Feestelijk Jubileumconcert

Feestelijk Jubileumconcert

VILSTEREN – Op zaterdag 29 oktober vierde het koor Qoudlibet vierde haar 25 jarig bestaan met een feestelijk jubileumconcert. De reacties van de vele bezoekers waren lovend en hartverwarmend: “Jullie hebben erg mooi gezongen”, en “wat een mooi en afwisselend programma”.

Lees verder »

Afscheid

Afscheid

DALFSEN – Vanmiddag werd er op Rechteren door velen al afscheid genomen van de gravin. Morgen is de crematie in besloten kring. Ook op andere landgoederen gaat morgen tijdens de crematie de vlag half stok.

Nu gaan de stenen er om heen

Nu gaan de stenen er om heen

DALFSEN – Weer een stap voorwaarts in het waterfront. Naast de parkeergarage worden nu de gevelstenen er om heen gemetseld. De laatste 2 foto’s is van de achterkant, tegenover de molen.

Mobiel bereik: Dalfsen cijfer 5,5 niet best dus

Enquête RTV oost mobiel bereik: een op de drie Overijsselaars is ontevreden over bereik binnenshuis.Tegenwoordig heeft iedereen wel een mobiele telefoon. De één heeft een kostbaar exemplaar met alle toeters en bellen, de ander neemt genoegen met een eenvoudig exemplaar. Eén ding hebben al die mobieltjes gemeen: om ermee te kunnen bellen heb je bereik nodig.

Lees verder »

Midwinterhoorn maken workshop

Midwinterhoorn maken workshop

ANKUM – Midwinterhoorn workshop, Morgen middag is de laatste van 8 workshopmiddagen. De hoorns zijn dan klaar om er geluid uit te halen. Het is altijd grote verrassing wat voor geluid de hoorns maken. Dat gaat morgen gebeuren in de werkplaats van Jan Zielman Vossersteeg 97 te Ankum.

Lees verder »

Installatie lid gemeenteraad

DALFSEN – Installatie Gerrit Jan Veldhuis als lid van de gemeenteraad. Vanavond wordt Gerrit Jan Veldhuis geïnstalleerd als lid van de gemeenteraad. Veldhuis is de opvolger van Roelof Schuring, die de raad verlaat vanwege een geplande verhuizing buiten de gemeente.

Lees verder »

65 jarig Huwelijk

DALFSEN – Deze week  brengt burgemeester Han Noten een bezoek aan het echtpaar Laarman-Marskamp van het Pleijendal in Dalfsen. Binnenkort is 65 jaar geleden dat zij in het huwelijk zijn getreden. Hij gaat het paar feliciteren namens alle inwoners van de gemeente Dalfsen.

Zwolse geheimen in Boschwijk en Zalné

Zwolse geheimen in Boschwijk en Zalné

ZALNE – Op zondag 13  november 2016 organiseert IVN Zwolle een wandelexcursie van 1,5 tot 2 uur. We maken kennis met oude cultuur op landgoed Boschwijk en wandelen door nieuwe natuur langs de Herfterwetering, met een blik op de golfbaan op Zalné. Naast geschiedenis is er natuurlijk aandacht voor het landschap en de planten en dieren die in het gebied voorkomen.

Lees verder »

Waar twee honden vechten om een been……

Waar twee honden vechten om een been……

DALFSEN – SV Dalfsen kon vandaag bij winst de 1e periode op haar naam schrijven, maar dan was het nog wel afhankelijk van de resultaten van Broekland en Lettele. De opdracht van trainer Jacob Grooten was simpel en duidelijk, winnen en wel met zoveel mogelijk doelpunten.

Lees verder »

Polyhymnia presents: Maestro

Polyhymnia presents: Maestro

LEMELERVELD – Bijna is het zo ver aanstaande zaterdag, 5 november, zal Polyhymnia haar maestro-programma verzorgen. Natuurlijk is er de unieke ervaring voor niet-musici om eens te proeven van het dirigentschap. We zullen zien hoe ver de dirigenten Michel Reimink, Björn Cents, Irma Flik en Gerard Harmsen het zullen schoppen.

Lees verder »

De Stuwzangers in Oosterbeek

De Stuwzangers in Oosterbeek

VILSTEREN – De Stuwzangers tijdens Gouden Huwelijksfeest in Oosterbeek – trouwe fans hadden de Stuwzangers uitgenodigd –
Shantykoor de Stuwzangers was zaterdag uitgenodigd bij de Fam. Meesters uit Oosterbeek. Zij waren vijftig jaar getrouwd! Ans en Gert Meesters zijn trouwe fans!

Lees verder »

Koploper Flash Nieuwleusen Dames 1

NIEUWLEUSEN – Zaterdag moest Dames 1 thuis, om 17:00, tegen Captains*** Kangeroe Dames1. Captains*** Kangeroe Dames 1 stond 1ste met 14 punten uit 3 wedstrijden en Flash Nieuwleusen Dames 1 stond 2de met 13 punten uit 3 wedstrijden. Deze wedstrijd ging dus om de eerste plek.

Lees verder »

GreenShoes wandeling 29 oktober

GreenShoes wandeling 29 oktober

DALFSEN – Hoi Dalfsennet, Het was een mooie wandeling van GreenShoes met als gids Wim Schrijver. Zeker de moeite waard om eens met hem mee te lopen. Deze tocht was ongeveer 11 km.
JR, een deelnemer.

De Bevers tegen Tjoba

LEMELERVELD – Zaterdag was het tijd voor onze 2e thuiswedstrijd tegen Tjoba. Onze tegenstander stond precies gelijk met ons op de ranglijst en de verwachting was dan ook een mooie pot volleybal. De afgelopen 2 weken hebben we bekerwedstrijden gespeeld waarbij we prima spel hebben laten zien met veel energie.

Lees verder »

Vrouwen ASC’62 in vorm

Vrouwen ASC’62 in vorm

DALFSEN – Na de prima bekerwinst tegen de hoofdklasse SteDoco uit Hoornaar speelden de vrouwen van ASC’62 afgelopen zaterdag thuis tegen Oranje Nassau 2 uit Groningen en wonnen verdienstelijk met 5 -1. ASC kwam binnen 10 minuten op een 0 – 1 achterstand. Hierdoor wakker geschud ging ASC naarstig op zoek naar de gelijkmaker en die kwam er al snel.

Lees verder »

Materieel-o-theek Hoonhorst

Materieel-o-theek Hoonhorst

HOONHORST – Heel veel inwoners van Hoonhorst hebben materialen en spullen staan die eigenlijk maar af en toe gebruikt worden. Dit is jammer in zo`n duurzaam dorp. Wij willen dit efficiënter maken. RTV-oost heeft ook al interesse getoond voor dit nieuwe initiatief

Lees verder »