Veel reacties op de foto van de Historische Kring

Veel reacties op de foto van de Historische Kring

DALFSEN – Bij “Namen gevraagd” kregen we al snel veel reacties. Hartelijk dank aan alle inzenders. Willem Haverink (Engellandweg) heeft destijds het paard gekocht van Jan van Gelder (Blauwedijk). Maar op de uitzonderlijke hoge leeftijd van het paard (ong. 35 jaar) wilden ze samen nog een keer op de foto. De foto is genomen door Jan Berends bij de familie Haverink.

Lees verder »

Wensboomproject Rosengaerde toont kracht

Wensboomproject Rosengaerde toont  kracht

DALFSEN – Wensboomproject Rosengaerde toont de kracht van de lokale samenleving. Met spontane hulp uit de lokale samenleving is er veel meer mogelijk in de ouderenzorg. Het wensboomproject van zorgcentrum Rosengaerde toonde de afgelopen maanden aan wat er allemaal tot stand kan komen wanneer een zorgcentrum een beroep doet op de kracht van de Dalfser gemeenschap.

Lees verder »

Sercodak nieuws

Sercodak nieuws

DALFSEN – SERCODAK Dalfsen en København Håndbold bundelen hun krachten Met een gelijk gerichte visie en de wens om een professioneel platform voor jonge ambitieuze handbalsters te creëren, hebben SERCODAK Dalfsen en København Håndbold – de huidige nummer 2 van de Primo Tours Ligaen – besloten een internationale samenwerking aan te gaan.

Lees verder »

7de editie Kinderbeurs in Dalfsen

7de  editie Kinderbeurs in Dalfsen

DALFSEN – Op zaterdag 8 oktober 2016 wordt alweer voor de 7e keer de Kinderbeurs gehouden in KC De Overkant Dalfsen. Op deze kinderbeurs verkopen particulieren veel kinderkleding, kinderspullen en speelgoed. De beurs is 3 jaar geleden voor het eerst gehouden en wordt georganiseerd door Miranda van der Vegt.

Lees verder »

Onvrede door staking

Onvrede  door staking

DALFSEN – ZWOLLE – Er is grote onvrede onder de reizigers die graag met de trein hadden meegewild. RTV Oost is ook op het station in Dalfsen i v.m. de staking bij Arriva tot 9 uur. Ik moest snel een trein in want soms rijden er treinen.

Lees verder »

Rode pennant vermist

Rode pennant vermist

OUDLEUSEN – Maandag is mijn rode pennant (mannetje) ontsnapt uit de volière. Is voor het laatst gezien bij de Wolfkampstraat in Oudleusen. Mocht u de vogel zien of misschien hebben gevangen, dan graag contact met 06 – 250 272 69 of 06 – 303 238 86.

Woningen Waterfont erg in trek

Woningen Waterfont erg in trek

DALFSEN – Woningen Waterfont Dalfsen erg in trek, althans dat is de conclusie van de snelle verkoop van de 12 woningen waar men zich afgelopen weken voor kon inschrijven. Alle woningen zijn dan ook verkocht.De aanvraag was zo groot dat de projectontwikkelaar 15 koppels teleur moest stellen.

Lees verder »

Koersbaltoernooi

DALFSEN – Dinsdag 18 oktober wordt in Kulturhus Trefkoele+ in Dalfsen voor de 24e keer het jaarlijkse Provinciaal Koersbaltoernooi van Overijssel (PKO-2016) gehouden. Op 18 koersbalmatten worden elk 8 wedstrijden gespeeld van 40 minuten. De eerste wedstrijdronde begint om 10.00 uur.

Lees verder »

Dalfsen terecht trots op Goud

Dalfsen terecht  trots op Goud

DALFSEN – Het college van Dalfsen gaf vanmorgen in een persbijeenkomst aan trots te zijn op de erkenning van goud in de Entante Florale Europa verkiezing. Dalfsen heeft zich naar de jury goed gepresenteerd. Het ging om uitstraling, groen, milieu en de betrokkenheid van de inwoners.

Lees verder »

Voorlezen in Oudleusen 3 oktober

OUDLEUSEN – Kom gezellig langs met uw kind bij het maandelijkse voorleesuurtje voor kinderen van 2 tot 3 jaar. Maandagochtend 3 oktober van 11.00 uur -11.30 uur Waarom voorlezen? Het stimuleert de taal- en spraakontwikkeling van kinderen, zo blijkt uit onderzoek. En het verhoogt de concentratie.

Lees verder »

Zwolle wint Gemeentelijke Landschapsprijs 2016

Zwolle wint Gemeentelijke Landschapsprijs 2016

DALFSEN – Landschap Overijssel reikt de Landschapsprijs jaarlijks uit aan een gemeente die zich op een bijzondere wijze inzet voor behoud, beheer en ontwikkeling van het landschap. Wethouder Filip van As nam de prijs vandaag in ontvangst tijdens de Contactdag Gemeenten, een netwerkbijeenkomst die Landschap Overijssel.

Lees verder »

Dalfsen op 56e plaats Top 100 Overijssel

Gemeenten en regio’s verschillen in hun economische prestaties. Wonen in of nabij een economisch sterkere regio biedt meer kansen op werk en een hoger inkomen dan wonen in een economisch zwakkere regio. Jaarlijks stelt Bureau Louter in opdracht van weekblad Elsevier een ranglijst op van economische prestaties van gemeenten en regio’s in Nederland.

Lees verder »

Einde vaarseizoen en nu al heimwee

Einde vaarseizoen en nu al heimwee

VECHTERWEERD – Vrijdag 30 september is de laatste werkdag van de sluiswachter. Het vaarseizoen zit er op en heimwee is nu al voelbaar. Vrijdag 30 september laatste werkdag voor de sluiswachters op de sluizen Vilsteren en Vechterweerd. Het vaarseizoen voor de Overijsselse Vecht, van het Waterschap Drents Overijsselse Delta, zit er alweer op.

Lees verder »

Zelfstandige Professionals Dalfsen

Zelfstandige Professionals Dalfsen

DALFSEN – ZP Dalfsen was weer bijeen in ’t Gruthuuske. Gisteravond kwamen de Zelfstandige Professionals van ZP Dalfsen weer voor het eerst na de zomer bij elkaar in het ’t Gruthuuske. Een inspirerende avond met nieuws over het Broodfonds, een onderlinge arbeidsongeschiktheidsvoorziening, en een pas op de plaats om te brainstormen over hoe de klant; particulier, zakelijk of bestuurlijk, het best kan worden benaderd.

Lees verder »

Hake en Eijkelkamp te gast bij Dalfser voetbalverenigingen

Hake en Eijkelkamp te gast bij Dalfser voetbalverenigingen

FC Twente-trainer René Hake is een van de gastsprekers tijdens de gezamenlijke sponsoravond van SV Dalfsen, ASC’62 en SV Nieuwleusen. Op donderdag 6 oktober is hij te gast in Auberge ’t Asje aan de Haersolteweg 15 in Dalfsen. Hake geeft invulling aan het programma, samen met zesvoudig Oranje-international René Eijkelkamp.

Lees verder »

Lezing: kanker in een ander daglicht

OMMEN – Op 25 oktober van dit jaar organiseert het Vechtgenotenhuis weer een interessante lezing die voor iedereen toegankelijk is. Elizabeth Visser vertelt uit eigen ervaring hoe belangrijk het is je niet alleen te focussen op het lichamelijke herstel bij kanker.

Lees verder »