de gemeente Dalfsen de slachtoffers van de 2e Wereldoorlog en de slachtoffers die daarna zijn omgekomen in oorlogssituaties of bij vredesoperaties. De herdenkingen zijn om 15.00 uur aan de Schaapskooiweg, om 20.00 uur in Nieuwleusen bij het monument bij de Grote Kerk én in Dalfsen om 20.00 uur op de begraafplaats aan de Ruitenborghstraat. Voorafgaand zijn in Dalfsen en Nieuwleusen herdenkingsbijeenkomsten.

Lees verder »

Afstudeervoorstelling Esmé Spijker: Auf wieder schnitzel

Afstudeervoorstelling Esmé Spijker: Auf wieder schnitzel

DALFSEN – 10 mei 2014 om 20.00 uur zal de voorstelling Auf wieder schnitzel plaats vinden in het Emmagebouw te Dalfsen, gespeeld door Esmé Spijker en Theatergroep S.O.S. Het is een voorstelling voor alle leeftijden, maar heel herkenbaar voor de basisschoolleerlingen. Het gaat over groep 8 die afscheid neemt van de basisschool, de juffrouw doet de laatste tijd wel erg vreemd, is ze betoverd?

Lees verder »

Begeleiding voor onze schildersgroepen gevraagd

DALFSEN – NIEUWLEUSEN – HOONHORST – Landstede Welzijn Ouderen Dalfsen organiseert schilderlessen voor senioren. Voor begeleiding van deze groepen zijn wij met spoed op zoek naar enkele vrijwilligers.  Het gaat hierbij niet om lesgeven, maar om begeleiding. Het is de bedoeling dat u mensen op weg helpt, aanwijzingen geeft en hun vragen beantwoord op het gebied van de schilderkunst.

Lees verder »

Verloren een armband

Verloren een armband

DALFSEN of RAALTE – Gisteren, maandag 28 april, ben ik mijn armband ergens in Dalfsen of Raalte verloren. Het is een uniek samengestelde armband van sieraden van mijn overleden moeder. Ik ben er zeer aan gehecht. Mocht iemand deze armband gevonden hebben, dan ben ik hem/haar zeer erkentelijk als ik iets zou horen. Alvast bedankt. Anna-Mieke Kempenaar Tel. 06 48056475 of 0529 434469

Multiple Voice voert Carmina Burana uit in Nieuwleusen en Dalfsen

Multiple Voice voert Carmina Burana uit in Nieuwleusen en Dalfsen

DALFSEN – Het projectkoor Multiple Voice geeft binnenkort twee concerten in Nieuwleusen en Dalfsen. Op zaterdag 10 mei om 19.30 uur treedt het koor op in de Maranathakerk in Nieuwleusen. Een dag later, op zondag 11 mei, zingt het gezelschap om 15.00 uur in de Grote Kerk in Dalfsen. Eén van de werken die tijdens deze concerten worden uitgevoerd, is de Carmina Burana van de componist Carl Orff.

Lees verder »

Scootmobieltochten in Dalfsen

DALFSEN _ Landstede Welzijn Ouderen Dalfsen organiseert deze zomer in samenwerking met enthousiaste toerclubleden vijf Scootmobieltochten.  De eerste tocht vindt plaats op woensdagmiddag 14 mei 2014. Deze keer start de tocht bij Pluspunt, Pleijendal 89 te Dalfsen. We vertrekken om 13.30 uur. De tocht duurt tot ca. 16.30 uur. De afstand is 20-25 km en onderweg is er een koffiestop.

Lees verder »

International Debbie Bont verruilt Leipzig voor SERCODAK Dalfsen

DALFSEN – International Debbie Bont verruilt de Duitse topploeg HC Leipzig voor regerend landskampioen SERCODAK Dalfsen. De 23-jarige Bont stapte in de zomer van 2012 over van de Deense kampioen en Champions League deelnemer FC Midtjylland naar HC Leipzig. Ook met die ploeg kwam ze de laatste jaren uit in de Champions League en won ze afgelopen weekend nog de Duitse beker.

Lees verder »

Werk aan het spoor

Werk aan het spoor

DALFSEN – Het enige treinverkeer van maandag was een locomotief met daar een enorme hoeveelheid wagons vol met spoorbielzen. Op sommige momenten ging de overweg dan ook (even) dicht.

Landschapspark Vechtvliet heeft bijzondere attractie

DALFSEN – Ruim een jaar geleden zijn de laatste grondwerkzaamheden in Landschapspark Vechtvliet afgerond. Het park heeft langs de Vecht zijn nieuwe vorm gekregen en de natuurlijke flora begint langzaam op te komen. Het activiteitenterrein naast het gemeentehuis is helemaal klaar voor gebruik en ook de inrichting van het park is bijna zo ver. Vanaf april is het park versierd met een bijzondere attractie: een kunstige, kronkelende slang en een bankje, geheel vervaardigd van gevlochten wilgentenen die in de grond worden geplant.

Lees verder »

Flinke stappen vooruit Trefkoele+

Flinke stappen vooruit Trefkoele+

DALFSEN – Ook bij de Trefkoele+ worden flinke sprongen vooruit gemaakt. Zo als u kunt zien op de foto’s zijn ze al druk bezig geweest met het plaatsen van het glas. Dat geeft al gelijk een heel ander beeld.

Rond het spoor

Rond het spoor

DALFSEN – Bussen worden ingezet voor het vervoer voor reizigers. Het perron is hermetisch afgesloten. Onduidelijkheid voor het verkeer, wanneer kan je we wel of wanneer niet langs de overweg. Bertus Meijer van de gemeente heeft en geeft het liefst duidelijkheid, door gewoon de hekken er voor te zetten en de boel af te sluiten. Dan is er geen twijfel mogelijk en is het voor iedereen duidelijk.

Het feest is weer op

Het feest is weer op

HOONHORST – Het Oranjefeest zit er weer op in Hoonhorst. Ze hebben er weer een leuk dorpsgebeuren van gemaakt. Met als uitschieter de ludieke veiling. De mooiste bedragen werden geboden op kavels waarvan met dacht dat zal wel niet veel opleveren. Dit alles voor het kleed dat zal worden gemaakt door semie Dalfsenaar Jasper Krabbe.

Lees verder »

Het laatste stukje

Het laatste stukje

HOONHORST – Het laatste stukje klinkerverharding komt er deze dagen in, bij de molen van Hoonhorst. Dan de boel nog even aantrillen, even  een bord plaatsen en klaar is het plein. Klaar voor de molen evenementen die op stapel staan.

Camping zoek

Camping zoek

DALFSEN – STERREBOS – Gasten die op zoek gaan naar camping Starnbosch raakten van daag finaal de weg kwijt. Ze gaan overal dwalen in de omgeving. Vanmiddag was er een auto met caravan in Vilsteren aan het zoeken. Even later stonden er iemand zoekende aan het begin van een zandweg, maar wist zelf niet te vertellen waar. Ook op de Smalleweg zoeken de gasten. Mensen gaan de borden volgen met de nummers er op.

Lees verder »

Eetavond in Buurtkamer de Schakel

Op woensdagavond 7 mei kunt u vanaf 17.00 uur weer aanschuiven in de buurtkamer voor een lekker maaltijd en leuk gezelschap. Een vaste groep enthousiaste vrijwilligers verwelkomen u weer met een heerlijk driegangen menu voor maar 3,50. Dit keer hebben we gekozen voor een Italiaans menu met tomatensalade, spaghetti Bolognese met kaas en een heerlijk chocoladedessert.

Lees verder »

PleXat kindermiddagen

NIEUWLEUSEN – Iedere woensdagmiddag van 13:30 uur – 15:30 uur is PleXat van SMON Welzijn in Nieuwleusen, speciaal geopend voor leerlingen van groep 7 & 8 van de basisschool. Voor de maand mei staan weer leuke activiteiten op het programma, zoals een speel en beweegmiddag, waterspelletjes bij het zwembad, een summerparty en nog veel meer. Deelname aan deze middagen is altijd gratis.

Lees verder »